Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anime Sezon Letni

Mariko Tsukasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Nie wiem czemu, ale mam ochotę sprawdzić to:

http://scr.hu/1wdk/pkyf5

aczkolwiek pewnie wyjdzie z tego coś słabego ;)

Kolejnym anime, które sprawdzę jest to:

http://scr.hu/1wdk/p02pt

Czemu? Bo gatunki mnie interesują tego anime. 

Mało oglądałem slice of life, ale mam szacunek do tego anime jeśli produkcja o tym gatunku jest ambitna, a nie byleby zarobić. Więc wypadałoby sprawdzić to anime:

http://scr.hu/1wdk/6iuv6

W sumie to wszystko.

Pewnie wyjdzie tak, ze nic z tego nie obejrzę, bo jak pierwowzór nie jst zakonczony, czyli anime ma byc tylko reklama mangi to tego nei ruszę. Ruszam tylko anime, które są zakonczone. 

@Edit

No i okazało się, ze nic z tego co wybralem nie jest zakonczone. tzn. manga tych produkcji nie jest zakonczona. nie bede wiec ogladal anime, ktore nei zostanie ukonczone.

Cóż, w tym sezonie ogladam 1. anime, a w nastepnym 0. Słabiutko, ale co poradze, ze anime nei spelniają moich wymogów :(

XrgAYyk.png

Opublikowano

tytuły na które najbardziej czekam:

Prison School (jedna z lepszych mang jakie czytałem :D), Monster Musume no Iru Nichijou i oczywiście Dragon Ball Super

co do reszty tytułów, to najprawdopodobniej będę oglądał WSZYSTKIE serie TV (z tego sezonu w watching mam 23 serie xD), odpuszczę jedynie pedalstwo i kontynuację serii których nie oglądałem.

a no i te krótkie serie 5 minutowe polecą do on hold i obejrzy się jak będą zakończone

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Wypowiem się teraz xD

Zacznę od anime Aoharu x Kikanjuu które okaże się Yaojem( taki żert z tym zaczęciem xD

W sezonie letnim obejrzę:

-Ushio to Tora zobaczę co z tego wyjdzie. Na razie obrazek mnie zachęcił ;]

-Kangoku Gakuen czytałem mangę więc anime też będzie trzeba

-Kuusen Madoushi Kouhosei no Kyoukan zacznę, ale pewnie okaże się jakimś beznadziejnym haremem i odpuszczę

-God Eater zobaczę co to jest

-Ranpo Kitan: Game of Laplace i tu też zobaczę

a o reszcie anime zdecyduję po 1 odcinku i zależy jak będzie z czasem xD

Opublikowano

Zapewne na początku będę chciał skończyć kilka anime z wiosennego sezonu + kilka z ubiegłych lat

Nie widzę żadnej, fajnej kontynuacji. Obczaję kilka anime które wyjdą. Może akurat przypadną do gustu ^^

Czekam na filmy :

Naruto Boruto ( ale PL będzie pewnie w połowie 2016 )

Psycho-Pass

OVA

Nanatsu no Taizai

Angel Beats

http://www.animezone.pl/odcinki-online/god-eater- Ten God Eater taki sobie. Czy kreska nie wydaje się być przeciętna? Opis : 

Rok 2072. Przerażające monstra znane jako Aragami pojawiają się na ziemi i zaczynają polować na ludzi. W parę lat ludzka populacja spada do 1%, zwiastując koniec świata. Jednakże, pojawia się grupka ludzi zdolnych się im przeciwstawić. Używają oni "Jinki" (Boskiego narzędzia) Nazywani są G.E (God Eater's - Pożeraczami bogów).

Czyżby kopia Owari no Seraph

Na +40 serii TV naliczyłem kilka ecchi. Nie jest źle :P ~ https://www.livechart.me/summer-2015/tv

Sezon jesienny zapowiada się tak :

Owari no Seraph 2 

K-Project 2 

One-Punch Man

( czyli dobrze..no ale te anime znam, kojarzę. Nie mówię hop póki nie zobaczę tych z sezonu letniego )

Opublikowano

http://www.animezone.pl/odcinki-online/god-eater- Ten God Eater taki sobie. Czy kreska nie wydaje się być przeciętna? Opis : 

Rok 2072. Przerażające monstra znane jako Aragami pojawiają się na ziemi i zaczynają polować na ludzi. W parę lat ludzka populacja spada do 1%, zwiastując koniec świata. Jednakże, pojawia się grupka ludzi zdolnych się im przeciwstawić. Używają oni "Jinki" (Boskiego narzędzia) Nazywani są G.E (God Eater's - Pożeraczami bogów).

Czyżby kopia Owari no Seraph

Takie farmazony pleciesz, że się czytać nie da. Raz, nie ocenia się animu po samym opisie. Dwa, kreska jest nietypowania, a nie oszczędna (wystarczy spojrzeć na tła czy animację). Trzy, oryginał, gra, powstał w 2010, a pierwszy tom mango Owari no Seraph w 2012. ._.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Takie farmazony pleciesz, że się czytać nie da. Raz, nie ocenia się animu po samym opisie. Dwa, kreska jest nietypowania, a nie oszczędna (wystarczy spojrzeć na tła czy animację). Trzy, oryginał, gra, powstał w 2010, a pierwszy tom mango Owari no Seraph w 2012. ._.

Skoro on ocenia anime na podstawie tego, czy są w nim pasożyty czy mechy i jak są to nawet nie ogląda to nie spodziewaj się po nim czegoś innego xD

XrgAYyk.png

Opublikowano

­@Kaanashi - Ty buraku nadal o tym. Dałbyś już sobie z tym spokój :P

@Ariness

W takim razie po części zwracam honor ^^

Twarze, wygląd bohaterów trochę przeszkadza ( wiem że kreska to nie wszystko. Zajrzę do anime ) W większości przypadków nie oceniam anime po samym opisie. No, ale jak na samym początku wiem, że jest tam coś co mnie odrzuca, przeszkadza. Coś czego nie lubię to trochę zniechęca mnie to oglądania / zaczynania. Każdy jest inny, co poradzić :D  

Fakt, jak się czegoś nie zacznie - nie obejrzy się kilka odcinków to się tak naprawdę nie wie, no ale.... Ewentualnie zostawiam to na kiedy indziej do sprawdzenia ( Jak nie oblukam tego co Kaanashi chce to będzie płakał :P ... nie mogę nawet wstrzymać anime po kilku odc. tylko muszę oglądać do końca, aż mi się nie spodoba. Albo porzucić bo nie uznaje czegoś takiego jak wstrzymanie, nice :3 ) Anime mi nigdzie nie ucieknie... może kiedyś. Na początek chce się zająć innymi seriami. Sam Ci wczoraj napisałem że zajrzę do Code Geass itp.  

a wracając - tylko jak przeczytałem opis to wydał mi się bardzo podobny do Owari no Seraph. Myślałem że Owari było przed God Eater, taki znawca ze mnie, haha :3. Dzięki za wyprostowanie ;)

Opublikowano

­@Kaanashi - Ty buraku nadal o tym. Dałbyś już sobie z tym spokój :P

@Ariness

W takim razie po części zwracam honor ^^

Twarze, wygląd bohaterów trochę przeszkadza ( wiem że kreska to nie wszystko. Zajrzę do anime ) W większości przypadków nie oceniam anime po samym opisie. No, ale jak na samym początku wiem, że jest tam coś co mnie odrzuca, przeszkadza. Coś czego nie lubię to trochę zniechęca mnie to oglądania / zaczynania. Każdy jest inny, co poradzić :D

Fakt, jak się czegoś nie zacznie - nie obejrzy się kilka odcinków to się tak naprawdę nie wie, no ale.... Ewentualnie zostawiam to na kiedy indziej do sprawdzenia ( Jak nie oblukam tego co Kaanashi chce to będzie płakał :P ... nie mogę nawet wstrzymać anime po kilku odc. tylko muszę oglądać do końca, aż mi się nie spodoba. Albo porzucić bo nie uznaje czegoś takiego jak wstrzymanie, nice :3 ) Anime mi nigdzie nie ucieknie... może kiedyś. Na początek chce się zająć innymi seriami. Sam Ci wczoraj napisałem że zajrzę do Code Geass itp.

a wracając - tylko jak przeczytałem opis to wydał mi się bardzo podobny do Owari no Seraph. Myślałem że Owari było przed God Eater, taki znawca ze mnie, haha :3. Dzięki za wyprostowanie ;)

Po prostu CI współczuje, że takie pierdoły potrafią Cię zniechęcić do anime ;) Co, code geassa też nie obejrzysz przez kreskę? Jesli chodzi o kreske to rozumiem, zeby nie obejrzeć anime ping pong, bo ona boli, ale god eater złej kreski nie ma.

Zrób challenga i obejrz kilka anime, które zniechęciły CIę przez p*******, jak steins;gate, kiseijuu, czy co tam jeszcze masz. Zaloże się, ze zapomnisz o tej p******e po kilku odcinkach i bedziesz zalowal, ze jestes taki wybredny.

serio nawet słowa pierdoooołła cenzurują? Ja p******e..

XrgAYyk.png

Opublikowano

­@Kaanashi  

Nie mam zamiaru dostać warna za Off-topic ale gdzie Ci kiedyś napisałem, ze nie obejrzę anime ze względu na kreskę? TYLKO kreskę? Uwierz mi, że nie takie anime już obejrzałem do tej pory i byłem w miarę zadowolony. Napisałem, ze zajrzę do  God Eater ale kreska może trochę przeszkadzać ( a dokładnie wygląd, twarze bohaterów ) Nie jest ona najważniejsza, ale oczywiście - lepiej jak uderza w gust widza. Więcej frajdy i przynajmniej oczy nie bolą :D

Mogę wyrazić swoją opinie na dany temat w taki sposób jaki Ja chce ;)

Napisałem Ci również, że mam zamiar dokończyć Steins ( może i jestem wybredny, ale nie porzuciłem Steins. Wstrzymałem tylko na pewien okres czasu.. a, że ty nie uznajesz On-hold'ów to co mam zrobić? ) a o Code napisałem Ci wyżej

Opublikowano

­@Kaanashi  

Nie mam zamiaru dostać warna za Off-topic ale gdzie Ci kiedyś napisałem, ze nie obejrzę anime ze względu na kreskę? TYLKO kreskę? Uwierz mi, że nie takie anime już obejrzałem do tej pory i byłem w miarę zadowolony. Napisałem, ze zajrzę do  God Eater ale kreska może trochę przeszkadzać ( a dokładnie wygląd, twarze bohaterów ) Nie jest ona najważniejsza, ale oczywiście - lepiej jak uderza w gust widza. Więcej frajdy i przynajmniej oczy nie bolą :D

Mogę wyrazić swoją opinie na dany temat w taki sposób jaki Ja chce ;)

Napisałem Ci również, że mam zamiar dokończyć Steins ( może i jestem wybredny, ale nie porzuciłem Steins. Wstrzymałem tylko na pewien okres czasu.. a, że ty nie uznajesz On-hold'ów to co mam zrobić? ) a o Code napisałem Ci wyżej

W takim razie po co wstrzymales skoro i tak masz zamiar to dokonczyć? Nie lepiej bylo obejrzeć to i mieć z glowy zamiast ciagnąć to, ciagnać, czekac miesiącami? Pewnie napiszesz cos w stylu: "żeby obejrzeć bla bla inne serie w tym czasie". Nie uznaje tego argumentu. Skoro masz czas na inne serie to mialbys i na to co rzekomo tylko wstrzymales ;) nawet ten odcinek steins na tydzien.

A co do kreski to twoj post brzmial tak jakbys nie chcial obejrzec tego god eater tylko przez opis i kreske (co jst dziwne, bo kreska jest watchable.) Dlatego to skomentowalem. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ja podobnie tak jak @chaterchater odpale wszystkie TV, short nie short, p***l... ee, p***lstwa nie odpalę albo odpalę tylko 1szy ep i dropnę.

A z takich na które czekam w przynajmniej 1%:

Gate Jietai (szczególnie, manga na hypie od dłuższego czasu mimo średniej jakości, a jak zobaczyłem PV.. <3)

God Eater 

Jitsu wa Watashi wa 

Kuusen Madoushi

Kangoku Gakuen (manga mi nie pykła więc przestałem czytać i czekam na to anime)

Monster Musume (dawno takich fajnych haremów nie było :D czytałem też one shot mangaki z tymi samymi postaciami)

Non non biyori repeat (moe! mo...moe moe moe moe moe!)

Overlord (napisałbym 'szczególnie' ale ekranizacja tej, no fajnej novelki będzie niewypałem) 

Rokka no Yuusha (szczególnie; pamiętam jeszcze jak novelke śledziłem gdy miała przetłumaczone tylko 3 chaptery 1szego tomu, wiele zapomniałem za wolno tłumaczyli więc czekam niecierpliwie)

Gangsta (mc fajny psycholski)

Te które też doceniam i mam szacunek do nich ale jednak nie będę śledził wraz z sezonem:

Gatchaman Crowds insight

Working!!!

Aria the Avvenire

Drrr x2

Opublikowano

W takim razie po co wstrzymales skoro i tak masz zamiar to dokonczyć? Nie lepiej bylo obejrzeć to i mieć z glowy zamiast ciagnąć to, ciagnać, czekac miesiącami? Pewnie napiszesz cos w stylu: "żeby obejrzeć bla bla inne serie w tym czasie". Nie uznaje tego argumentu. Skoro masz czas na inne serie to mialbys i na to co rzekomo tylko wstrzymales ;) nawet ten odcinek steins na tydzien.

Weź się zajmij swoim życiem, lel, co Cię to obchodzi czy wstrzymał, porzucił czy nawet nie zaczął...  

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Weź się zajmij swoim życiem, lel, co Cię to obchodzi czy wstrzymał, porzucił czy nawet nie zaczął...

Cos mi sie nie podoba - pisze o tym. Lubie oceniać, nie lubię milczeć.

Wciąż czekam na jakiesbmile zaskoczenie w którymś z przyszłych sezonów tj. Krótkie,skonczone, oryginalne anime jak zankyo no terror

XrgAYyk.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę czytałem mangę Prison School, więc chciałbym to zobaczyć (nieźle walnięta). A tak po za tym to:

Drrr!!x2 Ten

Joukamachi no Dandelion

Ushio to Tora

I w sumie to tyle jeśli chodzi o sezon letni, bo jeszcze mam zaległości z dwóch poprzednich sezonów :P

BTW:

Ktoś coś wie na temat Code Geass: Akito the Exiled ep. 3 ? 

gfgdf

Opublikowano

U mnie zagości na pewno God Eater i 4 sezon To Love-RU. Jeszcze jestem ciekaw tego Classroom Crysis, fajnie sie zapowiada

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...