Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] - On-Game.pl #s2

Ilnezid

Jaki typ serwera?  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Medium? Hard? Wybierz sam...

• Medium
      9
    • Hard
      5
    • Medium - PVP
      19
    • Hard - PVP
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

#REKLAMA#

#

#

#

#

#

#

#
#
#

#

#
#
#

#

#############

logo.png

Witajcie, w najbliższym czasie planuję otworzyć 2 świat na moim serwerze S&F on-game.pl

Zastanawia mnie typ serwera. Jest już mieszanka easy z very easy, ale myślałem nad drugim światem - medium lub hard.

Jakie jest Wasze zdanie? Jaki typ serwera najlepszy? MEDIUM, czy też może HARD? :)

Co byście chcieli znaleźć na serwerze?

Na serwerze by działały następujące rzeczy:

• Portal w gildii? - Tak, taki sam jak na globalu.
  •  
  • Zmiana herbu? - Tak.
  •  
  • Wiedźma? - Tak.
  •  
  • Możliwość kupienia lvl + statystyk oraz dania eq pomocnikom w wieży? - Tak.
  •  
  • ItemShop? - Tak, autorski.
  •  
  • Chat gildii? - Tak, razem z komunikatami po różnych działaniach w gildii.
  •  
  • Lochy gildii? - Tak. W przeciwieństwie do innych serwerów mamy bonus 6% za każdy poziom lochów do trenera i skarbca. Nie są 1vs1 w sensie technicznym. Np. jedna osoba ubije ileś lochów, to następna osoba nie będzie musiała od początku, dodatkowo zyskuje gildia.
  •  
  • Naprawione bugi? - Tak. Każdy zgłoszony bug staramy się wyeliminować.
  •  
  • Naprawione wyrzucanie zaproszonych osób z gildii? - Tak.
  •  
  • Epiki świąteczne? - Tak, na specjalne okazje, nie tylko święta tak jak na globalu.
  •  
  • I WIELE, WIELE WIĘCEJ RZECZY! Sprawdzisz sam! :)

logo.png

Opublikowano

I znów będziesz rozdawał staty graczom po czym wszyscy cię zaczną wyzywać. A później będziesz sie żegnał z wszystkimi spamiąc na pocztę każdemu jaki to świat nie jest zły ? 

S1... Typy po 800k stat i tylko 3k z tego z wyposażenia. Ciągły spam na PW błagający o donate. Raczej S2 nie będzie lepsze, nie polecam. 

Tylko nie nasyłaj na mnie Anonymous. 

http://www.mpcforum.pl/topic/11214-najwiksze-idiotyzmy-na-mpcforumpl/page-178#entry11937954

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Nie rozdaję statystyk graczom. s2 nie będzie jak s1. Na s2 w itemshop będą inne oferty. Napisałem graczom, że nie wbijam więcej z nimi pisać na serwerze, skoro tylko narzekają i wyzywają. Wolę sobie przy skryptach pisać.

Już wysłałem.

Raport, post nie wnoszący nic do tematu. Prosiłem o opinię na temat typu serwera, a nie jakieś bzdety.

logo.png

Opublikowano

Polecam serwer :) !

Tak, z innej beczki, wiesz jak naprawić XAMPPA :/ ?!

Pisz gg 41080612.

Jutro Ci pomogę.

logo.png

Opublikowano

Serwer s2 zostanie wgrany z aktualizacją. Będą naprawione bugi oraz dodane wiele rzeczy. W itemshop ofert też nie zabraknie. Cześć rzeczy będzie typu medium a część hard.

s2 będzie ogarniętym serwerem. W tej chwili naprawiam jeszcze ostatnie bugi. 

logo.png

Opublikowano

Nie wiem kiedy. Wiedźmę muszę skończyć, jak mi się nie uda samemu skończyć to ją załatwię.

Wszelkie bugi starałem się naprawić. Wiele rzeczy dodałem. Zdecydowałem, że s2 będzie bardzo się różnił od s1. Wg inne oferty w ItemShop.

Teraz pracuję nad panelem administracyjnym.

Jedno jest pewne - na s2 jako pierwszym będzie najnowsza aktualizacja. Czy siak czy owak muszę czekać na monterów od internetu - wtedy będą mógł wrzucić pliki.

Poprawiam jeszcze skrypty by nie obciążały tak serwera.

Na pewno złota nie będzie dużo z misji. Powód: na s1 jest tyle złota, że 15k statystyk prędko się wbija, gdy ma się za dużo złota to wychodzi na "-".

Artefakty też nie będą się przelewać gdzie się da jak na s1. Będzie około 25% ze sklepów, ok. 50% z toalety oraz z lochów trochę. W karczmie około 15%.

Nie będzie też 100% na ileś tam grzybów (na s1 chyba 10 grzybów - 100%). Na s2 raczej 50% na 5 grzybów. Codziennie także będzie się dostawać kilkaset grzybów i trochę złota. Nie zabraknie też osiągnięć w ItemShop jak i nowych ofert których nie będzie na s1. W przeciwieństwie do s1, s2 będzie miał to coś, to coś do zachęci graczy lubiących easy jak i hard.

Max lvl zamiast 750 będzie 999. Na wyższych lvl dotychczas na s1 wolno się expi - na s2 będzie się więcej doświadczenia z karczmy podczas misji zdobywać.

logo.png

Opublikowano

Eh... Nie wiem kiedy będzie s2. To zależy od tego kiedy mi nowy internet zrobią. Na obecnym nic nie zdziałam.

logo.png

Opublikowano

Nie mogę Ci z dokładnością odpowiedzieć. Muszę jeszcze napisać do testerów. Także muszę startowy skład administracyjny powiadomić. Wtedy rozpoczną się testy. Gdy all będzie ok, serwer wystartuje. To będzie wymagać kilkugodzinnej przerwy technicznej. Nie wiem, dopiero wstałem. Mam nowego neta, zabieram się do pracy. Czołem.

logo.png

Opublikowano

s2 będzie medium pvp.

Będziemy stawiać na pvp. A o co w tym chodzi? A o to, że oprócz osiągnięć w itemshop na lvl http://scr.hu/1i9x/eahlc

będą też na cześć. Kto zdobędzie daną ilość czci otrzyma ileś rubinów. Jeszcze coś się wymyśli. Trwają prace nad itemshop na s2. Nie będzie on taki sam jak na s1. Całkowicie od 0 jest pisany. s2 będzie wersją 2.0 s1.
Nie będzie ani za wolny exp, ani za szybko. Max staty będą 15k, by nie było problemów. Dodatkowo wyposażyliśmy się w 2 administratorów pilnujących porządku na s1, bo nad s2 pracujemy minimum 15-17 godzin dziennie. Wstajemy około 7, idziemy spać około 22 lub 00:00. Czyli po 15-17 h dziennie pracujemy. Praca wre.
Jeżeli macie pomysły co do pvp i wg to piszcie śmiało.

https://www.youtube.com/watch?v=LUsxf3jIKjo&feature=youtu.be prezentacja tego co będzie na s2, właściwie 20% na razie s2 zrobiłem.:)
Opublikowano

Naprawiono wszystkie bugi. Jeszcze 1 mi został w gildii.

ItemShop 20% gotowy. 

Pomocników w wieży (sama walka została) jeszcze zrobić.

Wg to chcecie aby była wiedźma taka, że na start 1 zwój i po osiągnieciu 100% w kotle kolejny czy od 0 zaczynamy?:) 

Album może będzie, ale to nie wiem kiedy, sam tego rady nie dam napisać. Spróbuję z Gilem we 2.

Wolę pierw pomocników zrobić.

Dodano 11 eventów u grzybiarza.

Dodano mruganie grzybiarza przy evencie.

Octobeerfest (mam błąd, ale myślę że się z nim uporam i to naprawię.)

Opublikowano

Jestem za Medium PVP.

Tylko boje się czy więcej lagów mieć nie będziesz, już teraz idzie zobaczyć że one są.

@ImProoHacker

Lagów nie powinno być.

S2 jest bardziej zoptymalizowane od s1.

Na s2 są całkiem inne skrypty niż na s1. Jak już wspomniałem pracuję od świtu do nocy nad s2. 

Opublikowano

Zoptymalizowano skrypty. DOPIERO jak skończę wszystko ogarniać najmę testera, który wszystko przetestuje. Ceny w itemshop będą odmierzone.

Będzie to mieszanka medium z hardem. Komu nie będzie się podobać zagra na s1.

dealer_aktion10.jpg

Jeden z kilku wsłasnych eventów;)

Dlatego własne, gdyż tamte z globala są po niemiecku;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...