Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze propozycje na (nowy prywatny serwer Shaiya).

ErakreS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A będą gm rerolle(tzn. max pomarańczowe statystyki, np. 4000hp/mp/sp, 40str/dex/rec/luc)? ;)

Można by wprowadzić opcję donate dla leniwych oczywiście.

4354874.png

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A będą gm rerolle(tzn. max pomarańczowe statystyki, np. 4000hp/mp/sp, 40str/dex/rec/luc)? ;)

Można by wprowadzić opcję donate dla leniwych oczywiście.

Lepiej żeby nie było,takie max staty zawsze niszczą serwer tak samo jak i donate. Myślisz ,że  graczom bedzie chciało sie grać jak będą padac na 2 wirki????? Takie coś jak max staty to jest zenadaaa, i każdy dobrze o tym wie, nic nowego

Opublikowano

Lepiej żeby nie było,takie max staty zawsze niszczą serwer tak samo jak i donate. Myślisz ,że  graczom bedzie chciało sie grać jak będą padac na 2 wirki????? Takie coś jak max staty to jest zenadaaa, i każdy dobrze o tym wie, nic nowego

Max Stat nie niszcza servera, o ile jest dobrze przemyślany dmg-def. Równie dobrze by można powiedziec, ze Lapsy są do dupy , ze elki sa do dupy ze debuffy sa do dupy

Dalej odniosę się do Twojej wypowiedzi  ad "donate" ! Na pawde długo musiałem sie powstrzymywać, aby nie rzucić tu jaką cieżka ironią , która zrobiłaby z Ciebie po prostu durnia (Jak to zwykle mam w zwyczaju robic xD) ale sie powsrzymam i tego nie zrobie , a spróbuje CI wyjasnic moze to w jakis przystępny sposób:

Koszty utrzymania dedyka, który bedzie wyrabiał są w okolicach 300 zł miesięcznie Do tego należy dorzucić to, bez czego gracze zyc nie mogą, a mianowicie Serverwy TS (Przecie server musi miec swojego dedyka) do tego dorzuc utrzymanie strony!

Wyjdzie pare ładnych stówek na miesiac , które admin wedle Twojej opini powninien ponosić z własnej  kieszeni, zebyś Ty mógł grać na serverze bez donate xD

A co maja powiedzieć ludzie, którzy nie mają czasu farmic bo pracuja, a ponieważ pracuja to tać ich na donate? maja nie grac, zebyś Ty mogł grać bez donate? xD

No i do tego admin musi poswiećac czas wolny, zeby organizować eventy , robic tickety, dbać , zeby to wszystko jakos działało i to all w ramach wolontariatu? xD

Ahh te nie dobre donate >.<

Donate jest złe , jak jest nie przemyslane i daje przewage nad osobami nie wydajacymi real kasy- ale wtedy generuje niezłe przychody(Patrz MISek)

Do autora-Ciezki exp oraz  zdobywaie eq przez 2 tygodnie sprawi, ze ludzie nie beda u CIebie grac\

Opublikowano

Teraz pytanie.

Jaki będzie EP? Na komputerze obecnie posiadam działającego klienta ep6 z interface ep7.

4354874.png

Opublikowano

Max Stat nie niszcza servera, o ile jest dobrze przemyślany dmg-def. Równie dobrze by można powiedziec, ze Lapsy są do dupy , ze elki sa do dupy ze debuffy sa do dupy

Dalej odniosę się do Twojej wypowiedzi  ad "donate" ! Na pawde długo musiałem sie powstrzymywać, aby nie rzucić tu jaką cieżka ironią , która zrobiłaby z Ciebie po prostu durnia (Jak to zwykle mam w zwyczaju robic xD) ale sie powsrzymam i tego nie zrobie , a spróbuje CI wyjasnic moze to w jakis przystępny sposób:

Koszty utrzymania dedyka, który bedzie wyrabiał są w okolicach 300 zł miesięcznie Do tego należy dorzucić to, bez czego gracze zyc nie mogą, a mianowicie Serverwy TS (Przecie server musi miec swojego dedyka) do tego dorzuc utrzymanie strony!

Wyjdzie pare ładnych stówek na miesiac , które admin wedle Twojej opini powninien ponosić z własnej  kieszeni, zebyś Ty mógł grać na serverze bez donate xD

A co maja powiedzieć ludzie, którzy nie mają czasu farmic bo pracuja, a ponieważ pracuja to tać ich na donate? maja nie grac, zebyś Ty mogł grać bez donate? xD

No i do tego admin musi poswiećac czas wolny, zeby organizować eventy , robic tickety, dbać , zeby to wszystko jakos działało i to all w ramach wolontariatu? xD

Ahh te nie dobre donate >.<

Donate jest złe , jak jest nie przemyslane i daje przewage nad osobami nie wydajacymi real kasy- ale wtedy generuje niezłe przychody(Patrz MISek)

Do autora-Ciezki exp oraz  zdobywaie eq przez 2 tygodnie sprawi, ze ludzie nie beda u CIebie grac\

Ale ja nic takiego nie napisałem , żeby nie było donate. Wiem przecież, że serwer z czegoś musi sie utrzymywać. A co do Max statów to zrób ankiete i zobacz ile osób chce max staty {oczywiśćcie większość będzie na nie] nawet jeśli dobrze jest przemyślany dmg i def...

Opublikowano

Serwer będzie na epku 5.4 :) Max staty będą wprowadzone ale cóż jak ktoś posiedzi przy RR to nie będzie widać praktycznie różnicy ;) Donate będzie ale nie będzie tam na przykład setów/max stat itp. ;) Exp będzie w granicach 2-4h do max levela (solo) w grupie wiadomo szybciej to pójdzie,eq do pvp będzie można zrobić już na samym początku bo elki II/flash/sonic i lapki VI/VII więc wszystko co potrzebne na pvp będzie w IM lub u NPC w AH :) ale cóż również będzie coś do dropienia np. troszkę lepsze eq + będzie autorski quest na EQ (cóż będzie na najlepsze eq na serwie więc będzie robiło się go dosyć długo ale również osoby które nie mają zbytnio czasu na grę będą miały szanse go zrobić :) ) i również ów quest będzie "fabularnie" przedstawiał serwer. Cóż jak już mówiłem będą 2 nowe mapy i praktycznie 9 nowych bossów PvP i 2 bossy PvE. (2 tyg przed otwarciem serwera najprawdopodobniej będzie prezentacja + najpewniej wtedy zacznę rekrutacje na GS/GM itp. bo na dana chwilę wszystko robię osobiście) Cóż serwer jeśli miał bym go określić będzie medium. Cóż jeśli chodzi o serwer TS to zobaczę ilu będzie graczy na serwerze w pierwszym miesiącu gry i jak ilość uznam za stosowną to otworzę serwerowego TSa bo cóż dla 10-15 osób nie wiem czy było by to opłacalne. :) Cóż na pewno jeszcze zrobię ankiety ale to po prezentacji jak będziecie mieli wgląd na wygląd serwera jako taki i będziecie dokładnie wiedzieli co i jak,wtedy powiecie co zmienić/dodać lub ewentualnie usunąć z serwera bo cóż nie robię go dla siebie (chociaż również mam zamiar na nim grać ;P ) ale robię go dla was dla graczy. :)

Opublikowano

Będziesz uzywał plikow by Stinka/Shen1 z widocznymi buffami? ;>

Cóż nie używam ich plików.Paski targetów będą ale nie wiem jeszcze czy na początku czy jak większość graczy posiądzie "debuffy" ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wracam 05.09 do Belgii i 07.09 serwer zacznę stawiać więc +/- to jakiś miesiąc zajmie + beta testy jakieś tygodniowe to w połowie października powinien ruszyć jak nie szybciej. :) Pliki praktycznie mam gotowe od czerwca więc z nimi dużo roboty nie mam jedyne co mi zostało do zrobienia to dodać eq/drop i pozmieniać exp i to wszystko. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@ErakreS

No Ja myślę. Tyle czekania musi się opłacić. Nie wiem czy pojawił się wątek interfejsu, więc czy zamierzasz zostać przy klasyku, bądź wprowadzuć własną szatę graficzną?

Opublikowano

Cóż na daną chwilę nie planuje wprowadzać własnej grafiki. Prace nad serwerem już ruszyły i myślę że jak nie napotkam żadnych większych problemów to za 3 tygodnie zbiorę z 5 osób do beta testów które potrwają od 3 dni do tygodnia i po tym (oczywiście jak nie będzie żadnych większych błędów) odbędzie się otwarcie serwera. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cóż myślałem że to szybciej będzie mi szło ale szkoła troszkę ogranicza mi czas :) ale serwer ruszy już na 100% bo jest opłacony na dość długo ... więc szkoda mi by było kasy którą włożyłem w to ^^

Opublikowano

Wstępne CBT już zaczęte. :) Pomału idę z pracami do przodu. :) Myślę nad "konkursem" który pozwoli uczestniczyć w końcowej fazie CBT co wy na to "około 12 osób bym potrzebował jak bym robił coś takiego" ;)

Opublikowano

Konkurs to według mnie dobry pomysł, ale na czym by polegał? Jak byś wybrał te osoby?

Poza tym, trzeba wymyślić jeszcze nazwę serwera, ale to już chyba w późniejszych momentach, przed startem.

4354874.png

Opublikowano

@ErakreS

Jestem bardzo ciekawy czy tyle czekania się opłaci. Już widzę te raidziki na lajty ;3

Co do konkursu, jestem jak najbardziej za.

Opublikowano

Zalezy co rozumiesz przez wiecej. Jesli wszystko pojdzie zgodnie z moimi oczekiwaniami to otwarcie przed 20 pazdziernika powinno byc jesli nie to z max do 30 ;)

Opublikowano

http://www.facebook.com/ssofd

Coz stronka FB (no przeciez musi byc :D bez fb sie nie obejdzie ^^) tam bede zamieszczal najwaniejsze informacje odnosnie prac na serwerze jak i roznych innych rzeczy dotyczacych serwera. :) Rowniez wy mozecie tam wysylac swoje pytania odnosnie serwera/propozycje zmian lub rzeczy ktore chcieli byscie zobaczyc.

Serwer jest tworzony dla graczy i w miare mozliwosci bede staral sie go towrzyc razem z graczami.

Pozdrawiam. ;)

Opublikowano

max ranga bedzie prawdopodobnie podwyzszona do 1kk,wiec mysle ze x4 bedzie odpowiednio chociaz jak wiecej osob uzna ze coz za duzo to zawsze mozna zmienic nie ma z tym problemy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...