Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze propozycje na (nowy prywatny serwer Shaiya).

ErakreS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,jako że zakładam serwer prywatny który ruszy na pewno niedługo po zakończeniu wakacji letnich bo wszystko już gotowe tylko czasu teraz bym nie miał aby się tym zająć po prostu,a temat zakładam aby dowiedzieć się od was (graczy) co chcieli byście na serwerze zobaczyć lub czego nie dlatego możecie składać propozycje rzeczy które mogły by się znaleźć na serwerze.W czasie wakacji przeglądnę i jak będzie coś czego jeszcze nie ma i większość graczy uzna że miło by się z tym czymś grało postaram się dodać do na serwer. Teraz jedynie powiem że serwer opierać się będzie na ep 5.4 z kilkoma zmianami dodanymi przez ze mnie i kilka nowości się pojawi.Więcej informacji o serwerze podam w zapowiedzi/prezentacji serwera która pojawi się gdy na 100% będę wiedział kiedy ruszy serwer. :) Więc czekam na wasze propozycje z rzeczami których wam brakuje na innych serwerach a miło mogło by wam się z nimi grać :) Serwer powstaje dla graczy i mam zamiar razem z graczami go prowadzić więc stąd ten temat.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Proponuje serwer 90% pvp 10 % drop. Mam dosyć serwerów z ciągłym farmem, życzę powodzenia i chętnie zajrzę. Miło byłoby, pograć na serwerze gdzie znajdowałyby się nosski, które dropi się na dd1/dd2/jungli typu KO/ nossek na speeda/+100 rec itd. Oraz rec runki premium, którymi kręci się tylko i wyłącznie jedną state, dropiące z mobków na kanos (a zwykłe rr niech będą za darmo). Z góry, nie planuj robić serwera gdzie trzeba dropić podstawowe rzeczy, bo było kilka polskich takowych serwerów i one szybko padły. ;p

Opublikowano

Tak jak mówi osoba wyżej  nie rób serwera farm . Podstawowe rzeczy  dodaj do  item mall i nie zapomnij żeby dopracować gh i też nie przesadzaj z procentem dropu na debuffy   :)

Opublikowano

Nie planuje dawać dużej szansy na drop debuffów maksymalnie 5% i też najpewniej tylko z Diosa + bossa serwerowego które mają długi czas respu więc szansa na debuff będzie nikła,premium RR są na serwerze dodane,noski tutaj cóż poczekam na więcej opinii od ludzi bo nie każdy lubi grać z noskami więc kwestia ta do przedyskutowania jeszcze będzie. ;) + jeśli chodzi o przedmioty podstawowe to wszystko co potrzebne na początek będzie w IM lub u NPC w AH (elki II również) jedyną rzeczą do dropu (jako zapychacz z dużym %) będą lapki VII i gold + lepsze lapki do biżu.No i oczywiście lepsze eq,max staty,GML itp. Ale dokładną drop listę + rzeczy które będą znajdowały się w IM/NPC będą podane przy prezentacji serwera bo dokładnie muszę przeanalizować drop i ułożyć pełną drop listę. :)

Opublikowano

Dropu nie planuje dawać na mapach czysto PvE typu VR/PR tylko wszystkie istotne rzeczy wrzucić na drop na mapach PvP. ;)

Opublikowano

Nie polecam robić max stat na serwerze. Nie jeden serwer z max statami padl, odrzuca to trochę ludzi. ;p

Servery nie padały przez max staty, ale QQ graczy.

Od 1 gracz strzela focha, za nim leci kilku kolejnych-robi sie stypa-odchodzą kolejne osoby-server pada

To działa jak lawina i 1 nakręca 2

Kolejna rzecz to brak zapału ludzi do pvp-Polacy wręcz słyna z tego

Oraz należy wspomnieć o taktyce nie dawania killi-bo przeciez w tej grze trzeba łapac kille a nie dawac dedy

Opublikowano

Servery nie padały przez max staty, ale QQ graczy.

Od 1 gracz strzela focha, za nim leci kilku kolejnych-robi sie stypa-odchodzą kolejne osoby-server pada

To działa jak lawina i 1 nakręca 2

Kolejna rzecz to brak zapału ludzi do pvp-Polacy wręcz słyna z tego

Oraz należy wspomnieć o taktyce nie dawania killi-bo przeciez w tej grze trzeba łapac kille a nie dawac dedy

Zgodzę się z tym. :) Szczególnie z "nie dawaniaem killi" cóż tutaj jak by wszyscy tak myśleli to pvp trwało by max 5 minut a potem cóż ... no killi przecież ludzie dawać nie będą co nie ? :) Cóż jak napisałem serwer postoi trochę bo robię go dla siebie nie dla innych jak będzie okres że nie ma ludzi to cóż będę starał się jakoś temu zaradzić serwer będzie opłacony na rok lub dwa lata początkowo i cóż mam kilka rzeczy dodanych których na shaiyi nigdzie nie spotkałem więc może będzie ciekawie + planuje brać pod uwagę wszystkie propozycje graczy i później poszukać sposobu aby sprawdzić ile graczy chce by zostało coś wprowadzone, najpewniej będą to ankiety na forum więc cóż gracze będą mieli duży wpływ na serwer ale ostatecznie będę się starał nie popsuć rozgrywki w ten sposób.Max staty będą na serwerze tylko nie wiem czy na samym początku będą dodane do dropu z bossów np. na CT czy będzie można je wygrać tylko w jakimś eventcie czy konkursie to jeszcze sobie przemyślę.

Opublikowano

Moim zdaniem, brakuje polskiego serwera, bezfarmu, 100% free, ludzi już nudzi ten farm, jeśli wprowadzisz taki farm jaki napisałeś to nie będzie nic nowego . W tej chwili jest dużo polskich serwerów w tym wszystkie z farmem(nic nowego) dlaczego nie może powstać chociaz jeden taki 100% free polski serwer???? Myśle , że jakby był taki serwer dużo by osób grało

Opublikowano

Cóż na początku chcę się zabrać za coś na czym się znam ^^ Głupio by było gdybym zrobił serwer z gry której praktycznie nie znam. Jak kiedyś mnie coś najdzie i będę miał czas i chęci to najpewniej pomyślę o serwerach z innych gier ale na początku chcę się zabrać za Shaiya. :) A jeśli chodzi o farm to aby zrobić postać długo farmić napewno nie będzie trzeba i eq początkowe na pvp nie będzie o tyle gorsze od eq z bossów aby nie dawać sobie rady na pvp. ;) Cóż ale o tym przekonacie się jak serwer zostanie otwarty. :)

Opublikowano

Zimny, przestań reklamować. Jeśli już tak chcesz to załóż oddzielny wątek.

A co do serwera, Erakres, chętnie mogę pomóc przy serwerze, jako np. GMA.

4354874.png

Opublikowano

@ErakreS

Zastanawia mnie jak wygląda balans jeżeli chodzi o pvp. Czy planujesz wyłącznie rozgrywkę w 1-60? Czy będzie opłacalne robić raidy na 1-15, 20-30?

Opublikowano

@ErakreS

Zastanawia mnie jak wygląda balans jeżeli chodzi o pvp. Czy planujesz wyłącznie rozgrywkę w 1-60? Czy będzie opłacalne robić raidy na 1-15, 20-30

Odnosząc się do twojej wypowiedzi na pewno będę się starał robić eventy na tych mapach lub dodać coś co zachęci graczy do zawitania tam. ;) Na początku skupię się może bardziej na pvp 1-70 ale również postaram się zachęcać graczy do robienia postaci 1-15 i 20-30 właśnie poprzez jakieś konkursy/eventy czy dodanie czegoś na dane mapy. Również to zależy od ilości graczy na serwerze (chciał bym aby było ich jak najwięcej no ale nigdy nic nie wiadomo ;) ). Zobaczymy jak to będzie po starcie serwera lub podczas beta testów czy będę się z administracją skupiał na mapkach 1-15 i 20-30 czy na początku tylko 1-70 i stopniowo zachęcać graczy do mapek na niższe poziomy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie jak tam prace nad serwerem?:) Obyście postawili go szybko , bo obecnie nie ma żadnego ciekawego serwera do gry.

Opublikowano

Cóż to co mogłem zrobić i pododawać już jest dodane i zrobione. :) Bugi które sam znalazłem poprawiłem ale cóż teraz nie będę miał czasu na prowadzenie serwera więc pełne prace już na maszynie ruszą dopiero we wrześniu więc niestety na wakacje serwer się nie pojawi dlatego jeszcze chciał bym wasze propozycje usłyszeć co można by było dodać na serwer aktualnie są dodane 2 nowe mapy jedna 24/7 i jedna mapa która będzie otwierana na no nazwijmy to event który odbywać się będzie raz w tygodniu :) Dodane są 4 nowe bossy + dodane zostało coś związanego ze starymi bossami(2 bossy PvP jeden na DD2 i jeden na DD1 no i 2 bossy typowo PvE tylko do bossów PvE muszę znaleźć miejsce fajne :D) drop jeszcze muszę dokładnie ustalić sobie i go pozmieniać bo to jest jakoś tam zaczęte ale nada w fazie planowania :) Kończę IM już i dogaduję się o płatność SMS aby już na start było to możliwe.Do ustawienia został mi tylko właśnie exp/drop i kilka mniejszych rzeczy i tu moje pytanie do was ... chcecie aby exp był trochę trudniejszy czyli aby zrobienie postaci trwało więcej niż 2 tygodnie czyli dajmy na to ustawić exp od zera jak było na PLce tylko zwiększyć exprate na tyle by expiło się nawet samemu dość szybko ale nie tak by dało się wyexpić postać w jeden dzień czy zrobić exp na max 2-4h a potem skupić się tylko na PvP? Jeśli chodzi o PvP to większość przedmiotów umożliwiających pvp będzie na start w IM dropić będą lekko ulepszone wersje ich no i oczywiście co jakiś czas będę wprowadzał lepsze eq ale to już będzie kwestia do ustalenia gdy serwer ruszy. :) Więc cóż powiem wam że prace nad serwerem trwają powolutku idą do przodu i na dobrą sprawę serwer mógł by już wystartować tylko jak już napisałem nie mam aktualnie czasu na prowadzenie serwera a postawić serwer i go olać to troszkę nie w porządku by było.Dokładną datę startu serwera lub startu CBT/OBT (planuję zaprosić z 10 osób do OBT 5 na darki i 5 na lajty aby pomogły trochę no i za pomoc na pewno będzie jakaś nagroda (najpewniej te 10 osób wybiorę przez jakiś konkurs ale to na forum serwera jak już będzie info) ) Cóż na VM sprawdzałem pliki wszystkie i większych błędów nie znalazłem (no nie dodałem wtedy kilku rzeczy od siebie do nich między innymi właśnie tych dwóch nowych mapek) więc to będzie do sprawdzenia na beta testach.Nadal czekam na wasze propozycje które na pewno rozważę więc piszcie co chcieli byście na serwerze bo jak już pisałem robię serwer dla graczy nie dla administracji.Pozdrawiam.

Opublikowano

Niech serwer będzie przyjemny , i niech nie będzie dużo dropu i expa. Dużo takich serwerów jest gdzie trzeba dużo dropić, a są tego minusy np.( ludzie albo dropią zamiast iść na pvp, albo logają tylko na bossy) i to zapewne każdy dobrze wie, zapewne Ty także, i z pvp potem nici. Moim zdaniem najlepiej zrobić malutki drop na początek serwa aby sie zrobić i potem krok po kroku coś dodawać nowego. Pozdrawiam

Opublikowano

Cóż właśnie będę się starał aby było pvp ale również chciał bym aby postać maxowało się dość długo aby serwer się nie nudził szybko.Będą na pewno wprowadzane nowe rzeczy krok po kroku ale na start również coś musi być więc cóż drop będę rozplanowywał w wolnych chwilach przez wakacje i cóż przy prezentacji lub jeszcze tutaj podam drop listę abyście ocenili co dodać lub zmienić lub ewentualnie z niej usunąć. :) Na pewno najważniejsze rzeczy będą dropiły na mapach PvP a na mapach PvE dam mniej istotne rzeczy ale cóż na pewno nie będzie serwer w 100% bez dropu bo według mnie takie serwery zbyt szybko się nudzą. :) Ale również postaram się by nowi gracze mogli pokonać graczy którzy mają lepsze eq (aby nie było tak że kto ma eq z bossów to mu nowi biją po 1 z kryta ... bez sens jak dla mnie.) oczywiście eq lepsze będzie dodawało trochę "powera" ale nie na tyle by ta przewaga była nazbyt widoczna na PvP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...