Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta dotyczaca dzialow metin2

KizioRCK1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do publikacji zrobic weryfikacje przez moderatorów czy na serwerze sa jakies nowosci jesli nie ma nic autorskiego odrzucenie tematu i informacja że taki serwer może startowac tylko na sieci hamachi. Żeby to zlodziejstwo przestało sie tu szerzyć które robi po pierdyliard serwerow na tydzien i zamyka je

Wiesz nowości to nie wszystko, jak robisz np harda max 99 to nie masz jak wpierdolić tony nowości. Bardziej chodzi o autorskie rozwiązania, własny content itp.

PS. I tak wiadomo że nic się nie zmieni.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Może i ja dorzucę swoje 3 grosze:

Usunięcie działu nic nie da, jeśli nie tematy, to inne fora powstaną z myślą o Tworzeniu privów, takie rozwiązanie to trochę przypomina zamiatanie brudów pod dywan, gdzie prędzej czy później ktoś się tam dokopie.

Aby współczesne serwery były lepsze, musi się zmienić mentalność nie tylko graczy, ale i samych twórców serwerów, przecież ~95% poradników obecnie to kopie randomów.

Gdyby użytkownicy tacy jak

@baran860,

@Z4z0l,

@Terenzo,

@Endymion i cała ta śmietanka wśród Twórców chętniej się dzieliła pomysłami, rozwiązaniami (no może wystarczyłoby tylko samo nakierowanie na rozwiązanie problemu) to zakładam, że poziom forum, serwerów i graczy by był lepszy.

To może niech każdy każdemu pomaga, a potem będą robili sobie tylko konkurencję i tym, którym kiedyś pomagali będzie ddosować serwery.

Smieszne.

Opublikowano

Wiesz nowości to nie wszystko, jak robisz np harda max 99 to nie masz jak wpierdolić tony nowości. Bardziej chodzi o autorskie rozwiązania, własny content itp.

PS. I tak wiadomo że nic się nie zmieni.

Ja jednak mysle ze pewne restrykcje by sie przydalyi usuniecie czesci dzialow. Mamy wkoncu 2015 rok w tych czasach nawet serwery hard maja nawet jakies nowosci chocby pythonowe

33748387117269464751.png

Opublikowano

Co do publikacji zrobic weryfikacje przez moderatorów czy na serwerze sa jakies nowosci jesli nie ma nic autorskiego odrzucenie tematu i informacja że taki serwer może startowac tylko na sieci hamachi. Żeby to zlodziejstwo przestało sie tu szerzyć które robi po pierdyliard serwerow na tydzien i zamyka je

A co jeśli ktoś tworzy typowego oldschoola? Nie chce dodawać jakiś tam swoich nowości? A jeżeli takie serwery powstają z dobrą reklamą to one się przyjmują i ludzie tam grają.

Opublikowano

Nie, nie... to tak jak byś usunął dział Metina ponieważ opiera się on właśnie na tym co wypisałeś oraz publikacjach serwerów prywatnych. ;) 

Opublikowano

Może i ja dorzucę swoje 3 grosze:

Usunięcie działu nic nie da, jeśli nie tematy, to inne fora powstaną z myślą o Tworzeniu privów, takie rozwiązanie to trochę przypomina zamiatanie brudów pod dywan, gdzie prędzej czy później ktoś się tam dokopie.

Aby współczesne serwery były lepsze, musi się zmienić mentalność nie tylko graczy, ale i samych twórców serwerów, przecież ~95% poradników obecnie to kopie randomów.

Gdyby użytkownicy tacy jak

@Zaran860,

@Z4z0l,

@Terenzo,

@Endymion i cała ta śmietanka wśród Twórców chętniej się dzieliła pomysłami, rozwiązaniami (no może wystarczyłoby tylko samo nakierowanie na rozwiązanie problemu) to zakładam, że poziom forum, serwerów i graczy by był lepszy.

Mylisz się oj bardzo się mylisz. Gdyby np Endymion zrobił tutorial z czymś fajnym, autorskim to zaraz jakiś placek typu ten koleś od Castiosa by wziął ten tutorial poszedł na jakieś inne forum typu freak i próbował to sprzedać zagranicznym gościom. Oni nawet próbowali darmowe pliki z działu pliki serwerowe sprzedawać Rumunom.

Na dodatek i tak by nie dostali żadnego uznania bo zaraz by się okazało że każdy już to miał przed nimi, zanim się w ogóle narodził to już miał to dawno zrobione.

Na tym forum wyrobiła się taka mentalność że każdy tutaj jest bogiem i zna się na wszystkim ,nikt nie umie się przyznać do błędu. Dlatego ci co mieli jakąś wiedze i zapał i nie chcieli utonąć w tym śmietniku na tym forum poszli na deva.

Chociaż i tak już niedługo trzeba się z stamtąd zabierać bo osoby jak Lajk piszą 30 durnych tematów dziennie z debilnym problemem, który można by rozwiązać w 15 sekund.

Nie, nie... to tak jak byś usunął dział Metina ponieważ opiera się on właśnie na tym co wypisałeś oraz publikacjach serwerów prywatnych. ;)

Gówno prawda. Prawdziwi Technicy/Administratorzy serwerów używają tego forum tylko dla reklamy w Publikacjach bo jest to najbardziej "zaległe" forum na którym jest dział z Metinem. Ma on swoich stałych bywalców jak i sporo osób które mogą trafić tu przypadkiem. Gdyby nie to , to nikt ogarnięty by tutaj nie zaglądał bo nie ma tutaj żadnej wiedzy która przydałaby się komuś kto ma IQ większe niż rozmiar buta.

A my nie mówimy o nie publikowaniu serwerów tylko usuwaniu publikacji złodziei - modelów, czasu i pieniędzy graczy.

Opublikowano

Mylisz się oj bardzo się mylisz. Gdyby np Endymion zrobił tutorial z czymś fajnym, autorskim to zaraz jakiś placek typu ten koleś od Castiosa by wziął ten tutorial poszedł na jakieś inne forum typu freak i próbował to sprzedać zagranicznym gościom. Oni nawet próbowali darmowe pliki z działu pliki serwerowe sprzedawać Rumunom.

Na dodatek i tak by nie dostali żadnego uznania bo zaraz by się okazało że każdy już to miał przed nimi, zanim się w ogóle narodził to już miał to dawno zrobione.

Na tym forum wyrobiła się taka mentalność że każdy tutaj jest bogiem i zna się na wszystkim ,nikt nie umie się przyznać do błędu. Dlatego ci co mieli jakąś wiedze i zapał i nie chcieli utonąć w tym śmietniku na tym forum poszli na deva.

Chociaż i tak już niedługo trzeba się z stamtąd zabierać bo osoby jak Lajk piszą 30 durnych tematów dziennie z debilnym problemem, który można by rozwiązać w 15 sekund.

No tak, zgadzam się, napisałem tak z założeniem (nie wypowiedzianym wcześniej), że takie poradniki zostałyby tu, na MPC i TYLKO na MPC.

Co mógłbym jeszcze zaproponować to może podzielić dział poradników. Wydaje mi się, że takie coś mogłoby rozwiązać sprawę:

• Dla początkujących
  • Dla zaawansowanych (wymagane by było mieć minimum 75 postów)
  • Dla profesjonalistów (wymagane by było mieć minimum 200 postów)

Bo prawda jest taka, że od momentu założenia przez @KiziorRCK1 tego tematu większość użytkowników mogła faktycznie porobić screeny poradników, lub kopie w różnych formach.

arijh2.jpg

Opublikowano

No tak, zgadzam się, napisałem tak z założeniem (nie wypowiedzianym wcześniej), że takie poradniki zostałyby tu, na MPC i TYLKO na MPC.

Co mógłbym jeszcze zaproponować to może podzielić dział poradników. Wydaje mi się, że takie coś mogłoby rozwiązać sprawę:

• Dla początkujących

Bo prawda jest taka, że od momentu założenia przez @KiziorRCK1 tego tematu większość użytkowników mogła faktycznie porobić screeny poradników, lub kopie w różnych formach.

Najlepiej wymagana ilosc postow do wstawienia prezetnacji to z 500 a nie tak jak teraz jest chyba 50 bo to starczy sie przeleciec po kilku dzialach z poradnikami i juz naspamione i wstawia sie i jakies limity pisania w poradnikach tez dodac.

33748387117269464751.png

Opublikowano

• Dla początkujących

Ta teza nie ma prawa bytu, ocenianie skillu po postach na forum ?

Opublikowano

Klasy1g, chyba mnie nie zrozumiałeś, albo ja źle się wypowiedziałem, albo wcale się na ludziach nie znam. 

Nie oceniam po postach, choć z drugiej strony, to kto co pisze świadczy o takiej osobie.

Celowo wymieniłem te osoby, bo z nimi po za Terenzo i Endym mam jako tako stały kontakt i wiem Co te osoby potrafią zdziałać.

Kizior, 500 postów do wstawienia prezki to trochę za dużo wg mnie, 400 by było w sam raz, albo już niech by było 300 postów, ale każdy użytkownik niech wystawi jedną prezentację.

Np: Użytkownik "Kowalski" ma 368 postów, zrobił sewer i publikuje go w prezentacjach, jego serwer działa powiedzmy przez 3 miesiące i upada z braku graczy, Kowalski się nie załamuje, bierze się do pracy, poprawia swój serwer i chce ponownie go opublikować, no i już nie może, 1 prezentacja na 1 użytkownika.

Wiem, może to być dziwne, kontrowersyjne, chore, głupie itp, ale kiedyś spotkałem się z takim stwierdzeniem, że im dziwniej, tym lepiej.

Edit:// Klasy1g, jeśli któraś z moich wypowiedzi Cię uraziła, to przepraszam, jestem ledwo żywy, bo realizuję koncepcję swojego serwera w solo i 3 godz. snu zaczyna się odbijać na moim zdrowiu.

arijh2.jpg

Opublikowano

Klasy1g, chyba mnie nie zrozumiałeś, albo ja źle się wypowiedziałem, albo wcale się na ludziach nie znam. 

Nie oceniam po postach, choć z drugiej strony, to kto co pisze świadczy o takiej osobie.

Celowo wymieniłem te osoby, bo z nimi po za Terenzo i Endym mam jako tako stały kontakt i wiem Co te osoby potrafią zdziałać.

Kizior, 500 postów do wstawienia prezki to trochę za dużo wg mnie, 400 by było w sam raz, albo już niech by było 300 postów, ale każdy użytkownik niech wystawi jedną prezentację.

Np: Użytkownik "Kowalski" ma 368 postów, zrobił sewer i publikuje go w prezentacjach, jego serwer działa powiedzmy przez 3 miesiące i upada z braku graczy, Kowalski się nie załamuje, bierze się do pracy, poprawia swój serwer i chce ponownie go opublikować, no i już nie może, 1 prezentacja na 1 użytkownika.

Wiem, może to być dziwne, kontrowersyjne, chore, głupie itp, ale kiedyś spotkałem się z takim stwierdzeniem, że im dziwniej, tym lepiej.

Edit:// Klasy1g, jeśli któraś z moich wypowiedzi Cię uraziła, to przepraszam, jestem ledwo żywy, bo realizuję koncepcję swojego serwera w solo i 3 godz. snu zaczyna się odbijać na moim zdrowiu.

O albo jeszcze lepsza opcja im mniej postów ma dana osoba tym wieksze ograniczenia czasowe zeby miala w pisaniu postow bo teraz osoby ktore robia konta pod serwery wbijaja te posty w przeciagu godziny czy 2 ewentualnie zrobic ze moze pisac szybciej a postow poprostu nie zalicza jesli sa pisane zbyt szybko tylko 1 post na x czasu

33748387117269464751.png

Opublikowano

Nie co ty, żeby mnie urazić w internecie musiałbyś się bardziej postarać.

Ja to zrozumiałem tak że każdy kto ma 250 postów będzie mógł czytać poradniki pisane przez "profesjonalistów". Popraw jak się mylę.

Co do Kowalskiego to co innego zamknąć serwer włożyć w niego sporo godzin na poprawy i ruszać na nowo a co innego zamknąć serwer i za 2h wrzucić na nowo zapowiedź.

Twój sposób ma jeden słaby punkt, posty to rzecz nabyta każdy może sobie wpierdolić 250 postów w 3 dni i wrzucić prezke lub pożyczyć konto od znajomego rzeczy go wrzucić.

Bez weryfikacji administracji działu się nie obejdzie.

Pomijając fakt że do do Modów powinna dołączyć jakaś osoba która ma pojęcie o Metinie w dużym stopniu, nie chce nikogo tutaj urazić ale obecni moderatorzy mają wiedzę nie większą niż co przeczytali w poradnikach.

Opublikowano

No, o coś takiego mi właśnie chodziło, dostęp do działów od określonej liczby postów.

Przyznaje, takimi pomysłami sam sobie kopie dołki pod siebie, bo sam w najbliższym czasie zamierzam wrzucić prezentację takiego oldschoola ze szczyptą innowacyjności, której nie znajdzie się na żadnym forum.

Edit: Klasy1g, z komeptencją moderatorów zgadzam się, osobiście to połowę z nich pozbawiłbym tej funkcji.

arijh2.jpg

Opublikowano

albo taka wersja xD

interwal antyfloodowy na wbijanie postów
dodanie czegos podobnego do postów tylko służace jako punkty prezentacyjne ktore sa odbierane po dodaniu prezentacji
1 pkt dodaje co x postow

33748387117269464751.png

Opublikowano

Dobra, przeczytałem temat i kilka postów, nie chce mi się czytać tej idiotycznej dyskusji.

Wiecie co ma na celu ta sugestia? Zabetonowanie sceny serwerów prywatnych.

Ci, którzy teraz się czegoś nauczyli mają przewagę, nie dojdzie konkurencja, nie muszą się starać, jak zostanie ścisłe grono w którym się każdy zna(Już istnieje) i nie będzie nikogo nowego, to powstanie monopol na serwery. 

Można to porównać do gospodarki, monopol na dany produkt dobry jest dla producenta, nigdy dla konsumenta. 

Gdyby nie to forum, założę się że grono osób które teraz coś potrafią byłoby mniejsze o jakieś 70%, dlaczego zabraniać ludziom się uczyć?

Kizio, gadasz o tym że teraz powstają gównoserwery, przepraszam, przypomnij mi twój ostatni serwer który stał dłużej a liczba graczy to nie trzy cyfry? Shiva? Po jakim czasie to padło?

Pomysł idiotyczny jak osoba która go wymyśliła, gracze tak czy tak mają swój rozum i grają na serwerach które im się podobają, tym bardziej idiotyczne jest patrzenie w ich portfele, tym bardziej że wiedzą iż inwestując w serwer to inwestycja niepewna, nikt ich nie zmusza, robią to dobrowolnie.

Na siłę nikogo nie uszczęśliwicie. Jak pominąłem istotny wątek to niech ktoś streści bo tl;dr jak pisałem.

Post pisany po wyspeedowaniu, może zawierać głos rozsądku

vlRm1nY.png

Opublikowano

Dobra, przeczytałem temat i kilka postów, nie chce mi się czytać tej idiotycznej dyskusji.

Wiecie co ma na celu ta sugestia? Zabetonowanie sceny serwerów prywatnych.

Ci, którzy teraz się czegoś nauczyli mają przewagę, nie dojdzie konkurencja, nie muszą się starać, jak zostanie ścisłe grono w którym się każdy zna(Już istnieje) i nie będzie nikogo nowego, to powstanie monopol na serwery. 

Można to porównać do gospodarki, monopol na dany produkt dobry jest dla producenta, nigdy dla konsumenta. 

Gdyby nie to forum, założę się że grono osób które teraz coś potrafią byłoby mniejsze o jakieś 70%, dlaczego zabraniać ludziom się uczyć?

Kizio, gadasz o tym że teraz powstają gównoserwery, przepraszam, przypomnij mi twój ostatni serwer który stał dłużej a liczba graczy to nie trzy cyfry? Shiva? Po jakim czasie to padło?

Pomysł idiotyczny jak osoba która go wymyśliła, gracze tak czy tak mają swój rozum i grają na serwerach które im się podobają, tym bardziej idiotyczne jest patrzenie w ich portfele, tym bardziej że wiedzą iż inwestując w serwer to inwestycja niepewna, nikt ich nie zmusza, robią to dobrowolnie.

Na siłę nikogo nie uszczęśliwicie. Jak pominąłem istotny wątek to niech ktoś streści bo tl;dr jak pisałem.

Post pisany po wyspeedowaniu, może zawierać głos rozsądku

Jeszcze na mpc przydalby sie filtr anty Pavciowy bo ciagle dostaje bany i zaklada nowe konta  xD

33748387117269464751.png

Opublikowano

Jeszcze na mpc przydalby sie filtr anty Pavciowy bo ciagle dostaje bany i zaklada nowe konta  xD

Tak jak myślałem, nie czytając całego tematu niczego nie straciłem, merytoryczna dyskusja z osobami twojego pokroju jest po prostu niemożliwa, tak samo jak wprowadzenie tego idiotycznego pomysłu.

A kontami się nie przejmuję, smutne bym miał życie gdyby mnie obchodziły piksele na forum gdzie większością są osoby takie jak ty, nie napiszę jakie bo mi gwiazdek zaczyna brakować a nie chce mi się myśleć nad czymś nowym.

vlRm1nY.png

Opublikowano

Usunięcie tych działów na pewno odpada. MPC jest otwarte dla początkujących, jak i tych bardziej zaawansowanych. Jeżeli macie jakieś sugestie, które warto rozpatrzyć, to zapraszam do odpowiedniego działu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...