Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta dotyczaca dzialow metin2

KizioRCK1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i właśnie takie myślenie mnie wkurza u ludzi  to jest serwer prywatny i prędzej czy później każdy zostanie zamknięty . Nikt nie daje nam żadnych gwarancji  na jego trwałość a jeśli już się decydujemy wyłożyć pieniążki to trzeba się z tym liczyć że można je wtopić .

Ja uważam , że nawet jeśli się zdecydują na usunięcie tego działu to już tyle ludzi ma te pliki że tak czy siak nowe serwery na gotowcach będą stawiane a nam utrudni to tylko wykrycie tego bo jednak mimo wszystko  był to dział dość często odwiedzany i jesli ktos przeglądał te pliki to taki serwer kopiuj wklej można bardzo łatwo poznać , nawet po rozpakowanie pack bo większości ludzi nie chce się nawet stopek zmienić  

Zawsze można nałożyć restrykcje na dział publikacji, aby nie było śmieciowych serwerów.

­

Q4iKmxa.gif

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sami mówicie, że większość poradników jest z innych for to dlaczego polacy mają szukać po zagranicznych forach skoro mogą mieć swoje w polsce? Nie wiem czemu ale powstał głupi stereotyp, że tylko polacy kopiują poradniki na to forum a za granicą jest tak samo jeden poradnik idzie na inne forum i odwrotnie.

Do tego została wprowadzona chyba opcja zgłaszania jako plagiat na mpcforum :D

33748387117269464751.png

Opublikowano

­

No i właśnie takie myślenie mnie wkurza u ludzi  to jest serwer prywatny i prędzej czy później każdy zostanie zamknięty . Nikt nie daje nam żadnych gwarancji  na jego trwałość a jeśli już się decydujemy wyłożyć pieniążki to trzeba się z tym liczyć że można je wtopić .

Ja uważam , że nawet jeśli się zdecydują na usunięcie tego działu to już tyle ludzi ma te pliki że tak czy siak nowe serwery na gotowcach będą stawiane a nam utrudni to tylko wykrycie tego bo jednak mimo wszystko  był to dział dość często odwiedzany i jesli ktos przeglądał te pliki to taki serwer kopiuj wklej można bardzo łatwo poznać , nawet po rozpakowanie pack bo większości ludzi nie chce się nawet stopek zmienić  

wiele ludzi ma pełno plików, a większość z nich nawet odpalić ich nie potrafi, taka faza

dodatkowo tak jak ktoś pisał, zostawić jeden dział dot. tworzenia serwerów i ew pomoc dla serwerów(to z reklamowaniem sie jako technik etc) i napisać w tym dziale wszystkie podstawowe poradniki i tyle.

Opublikowano

Do tego została wprowadzona chyba opcja zgłaszania jako plagiat na mpcforum :D

Nie chcę wprowadzać nikogo w błąd ale tutaj chyba chodzi o plagiat tylko i wyłącznie na tym forum xD

Opublikowano

Zawsze można nałożyć restrykcje na dział publikacji, aby nie było śmieciowych serwerów.

­

I w tych restrykcjach powinny  byc wymagania że jesli serwer ich nie spelnia moze isc tylko ma hamachi

33748387117269464751.png

Opublikowano

­

wiele ludzi ma pełno plików, a większość z nich nawet odpalić ich nie potrafi, taka faza

dodatkowo tak jak ktoś pisał, zostawić jeden dział dot. tworzenia serwerów i ew pomoc dla serwerów(to z reklamowaniem sie jako technik etc) i napisać w tym dziale wszystkie podstawowe poradniki i tyle.

właśnie na takie coś mógłbym przystać, że dział jako dział zostaje, ale brak możliwości zakładania tematów, a wątki dotyczące problemów z plikami będą zawarte w jednym temacie lub w dziale (whatever).

Opublikowano

I w tych restrykcjach powinny  byc wymagania że jesli serwer ich nie spelnia moze isc tylko ma hamachi

Hamachi to już tu nie powinny mieć wstępu, ale jak kto uważa.

­

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

­

Akurat servery hamachi to jest pierwszy server jaki gimbus powinien otworzyć przed zrażeniem graczy.

0563109fe69eb13egen.png

Opublikowano

­

Niedługo tak pewnie będzie co? Kwit się będzie musiał zgadzać #20kołabożetoajakśparanoja

Opublikowano

­

Widze ze sie nie zrozumielismy mam na mysli nalozenie restrykcji w sensie jesli na serwerze nie ma zadnych autorskich rzeczy tylko jest zwyklym gotowcem nie moze opublikowac swojej prezentacji jako dedyk tylko moze isc na siec hamachi bez mozliwosci zarobku w celu wyeliminowania serwerow ktore padaja po mies i administrator sie zwija z hajsikiem

33748387117269464751.png

Opublikowano

­

A to dlaczego ? Czemu osoby (niedoświadczone) które nie chcą otwierać serwera dedykowanego (żeby nie zepsuć reputacji grze) nie mają prawa zareklamować swojego serwera? W sumie nie patrząc na serwerach hamachi mało już kto gra ale serwer to serwer.

@KizioRCK1

Ja cały czas czekam na tą ankiete xD

Opublikowano

Widze ze sie nie zrozumielismy mam na mysli nalozenie restrykcji w sensie jesli na serwerze nie ma zadnych autorskich rzeczy tylko jest zwyklym gotowcem nie moze opublikowac swojej prezentacji jako dedyk tylko moze isc na siec hamachi bez mozliwosci zarobku w celu wyeliminowania serwerow ktore padaja po mies i administrator sie zwija z hajsikiem

"Autorski" serwer hamachi? ciekawe...

Akurat servery hamachi to jest pierwszy server jaki gimbus powinien otworzyć przed zrażeniem graczy.

W ogóle nie powinien stawiać.

A to dlaczego ? Czemu osoby (niedoświadczone) które nie chcą otwierać serwera dedykowanego (żeby nie zepsuć reputacji grze) nie mają prawa zareklamować swojego serwera? W sumie nie patrząc na serwerach hamachi mało już kto gra ale serwer to serwer.

@KizioRCK1

Ja cały czas czekam na tą ankiete xD

To niech zareklamują się na fb lub grupie klasowej

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

­

"Autorski" serwer hamachi? ciekawe...

W ogóle nie powinien stawiać.

To niech zareklamują się na fb lub grupie klasowej

Niektóre serwery hamachi lepiej się prezentują niż aktualne dedykowane.

Opublikowano

­

Jakoś nie widać.

­

Źle to ująłem. Niektóre serwery hamachi prezentują się lepiej, niż niektóre dedykowane, o. No i są robione dla graczy, nie dla kasy... chociaż i tam się powoli IS pojawiać zaczął.

Opublikowano

­

Źle to ująłem. Niektóre serwery hamachi prezentują się lepiej, niż niektóre dedykowane, o. No i są robione dla graczy, nie dla kasy... chociaż i tam się powoli IS pojawiać zaczął.

Nadal tego nie widać, w tej chwili są dwa serwery hamachi i nawet lepiej prezentował się będzie serwer Asfena z milionem bugów niż 99% hamachi.

­

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

Prawda jest taka, że osoby na MPC, które faktycznie znają się na robieniu serwerów (a nie jest ich dużo) to samouki(samoucy? c**j wie jak to się odmienia).

Dokładnie, jak wyciekły pierwsze pliki to nikt nie wiedział jak zrobić nową grupę mobów, od czego jest special co to jest tamto i sramto. Każdy do wszystkiego dochodził sam.

Ja uważam że tutoriale powinny zniknąć tak samo jak dział z plikami serwerowymi, ludzie biorą gotowe pliki stawiają na nich serwer który pada po 2 dniach i ludzie którzy tam grali pomyślą sobie że c**j w takie serwery które padają co chwile i jak się pojawi jakiś dobry serwer na który warto wejść to nie wejdą i taki serwer kończy z 50 online.

Co do downloadu to inna sprawa, mi to w ogóle nie przeszkadza bo i tak nowe obiekty, modele exportuje sobie samemu. Jednak powinny być jakieś restrykcje bo pełno tam kradzionych rzeczy z innych serwerów/ludzi.

100% + 1 Za.

Opublikowano

Nadal tego nie widać, w tej chwili są dwa serwery hamachi i nawet lepiej prezentował się będzie serwer Asfena z milionem bugów niż 99% hamachi.

­

Ja pier**** ten juz zaczyna o asfenie a ten temat nie byl stworzony w tym celu tylko zeby moze zrobic wkoncu porzadek z czescia serwerow i dzialow Bo to co sie dzieje ostatnio z tym tworzeniem serwerow to sie za przeproszeniem w pale nie miesci bo robia je tylko po to zeby zlapac pare zl i spierdalac za przeproszeniem xD

Sory za wulgi

33748387117269464751.png

Opublikowano

Ja pier**** ten juz zaczyna o asfenie a ten temat nie byl stworzony w tym celu tylko zeby moze zrobic wkoncu porzadek z czescia serwerow i dzialow

No to w tym wypadku przypadek Asfena jest dobrym przykładem, żeby zrobić porządek xD

­

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

No to w tym wypadku przypadek Asfena jest dobrym przykładem, żeby zrobić porządek xD

­

W sumie tu masz racje zniknal by dział DL to i asfen by znikł jesli nie zrobil juz backupa calego dzialu

33748387117269464751.png

Opublikowano

Tak to czytam i jakoś nie widzę  tego co nam da usunięcie tych działów ? Skoro gotowce będą tak czy siak a jeśli o turtoriale chodzi to faktycznie niektóre są żałosne 

Opublikowano

W sumie tu masz racje zniknal by dział DL to i asfen by znikł jesli nie zrobil juz backupa calego dzialu

Może usuńmy ten temat, bo jeszcze to zrobi xD

­

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

- Wyjebać wszystkie Tutoriale.

- Wywalić dział Pliki Serwerowe.

- Zostawić Downloady typu modele (jednak wszystko co kradzione z innych serwerów itp wyjebać._

- Na działy Zapowiedzi/Publikacje. Wprowadzić weryfikacje osób które wrzucają prezentacje np czy to jakiś cwel co miał 250 serwerów które padły po 1 dniu.

- Serwery w publikacjach które wyglądają jak z jakiegoś gotowca wypie..

5 Prostych kroków to przywrócenia porządku w dziale Metin2.

Opublikowano

- Wyjebać wszystkie Tutoriale.

- Wywalić dział Pliki Serwerowe.

- Zostawić Downloady typu modele (jednak wszystko co kradzione z innych serwerów itp wyjebać._

- Na działy Zapowiedzi/Publikacje. Wprowadzić weryfikacje osób które wrzucają prezentacje np czy to jakiś cwel co miał 250 serwerów które padły po 1 dniu.

- Serwery w publikacjach które wyglądają jak z jakiegoś gotowca wypie..

5 Prostych kroków to przywrócenia porządku w dziale Metin2.

Co do publikacji zrobic weryfikacje przez moderatorów czy na serwerze sa jakies nowosci jesli nie ma nic autorskiego odrzucenie tematu i informacja że taki serwer może startowac tylko na sieci hamachi. Żeby to zlodziejstwo przestało sie tu szerzyć które robi po pierdyliard serwerow na tydzien i zamyka je

33748387117269464751.png

Opublikowano

Może i ja dorzucę swoje 3 grosze:

Usunięcie działu nic nie da, jeśli nie tematy, to inne fora powstaną z myślą o Tworzeniu privów, takie rozwiązanie to trochę przypomina zamiatanie brudów pod dywan, gdzie prędzej czy później ktoś się tam dokopie.

Aby współczesne serwery były lepsze, musi się zmienić mentalność nie tylko graczy, ale i samych twórców serwerów, przecież ~95% poradników obecnie to kopie randomów.

Gdyby użytkownicy tacy jak

@baran860,

@Z4z0l,

@Terenzo,

@Endymion i cała ta śmietanka wśród Twórców chętniej się dzieliła pomysłami, rozwiązaniami (no może wystarczyłoby tylko samo nakierowanie na rozwiązanie problemu) to zakładam, że poziom forum, serwerów i graczy by był lepszy.

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...