Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Współpraca - Magic-Life

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RGzSfiy.png

Witam!
Prowadzę projekt gry na przeglądarkę pisany strukturalnie w html, css, php, mysql, javascript. 
Gra jest w uniwersum świata Harry'ego Potter'a. Projekt nie istnieje od dziś, służył mi głównie do nauki, ale uznałem, że czas, aby niedługo ukazał się na światło dzienne. Jedyny problem to taki, że nie jest dokończony, kilka rzeczy trzeba poprawić. Stąd też poszukuje osób na stanowisko grafika, dodatkowego programisty i jakąś osobę, która posiada fabułę z owych książek w jednym palcu. Dla tych, którzy myślą, że projekt upadnie dość szybko- mogę ich pocieszyć, że jest prowadzony przez dosyć upartą osobę- wkładam całe serce w to co robię, pracuje sumiennie i nie mam słomianego zapału, jak widać. 

Fabuła
W grze wcielasz się w postać młodego czarodzieja, który otrzymuje list od Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie.
Twoja przygoda zaczyna się w domu, gdyż przed wyjazdem do szkoły musisz załatwić jeszcze parę zadań. Następnie udajesz się do Londynu po zakup podręczników, szat i przede wszystkim różdżki.. Po męczącej podróży w pociągu z peronu 9 i 3/4 udajemy się na ceremonie przydziału.
Co byłoby wyjątkowego? Wierne oddanie klimatu na podstawie książki. Możliwość ważenia swoich unikalnych eliksirów ze składników, które możemy zdobyć z rozbudowanych zadań, czy też w walce z magicznymi stworzeniami.. Jeżeli jednak nudzi Cię ważenie eliksirów to jest coś bardziej dynamicznego! Walka z innymi czarodziejami w czasie rzeczywistym! Wyzwij swojego przyjaciela na pojedynek w którym nie liczy się szybkość klikania w przyciski, lecz szybkość rysowania znaków, które powodują wykonanie zaklęcia.
Wiem, że istnieje jeszcze kilka takich gier czy projektów, ale chciałbym wprowadzić kilka rzeczy, które sprawiłyby, że gra nie była by monotonna, przyniosła by powiew świeżości do tego typu gier.

Czego brakuje?
Pomimo tego, że jest dużo elementów w grze jak system rozbudowanych lokacji, ekwipunek, czat, system walki, ciekawy system prywatnych wiadomości to brakuje kilku istotnych rzeczy jak: profesjonalne layouty; przed i po zalogowaniu, ciekawych animacji w walce, ważeniu eliksirów itp. 
Programowaniem zajmuje się ja, wszystko co jest na stronie (wraz z layoutami) zostało wykonane przeze mnie za pomocą metodą prób i błędów.

Czy praca jest za darmo? 
Możemy się dogadać co do ceny, aczkolwiek nie byłaby to wielka suma, ponieważ traktuje ten projekt bardziej jako hobbistyczny niż nastawiony pod komercje. Wszelkie propozycje, pytania możecie kierować tutaj, albo na PW, lub GG: 9118285 - najlepiej z jakimś portfolio. 

Screeny z projektem:
Poniżej jest przedstawionych kilka wersji szablonów do gry.
http://i.imgur.com/4vgw3Vm.png
http://i.imgur.com/70aWomL.jpg
http://i.imgur.com/cWQeogT.png
Ewentualne demo gry mogę wysłać na PW.

Opublikowano

No tak dzięki że opisałeś wszytko co potrzebne by wiedzieć na jakim etapie, jest twoja gra czy projekt gry! 

Napisz może coś więcej, a jeśli nie wiesz co takiego powinieneś napisać to oto mała pomoc: 

1. W czym tworzysz grę

2. Dokładniejszy opis gry, no bo po tym co napisałeś to wiem tylko że coś związanego z Harrym Potterem

3. Masz jakieś doświadczenie w tworzeniu gier? Czy może szukasz też programistów ale nie wspomniałeś o nich?

4. Co już zrobiłeś? W sensie że piszesz że projekt: "nie jest dokończony, kilka rzeczy trzeba poprawić"

Czyli rozumiem że gra jest już w jakimś stopniu skończona lub zaczęta? 
5. Może dasz jakieś screeny (jeśli coś zacząłeś robić) 
6. Jeśli zależy ci na nawiązaniu współpracy to zachęciłbym do włożenia większego zaangażowania w szukanie takich osób, dlatego że widząc taki post, ja sobię myślę:
"Oho kolejne dziecko/gimbus etc bierze się za tworzenie gry, brak najważniejszych informacji, ale szuka ekipy" Nie żebym chciał cię obrażać czy coś (bo nie wiem ile masz lat),ale taki mam skojarzenie jak widzę taki post

Cześć...

Opublikowano

@James1919, masz rację. Trochę źle podszedłem do tematu i nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Powyżej post został poprawiony, powinny zostać w nim zawarte wszelkie wyczerpujące informacje. :)

Opublikowano

Patrząc na screeny to na pewno nie pierwszy szablon, (bootstrap i ogólny wygląd) nie pasuje do layoutu gry, nie podoba mi się! Ewentualnie drugi podoba mi się to menu na pergaminie :D Ale troszki ubogo w tym głównym "contentcie" (no czy jak to nazwać) w sensie tam gdzie masz DOM miejsce na obrazek i jakiś tekst no i te 3 wybory. Tak mi się on nie do końca podoba, no ale może to kwestia gustów :/

Ja bym jeszcze chętnie się dowiedział, nt. fabuły tej gry tzn. czy naszym celem jest wcielić się w postać Harrego Pottera i "przeżywać jego przygody"? Czy akcja dzieje się kilka lat później i jesteśmy całkiem innymi osobami? 

PS: Taka gra już chyba była gdzieś w internetach? To ma być coś na jej wzór? (nie dam linku bo "grałem" w nią kilka lat temu)

Cześć...

Opublikowano

Już śpieszę z wyjaśnieniami. :)
Wspomniałem, że dość istotny jest wygląd gry, bo właściwie to będzie mocnym punktem gry- aktualnie jest strasznie namieszane. Jeszcze mam dwa szablony, jak chcesz mogę Ci je pokazać i je ewentualnie ocenisz.. Tak, korzystałem z bootstrapa, ale uważam, że ma właśnie swój urok, a czy pasuje do gry- zależy właśnie od gustu, a chce dopasować się pod jak największe grono ludzi, szczególnie fanów.
Co do fabuły.. Jest ona niezależna od głównych postaci, wątku itp. Chciałbym się skupić bardziej na opisie miejsc, całego "świata" jaki został tam przedstawiony, dodać jakieś mniej znane fakty, chociażby dodać oryginalne tytułu książek do księgarni Esy i Floresy.. Postacie nie są zależne od fabuły w tym przypadku, ale jeżeli się ktoś uprze to akcja dzieje się już przed wydarzeniami znanymi nam z książki.

@Eru Iluvatar
W przyszłości planuje stworzyć grę tego samego typu w uniwersum Tolkiena.
Również jestem wielkim fanem jego dzieł, posiadam w zbiorach dużo jego książek, chociażby sam Silmarillion i wiem jak bardzo jest rozbudowany ten świat. 
Jednakże jeżeli już coś robię to chciałbym to skończyć no i przy okazji nabrałbym większego doświadczenia w pracowaniu w grupach.
Pozdrawiam serdeczenie! :)

Opublikowano

No większość nazw miejsc, postaci, historie możesz znaleźć na harry potter wiki, niestety nie wiem jak z licencją zawartych tam informacji!

Cześć...

Opublikowano

Z licencją nie będzie problemu, już wszystkie istotne fakty wiem czy mogę zarabiać czy też nie. 
Masz ochotę pomóc czy jeszcze porozmawiać, bo nie rozumiem do czego ta konwersacja dąży? (Nie licząc tego "upomnienia" za które jestem wdzięczny)

Opublikowano

Tak naprawdę nikt mnie nie lubi i szukam znajomych przez internet poprzez pisanie postów...

A tak serio to szukasz pomocy, opinii więc pomagam :D Podpowiedziałem nt. jak to nazwałeś "upomnienia" ale jak już wstawiłeś więcej treści to postanowiłem po drążyć temat i udzielić mojej opinii nt. szablonów a jednocześnie zaciekawiła mnie sama fabułą gry, no tak żeby ewentualnie ci coś doradzić z mojego punktu widzenia. Zawsze też mogę po hejtować jeśli byś chciał. 

Cześć...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A mnie ciekawi, czy można zagrać już gdzieś w tą grę, nawet nie w pełni funkcjonalną.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Masz prawa do uniwersum świata Harry'ego Potter'a???

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Czyli odcinasz sobie nawet potencjalną możliwość zarobku - nawet jak gra osiągnie sukces to zamiast na niej zarobić będziesz musiał do niej dokładać żeby utrzymać serwery, zarządzać społecznością itp. Nie lepiej stworzyć własny świat, skoro masz już prawie gotowy silnik?

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Hansu Klosu, świat taki jak HP jest znany i przez wielu lubiany. Nawet jeśli kolega na tym nie zarobi, stanie się to dla niego świetną reklamą i trampoliną dla przyszłych produkcji.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...