Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Case opening - łatwe otwieranie skrzynek na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety mój kolega znalazł błąd na wyjmowanie itemów z gui :/ Wystarczy trzymając w ręce skrzynkę kliknąć prawym lub jednocześnie lewym i prawym przyciskiem myszy na zwykłą skrzynię. Poczekać, aż skończy się losowanie i brać wszystkie przedmioty. Znalazłem jednak na to sposób. Dałem, że skrzynki otwiera się komendą otwórz i dopisałem do każdego rodzaju klucza i skrzynki, że po kliknięciu lewym lub prawym, wyswietli się komunikat, aby użyć komendy /otworz. Mam tylko jedno pytanie. Jaką linijke dodać, aby wyświetliło wiadomość "test" jeśli gracz nie ma w ręce skrzynki?

IP: mcity.com.pl | 1.16.3

https://mcity.com.pl > Strona serwera MCity

logo.png

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli się chce, choćby po to żeby dogodzić innym, to warto się pouczyć języka i napisać wydajniej, lepiej.. :)

Zawsze możesz sam napisać coś lepszego w Javie skoro jesteś taki mądry :)

@adamdino123

Nie, w tym kodzie po zamknięciu gui podczas losowania zmienna zamyka dostęp do odświeżania itemów w gui na czas całego cyklu. Czyli słyszymy tylko kawałek kodu który odpowiada za odtwarzanie dźwięku a dalsza część (gdzie jest odświeżanie itemów) jest odcięta przez zmienną. Natomiast nie posiadam minecrafta wiec możesz mi nagrać ten błąd :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

UPDATE!

- Skrypt ma nową wersję która nie wymaga wildskripta!

- Poprawa drobnych niedoróbek

- Możliwość ustawiania liczby skrzynek i kluczy w komendzie /case give

- Nowa, globalna wiadomość o wygranym przedmiocie przez gracza.

Opublikowano

@Markovsky zrób tez zeby mozna bylo dawac skrzynie innym komeda bez utraty skrzyn jakl bym zaktualizował skrypt

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

UPDATE 11

Dodano:

drop skrzynek i kluczy z graczy (szanse na drop ustawia się w opcjach)

możliwość ustawiania z jakiego bloku mają dropić skrzynki i klucze

możliwość dania wszystkim graczom skrzynie i klucze /case give nazwa all liczba

fajerwerki po wylosowaniu przedmiotu

po wylosowaniu dostajemy przedmiot bezpośrenio

poprawki kodu

Pisać propozycje!

Opublikowano

@Markovsky zrób wsparcie dla 1.8.x bo skrzyn nie dostaje silnik 1.8.7

dodaj tez dawanie innym graczom skrzyn

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

OGROMNY UPDATE!

Dodano:

- dodawanie skrzyń wymagających klucza (zwykły chest) oraz skrzyń nie wymagających klucza (enderchest)

- rozbudowana komenda /case give, która pozwala na dawanie ustalonej liczby skrzyń dla ustalonego, bądź wszystkich graczy. Zalecam ogarnąć działanie komendy :)

- nowe animacje

- nowe opcje, m.in od ustalania kolorystyki wiadomości

- nowa komenda /case stats, która pokazuje liczbę otworzonych przez nas skrzynek

- bardzo duża optymalizacja kodu

- wiele mniejszych nowości i poprawek

- dodawanie wieloczłonowych nazw skrzyń, wystarczy zamiast spacji dać znak _ (np. chroma_1)

Piszcie co dodać!

Prawdopodobnie wezmę się za pisanie pluginu w javie na podstawie tego skryptu, ale obecnie mam mało czasu.

Miłego otwierania skrzynek! :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Markovsky co potrzeba aby na 1.8.7 działało mam wildskript 1.8 [pisze ze nowy 18.1 a nie ma]

Opublikowano

Można by było przerobić lekko ten skrypt że np gdy item jest jakoś nazwany np TNT a nazwane jest RzucaneTNT to tam co pisze co można wydropić z tej skrzynki pokazywała by się nazwa itemu nazwanego czyli zamiast TNT to RzucaneTNT ;)

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale po postawieniu zwykłej skrzynki pisze że nie ma takiej skrzynki

50/100/150/200/250/300/350/400/450/500

Opublikowano

Będzie dodane że masz np 5 procent na koxa?

50/100/150/200/250/300/350/400/450/500

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...