Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Case opening - łatwe otwieranie skrzynek na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem ze skryptem mam takie błędy

a na serwerze kolegi działa i dodam że nawet od niego brałem skript i dodatek skquery oraz wildscript i nic wpisuje case create i tworze skrzynke i jest

ale listy nie moge zobaczyc ani edytować

błąd 

skript 2.1.2  spigot 1.7.2 r0.3 mc 1.7.2

gmlpivmh9k43.png

Zobacz temat do prawidłowego działania są potrzebne 3 pluginy + skript.

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co mam zrobić z tymi errorami:

[12:32:45 INFO]: [Skript] Reloading CaseOpening.sk...
[12:32:45 ERROR]: can't understand this event: 'method "list" {player}' (CaseOpening.sk, line 5: 'method "list" {player}:')
[12:32:45 ERROR]: can't understand this event: 'method "opening" {player and case}' (CaseOpening.sk, line 16: 'method "opening" {player and case}:')
[12:32:45 ERROR]: Can't understand this condition/effect: function "list" {player}; (CaseOpening.sk, line 135: 'function "list" {player};')
[12:32:45 ERROR]: Can't understand this condition/effect: function "opening" {{_player} and arg 2}; (CaseOpening.sk, line 140: 'function "opening" {{_player} and arg 2};')
[12:32:45 ERROR]: can't understand this event: 'on inventory close' (CaseOpening.sk, line 145: 'on inventory close:')
[12:32:45 ERROR]: Can't understand this condition/effect: function "list" {player}; (CaseOpening.sk, line 160: 'function "list" {player};')
[12:32:45 ERROR]: Can't understand this condition/effect: play raw sound "mob.endermen.portal" at player with pitch 0.001 volume 1 (CaseOpening.sk, line 166: 'play raw sound "mob.endermen.portal" at player with pitch 0.001 volume 1')
[12:32:45 ERROR]: Can't understand this condition/effect: play raw sound "mob.endermen.portal" at player with pitch 0.001 volume (CaseOpening.sk, line 170: 'play raw sound "mob.endermen.portal" at player with pitch 0.001 volume')
[12:32:45 INFO]: [Skript] Encountered 8 errors while reloading CaseOpening.sk! 

Cool-Text-141943018572139.png

Opublikowano

Bardzo przepraszam, że nie odpisywałem.

@herro1 

Oczywiście, w linijce 35

if player has permission "case.*":

Należy zamienić player na sender

if sender has permission "case.*":

@MKMethosPL

@Mikomik05

Macie jakiś błąd wildskripta, spróbujcie wgrać go od nowa lub pobrać najnowszą wersję.

@Apelacjaodbana

Zapraszam codziennie na ts3.gapioza.pl w godzinach 14:00-22:00 na rozmowe dotyczącą lagowania serwera przez mój skrypt. (mój nick to Boguś)

Opublikowano

Bardzo mi się podoba :) Każdy wie, że pluginami więcej się zdziała, ale przecież to skrypt! Niesamowite :)

Ps. Też mam te same logi:

[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case%loop-index%} and {case::%{_case}%::itemlist::*} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 28: set {_case%loop-index%} to loop-value')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%{_case%loop-number%}%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 33: set {_lore} to "%{case::%{_case%loop-number%}%::itemlist::*}%"')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%{_player}%::openwait} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 40: if {case::player::%{_player}%::openwait} is true:')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%{_player}%::open} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 50: set {case::player::%{_player}%::open} to true')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {item9} and {item%loop-number-2%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 77: set {_item9} to random element out of {case::%{_case}%::itemlist::*}')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {item5} and {item%loop-number-2%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 85: set slot 4 of current inventory of {_player} to {_item5}')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%arg 2%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 115: delete {case::%arg 2%::itemlist::*}')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%player%::open} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 163: if {case::player::%player%::open} is true:')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%{case::player::%player%::openedit}%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 167: clear {case::%{case::player::%player%::openedit}%::itemlist::*}')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%victim%::open} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 178: if {case::player::%victim%::open} is true:')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%loop-value%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 185: set {_lore} to "%{case::%loop-value%::itemlist::*}%"')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%{_element}%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 197: set {_lore} to "%{case::%{_element}%::itemlist::*}%"')

Ale wszystko działa dobrze :)

IP: mcity.com.pl | 1.16.3

https://mcity.com.pl > Strona serwera MCity

logo.png

Opublikowano

A mam pytanie. Jak dać np. tylko 5 skrzynek? A nie 64...

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Opublikowano

mam problem z jednym bugiem ..... jeden gracz nie może postawić żadnej skrzyni pisze mu że otwiera już skrzynie

@Edit poradziłem sobie .... usunołem z variables.csv  nick gracza ( całą linijkę z tymi kodami itp. )

Ale ta sytuacja sie powtarza czy moglbys dodac komede ktora by resetowala te zmienne odpowiadajace za otwieranie skrzyni ?

np/ case reset cases ( usuwa wszystkie configi )

oraz /case reset variables ( usuwa tylko błędy z " już otwierasz skrzynie" )

patryk542

linijka 142 oraz 143  

linijka 142

add 64 chest named "&6%arg 2%" with lore " || &6W tej skrzyni mozesz zdobyc: || || &8- &c%{_lore}% || " to {_player}'s inventory
64 zmieniasz na twoją liczbę

linijka 143
                                                                add 64 tripwire hook named "&6Klucz do skrzyni &c%arg 2%" to {_player}'s inventory
64 zmieniasz na ilość kluczy
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No propsy dla twórcy :D
Teraz to samo odwzorować w javie, czyli jako plugin i bedzie super.

Sam pisałem różne skrypty, bo fajnie łatwo szybko, tylko wystarczy pomyśleć.

PS

Pluginy w sumie tak strasznie tylko wyglądają, ale jak się troszkę pouczy javy to da się ogarnąć.

Mam coś "podobnego" tylko teraz najgorsze czyli moment losowania, bo da się otworzyć skrzynkę, no fakt jest na razie jedna, ale to kwestia czasu. Itemki lecą tylko jeszcze poustawiać możliwość edytowaniaw w configu.

Jak kiedyś skończę to się pochwale :D

Podsumowując: Autorze rób tak dalej (y), w wolnej chwili poucz się javy, a może Ci się przydać w przyszłości :)

Pozdrawiam :D

585051449511123978085.jpeg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@VenirPL Dzięki za opinie :D

Trochę... KOMPLETNIE zapomniałem o tym projekcie, jeżeli macie jakieś problemy/bugi to piszcie niżej.

Jeżeli jest ktoś ambitny do pisania skryptów to bardzo chętnie oddałbym tej osobie ten projekt ponieważ nie mam za bardzo czasu na jego kontynuacje...

Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale to jest SKRYPT, działający na INNYM pluginie.. Wg. Ciebie jak gościu ma powiedzmy 2 inne takie skrypty, 40 pluginów publicznych z neta, utrzyma mu plugin? Szkoda Twojego, jak i naszego czasu.

Opublikowano

Ale to jest SKRYPT, działający na INNYM pluginie.. Wg. Ciebie jak gościu ma powiedzmy 2 inne takie skrypty, 40 pluginów publicznych z neta, utrzyma mu plugin? Szkoda Twojego, jak i naszego czasu.

To tak jakbyś powiedział ,,Po co mi Volkswagen, mogę mieć Porshe''

Wystarczy Ci taka odpowiedź? :)

Opublikowano

To tak jakbyś powiedział ,,Po co mi Volkswagen, mogę mieć Porshe''

Wystarczy Ci taka odpowiedź? :)

Odpowiem tak:

- Po co teraz sprzedawać maluchy? Ktoś sprzedaje? Polonezy? Teraz wszyscy sprzedają porshe, proste. ;)

Opublikowano

Odpowiem tak:

- Po co teraz sprzedawać maluchy? Ktoś sprzedaje? Polonezy? Teraz wszyscy sprzedają porshe, proste. ;)

Powiem bardziej po gimbusiarsku:

Czy twojego starego stać na porshe?

Opublikowano

Jeżeli się chce, choćby po to żeby dogodzić innym, to warto się pouczyć języka i napisać wydajniej, lepiej.. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...