Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Exploitu w bungeecord/spigot?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up Czy wtedy nie może odwołać się do hostingu? Praktycznie wina leży po jego stronie i to oni dają klientowi niezabezpieczony silnik. Czy nie powinni w takim razie dać jakiegoś odszkodowania czy coś? @MsPatryk Czy masz coś w konsoli? Jakieś logi?

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

@MsPatryk w takim razie udowodnij im to. Pokaż configi, ew. logi z ataku. Domagaj się zwrotu pieniędzy itd. Noo - i na pewno zaproponuj zmianę silnika. Pytałem jeszcze o logi z serwera w czasie ataku, tuż przed atakiem itd.

Opublikowano

Oni to mają gdzieś!

I tak pewnie jest forceop lepszy i omija naprawiony silnik xD

tjaaa, forceop.

Do autora

Wymysły ludzików z mpc, o ile masz spigota 1.8.6 które sam buildowałeś i sprawdzone pluginy to jesteś bezpieczny.

Jak masz 1.7.cokolwiek to masz z 10 exploitów pozwalających wykonać komendy z konosli z poziomu gracza lub takich które mogą wywalić serwer.

Więc polecam aktualizować, pobrać pluginy od nowa , aktualne, z zaufanych źródeł (i wywalić/sprawdzić te dziwne) i zmienić hasła do MySQL/SSH/Panelu/wszystkiego najlepiej na jakieś ciekawsze niż Drzewo12

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Cześć, wczoraj 26 maja 2015 na serwer bungeecord włamał mi się pewien gracz [kukubaczek], który po przejściu na serwer SV miał od razu op'a, później na creative, a jeszcze później na SkyWars... Pytam jak to możliwe. Nie mam pluginów kukubaczka [mam WorldEdit,Guard, Citizens, Skript, ChestCommand, MyCommand, SkyWars, i chyba to tyle.... właśnie mało pluginów i gdzie exploit????] Proszę o szybką pomoc. Nie chcę aby to się powtórzyło. Dodam, że nikt nie miał rangi Admin czy nie posiadał op [tylko ja posiadałem]

To nie jakieś exploity tylko po prostu porty nie poblokowane...

Opublikowano

Niektóre serwery (jak np. "centrumpvp") mają taką "?politykę?", że w konsoli widzą Wasze hasła, które poza tym zapisują się do logów. Niektórzy mają pluginy, które zapisują w pliku tekstowym "NICK: HASŁO". To jest już chamstwo. Wystarczy, że wejdziecie na jakiś z serwerów kolegów Komara i zalogujecie się prawdziwymi danymi i tak naprawdę po jakimś czasie ktoś (Komar) niszczy Wam serwer. I to nie jest ForceOP, a Wasze hasło, które osoba mająca dostęp do plików, może zobaczyć.

Hola, hola, nie posiadamy dostępu do haseł użytkowników non-premium (mamy autoryzację premium) od dłuższego czasu.

Nowym graczom radzimy też, żeby nie używać haseł z innych serwerów przy rejestracji. :)

Co do tematu, to AzRank to usuń go i zainstaluj inny plugin na czasowe rangi.

4L0M4l0.png

Opublikowano

Masz gówniany serwer, nie potrafisz zablokować prostych bledow hah

#antywarn

Zaktualizuj silnik do 1.8.4.

Opublikowano

@Anestic Nie wiem jak teraz, Hammer :) Jednak kiedyś było tak: http://scr.hu/1vc4/t1g9f- podpuściłem Cię pytając jak wyłączyłeś wyświetlanie komend w konsoli (przypuszczałem, że nic takiego nie zrobił więc widział każdą komendę i okazało się że miałem rację), a potem o to czy widzisz hasła, na co Ty potwierdziłeś. Na końcu napisałem, że możesz wyłączyć wyświetlanie haseł. I tutaj nie pamiętam czy nagle ucichłeś czy napisałeś, że nic nie będziesz zmieniać. Na pewno nie zapytałeś się jak to wyłączyć ani nie napisałeś, że to zrobisz. Nawet jeśli nie masz wyświetlanych haseł teraz, nadal możesz mieć logi a w tym zapisane hasła :) 

Jeśli chodzi o coś w zastępstwie za AZrank - podobną opcję ustawiania rang na czas oferuje PermissionsEX.

Opublikowano

Permissionsex? A jaka komenda na nadanie czasowej rangi? Co do 3up gościa to te bugi są w 1.7.10 i nie wyeliminuje* tych błędów sam, gdyż ten typ exploita jest inny ale co to g*wniany randomie możesz wiedzieć jak twoje iq już widać po pierwszych wyrazach twojego posta...

Do tego jakby @Blezur mógł spojrzeć na twój nick to można się domyślić że to Jeba* Mpc i cip* przynajniej ja tak to odczytałem.

Opublikowano

Po co mi czyjeś hasła? Przez ponad rok czasu jak prowadzę serwery, nikogo nie oszukałem ani nic z tym wspólnego.

Tak wygląda zapisywanie hasła na naszym(moim) serwerze. :)http://i.imgur.com/8dAmfG6.jpg

Nie chcę się tu kłócić. W ogóle się nie chcę kłócić, bo po co. Nie chodzi mi o sposób szyfrowania haseł - bo takie coś zapisuje się w bazie danych. Mi chodziło o logi i konsolę. 

Do autora - czy już rozwiązałeś problem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...