Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Exploitu w bungeecord/spigot?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wczoraj 26 maja 2015 na serwer bungeecord włamał mi się pewien gracz [kukubaczek], który po przejściu na serwer SV miał od razu op'a, później na creative, a jeszcze później na SkyWars... Pytam jak to możliwe. Nie mam pluginów kukubaczka [mam WorldEdit,Guard, Citizens, Skript, ChestCommand, MyCommand, SkyWars, i chyba to tyle.... właśnie mało pluginów i gdzie exploit????] Proszę o szybką pomoc. Nie chcę aby to się powtórzyło. Dodam, że nikt nie miał rangi Admin czy nie posiadał op [tylko ja posiadałem]

Opublikowano

W silniku 1.7.2 aż do 1.8(najnowszy spigot zfixowany) na spigocie jest luka,która pozwala na nadanie sobie uprawnień operatora,przy pomocy crashowania.Na forum jest łatka do silnika 1.7.2 - by Otekplay :) albo innymi metodami np.bruteforce,atak ftp czy zwykłe znalezienie hasła na serwerze xfast. x tu jest coś podobnego(płatne) ale jest do tego crack.

--

Opublikowano

xfast? na to gunfo nie wchodziłem wgl... A jaka to łatka? Na czym polega i czy mogę prosić o linkacza do silnika zfixowanego [potrzebuję 1.7-1.8 bo teraz takowego używam na serwerach(spigot) bungeecord]

Opublikowano

Exploit polega na tym, że ten kto reklamuje swój gówniany serwer na innych kończy w opisany przez Ciebie sposób.

Dobrze, że wymieniłeś tylko kukubaczka :D

#antywarn
ForceOP od komara wbił ci na serwer i stąd masz włamanie.

btw. zepsuliśmy zepsuł ci właśnie skywars

Opublikowano

chodzi mi o działanie tego exploita [nawet na jakiej zasadzie działa ten forceop komara (ale i tak nie ma force op tylko exploity*)]

Opublikowano

Za reklamowanie na cudzych serwerach nie powiem Ci.

#antywarn

Ściągasz forceopa od komara, wrzucasz do versions klikasz gimmeOP i dostajesz OP'a.

Nie wszędzie działa

Opublikowano

kukuzjebek xdddd

to jebane 13 letnie dziecko crashuje serwery i narzeka ze mu serwer rozwalaja xD

wgraj spigota 1.7 poprawionego przez otka  albo 1.8 

Opublikowano

Po pierwsze, dzieci nie umieją skonfigurować serwera, to tak jest. Po drugie, dzieci nie ogarniają kto jest warty zaufania, to tak jest. I uwaga - nie obrażam tu nikogo. Słowo "dziecko" nie jest obrazą :) To tak - Serip, Komar i inne france (żeby nie użyć słowa szmaty i jeszcze gorzej) ich pokroju powinny dostać bana na MAC'a. Każdy wie kim te *@^#@$ są. Ciekawi mnie, czemu jeszcze takiego zawieszenia nie dostały. Może administracja o ich oszustwach, atakach i "kradzieżach" nie wie :) ? Wolne sobie... Czemu w MPC roi się od takich typków? Czemu tematy z backdoorami nie są zamykane?! Czemu forumowicz o nazwie @StrikeKiller123 został zbanowany? "K***a" to charakter i nie powinniśmy tego słowa się wstydzić i go nie używać. Po prostu słowo to obrazuje ponad chamstwo. "Naród wspaniały, tylko ludzie k***y" ~Piłsudski (który zresztą sam nie był najlepszy, ale przecież szkoła "prawdę" Wam powie). Naród jest piękny. Ma swoją historię, o którą powinniśmy walczyć, ale ma także takie gówna jak niektórzy ludzie, którzy ten kraj niszczą. I szczerze, z całego serca życzę takim osobom śmierci. ADMINISTRATORZY, MODERATORZY i tym podobni MPCFORUM. Jak myślicie - kto DDoS'ował Wasze forum kilkanaście miesięcy temu? No pewnie nie ludzie pokroju szmat, prawda? Myślicie, że Pan Mr. (któremu życzę śmierci) Komar nie byłby w stanie tego zrobić? To pseudo--neo-dziecko (i to jest dopiero obraza) dowartościowuje się w internecie, bo pewnie w realnym świecie jest małym pulchnym grubaskiem, którego nikt nie lubi i z którego wszyscy się śmieją. Mam nadzieję, że to przeczyta i się zdołuje po czym popełni samobójstwo. Heh :) Byłoby fajnie. Przyczyniłby się do usunięcia części gówna, które się przylepiło do Naszego pięknego Narodu. Jak to jest, że człowiekiem gardzi człowiek? Może inaczej - jak to jest, że człowiekiem gardzi gówno, albo jak to jest, że gównem gardzi człowiek. Te dwa pasują. Człowiek człowiekiem gardzić nie będzie :) OBUDŹCIE SIĘ NIM BĘDZIE ZA PÓŹNO! Czemu człowiek tak bardzo nienawidzi człowieka? Czemu ludzie poniżają ludzi? Czemu w ludziach tyle zazdrości? Gdyby Komar był inny, a także osoby, które się z niego śmieją - nie musiałby się dowartościowywać w internecie, w wirtualnym świecie. Niby takie proste. Jednak - On sam nie musi robić tego co robi. Przecież nietrudno z "k***y" stać się ponownie człowiekiem. Cóż... 

1. Nie ma czegoś takiego jak ForceOP.

2. Są takie rzeczy jak luki w silniku.

3. Można się zabezpieczać, w pierwszej kolejności posiadać trudne hasło - to w dużej mierze jest przyczyną włamań (słabe hasła administratorów).

4. I tutaj uważajcie. Nie używajcie takiego samego hasła jak na swoim serwerze czy gdziekolwiek indziej na innych serwerach. Niektóre serwery (jak np. "centrumpvp") mają taką "?politykę?", że w konsoli widzą Wasze hasła, które poza tym zapisują się do logów. Niektórzy mają pluginy, które zapisują w pliku tekstowym "NICK: HASŁO". To jest już chamstwo. Wystarczy, że wejdziecie na jakiś z serwerów kolegów Komara i zalogujecie się prawdziwymi danymi i tak naprawdę po jakimś czasie ktoś (Komar) niszczy Wam serwer. I to nie jest ForceOP, a Wasze hasło, które osoba mająca dostęp do plików, może zobaczyć.

~~Ile nienawiści dasz innym, tyle, a nawet więcej, wróci do Ciebie. Jeśli obdarzysz innych dobrocią, inni obdarzą nią Ciebie :) W tych czasach największą wartością jest człowieczeństwo, które tak zanika - staje się cechą recesywną i "na wymarciu". Jak to brzmi jeden cytat, "Ludzi coraz więcej, a człowieka coraz mniej".~~

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

@up http://www.extremetech.com/gaming/203625-mojang-patches-minecraft-exploit-that-made-it-easy-to-crash-serversW minecraft 1.7.2 istnieje bug,mogący crashować serwery,i wtedy można wykorzystać lukę z 1.6 i nadać sobie uprawnienia :) link do exploita https://github.com/ammaraskar/pyCraft/tree/nbt_exploit (on służy tylko do crashowania akurat :) ) Dla debili,którzy nie umieją odpalić programu istnieje to samo,w versii clienta(minecraft 1.7.2 heliosclient) za 6 euro(znalazłem sobie cracka)

Ale to co opisałeś,to też prawda

@topic to co na górze napisałem :) + to co jakiś użytkownik o backdoorach w paczkach plg

@Xayanix lel forceop komara XDDDDDDDDDDD jebłem.

--

Opublikowano

@Xayanix lel forceop komara XDDDDDDDDDDD jebłem.

To jest troll.

#antywarn

Sprawdź czy nie masz pluginu AZRank, bo posiada lukę! ;P

Opublikowano

Ja p******e... Nie widzisz, że on to pisze tylko aby warna nie dostać tak samo z forceopem a ty wyjeżdżasz z tym od kogo mozna kupic ... Poziom 12-latka, pozdrawiam. Grieff jest za te reklamy przynajmniej raz na godzine na xfast wchodził typ o nazwie: Wlasciciel_(tujakiescyfry) i reklamował wasz gówniany serwer i co tu się dziwić, że potem połowa serwerów którymi zarządzają 12-latkowie padają.

@AntyWarn

Musisz usunąć plugin AZRank ponieważ posiada bugi, lub zbanuj kuku na ip xD

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

Wszyscy wiedzą, że mówimy o M*LOBBY.ENCH.PL

A ty dalej <wstaw obraźliwe słowo> dzieciaku się wypierasz, że nie reklamujesz swojego serwera na innych.

U mnie było to samo.

Przykłady:

[29.04.2015, 20:20] Wlasciciel_DDBB: Wbijac na <IP> Mega Drop 60 ,!
[16.05.2015, 12:46] Wlasciciel_FGFS: wbijac na <IP> K a z d y MA Vipa

#antywarn

Wystarczy, że usunisz lub zupdatujesz AZRank i nie będzie backdoora, który autor dodał celowo.

Opublikowano

Hah akurat nie o tego mi chodzi.... Czekam na dalszą pomoc bo to co @1361622928-U485574.pngXayanix lel i inni piszą nie sprawdza się-spamuja, nabijaja posty

Wcale nie o tego, sam powiedzialem kuku jak to zrobić.

#Antywarn

Usun pluginy kukubaczka.

Opublikowano

nie mam jego pluginów.. i 26 znowu atak 0 20:23..... teraz to wgl nie wbił na serwa i kickneło wszystkich i nagle mapy nie ma, pex usunięty cały, a wiadomość przy kicku: Zapraszam na fireland czy jakieś gunfo ... PLS HELP

Opublikowano

nie mam jego pluginów.. i 26 znowu atak 0 20:23..... teraz to wgl nie wbił na serwa i kickneło wszystkich i nagle mapy nie ma, pex usunięty cały, a wiadomość przy kicku: Zapraszam na fireland czy jakieś gunfo ... PLS HELP

k***a jak nie umiesz czytać,że to przez exploit w silniku,i żebyś pobrał silnik Otka,albo najnowszy spigot + uważał na hasła/backdoory to sorry :)

--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...