Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory - dyskusja

Ariella

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie widzę tutaj gdzie napisać takowy temat, więc piszę tutaj.

Jak sądzicie, kto wkońcu wygra ? Komorowski czy Duda ?

Ja osbiście nie głosowałam, bo uważam, że jaki jeden taki i drugi, dąży tylko do władzy i pieniędzy. Komorowski i Duda, zrobią wszystko aby wygrać, będą obiecywać, a na koniec i tak nic nie zrobią. Jak to mówią "Obiecanki cacanki", zamiast obiecywać, mogliby pokazać !

Chciałabym usłyszeć wasze opinie. :) Z debaty nic nie wywnioskowałam.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

mniejsze zło wygra

Według mnie, obydwa to zła. Jeden ma dobre pomysł, ale i tak ich nie spełni, natomiast drugi ma tragiczne pomysł i zapewne jest spełni ...

Opublikowano

Myślę, że będzie ciężko określić kto wygra, gdyż dużo osób jest za Komorowskim, ale dużo tez za Dudą. Walka jest zacięta według mnie.

Osobiście poszłam na wybory, chociaż przyznam że niechętnie oddałam swój głos, gdyż program ani jednego ani drugiego mi nie odpowiada. Nie będę tutaj mówić na kogo oddałam głos, bo chcę sobie oszczędzić kłótni, które nic nam tutaj nie dadzą. Każdy ma swój rozum i każdy wybierze tego, którego system uważa za lepszy.

Przykro mi, że był to dzisiaj wybór pomiędzy mniejszym złem i przykro mi, że tak mało osób chodzi na wybory. A jak chodzą to dużo osób chwali się, że oddali nieważny głos - niektórzy zaznaczają obu kandydatów, inni zaś nie zaznaczają nic dając przy tym możliwość podrobienia głosu i decydowania za nich samych na kogo pójdzie głos. Według mnie celowe oddawanie nieważnych głosów to nie jest oddanie głosu, a jego zmarnowanie, jak i zmarnowanie swojego własnego cennego czasu.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ja osbiście nie głosowałam, bo uważam, że jaki jeden taki i drugi, dąży tylko do władzy i pieniędzy. Komorowski i Duda, zrobią wszystko aby wygrać, będą obiecywać, a na koniec i tak nic nie zrobią. Jak to mówią "Obiecanki cacanki", zamiast obiecywać, mogliby pokazać !

Jeśli chodzi o Dudę, to co on ma pokazać jak nie jest jeszcze prezydentem? Na tym to polega, żeby dać komuś szanse, kto jeszcze sie nie wykazał. Komorowski niech już lepiej idzie na emeryturę.

Opublikowano

Na Dudę raczej same starsze osoby głosują ( nie zdziwiłbym się jakby on znowu wygrał, ale to nie chyba tylko Ja )

Jak to już pisałem jakiś czas temu - człowiek się znalazł między młotem a kowadłem. Powiem tak - nieważne kto będzie, ma być dobrze. Tak bardzo chyba nierealne xD no ale pożyjemy, zobaczymy co z tego wyniknie. Byłem dzisiaj zagłosować - mam nadzieję, że ten głos nie będzie zmarnowany po raz kolejny. Komorowski dużo się chyba nie napracował przez te 5 lat. Jeden prezydent odchodzi i zostawia burdel następnemu.

Opublikowano

Duda się zadeklarował, że jak nie obniży wieku emerytalnego i nie podwyższy kwoty wolnej od podatku do poda się do dymisji... i moim zdaniem ludzie na to polecieli i na niego zagłosowali, bo Polacy to jakoś lubią być dymani. 

Opublikowano

­Brak pieniędzy, niż demograficzny - obniżenie wieku emerytalnego chyba jednak takie proste nie jest. 

Opublikowano

To jak wybieranie dżumy czy cholery , ja to p******e i nie głosowałem .. doją nasz hajs i nadal Polacy na nich głosują.. 40 milionów bydła powinno ich wyjebać

Opublikowano

Na Dudę raczej same starsze osoby głosują ( nie zdziwiłbym się jakby on znowu wygrał, ale to nie chyba tylko Ja )

Chyba ci się z Komorowskim pomyliło ;)

Opublikowano

Walka moim zdaniem jest zacięta.

Komór:

-ludzie, którzy nie lubią PO ale uważają PiS za ciemnote

-babcie, dziadki, dorośli i gospodynie domowe które widza w nim "Bronka"

-ludzie, którzy serio wierzą w to co on mówi

-ludzie, którzy nie ufają Dudzie bardziej niż Komorowskiemu

-rodzinki urzędników

Duda:

-babcie, dziadki, pisuary (kocham to określenie!)

-buntownicy, korwiniści, młodzież bo "wszystko lepsze niż Komoruski"

-ludzie, który ufają mu, uważają ze spełni on swe postulaty

-fanatycy PiS i duchowni (patrz: pisuary)

Oba elektoraty cholernie sie równoważą! Stawiam jednak na Dudę ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Druga tura wyborów nie miała żadnego znaczenia. Obaj kandydaci to jedna i ta sama kupa. Taka bardzo śmierdząca, tylko inaczej zapakowana. Wiecie, po wiedźmińsku, nie ma czegoś takiego jak mniejsze zło.

Pomijam oczywiście fakt, że prezydent nic w Polsce nie może i dopóki PO rządzi w sejmie, PiS nic nie zrobi, a w dramatyzujecie. 

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Czemu wszyscy teraz płaczą że wyjeżdzają z kraju bo Duda wygrał ? ...­

Bo to retardy

Niech chociaż jeden gimb spelni obietnice i sam ucieknie z kraju(bez pomocy pieniężnej od rodzicow), to propsy

Opublikowano

Nie znam sie na polityce, czego mozna sie spodziewac po PIS? Wiem tyle, ze pewnie beda zle stosunki z innymi panstwami i rozgrzebywanie starych spraw typu Smolensk

Opublikowano

Duda wygrał :c

Przepraszam za brak polskich znakow w moich postach. Lecz posiadam angielskiego windowska i nie dam rady pisac z polskimi znakami.

Opublikowano

Już widzisz, Duda wygrał. Jestem załamana tym, że tylko nie całe 57% społeczeństwa głosowało (Porażka..), druga kwestia. Jednak wolałabym Komorowskiego niż tego Dudę, on nawet poważny nie jest, każdy dąży do władzy i pieniędzy, ale Komorowski miał chociaż głowę na karku i nie chciał wysyłać wojsk Polskich na Ukrainę (Fakt, że NATO musi to potwierdzić). Miałam nie głosować i nie głosowałam dzisiaj, ale jak oglądam to teraz, to jednak wolałabym głosować na Komorowskiego.

Opublikowano

Już widzisz, Duda wygrał. Jestem załamana tym, że tylko nie całe 57% społeczeństwa głosowało (Porażka..), druga kwestia. Jednak wolałabym Komorowskiego niż tego Dudę, on nawet poważny nie jest, każdy dąży do władzy i pieniędzy, ale Komorowski miał chociaż głowę na karku i nie chciał wysyłać wojsk Polskich na Ukrainę (Fakt, że NATO musi to potwierdzić). Miałam nie głosować i nie głosowałam dzisiaj, ale jak oglądam to teraz, to jednak wolałabym głosować na Komorowskiego.

I tacy jak Ty płaczą najbardziej właśnie. ,,Miałam nie głosować, no ale może jednak? Nie no w sumie i tak się nic nie zmieni, no chyba że... Nie dobra nie ide. Potem ponarzekam w internetach''

­

zy95qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...