Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest wasz ulubiony tryb serwera?

PhilipNlol

Jaki tryb serwera Minecraft?  

78 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki typ serwera chcielibyście ujrzeć na arenie serwerów minecraft?

• Freebuild
    • Creative
      0
    • Minigames
    • Survival
    • Survival + Gildie
    • Hardcore
    • Hardcore + Gildie
    • EasyHardcore
    • Capture the flag
      0
    • Apokalypsa - przetrwanie (ulepszone moby, zbroje, zjawiska pogodowe)
    • RolePlay
    • Paintball
    • CastleSiege (obrona zamku)
    • Prison (Jail)
    • SkyBlock
    • Kwadratowa Masakra
    • Parkour (wiele map do wyboru)
      0
    • PvP
    • Survival Games (Hunger Games)
    • Inny - napisz w komentarzu jaki to tryb serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie większość z was poszukuje dobrego serwera, jednak nie znajduje takiego, który spełniałby wasze wymagania, bądź oczekiwania.

Proszę was o udzielenie swojej własnej opinii, który z tych trybów jest dla was najprzyjemniejszy.

Zdaję sobie sprawę, że istniały dziesiątki tego typu ankiet, jednak większość jest przestarzałych, nieaktualnych lub niepełnych, co sprawia, że dane są bezużyteczne i nie są na bieżąco.

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Teraz, jeśli masz zamiar osiągnąć dużo graczy na serwer, to opłaca się stworzyć dobry, porządny i ciekawy tryb SkyBlock.

Sam możesz zauważyć czytając opinie na temat stworzenia trybu serwera, że zdecydowanie przeważa zrobienie tego trybu. 

Z ogarniętą i porządną ekipą serwerową, dobrą reklamą serwera oraz autorskimi pomysłami na serwer projekt może się udać. 

Opublikowano

Teraz, jeśli masz zamiar osiągnąć dużo graczy na serwer, to opłaca się stworzyć dobry, porządny i ciekawy tryb SkyBlock.

Sam możesz zauważyć czytając opinie na temat stworzenia trybu serwera, że zdecydowanie przeważa zrobienie tego trybu. 

Z ogarniętą i porządną ekipą serwerową, dobrą reklamą serwera oraz autorskimi pomysłami na serwer projekt może się udać. 

Dawno nie spotkałem się z dobrym serwerem tego typu. Dzięki za odpowiedź i czekam na więcej takich!

Opublikowano

inny//

Moim zdaniem porządny RealLife, lub EasyHC + Wieeleee dodatków.
Co do skyblock, miałem kiedyś taki serwer i nie wypalił, choć dużo pracy zostało w taki serwer włożony.

Może jeszcze creative, choć nie bardzo mi wypalał. 
Najlepiej mi wypalał EasyHC z dodatkami. (Zwykłe easyhc po prostu się wypaliło)

bannergif.gif

Opublikowano

Wydaje mi się, że apokaliptyczny serwer może być dobrym rozwiązaniem. Osobiście od dłuższego czasu nie widziałem serwera tego typu. Robiąc go musisz pamiętać o realizmie np. po upadku z wysokości dostaje się efekt spowolnienia, zombie mogą zainfekować gracza, ale też przydałyby się bronie palne i ładunki wybuchowe.

Opublikowano

Apokalypsa była jednym z moich wcześniejszych projektów, lecz nie cieszyła się dużą popularnością - brakowało rozwiązania, które zachęciłoby graczy do dalszej gry.

Może czas na reaktywację?

Czekam na dalsze propozycje!

Opublikowano

Lubię serwery typu RP, także głos na RolePlay.

RolePlay dawno nie pojawiało się w głównej czołówce trybów serwerów.

Zobaczymy.

Opublikowano

Odłamów coraz więcej, ale minecraft powstał żeby grać survival i to też lubię najbardziej.

Na razie jednak góruje Apokalypsa i SkyBlock, jak będzie dalej? Zobaczymy.

Opublikowano

Ja tam najbardziej lubie servery typu GUN PVP, niestety w Polsce za wiele ich nie ma. Pocieszający jest fakt, że na zagranicznych servach tego typu  rozgrywka jest na bardzo wysokim poziomie.

Opublikowano

Ja tam najbardziej lubie servery typu GUN PVP, niestety w Polsce za wiele ich nie ma. Pocieszający jest fakt, że na zagranicznych servach tego typu  rozgrywka jest na bardzo wysokim poziomie.

Widzę, że chyba sam pomysł w sobie nie jest zbyt popularny, ale dzięki za opinię :).

Opublikowano

Ja najbardziej lubię serwery Minigame

Między innymi Party i Blitz Sg

Rozgrywka jest naprawdę przyjemna

Opublikowano

@topic

Nie ma serwera z modami w ankiecie :) Zwykly minecraft mi sie juz znudzil i nigdzie nie moge znalesc pozadnego serwera z modami. Jaki kolwiek znajde to albo polowa itemkow zablokowana albo zmienione receptury ze dany itemek juz nie jest potrzebny jesli cie stac na jego crafting.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

@topic

Nie ma serwera z modami w ankiecie :) Zwykly minecraft mi sie juz znudzil i nigdzie nie moge znalesc pozadnego serwera z modami. Jaki kolwiek znajde to albo polowa itemkow zablokowana albo zmienione receptury ze dany itemek juz nie jest potrzebny jesli cie stac na jego crafting.

Od tego właśnie jest rubryka inny, ponieważ tryb ten nie cieszył się dużą popularnością.

@razor3254 może opiszesz dokładniej czego byś oczekiwał?

Opublikowano

Od tego właśnie jest rubryka inny, ponieważ tryb ten nie cieszył się dużą popularnością.

@razor3254 może opiszesz dokładniej czego byś oczekiwał?

Wejdz sobie na jaki kolwiek angielski serwer z modami. Wszystkie itemki mozna uzywac. Zamiast blokowac itemki, wlasciciele serwerow naprawili bledy. Na polskim serwerze zablokuja itemek i jak sie spydasz dlaczego to tylko bana wylapiesz.

Na zagranicznych serwerach uzywaja paczki gotowe z FTB lub Technic launchera wiec nie ma zadnych problemow z instalacja oraz balansem; na polskim serwerze wrzuca kilka modow razem, zablokuja polowe poniewaz one sprawia za gracze skoncza gre po 2 dniach i ignoruja wszystkie problemy ktore gracze maja.

Jedynie czego oczekuje od serwera to zainstalowanie gotowej paczki ktora latwo pobrac i nie zmienianie jej (usuwanie/dodawania modow lub receptur).

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Wejdz sobie na jaki kolwiek angielski serwer z modami. Wszystkie itemki mozna uzywac. Zamiast blokowac itemki, wlasciciele serwerow naprawili bledy. Na polskim serwerze zablokuja itemek i jak sie spydasz dlaczego to tylko bana wylapiesz.

Na zagranicznych serwerach uzywaja paczki gotowe z FTB lub Technic launchera wiec nie ma zadnych problemow z instalacja oraz balansem; na polskim serwerze wrzuca kilka modow razem, zablokuja polowe poniewaz one sprawia za gracze skoncza gre po 2 dniach i ignoruja wszystkie problemy ktore gracze maja.

Jedynie czego oczekuje od serwera to zainstalowanie gotowej paczki ktora latwo pobrac i nie zmienianie jej (usuwanie/dodawania modow lub receptur).

Miło usłyszeć taką odpowiedź, jednak widzę, że owy tryb nie cieszy się dużą popularnością.

Dzięki za odpowiedź! 

Opublikowano

Zawsze lubiałem serwery skyblock, i dalej je lubię.

Ale 90% serwerów skyblock odwiedzonych przeze mnie to same bugi i lagi..

Niedopracowane serwery.

Mógłby ktoś stworzyć super skyblocka :)

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Zawsze lubiałem serwery skyblock, i dalej je lubię.

Ale 90% serwerów skyblock odwiedzonych przeze mnie to same bugi i lagi..

Niedopracowane serwery.

Mógłby ktoś stworzyć super skyblocka :)

Jak widać, skyblock na razie góruje, czas pokaże jak będzie dalej :)

Opublikowano

Bardzo lubię też oprócz skyblocka serwery 4FuN, a najczęściej w tych serwerach 4fun kwadratowa masakra czy paintball :)

Minecraft to gra survival, fakt.

Ale teraz taka moda, że tworzą różne serwery typu. kwadratowa masakra, paintball, teraz nawet planują stworzyć serwer minecraft "strzelaninkę".

Zobaczymy, czy nas zaskoczą :)

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Bardzo lubię też oprócz skyblocka serwery 4FuN, a najczęściej w tych serwerach 4fun kwadratowa masakra czy paintball :)

Minecraft to gra survival, fakt.

Ale teraz taka moda, że tworzą różne serwery typu. kwadratowa masakra, paintball, teraz nawet planują stworzyć serwer minecraft "strzelaninkę".

Zobaczymy, czy nas zaskoczą :)

Cóż, chyba zacznę się przygotowywać pod stworzenie serwera skyblock, bo cieszy się on dużą popularnością według opinii waszych :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...