Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hero Zero Private Project by Gilu & Eptun

GILUxDILU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym przedstawić Wam projekt mój i Eptuna.

W ramach zabawy postanowiliśmy napisać pliki do gry przeglądarkowej Hero Zero.

Nie jest to dość proste, gdyż tak jak Shakes&Fidget,

Hero Zero korzysta z gównianych struktur i tego typu podobnych,

niepotrzebnych śmieci.

Pliki robimy cały czas, czasami siedzimy nad tym po 5-10min. dziennie, a czasami nawet po 12h.

Jest to tylko zabawa i próba nauczenia się czegoś nowego.

Istnieje dość spora szansa, że pliki zostaną udostępnione,

gdy większość funkcji będzie już działać.

[DZIAŁAJĄCE]

- Logowanie

- Wylogowywanie

[GALERIA]

9760014318048081130967.jpeg

Podoba się?

Zostaw lajka!

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No nawet ładnie się prezentuje. Nawet jeśli otworzysz serwer na tym, to Playata raczej nie pozwoli na tego typu serwery ;)

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

No,no,no ktoś się wziął za tą grę.

Powodzenia,mam nadzieję,że jeżeli uda wam się to udostępnicie pliki skończone(albo nawet w połowie)i powstanie jakiś priv(waszego wykonania).

Kiedy zabraliście się za to?

Opublikowano

No nawet ładnie się prezentuje. Nawet jeśli otworzysz serwer na tym, to Playata raczej nie pozwoli na tego typu serwery ;)

Nie napisałem, że otwieram serwer. Playa Games nie może zamykać prywatnych serwerów, a jeśli chcesz się w to zagłębić to poczytaj o ich polityce.

No,no,no ktoś się wziął za tą grę.

Powodzenia,mam nadzieję,że jeżeli uda wam się to udostępnicie pliki skończone(albo nawet w połowie)i powstanie jakiś priv(waszego wykonania).

Kiedy zabraliście się za to?

Dokładnie to wczoraj. Mieliśmy robić pliki o Gladiatusa, ale napisanie globala w 100% zajmie ok. 7 dni (Pracując 8h dziennie), więc nie opłaca się.

Opublikowano

I think the project will be done in 2 months ? :mellow:  dunno. But the game is easier to construct because its using json and it says what does what.

Opublikowano

Dokładnie to wczoraj. Mieliśmy robić pliki o Gladiatusa, ale napisanie globala w 100% zajmie ok. 7 dni (Pracując 8h dziennie), więc nie opłaca się.

A wiecie może kiedy skończycie i czy udostępnicie pliki?I czy sami piszecie czy wzorujecie się na czymś?

Opublikowano

A wiecie może kiedy skończycie i czy udostępnicie pliki?I czy sami piszecie czy wzorujecie się na czymś?

Zajmie to ok. 2 miesiące, w sumie sami nie wiemy. Zależy to od Naszych chęci.

Na czym mamy się wzorować? Nikt nie ma i nie miał nigdy serwer do HZ, więc wszystko piszemy na czysto.

Opublikowano

There were many projects for hero zero, but they ended because of no time or lack of skill.

We are not one of them. This project will be surely finished before summer so 2 months

We talk in 2 month again. ;)

Opublikowano

@GILUxDILU

Chodzi mi czy na innej grze się wzorujecie(podobnej)albo na kodzie źródłowym.

The code is made from scratch by me, gilu just edited few lines so it gets data from db.
Opublikowano

The code is made from scratch by me, gilu just edited few lines so it gets data from db.

Yes yes...

Zmiana ekipy zamiast eptuna jestem ja ;)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

No czekam z niecierpliwością, na 100 pro. zagram

No to trochę poczekasz :) Bo tego trzeba napisać więcej niż w sf

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Chciałbym, nie tylko ja, poznać wasze aktualne informacje, o waszych postępach  :) !

Aktualnie krej się obraził i odszedł, ale zamiast niego pomaga mi TheCry oraz Plemiona.

Prace nie idą szybko, ja zajmuję się serwer sf i tak także jest sporo do zrobienia.

Pełną parą ruszymy na samym początku wakacji, wtedy każdy z nas będzie miał więcej czasu.

Co do postępów to udało się znaleźć panel administratora (Tak, jest on także na globalnym serwerze) oraz zrobiliśmy samouczek.

Opublikowano

Cytuję ,, Pełną parą ruszymy na samym początku wakacji '' to znaczy, że wystartuje serwer Hero Zero, czy Shakes & Fidget  :P ?

Oznacza to, że bardziej weźmiemy się za pisanie plików do Hero zero.

Opublikowano

@GILUxDILU Wiesz, że jeśli jako jedyny wystartujesz taki serwer to Cię od razu poproszą przez jakąś kancelarię adwokacką, żebyś go zamkną?

Proponuję udostępnić pliki (nawet mało rozwinięte) na jakimś zagranicznym forum.. i nie chodzi mi o to, żebym ja je też miał raczej, żeby taki priv się pojawił a jak pliki będą dostępne to i więcej autorskich rozwiązań się pojawi.

Ale zrobisz jak zechcesz, ja życzę szczęścia :)

Hejo

Opublikowano

@GILUxDILU Wiesz, że jeśli jako jedyny wystartujesz taki serwer to Cię od razu poproszą przez jakąś kancelarię adwokacką, żebyś go zamkną?

Proponuję udostępnić pliki (nawet mało rozwinięte) na jakimś zagranicznym forum.. i nie chodzi mi o to, żebym ja je też miał raczej, żeby taki priv się pojawił a jak pliki będą dostępne to i więcej autorskich rozwiązań się pojawi.

Ale zrobisz jak zechcesz, ja życzę szczęścia :)

Co Wy macie z tym serwerem? Ja nigdzie nie napisałem, że robię swój serwer hz, ja tworzę jedynie pliki. Jeśli je skończymy, choćby w 50% to albo spróbujemy(Tylko spróbujemy!) zrobić serwer albo udostępnimy/sprzedamy pliki. Niestety wiem, że jeśli pliki zostałyby udostępnione to powstałoby milion serwerów-gotowców. 

Kancelarią adwokacką powiadasz? Jakie mieliby argumenty, aby zamknąć mój serwer? Z tego co wiem nie mają takiego prawa, poczytaj sobie ich politykę prywatności i inne gówna. Jeśli chcecie to zgłaszajcie, ale nic nie możecie zrobić takiemu serwerowi. Nie wiem, czy to była marna próba zastraszania, ale jeśli chcesz pliki to napi$z na pw ;)

Opublikowano

Co Wy macie z tym serwerem? Ja nigdzie nie napisałem, że robię swój serwer hz, ja tworzę jedynie pliki. Jeśli je skończymy, choćby w 50% to albo spróbujemy(Tylko spróbujemy!) zrobić serwer albo udostępnimy/sprzedamy pliki. Niestety wiem, że jeśli pliki zostałyby udostępnione to powstałoby milion serwerów-gotowców. 

Kancelarią adwokacką powiadasz? Jakie mieliby argumenty, aby zamknąć mój serwer? Z tego co wiem nie mają takiego prawa, poczytaj sobie ich politykę prywatności i inne gówna. Jeśli chcecie to zgłaszajcie, ale nic nie możecie zrobić takiemu serwerowi. Nie wiem, czy to była marna próba zastraszania, ale jeśli chcesz pliki to napi$z na pw ;)

widocznie nie doczytałem

milion serwerów-gotowców ? dla tego piszę o mało rozwiniętych plikach

a po to dostaje się prośbę z kancelarii, żeby uniknąć rozprawy sądowej bo dopiero tam przedstawili by Ci swoje argumenty ;)

i za słaby jestem w php żeby pro$ić Cię o te pliki ;)

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...