Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła Średnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, lajki będą rozdawane stopniowo bo limit.

Teraz pytanie z innej beczki, mianowicie:

Nie wie jak było w poprzednich latach, ale teraz przy składaniu papierów, wybieram szkołę docelową i dwie alternatywne. Na początku lipca dostaje info czy zostałem przyjęty do szkoły pierwszego wyboru, jeżeli nie, to wybieram którąś alternatywną. I tu tkwi mój problem: Czy nawet jeżeli przyjmą mnie do pierwszej szkoły, to mogę mimo to iść do którejś alternatywnej, czy od tego momentu mam już związane ręce?

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, lajki będą rozdawane stopniowo bo limit.

Teraz pytanie z innej beczki, mianowicie:

Nie wie jak było w poprzednich latach, ale teraz przy składaniu papierów, wybieram szkołę docelową i dwie alternatywne. Na początku lipca dostaje info czy zostałem przyjęty do szkoły pierwszego wyboru, jeżeli nie, to wybieram którąś alternatywną. I tu tkwi mój problem: Czy nawet jeżeli przyjmą mnie do pierwszej szkoły, to mogę mimo to iść do którejś alternatywnej, czy od tego momentu mam już związane ręce?

Oczywiście, ale nie ma to żadnego sensu, bo przecież pierwsza szkoła powinna być tą, do której chcesz iść najbardziej. 

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Oczywiście że ma sens, ponieważ potrzebuje czasu na dokładne zastanowienie.

Listy przyjęć ogłaszają chyba 2 -4 lipca w takim razie kiedy mam czas na ewentualną zmianę?

Opublikowano

Wtedy, jeśli się dostaniesz do szkoły 2 i 3. wyboru, to lądujesz na liście rezerwowej.

"I am hopelessly in love with a memory. An echo from another time, another space."

Opublikowano

A jak jest z kryteriami przyjmowania? To znaczy wacham się między technikum informatycznym, a liceum mat-fiz-inf. Powiedzcie mi jak wygląda rozpatrywanie podań, gdy mam lepsze wyniki, ale daną szkołę mam jako drugiego wyboru, to pierwszeństwo mają ci którzy wzięli ją jako szkołę docelową?

Opublikowano

idziesz do szkoly pierwszego wyboru, trzeba byc debilem by do lo sie nie dostac

wiec pojdziesz do szkoly pierwszego wyboru, ale nic nie stoi na przeszkodzie by przepisac sie kiedy chcesz na 1 roku. 

tak, maja ci pierwszenstwo co maja kierunek na pierwszym wyborze

­

Opublikowano

Właśnie bałem się że nie przyjmą mnie do LO, dlatego chciałem je dać na pierwszy wybór, ale teraz patrzę że ciężej będzie się dostać na tech-inf, dlatego nw już co robić.

Od 19 do 23 czerwca można "zmienić wybór szkoły" czyli rozumiem przez to że będę mógł dać sobie inny kierunek jako ten docelowy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...