Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WebExpress - przeglądarka internetowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję, postaram się naprawić wszystkie wymienione błędy. Przetestuję WebExpress na słabszych komputerach ;)

Jeżeli Ci to pomoże, testowałem na Inte® Core2 Duo CPU (3.00GHz) i 4GB ramu.

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeszcze nie ma skrótów. Wiem, że istnieje event odpowiedni do skrótów klawiszowych, ale niestety nie mogę tego zrobić, ponieważ CEF jest napisany w C++ i nie obsługuje większości eventów. Przez WndProc próbowałem, jednak nie zadziałało :/ Za chwilę dodam to ułatwienie.

@Vertoi

.

Opublikowano

@BremLOL

Działa gorzej niż działało - jeśli wpisujesz coś w pierwszej karcie, to strona nie jest zapamiętywana w podpowiedziach (być może dopiero teraz to zauważyłem), podświetlanie x przestało działać, jest wooolna.

Zdolny jesteś, wziąłbyś się za coś innego bo czołówki i tak nie dogonisz (albo udowodnij, że się mylę i zrób najlepsza przeglądarkę na świecie) ;)

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Hans Kloss PL ok, dzięki za informację. Poprawię podświetlanie x i zapisywanie stron do sugestii w jednej karcie. Właściwie nie może być wolniejsza niż wcześniej była, ponieważ wtedy przy zamykaniu karty przeglądarka crashowała lub bardzo wolno zamykała kartę. Teraz poprawiłem ten problem. Czy mógłbyś mi napisać przy jakiej funkcji bądź czynności jest wooolna? Kiedy już skończę pracę nad przeglądarką, zajmę się za inny projekt :) Najgorsze jest wymyślanie - "co ja mogę zrobić???".

Lista rzeczy, których na chwilę obecną nie mogę naprawić:

- Wszelkie rzeczy związane z CEF m.in. menu kontekstowe, środkowy przycisk myszy, edycja alertów. 

Przepraszam bardzo za utrudnienia. Jestem nieco załamany, że nie da się edytować wymienionych rzeczy powyżej. Też się wkurzam przeglądając strony internetowe, że nie ma menu kontekstowego z przyciskiem: Otwórz w nowej karcie :/

Ale wszystkie inne błędy, które mi napiszecie to poprawię :)

.

Opublikowano

Nie mówię, że jest wolniejsza niż była - opisuję po prostu swoje ogólne wrażenia po dotychczasowych testach.

Pierwsza, domyślna karta jest skopana - nie ładują mi się w niej strony w ogóle. Po otwarciu 10 kart z mpc przeglądarka przestała reagować (na chromie mam czasem otwarte i 30 kart ;))

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wyskakuje mi komunikat:

[Window Title]
Update

[Main Instruction]
Program Update przestał działać.

[Content]
Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie.

[Debuguj] [Zamknij program]  

Win 8.1 x64 jakby co.

Opublikowano

zapewne pobiera kolor z css'a :D

ale muszę cię pochwalić - super wygląd lecz

sama przeglądarka mi crashuje co 2 strony.

nie da się przeglądać. skopane ustawienia, update

oraz sugestie i zamykanie kart. klatkuje jak diabli!

mocne 2/10 :( powodzenia życzę

694101439111178842252.png

Opublikowano

Chciałem sobie przetestować tą "przeglądarkę", lecz niestety nie mogłem - powitał mnie taki oto miły komunikat:

RWXQFlD.png

Po czym Twoja "przeglądarka" się wyłączyła. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Program Update przestał działać. A chciałem potestować .

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Mi nie działa:

Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)
zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.

************** Tekst wyjątku **************
System.IO.FileLoadException: Nie można załadować pliku lub zestawu 'CefSharp, Version=45.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=40c4b6fc221f4138' lub jednej z jego zależności. Zlokalizowana definicja manifestu zestawu nie odpowiada odwołaniu do zestawu. (Wyjątek od HRESULT: 0x80131040)
Nazwa pliku: 'CefSharp, Version=45.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=40c4b6fc221f4138'
   w WebExpress.MainWindow.MainWindow_Shown(Object sender, EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.Form.OnShown(EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.Form.CallShownEvent()
   w System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackDo(ThreadMethodEntry tme)
   w System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackHelper(Object obj)
   w System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
   w System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
   w System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
   w System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallback(ThreadMethodEntry tme)
   w System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbacks()

OSTRZEŻENIE: rejestrowanie informacji o powiązaniach zestawów jest wyłączone.
Aby włączyć rejestrowanie błędów powiązań zestawów, ustaw wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) równą 1.
Uwaga: z włączeniem rejestrowania błędów powiązań zestawów wiąże się pewien spadek wydajności.
Aby wyłączyć tę funkcję, usuń wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].

************** Zestawy załadowane **************
mscorlib
    Wersja zestawu: 4.0.0.0
    Wersja Win32: 4.6.100.0 built by: NETFXREL2STAGE
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
WebExpress
    Wersja zestawu: 6.3.1.0
    Wersja Win32: 6.3.1.0
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/WebExpress/WebExpress.exe
PresentationCore
    Wersja Win32: 4.6.81.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_32/PresentationCore/v4.0_4.0.0.0__31bf3856ad364e35/PresentationCore.dll
WindowsBase
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/WindowsBase/v4.0_4.0.0.0__31bf3856ad364e35/WindowsBase.dll
System
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
Microsoft.VisualBasic
    Wersja zestawu: 10.0.0.0
    Wersja Win32: 14.6.81.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/v4.0_10.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
System.Core
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
System.Windows.Forms
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
System.Drawing
    Wersja Win32: 4.6.91.0 built by: NETFXREL2STAGE
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
System.Configuration
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
System.Xml
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
System.Runtime.Remoting
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
Microsoft.VisualBasic.resources
    Wersja zestawu: 10.0.0.0
    Wersja Win32: 11.0.50938.18408 built by: FX451RTMGREL
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic.resources/v4.0_10.0.0.0_pl_b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.resources.dll
mscorlib.resources
    Wersja Win32: 4.0.30319.18408 built by: FX451RTMGREL
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/mscorlib.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/mscorlib.resources.dll
System.Windows.Forms.resources
    Wersja Win32: 4.0.30319.18408 built by: FX451RTMGREL
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll

************** Debugowanie w trybie JIT **************
Aby włączyć debugowanie w trybie just in time (JIT), plik .config tej
aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć
wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms.
Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym
debugowaniem.

Na przykład:

<configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki
są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze
i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak dla przeglądarki zmienił bym hosting bo cba nie wygląda porządnie (profesjonalnie )

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Ref 

# UWAGA!!! Nowy update do WebExpress!!! #

@Edit przepraszam bardzo, zostałem zmuszony do edycji tego posta i usunięcia linku do pobrania przeglądarki do momentu napisania licencji, ponieważ niektóre osoby groziły mi prokuraturą.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...