Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

3D w DarkOrbit? :o

HyperSonic0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jak wejdzie 3d 3/4 graczy nie bedzie w stanie grac przez wymagania , ktore znacznie i tak juz obciazaja ta gre mowiac w skrocie nie pograja sobie w do bo lagi i przyciecia im na to nie pozwola.

Otóż nie. Gry postawione na oparciu o Flash Player zużywają o wiele mniej zasobów maszyny, niż np. we SWF, bądź Unity3D.

­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Otóż nie. Gry postawione na oparciu o Flash Player zużywają o wiele mniej zasobów maszyny, niż np. we SWF, bądź Unity3D.

­

Ale SWF to plik Flash.  o.O

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

bzdura gra nie wymaga specjalnej pro maszyny

Taa takie pierdoły to możesz wypisywać jakiemuś graczowi co gra 2-3 dni, ale nie ludziom co widzą tematy, gdzie GeForce +700 GTX sobie nie radzi.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Taa takie pierdoły to możesz wypisywać jakiemuś graczowi co gra 2-3 dni, ale nie ludziom co widzą tematy, gdzie GeForce +700 GTX sobie nie radzi.

Kisnę mocno X D

Kolego, chyba nie posiadasz podstawowej wiedzy informatycznej, że takie rzeczy wypisujesz...

BTW. Na moim Xiaomi Red Note @ Snapdragon 400 na emulatorze Flasha nawet Darkorbit był grywalny

Opublikowano

Kisnę mocno X D

Kolego, chyba nie posiadasz podstawowej wiedzy informatycznej, że takie rzeczy wypisujesz...

BTW. Na moim Xiaomi Red Note @ Snapdragon 400 na emulatorze Flasha nawet Darkorbit był grywalny

Mnie wiedza informatyczna nie jest potrzebna, by widzieć takie informacje więc co ma piernik do wiatraka? Nawet jeżeli według Ciebie tej wiedzy nie mam to co z tego jak tylko to przepisałem? ;) Nie wiem może jak nie wierzysz to poszukaj sobie autora takowego bądź podobnego tematu i powiedź mu, że nie ma wiedzy informatycznej (pewnie to jakiś idiota, czy coś w ten deseń*). Kij z tym,, bo taki Xiaomi, czy jakiś inny procesor, sobie z nim radzi a może właśnie jest jednym z tych na których to DO działa - tutaj znowu możesz mi wypomnieć brak wiedzy informatycznej, ale jest o dziwo wiele słabych komputerów jest w stanie mieć ten poziom do gry w DO.

Ps1. Z tym +700 trochę przesadziłem, ale to chyba było ~690-670GTX.

Ps2. Ócz mnje muj miszcu.

* Sarkazm.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Mnie wiedza informatyczna nie jest potrzebna, by widzieć takie informacje więc co ma piernik do wiatraka? Nawet jeżeli według Ciebie tej wiedzy nie mam to co z tego jak tylko to przepisałem? ;) Nie wiem może jak nie wierzysz to poszukaj sobie autora takowego bądź podobnego tematu i powiedź mu, że nie ma wiedzy informatycznej (pewnie to jakiś idiota, czy coś w ten deseń*). Kij z tym,, bo taki Xiaomi, czy jakiś inny procesor, sobie z nim radzi a może właśnie jest jednym z tych na których to DO działa - tutaj znowu możesz mi wypomnieć brak wiedzy informatycznej, ale jest o dziwo wiele słabych komputerów jest w stanie mieć ten poziom do gry w DO.

Ps1. Z tym +700 trochę przesadziłem, ale to chyba było ~690-670GTX.

Ps2. Ócz mnje muj miszcu.

* Sarkazm.

ja grałem w darkorbit jak miałem 4 gb ram i intel graphics bo brakowało kasy na ramy i grafike xD i działała a procek core 2 duo

powiem że starczyło by do do mieć pentium 4  3ghz 2 gb ram i byle jaką grafe flash nie używa rdzeni procesora ani karty graficznej

PSlqjGC.png

Opublikowano

Ja mam taką maszynę

AMD Athlon x2 4800+ 2,5GHz

Nvidia GT 630 (gigabyte)

Zasilacz Take me 400 Force

Darkorbit chodzi mi na najwyższych (20FPS) ale muszę sam latać jak będzie koło mnie 2 graczy mam klatki i 11FPS

Ps. Jak odpadł mi od płyty głównej kondesator to źle ? Ga-ma69gm-s2h

Opublikowano

Ja mam taką maszynę

AMD Athlon x2 4800+ 2,5GHz

Nvidia GT 630 (gigabyte)

Zasilacz Take me 400 Force

Darkorbit chodzi mi na najwyższych (20FPS) ale muszę sam latać jak będzie koło mnie 2 graczy mam klatki i 11FPS

Ps. Jak odpadł mi od płyty głównej kondesator to źle ? Ga-ma69gm-s2h

dobrze raczej nie jeżeli coś odpadło

a ile ramu masz ? ja na ultra mam 60 fps dziwne a taktowanie proca troszke wyższe tyle że intel i 8gb ram

PSlqjGC.png

Opublikowano

i także ShockWave Flash ;)

Shockwave to poprzednik Flash Playera, nikt go nie używa, bo jest bardziej dziurawy od Javy.

Flash Player najbardziej wykorzystuje procesor i pamięć RAM. To nie oznacza, że GTX-y nic nie dają, po prostu jest niewielka różnica.

Wystarczy dobry procek i wydajny RAM.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Co wy gadacie ja na kalkulatorze wyciskam 60 i więcej frapsów, także gra nie wymaga nic specjalnego, jutro będę próbował odpalić na liczydle, w końcu ta gra to przecież ciąg cyferek B)

cupakgame.jpg

Opublikowano

Co wy gadacie ja na kalkulatorze wyciskam 60 i więcej frapsów, także gra nie wymaga nic specjalnego, jutro będę próbował odpalić na liczydle, w końcu ta gra to przecież ciąg cyferek B)

Dawniej każdy pomysł w DarkOrbit obwiniali o przyczynę lagów, a teraz ... jest tak samo.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Dawniej każdy pomysł w DarkOrbit obwiniali o przyczynę lagów, a teraz ... jest tak samo.

Nic dziwnego :) jak się eksperymentuje na graczach i bierze kase to kogo winić graczy czy tych co psują :O

cupakgame.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

na test 1 są ślady w translacji ale w game xml nic nie ma wydaje mi się że na test4 devsy 3d mają a tam logowanko trzeba

Na YouTube jest admin DO, który kontroluje "wycieki".

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...