Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

3D w DarkOrbit? :o

HyperSonic0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Do DarkOrbit ma zostać dodany tryb 3D

OtyusBF.png

Kawałek kodu

<item name="label_switch_2d3d_restart">
<![CDATA[ Switching between 2D and 3D requires a client restart. Do you want to restart the client now? ]]>
</item>

Jakie są ustawienia w trybie 3D gry Darkorbit?

Antialiasing
Jakość oświetlenia
Jakość tekstur
Rozdzielczość tekstur
Jakość efektów
Filtrowanie tekstur
Jakość tła 3D
Jakość stref 3D

Także formacje o których pisałem są już zrobione w 3D

siema! :D

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chodzi Ci o wygląd DO z trybem 3D?­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Komputery NASA po zagraniu w darkorbit:

eksplozja_nuklearna.jpg?itok=_aaY617n

Plany brzmią jak jeden wielki absurd, ale skoro są w kodzie gry to chyba faktycznie takie coś dodadzą, nie mniej było fajnie pograć w DO i chyba wiesiek będzie lepszą opcją przy sprzęcie do zagrania w DO.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Wow, 3D to będzie jak inna gra, super! Chciałbym zobaczyć wszystkie statki oraz alieny w 3D, jestem również ciekawy jak będzie wyglądało PVP/E i robienie wrót :D

Opublikowano

Nie zapominajcie, że to gra przeglądarkowa, raczej rewelacji bym się nie spodziewał. Ciekawi mnie to jak oni pogodzą tryb 2d i 3d.. 8S Jednak jeśli ten tryb mi się spodoba to może wrócę znowu do gry :) . Czekam na serwer testowy z tym całym 3D

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

W temacie na forum, była też mowa o kliencie gry, a to wcale nie takie trudne do zrobienia (dla programistów BP). Drakensang Online (gra BigPointu) też kiedyś była w przeglądarce (nie wiem czy we Flash czy Unity).

Te formacje 3D wyobrażam sobie tak, że drony będą "pod" statkiem i "nad" statkiem.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

­Myślę, że mogą dodać zmianę położenia kamerki. To by było na prawdę epickie obejrzeć każde zakamarki Goliatha ;)

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

Opublikowano

­Myślę, że mogą dodać zmianę położenia kamerki. To by było na prawdę epickie obejrzeć każde zakamarki Goliatha ;)

Czeka ich sporo pracy, jeśli będą dodawać modele 3D.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Dla mnie to bzdura jest. Nie wierze w to.. Chyba że zrobią całkiem inną gre typu te battlestar gala.. tylko z podobieństwem do DO.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

bedzie zamulac na slabszych pc  :unsure:

Slabszy ? Dyskutowałbym.

Dla mnie to bzdura jest. Nie wierze w to.. Chyba że zrobią całkiem inną gre typu te battlestar gala.. tylko z podobieństwem do DO.

Hahaha i teraz każdy będzie latać piranhom, bo taki golec będzie miał czarną strefę, gdzie nie może strzelać.

Patrząc na ten temat to te 3D wyobrażam sobie jako część gry, a nie wymiar gry np. drony, rakiety, pociski, czy co tam jest. Ewentualnie zrobi się to w 3D, ale to będą jakieś teksturki jak w takim BSGO - chociaż i w takim wypadku wrota, by kompletnie rozwalały komputer, bo 80 alienów naraz i do tego te bugi - to na pewno nie będą wymagania przeciętnej gry.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Aktualne ustawienia 3D (z tematu na forum):

• Antialiasing
  • Jakość oświetlenia
  • Jakość tekstur
  • Rozdzielczość tekstur
  • Jakość efektów
  • Filtrowanie tekstur
  • Jakość tła 3D
  • Jakość stref 3D

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Obstawiam unity3d

Źle obstawiasz - będzie we Flashu... nadal.

Try it in 3D! 

The new 3D client is here. Update you graphics card drivers and your flash player. You will also need to check the box to enable hardware acceleration. (Right click -> Settings)
Enter the game in 3D and receive the special limited edition title "Milti-Dmensional Pilot".

Spróbuj tego w 3D!

Nowy klient 3D jest dostępny. Zaktualizuj sterowniki karty graficznej i Flash Player. Będziesz musiał aktywować akceleracje sprzętową. (Prawy klawisz > Ustawienia)

Wejdź do gry w 3D i odbierz specjalny tytuł "Wielo-wymiarowy pilot". (tłumaczone na szybko)

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

ciekawe od kiedy flash używa karty graficznej filtrowanie textur aa etc -.-

na 100% zakosze z servera im tego klienta :P

Widocznie nie widziałeś wszystkich gier BP. :P

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

jak wejdzie 3d 3/4 graczy nie bedzie w stanie grac przez wymagania , ktore znacznie i tak juz obciazaja ta gre mowiac w skrocie nie pograja sobie w do bo lagi i przyciecia im na to nie pozwola.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...