Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy craftserv.pl jest naprawde takie teraz tanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chce postawić serwer na craftserv.pl ale cena 30zł wzbudza podejrzenie. Czytałem cały regulamin i jest napisane, że jeżeli będzie trzeba to będę stopniowo zwiększać limity. Czy to jest prawda? Czy będą lagi? 

Opublikowano

@PolakCebulak co ty pierdolisz ? ja mam tam serwer od 4 miesięcy i przy 120 osobach TPS wynosi 20 ! Jeśli się nie umie konfigurować pluginów + najebie ich się z 50-60 to nie ma co się dziwić. 

Tak to prawda że za 30 złotych można tam kupić serwer ale na początku dają ci 8 GB ram i jeśli serwer będzie się crashował lub inne tego typu rzeczy to ci zwiększą ram. Ogólnie to średni ten hosting jest ale lepszy od pukawki fiberhostu i takich tam. 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@PolakCebulak co ty pierdolisz ? ja mam tam serwer od 4 miesięcy i przy 120 osobach TPS wynosi 20 ! Jeśli się nie umie konfigurować pluginów + najebie ich się z 50-60 to nie ma co się dziwić. 

Tak to prawda że za 30 złotych można tam kupić serwer ale na początku dają ci 8 GB ram i jeśli serwer będzie się crashował lub inne tego typu rzeczy to ci zwiększą ram. Ogólnie to średni ten hosting jest ale lepszy od pukawki fiberhostu i takich tam. 

tak sie sklada ze lagi byly na czystym serwie bez pluginow

cos jeszcze chcesz dodac jakies madrosci zyciowe ?

@Antyblezur

support ma wyjebane na klientow i zawsze zwala wina na ciebie

caly czas nie polecam 

Opublikowano

@Antyblezur

caly czas nie polecam 

ja sam kiedyś miałem serwer wykupiony na 2 miesiące a chodził ponad miesiąc. Dlaczego? Bo coś się stało z serwerem, padł i przy włączeniu nie chciał wstać (w konsolce strony nie można było właczyć) pisałem do nich a oni tylko odpisali że to jest moja wina i oni nic nie poradzą. Lecz fajnie że moja wina skoro nawet nie mogłem włączyć go, a gdy pobrałem pliki na kompa to śmigało. Więc znów do nich napisałem, a oni znów swoje i tak miną miesiąc bez włączonego serwera, i jak znów napisałem do nich że to od ich strony wina i żeby oddali mi ten miesiąc który przez nich straciłem (bo tak długo odpisywali), a oni nic. Więc się wkurwiłem i już od tamtej pory ani razu nie kupiłem, nie kupię i nie będę kupował u nich serwera. 

Nie wiem jak teraz u nich to wszystko działa, bo widziałem że coś pozmieniali w panelu

531001454960877632167.png

Opublikowano

Miałem tam serwer około rok temu. Taki badziew, lagi tragiczne. Admin dopiero co z liceum wyszedł.

Nie patrz na parametry, bo i tak będzie lagowało bez żadnych pluginów na standardowym configu.

Jak już chcesz coś taniego to OVH za 10zł 1gb ramu, zostało mi u nich VPSa na pare dni i wykorzystuje go do robienia serwera i 5 osób jakoś ciągnęło ale musisz być przygotowany na to, że w każdej chwili może ci się vps zresetować albo łapać serie lagów po kilka sekund i support powie, że jest wszystko ok.

W mintshosts masz VPSa o podobnych parametrach za 18zł, support jest 24/7 i jeśli piszesz, że coś się zepsuło to sprawdzają to i naprawiają(przynajmniej się starają) a nie odpisują, że wszystko OK jak w ovh..

Opublikowano

Miałem tam serwer i bardzo ładnie chodził ludzie którzy piszą, "o lagi weź daj spokój gówno" są albo fanboy'ami innych hostingów lub dzieci, które nie mają pojęcia nic o konfiguracji serwera. Jeżeli umiesz prawidłowo skonfigurować własny serwer to nie będziesz miał lagów.

Do dzieci nie miałem na tym hostingu 1 serwera więc wiem o czym mówię.

@PolakCebulak

Miałeś lagi bo hosting csrv działa, tak, że serwer gdy nie ma graczy i jest pusty jest on "zamrażany" czyli nie zajmujesz bez potrzeby ram'u, procka.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Wybierałbym ofertę MaxCraft.pl, czyli hosting Pukawka.pl. 

Dlaczego?

- Dobre oferty slotowe. 

- Hosting jest najlepszy pod swoje możliwości.

- Szybko odpisujący Support tego hostingu

- Dużo opcji ze strony panelu klienta.

- Łatwy panel klienta. 

- Dobra opinia
- Jest tam oferta za 28zl pakiet BEZ LIMITU RAMU

Jeżeli szukasz dobrego hostingu na dłużej, to wybieraj właśnie ten.
Jak masz jakie pytania to pisz na PW :-)

Opublikowano

Czy polecać to raczej nie, ale jeśli chcesz mniejszy serwer postawić to prosze bardzo... Jednak ja na każdym hoscie miałem po kilka serwerów, gdyż nigdy nie wierzę kto i co pisze o jakims hoscie więc z własnego doświadczenia mogę powiedzieć kilka osób może ci uciagnie. Ja teraz uzywam enderchest i jestem bardzo zadowolony

Opublikowano

Nie wiem czy zauważyłeś, ale większość użytkowników tego forum nastawia się do craftserve negatywnie gdyż

- są lagi

- nie da się wgrać własnego silnika

- zmodyfikowali silniki

- słaby panel

- słaby support

Lepszy do pukawki ? (to mało jesteś doinformowany, pukawka jest ulokowana w Data Center ATMAN Warszawa, a craftserve w jakimś francuzie.

Pukawka także jest najbardziej doceniana przez większość użytkowników tego forum, a jest ich dosyć sporo.

Miałem serwer na wszystkich mi znanych polskich hostingach i powiem, że craftserve kiedyś był dobry, "kiedyś" teraz już nie.

@Do autora tematu: Polecam jakiegoś dobrego VPS pod minecraft'a a jeżeli już musisz hosting to z polską lokalizacja oraz dobrymi procesorami  np. pukawka

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

CraftServe :/ według mnie jest bardzo dobry fakt faktem że przy 2-4 graczach mogą wystąpić lagi to przy większych ilościach już jest lepiej (~20)

nie ma co go porównywać z VPS ale jeśli nie masz zamiaru tworzyć czegoś wielkiego czy po prostu szukasz hostingu aby zrobić serwer dla zabawy to jak najbardziej powinien ci odpowiadać

ja sam kiedyś miałem serwer wykupiony na 2 miesiące a chodził ponad miesiąc. Dlaczego? Bo coś się stało z serwerem, padł i przy włączeniu nie chciał wstać (w konsolce strony nie można było właczyć) pisałem do nich a oni tylko odpisali że to jest moja wina i oni nic nie poradzą. Lecz fajnie że moja wina skoro nawet nie mogłem włączyć go, a gdy pobrałem pliki na kompa to śmigało. Więc znów do nich napisałem, a oni znów swoje i tak miną miesiąc bez włączonego serwera, i jak znów napisałem do nich że to od ich strony wina i żeby oddali mi ten miesiąc który przez nich straciłem (bo tak długo odpisywali), a oni nic. Więc się wkurwiłem i już od tamtej pory ani razu nie kupiłem, nie kupię i nie będę kupował u nich serwera. 
Nie wiem jak teraz u nich to wszystko działa, bo widziałem że coś pozmieniali w panelu

w to to na pewno nie uwierzę :/ ściema na kilometr (możliwe że miałem podobny problem z silnikiem po prostu nie mogłem go uruchomić, zmiana silnika nic nie dawała , a hosting naprawił to w jakieś 24H , aczkolwiek może po prostu miałem farta) , poza tym twoja wina nie twoja wina oni muszą to naprawić :P i nie ma że boli ,  i to że miesiąc odpisywali hehe

Opublikowano

CraftServe :/ według mnie jest bardzo dobry fakt faktem że przy 2-4 graczach mogą wystąpić lagi to przy większych ilościach już jest lepiej (~20)

nie ma co go porównywać z VPS ale jeśli nie masz zamiaru tworzyć czegoś wielkiego czy po prostu szukasz hostingu aby zrobić serwer dla zabawy to jak najbardziej powinien ci odpowiadać

w to to na pewno nie uwierzę :/ ściema na kilometr (możliwe że miałem podobny problem z silnikiem po prostu nie mogłem go uruchomić, zmiana silnika nic nie dawała , a hosting naprawił to w jakieś 24H , aczkolwiek może po prostu miałem farta) , poza tym twoja wina nie twoja wina oni muszą to naprawić :P i nie ma że boli ,  i to że miesiąc odpisywali hehe

Oni z automatu odpisują tak samo do każdego, mają wszystkich w  4 literach.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Nie lepiej kupic VPS na którym postawisz serwery gier, stronę, ts ? Wyjdzie ci taniej i bardziej się opłaca. Co do craftserve to 4,5/10

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Serwery ładnie stoją, nie ma żadnych problemów, schludny panel - przystępne ceny. Nic, tylko polecać. ;)­

Nieprawda? Mają słabe maszyny, przy większej ilości graczy TPS serwera spada i to wyraźnie. Na odpowiedź supportu trzeba czekać i to długo. Nie polecam tego hostingu. 

­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Na mintshost.pl są tanie vps'y i najlepsze stawki sms (za 11.07zł dostaje się chyba 10zł). Jeżeli byś go kupił, to masz przynajmniej napisane jakie są parametry, a w dodatku możesz je zwiększać z biegiem czasu.

yP8u02L.png
Opublikowano

@Antyblezur

caly czas nie polecam 

yhy to może tobie nie chodzi o ten hosting ? mi pomagają w ciągu godziny :) 

Opublikowano

Lokalizacja jest słaba + maszyny raz we Francji a nie raz z Niemczech ;). Lagi przy kilku graczach bo procesor to g***. 

Nie polecam craftserve... Jeszcze gorszego hostingu nie widziałem.

Opublikowano

Nie wiem czy zauważyłeś, ale większość użytkowników tego forum nastawia się do craftserve negatywnie gdyż

- są lagi

- nie da się wgrać własnego silnika

- zmodyfikowali silniki

- słaby panel

- słaby support

Lepszy do pukawki ? (to mało jesteś doinformowany, pukawka jest ulokowana w Data Center ATMAN Warszawa, a craftserve w jakimś francuzie.

Pukawka także jest najbardziej doceniana przez większość użytkowników tego forum, a jest ich dosyć sporo.

Miałem serwer na wszystkich mi znanych polskich hostingach i powiem, że craftserve kiedyś był dobry, "kiedyś" teraz już nie.

@Do autora tematu: Polecam jakiegoś dobrego VPS pod minecraft'a a jeżeli już musisz hosting to z polską lokalizacja oraz dobrymi procesorami  np. pukawka

Miałeś tam serwer chociaż że tak piszesz ? Coś mi się zdaje że nie ....

Opublikowano

Na mintshost.pl są tanie vps'y i najlepsze stawki sms (za 11.07zł dostaje się chyba 10zł). Jeżeli byś go kupił, to masz przynajmniej napisane jakie są parametry, a w dodatku możesz je zwiększać z biegiem czasu.

To jest bardzo dziwne.

Oni korzystają z usług profitsms.pl

Tu masz tabelę ile wpada do portfela: http://profitsms.pl/regulaminy/tabela_prowizji_profitsms_05_08_2011.pdf

To co resztę dopłacają? Powodzenia.

A może warto samemu sprawdzić jakość?

Kody trzeba zarejestrować na http://Maxcraft.pl na dole

Serwery  z oferty Pro bez limitu ramu, 20 slotów na 14 dni

PYMC K4PC RXSJ OH5W

ENDU 0PEC KT6B 1LDL

FQNQ N7SA WGKF NH4R

VAHQ QLS2 AQ41 5BHD

RVT9 UHAL NKQ2 SONI

Serwery z oferty Bez limitów na 14 dni:

UXS6 PBCH 0X4L NYJF

SVU4 UKOX CCBZ TVNI

OBG7 CJG5 CDJP 2TVP

JKM7 V2WX 6XSR OA14

CC2E MCCO FM8B AUQJ

Wolne kody można sprawdzić na stronie: https://goo.gl/1gt9WO

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Czy ja wiem, testowałem ich hosting oraz kilka innych przez 2msc każdy...

Co do craftserve, nie mam złego zdania, przy 20skryptach do serwera RPG, 15pluginach które dodawały czat, moby, walki, systemy rozwoju + skryptyna klasy magię postacie i chyba ponad 100 nowych itemów miałem dobre wspomnienia.

Server działał, kiedy osiągałem limit ramu dostawałem go więcej więc jedynym problemem u nich jest procesor, czasami osiągałem aż 200% jego użycia

Jeżeli stawiasz mały serwer 20/50 slotów to weź go bo się opłaca od 70 slotów weź coś z wyższej półki co oznacza drższego bo nawet za 100zł minimum zapłacisz

TEMAT

Opublikowano

Ja właśnie teraz niedawno przerzuciłem się na mintshosts. Narazie stoi tam tylko teamspeak. Kilka problemów było ze stabilnością, ale admin był nawet o 3 w nocy na livechacie i z każdą sprawą od razu szedłem na ten czat i nie pisałem ticketów, i nie czekałem godzinami lub dniami na odpowiedź. Problemy zostały naprawione i TS chodzi stabilnie.

Serwer minecrafta stoi jeszcze na starym vpsie na OVH dopóki go nie skończe, i jak są max 3 osoby to już łącze nie wytrzymuje i są lagi... Mam nadzieje, że w mintshostcie tego nie będzie, a okaże się za parę dni jak przeniosę pliki (jakby kogoś interesowało jak chodzi na mintshost to pisać PW).

Na mintshosts możesz np w połowie miesiąca sobie zwiększyć ofertę i ulepszyć VPSa za 1GB ram na 3GB i zapłacisz tylko tyle ile zostało ci dni do końca VPSa.

Za SMSa 7,38 ładujesz skarbonkę za 9,60

@mine_master

Nie wiem z czego korzystają, ale nawet jakby z profitsms to sobię pomyśl, że ty jako osoba prywatna masz inne stawki niż układy między firmami....

I won z tymi refami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...