Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka - dyskusja

Ayume

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

10801712_759776344110961_256408756951032

Wielkie miasto Orario, jest bramą do podziemnego labiryntu powszechnie zwanego „Lochem”. Jest on miejscem, w którym można zdobyć nie tylko chwałę i bogactwa, ale istnieje też szansa, że spotka się tam miłość swojego życia. Zapierająca dech w piersiach historia o chłopcu, który pragnie zostać poszukiwaczem przygód oraz nieudolnej bogini, nieposiadającej wyznawców.

Gatunek:  Akcja, Fantasy, Komedia, Przygodowe, Romans

Kolejne anime osadzone "w grze". Świat w nim przedstawiony wygląda, jak żywca wyjęty z gry MMORPG. Dodatkowo głównemu bohaterowi podkłada głos ten sam Seiyū, co Kirito w SAO ^^

Trailer:

igNMhIy.png

Opublikowano

­http://www.mpcforum.pl/topic/1396252-nowa-anime/: niby już był taki temat, poświęcony temu anime, ale ten o wiele lepszy :3 

@1361622928-U485574.pngAyahime - co sądzisz o tym anime? ^^ 

Moja wypowiedź z poprzedniego tematu : 

04-05

Zapowiada się tak sobie ( SAO nie było genialne, ale było dobre ) ale wydaje mi się że łatwo można je zepsuć. Autorzy muszą się postarać. Nie pokładam w tym anime wielkich nadzei - ale to chyba jak w każdym  :)

Na początek - główna postać z głosem Kirito ( chociaż znam kilka anime które naprawdę mi przypadły do gustu, a też pojawiał się w nich ten głos )

Zapowiada się na pierwszy rzut oka BIG haremówka ( ale czy aż taka denna, czy bohater wybierze kogoś? )

Jak to będzie z walkami, czy będą identyczne schematy jak w innych podobnych anime, jak to będzie z muzyką itp. czy zaskoczy czymś nowym. Niemniej jednak czekam na następny odcinek. Pożyjemy, zobaczymy. Postaram się dobrze bawić przy tym anime, może akurat w mojej ocenie nie wypadnie tak źle. 

Opublikowano

Cóż, świat nietypowy dosyć, animacje dobre i wszystko ciekawie zrobione - mam nadzieję, że dorówna mandze która to jest na wysokim poziomie moim zdaniem. I podoba mi się to że tak szybko ją goni - po angielsku wydane są 33 chaptery, anime jest aktualnie na 19-20 chyba. A i angielska nazwa anime, dosyć ciekawa - Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon?

Opublikowano

­http://www.mpcforum.pl/topic/1396252-nowa-anime/: niby już był taki temat, poświęcony temu anime, ale ten o wiele lepszy :3 

@1361622928-U485574.pngAyahime - co sądzisz o tym anime? ^^ 

Moja wypowiedź z poprzedniego tematu : 

04-05

Zapowiada się tak sobie ( SAO nie było genialne, ale było dobre ) ale wydaje mi się że łatwo można je zepsuć. Autorzy muszą się postarać. Nie pokładam w tym anime wielkich nadzei - ale to chyba jak w każdym  :)

Na początek - główna postać z głosem Kirito ( chociaż znam kilka anime które naprawdę mi przypadły do gustu, a też pojawiał się w nich ten głos )

Zapowiada się na pierwszy rzut oka BIG haremówka ( ale czy aż taka denna, czy bohater wybierze kogoś? )

Jak to będzie z walkami, czy będą identyczne schematy jak w innych podobnych anime, jak to będzie z muzyką itp. czy zaskoczy czymś nowym. Niemniej jednak czekam na następny odcinek. Pożyjemy, zobaczymy. Postaram się dobrze bawić przy tym anime, może akurat w mojej ocenie nie wypadnie tak źle. 

Więc tak, początek taki sobie, jakoś nie chwycił mnie za serce, ale z doświadczenia wiem, że większość serii rozkręca się po 3-4 odcinkach, więc nie skreślam jej od razu. Co do postaci- tylko i wyłącznie główny bohater mnie lekko irytuje. Nie lubie takich beks i totalnych ciamajd, które oczywiście posiadają wspaniałe umiejętności i w ciągu kilku dni stają się pro herosami. Czekam na czwarty odcinek i mam nadzieje, że akcja się rozkręci. Czekam z utesknieniem na trochę więcej akcji i ciekawych walk :-)

igNMhIy.png

Opublikowano

To jest SAO v2. Typek podkładający głos taki sam, główny bohater otoczony cycatymi dziewczynami, cała mechanika polega na dungeonach które jakby nie patrzeć są stworzone jak gry RPG z farmieniem jakiś klejnotów, podbijaniem statystyk, nowym ekwipunkiem itd To anime to kolejne SAO przedstawione w inny sposób, mam nadzieje że tylko naprawią błędy i nie zrobią tak jak to było z SAO nudnej telenoweli po pierwszym sezonie. Tak czy siak na razie jest nawet fajne anime do oglądania, ale cudów się nie spodziewam.

NJxbd4x.png

Opublikowano

To jest SAO v2. 

Czy ja wiem, nawet przez chwilę takiego wrażenia nie odniosłem ;D Nijak nie widziałem tam sao, a fabuła no cóż - jednym się podoba, innym nie, ja należę do tych którzy ją chwalą, tak samo jak Hestię  :D

Opublikowano

Na chwile obecną nie wiem czy SAO nie jest lepsze od tego, te 2 anime wydają się być podobne, ale dokładnie - poczekamy, zobaczymy, ocenimy ^^ .. w Dungeon podoba mi się to że są Bogowie, poza tym kreska jest nawet ładna, walki / starcia zapowiadają się być całkiem fajne. Nie wiem czy anime będzie dobre ale w swoich gatunkach może być całkiem znośne, ale na jakoś bardzo ambitne też się nie zapowiada - ecchi, harem itp.. Jak ja to mówię - raz psychologiczny seinen, z sensem, z przesłaniem a za drugim razem komedia + ecchi. Zależy od dnia i humorku )

Główny bohater trochę i mnie irytuje "Nie lubie takich beks i totalnych ciamajd, które oczywiście posiadają wspaniałe umiejętności i w ciągu kilku dni stają się pro herosami" Też nie lubię jak w ciągu 2-3 odc. stają się mega pro, ale do beks - ciamajd nie mam nic a nic, chociaż to też zależy od danego anime - bohatera. Kwestia gustu, indywidualności. Jedna beksa przypadnie do gustu, druga już trochę mniej (  Już to pisałem odnośnie Yuukiego z Mirai Nikki w innym temacie. Krytyka, krytyką ale bohater był usprawiedliwiony w pewien sposób

14 lat, z dnia na dzień każą mu walczyć na śmierć i życie, do tej pory prowadził trochę, że beznadziejne życie... mimo tego uratował Yuno

Beksa oczywiście może być super PRO ale wszystko raczej powinno przebiegać stopniowo. Lubię takie przemiany wewnętrzne. 

Opublikowano

Ja tu żadnego podobieństwa z SAO nie widzę. Bo SAO, to jakby nie było, jedno z pierwszych zanimowanych VRMMO, którego części: Aincrad, Elfheim, Underworld.. (chyba tak się zwały, tak czy inaczej poza GGO) po prostu w grach fabularnie zawierają fantasy, więc mc żyje sobie dwoma życiami raz tu, to tam. Dungeon to z kolei light fantasy zawierające w sobie elementy MMO, i - God's oraz Demon's Realms. Niedaleko mu w sumie od medieval age z tymi dungeonami i prostą technologią. No ale jak się ogląda samo SAO to nic dziwnego że każde inne MMO, VRMMO, fantasy, gun related anime kojarzy się wam właśnie z tym tytułem -.- Pewnie w letnim jak wyjdzie Overlord to też będzie pierdolenie, że jest bardzo podobne do dungeon i do sao (jestem tego nawet pewien, zacytuję siebie za te 3 miesiące xD)

Dungeon póki co ekranizują w porządku, ale i tak wolałbym oglądać z POVa blondyneczki bo w końcu jest side story mangowe.

Opublikowano

A ma wyjść Overlord? Bo ln jest świetna i bohater... nietypowy, chciałbym to zobaczyć w wersji animowanej :D 

Opublikowano

Nie kłócę się z @1373230489-U611928.pngselweron Dla mnie jesteś weteranem jak chodzi o anime xD jednakże ... oglądałem jeszcze Log Horizon i według mnie LO jest lepsze od SAO i Dungeon'a ^^ Ja widzę kilka podobieństw pomiędzy SAO i Dungeon (  wiele anime takich nie obejrzałem i mi się kojarzą z SAO ) Może nie jakieś ekstra, ale są :D

Opublikowano

W Log Horizon drugiej serii jakoś tak się dłużyć zaczęła akcja, przez co jeszcze ostatnich odcinków nie dokończyłem, z tego powodu że mnie zanudziło :D

Opublikowano

Nie kłócę się z @1373230489-U611928.pngselweron Dla mnie jesteś weteranem jak chodzi o anime xD jednakże ... oglądałem jeszcze Log Horizon i według mnie LO jest lepsze od SAO i Dungeon'a ^^ Ja widzę kilka podobieństw pomiędzy SAO i Dungeon (  wiele anime takich nie obejrzałem i mi się kojarzą z SAO ) Może nie jakieś ekstra, ale są :D

W Log Horizon drugiej serii jakoś tak się dłużyć zaczęła akcja, przez co jeszcze ostatnich odcinków nie dokończyłem, z tego powodu że mnie zanudziło :D

Jak dla mnie Log Horizon wypadł najgorzej z tych trzech dzieł jako anime, no ale o gustach się nie dyskutuje :) Bo sao i dungeon'a jeszcze się dało oglądać bez ziewania co sekunde xD

A jakimś tam weteranem nie jestem, w ostatnie 2 lata obejrzałem mniej anime niż w dwa tygodnie pewnego miesiąca sprzed 4 lat... porażka - za mało, za słabo, za wąsko, za nudno, zbyt schematycznie.

Co do overlorda&letniego

Tak, Overlord już od dłuższego czasu (~3miesięcy) czeka w letnim sezonie. Razem z DRR 2, Gangstą, Working!!!,  Jitsu wa Watashi wa, gatchaman crowd'em, Monster Musume, Kuusen Madoushi, a przede wszystkim Gate: Jietai sezon da czadu i mam nadzieje wypadnie setki razy lepiej niż chociażby obecny sezon. Oczywiście sam Overlord myślę będzie niewypałem - mc incognito, do tego w formie szkieleta, to na pewno wyjdzie nudno i śmiesznie. Zastanawia mnie też jak wypadnie Rokka no Yuusha jako anime, bo novelka była dość ciekawa i nietypowa, a ja niestety ją.. holdnąłem już z rok temu bo troszku taka kiepska do czytania mi się wydawała i wolałem poczekać na jakieś chaptery bądź ekranizację :D

Opublikowano

Jakbym miał zrobić Log Horizon vs SAO - obydwa te anime są dobre

Log Horizon - o wiele lepsze soundtracki ( opening, endingi ) wydaje mi się bardziej zabawne. O wiele więcej akcji ( ale czasami trochę się dłużyło jednakże nie zawsze im więcej akcji tym lepiej. Czasami anime też musi przynudzać, haha ) różne taktyki, zagrywki - subclassy, profesje itp.

Chęć przejęcia władzy w Akibie.  Trzeba odkryć tajemnice jak wyjść ( ale śmierć tam nie powoduje śmierci na prawdę ) Zostali wciągnięci do gry

SAO - lepsza kreska, ale staram się tak na kreskę nie zwracać uwagę. Smierć w grze = śmierć na prawdę więc tego dramatyzmu jest więcej. Zaś z tego co pamiętam na początku było mówione, że żeby wyjść trzeba ukończyć wszystkie poziomy. Było tam trochę romansu - może nie genialny romans, ale jakiś był xD Według mnie dobrze że taki był niż żeby go w ogóle nie było jednakże GGO nie było nastawione na romans. Trochę haremu też tam było. Ludzie sami weszli do gry ( ale nie wiedzieli co się stanie )

Chyba bliżej SAO do Dungeon'a niż Log Horizon. SAO jak i Log Horizon są dobre ( a może nawet według niektórych i bardzo jak chodzi o dane gatunki, na pewnych płaszczyznach ) jednakże Log Horizon nieco bardziej ambitniejsze było od SAO

Żadne z tych anime nie było takie kiczowate na tyle żebym porzucił. Przy Log Horizon jak i przy SAO się dobrze bawiłem ( jednakże SAO taka max 7/10 powinno być dobrze ) Mam nadzieję, że tak samo będzie przy Dungeon'ie. Lubię poznawać nowe anime które się jakoś tragicznie nie zapowiadają :) ... 

Jestem ciekaw jak będzie z Overlodem.

Co do sezonów :

Z obecnego oglądam 16 anime. Ja czekam na sezon jesienny - Owari no Seraph 2 sezon podobno ma być. K - Project 2, One Punch Man. Słyszałem że Trinity Seven 2 ma też być ale nie wiem kiedy ( pewnie obejrzę dla zabicia czasu xD ) Sezon letni nie mówi mi zbyt dużo. Nie widzę póki co żadnej kontynuacji anime które obejrzałem w przeszłości. Słyszałem o jakimś special / OVA Tokyo Ghoul'a. Chyba jednak wolałbym 3 sezon

Opublikowano

Co do sezonów :

Z obecnego oglądam 16 anime. Ja czekam na sezon jesienny - Owari no Seraph 2 sezon podobno ma być. K - Project 2, One Punch Man. Słyszałem że Trinity Seven 2 ma też być ale nie wiem kiedy ( pewnie obejrzę dla zabicia czasu xD ) Sezon letni nie mówi mi zbyt dużo. Nie widzę póki co żadnej kontynuacji anime które obejrzałem w przeszłości. Słyszałem o jakimś special / OVA Tokyo Ghoul'a. Chyba jednak wolałbym 3 sezon

Hah, jak zauważyłem te info o ekranizacji one punch mana to naprawdę w serduchu się lepiej zrobiło :) Bo to jest idealna manga pod ekranizację. Czytałeś first drafta z painta czy tego odnowionego pod ekranizację/drukowanie? :D

Dungeon i SAO są o tyle dobre, że maja swoje wzloty fabularne i wszystko idzie w miarę żywo i płynnie, podczas gdy log horizon jest po prostu takim płytkim szitem gdzie bohaterowie kompletnie nie myślą jak osoby, które grywały w gry mmo, bądź zostały uwięzione w drugim świecie przypominającym vrmmo. Ostatni odcinek drugiego sezonu (czy przedostatni? ten z info) Loga był lepszy niż wszystkie poprzednie jego epy z tego sezonu... bo naprawdę taka denna komedia i debilne postacie w sytuacji gdzie generalnie walczą o swoje życia nie jest zbyt przyjemne. Log Horizon nie ma się czym, wg mnie, pochwalić. W dungeon i sao wystarczy się porządnie wczuć i trochę zagrają na emocjach, log horizon - bee, nie.

Opublikowano

Po co wy w ogóle dyskutujecie tutaj na temat SAO i LH skoro te tytuły nie mają nic wspólnego z tematem? Dla mnie porównywanie tych produkcji jest głupie i może wyjść tylko z ust ''wielkich fanów anime'', którzy raptem interesują sie tym od roku, czy dwóch lat. Jednym słowem zero wiedzy i obycia. To są calkowicie inne anime, mają inną fabułe oraz inne miejsce akcji. Może i w Dungeonie świat wygląda, jak z gry, ale nią nie jest, jak w przypadku Sao, czy LG. Tak samo główni bohaterowie mają inne cele. Gdyby iść tym tokiem rozumowania trzeba by było wszystkie mangi i anime, ktore w jakiś sposób dotyczą tak popularnego teraz schematu gier wsadzić do jednego worka.

igNMhIy.png

Opublikowano

Dyskutujemy żeby Cię troszeczkę powkurzać :3.. a tak na serio może i nie powinniśmy w tym temacie dyskutować na temat LO, SAO - fakt. To są inne anime, ale nie widzę też większego problemu w spróbowaniu doszukania się czegoś w Dungeon'nie co być może było podobne, takie samo do tego w SAO, LO :) ( podobna może być kreska, muzyka, głos bohaterów, fabuła itp. )

Może wyjść tylko z ust "wielkich fanów" Hmm, ty tak sądzisz. Czyżbyś oglądała anime już naprawdę bardzo długo, starała się w jakiś sposób wywyższyć? Za takiego "wielkiego fana" się nie mam. Do Otaku też się nie zaliczam ( i nawet bym nie chciał ) Anime mi jest znane od 7-8 lat no ale przyznam się szczerze że tak na serio oglądam od 3 lat ( a ty? ).. Dla Ciebie głupie, mi zaś takie nie przeszkadza za bardzo ( można powiedzieć że jestem neutralny. Co kto lubi. Wszystkim się nie dogodzi ) ale żeby już nie robić syfu takiego :

Koniec końców masz trochę racji i się z tobą zgadzam ale tylko w połowie ;) ( btw. tak w ogóle to taka rozmowa jak i  twój wpis też tutaj nie powinien mieć miejsca. Może być potraktowany jako niepotrzebny SPAM. Postaram się już wypowiadać na temat danego anime. 

Opublikowano

1.Po co wy w ogóle dyskutujecie tutaj na temat SAO i LH skoro te tytuły nie mają nic wspólnego z tematem? Dla mnie porównywanie tych produkcji jest głupie i może wyjść tylko z ust ''wielkich fanów anime'', którzy raptem interesują sie tym od roku, czy dwóch lat. Jednym słowem zero wiedzy i obycia. 2.To są calkowicie inne anime, mają inną fabułe oraz inne miejsce akcji. Może i w Dungeonie świat wygląda, jak z gry, ale nią nie jest, jak w przypadku Sao, czy LG. Tak samo główni bohaterowie mają inne cele. 3.Gdyby iść tym tokiem rozumowania trzeba by było wszystkie mangi i anime, ktore w jakiś sposób dotyczą tak popularnego teraz schematu gier wsadzić do jednego worka.

Więc po pierwsze, gatunki anime są podobne i to bardzo podobne, jak ktoś się spyta o anime typu SAO czy Log Horizon to wymienia mu się wszystkie podobne o schemacie gier prawda? tak samo porównuje się anime, ecchi do innych ecchi, mechy do mechów itd, więc stwierdzenie że nie maja nic wspólnego z tematem jest bzdurą.

Te twoje argumenty są bardzo ogólnikowe, gdyby patrzeć z twojej strony to porównywać anime można by tylko na podstawie jego następnych części. Fabuła i bohaterowie są inni wow, przecież żeby pisać o innych anime muszą być one kalka w kalke rozumiem, to daje wiele do myślenia.

Jedne anime są oryginalne inne nie, jedne schematyczne inne nie, jedne bazują na danym gatunku inne nie itd, aczkolwiek omawiając je nie widzę problemu odnoszenia się do innych tytułów zwłaszcza jeśli coś je dzieli, a patrząc na Dungeon trzeba być ślepym aby nie zauważyć podobieństw do takich tytułów jak SAO czy Log Horizon, dlatego też je przyrównałem.

Po napisaniu czegoś takiego, negowanie tego później to czysty absurd btw.

"Kolejne anime osadzone "w grze". Świat w nim przedstawiony wygląda, jak żywca wyjęty z gry MMORPG. Dodatkowo głównemu bohaterowi podkłada głos ten sam Seiyū, co Kirito w SAO ^^"

Możecie sobie przesiedzieć nawet 20 lat na anime, i spędzać na nie większość swojego czasu(czyt. selweron), co z tego, będziecie mieć doświadczenie? może, najważniejsze jest wyciągać wnioski a pisanie o tym że taką opinie mógł wyrazić ktoś kto ogląda anime kilka miesięcy może rok/dwa jest ignoranckie i żałosne.

NJxbd4x.png

Opublikowano

­

Fabuła i bohaterowie są inni wow, przecież żeby pisać o innych anime muszą być one kalka w kalke rozumiem, to daje wiele do myślenia.

Nie napisałam, że bohaterowie są inni, to jest raczej oczywiste. Przytoczyłam fakt, że mają całkowicie inne cele/cel, niż w produkcji typu SAO, czy LG.

a patrząc na Dungeon trzeba być ślepym aby nie zauważyć podobieństw do takich tytułów jak SAO czy Log Horizon, dlatego też je przyrównałem.

Jeżeli chodzi o podobieństwo między Dungeonem i SAO, to ja oczywiście ich nie widzę. No może poza tym, że główny bohater ma tego samego Seyuu oraz, że anime ma podobny gatunek. Jeżeli są jeszcze jakieś, to mam nadzieje, że mnie oświecisz.

Ok, jeżeli wy jakimś sposobem widzicie wielkie podobieństwo, to super, ale zauważcie, że ten temat nazywa się Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka, a nie SAO, czy LogHorizon. Na chwilę obecną pojawiło się tutaj 90% opinii odnośnie dwóch, wcześniej wymienionych produkcji, a 10% odnośnie tematu.

Wydaje mi się, że warto spojrzeć na ten tytuł krytycznym okiem, ocenić go indywidualnie, a nie opierać się tylko na tym, że w jakiś sposób, minimalny ma powiązanie ze schematem gier komputerowych oraz SAO, LG, Btooom!, czy No Game no Life, Accel World etc, tylko dlatego, że pojawia się tam maluteńki schemat dotyczący gry, czy innych produkcji (których jest masa) osadzonych w tym samym gatunku/gatunkach.

igNMhIy.png

Opublikowano

­

Nie napisałam, że bohaterowie są inni, to jest raczej oczywiste. Przytoczyłam fakt, że mają całkowicie inne cele/cel, niż w produkcji typu SAO, czy LG.

Jeżeli chodzi o podobieństwo między Dungeonem i SAO, to ja oczywiście ich nie widzę. No może poza tym, że główny bohater ma tego samego Seyuu oraz, że anime ma podobny gatunek. Jeżeli są jeszcze jakieś, to mam nadzieje, że mnie oświecisz.

Ok, jeżeli wy jakimś sposobem widzicie wielkie podobieństwo, to super, ale zauważcie, że ten temat nazywa się Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka, a nie SAO, czy LogHorizon. Na chwilę obecną pojawiło się tutaj 90% opinii odnośnie dwóch, wcześniej wymienionych produkcji, a 10% odnośnie tematu.

Wydaje mi się, że warto spojrzeć na ten tytuł krytycznym okiem, ocenić go indywidualnie, a nie opierać się tylko na tym, że w jakiś sposób, minimalny ma powiązanie ze schematem gier komputerowych oraz SAO, LG, Btooom!, czy No Game no Life etc, tylko dlatego, że pojawia się tam maluteńki schemat dotyczący gry, czy innych produkcji (których jest masa) osadzonych w tym samym gatunku/gatunkach.

Ale o czym my mamy pisać jak anime ma 4 odcinki i w czym przeszkadza rozmowa na temat innych "według mnie" podobnych anime, raczej nie ma w tym nic złego.

Póki co Dungeon rozwija się raczej bez żadnych zaskakujących zwrotów akcji, nasz bohater ostatnio dostał nową zbroję, broń oraz "supporta" przy czym cały czas

rozwijają się jego statystyki, ja tu widzę masę naleciałości z MMO, ale każdy ma swój gust i opinie.

Zobaczymy jak się dalej anime potoczy ale póki co nie ma specjalnie o czym pisać.

NJxbd4x.png

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=10894

Obejrzałem ostatnio Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatte Iru Darouka (w skrócie Danmachi) i niestety jestem bardzo zawiedziony tym przeciętniakiem.

Ta seria nie oferuje nic ponad przeciętność. Zarówno pod względem "fabuły" i postaci, a skończywszy na słabej grafice i muzyce.

Nawet walki są przeciętne i wyzwalające minimalną ilość emocji.

Poza tym pomysł, żeby dla głównego bohatera dać jakąś tajemniczą moc, którą może praktycznie pokonać każdego, jest już skrajnie idiotyczny, bo odbiera jakikolwiek sens dalszym starciom z potworami.

Jakie ma znaczenie z kim będą walczyć w labiryncie, skoro główny bohater i tak (w chwilach desperacji) pokona każdego?

Oczywiście dali pod koniec 13 odcinka jakieś wyjaśnienie, czyli że jest on

wnukiem Zeusa,

ale to po prostu pokazuje jak głupi pomysł wymyślono, żeby uczynić z tego chłopaczka najsilniejszego bohatera.

Czy twórca tej nowelki nie wie, że w taki sposób marginalizuje się znaczenie pozostałych postaci?

Oczywiście anime to tylko część nowelki, ale zachęcająco to nie wygląda.

Jeśli chodzi o pozostałe postacie to Hestia jest niczym ciekawym. Nazywana cycatą loli (chodzi tylko o jej wzrost), jest po prostu ciągle zazdrosna o inne dziewczyny, które przebywają z głównym bohaterem. Prawdę mówiąc nie ma żadnych zalet jako postać (chociaż to standard w tej serii).

Jeśli miałbym już wybrać kogoś fajniejszego to chyba jedynie Ais. Miała sympatyczny i spokojny charakter, ale co z tego skoro nie pokazali nawet jednej walki z jej udziałem, a w ostatnim odcinku już nawet jej nie było.

Co ciekawe akcja anime zakończyła się na

18 piętrze, a drużyna Ais była nawet na 59

, więc wynika z tego, że dzieli ich przepaść w porównaniu z resztą.

Tylko znowu co z tego? Przecież główny bohater i tak będzie silniejszy bo to główny bohater.

Ktoś powie, że to przecież standard w wielu anime. Po pierwsze nie do końca standard, a po drugie w tej serii zostało to pokazane wyjątkowo płytko i irytująco.

Danmachi to żenada i przeciętność pod każdym względem. Odcinki nudne, ale widziałem gorsze serie.

Jeśli ktoś chce obejrzeć dobre anime kojarzące się z grą (w tym przypadka walka z potworami w labiryncie) to na pewno nie to coś.

Tylko czas na to zmarnowałem.

5/10

Opublikowano

Takie kolejne SAO, obejrzałem bez ekscytacji, romans był byle jaki, bogini nie lubiłem, on był dzieciakiem i brak kontynuacji... Takie 2/10.

Oba anime dzieli przepaść pod względem jakości i wykonania. SAO było ambitne i wciągające, a w dodatku z rewelacyjną oprawą dźwiękową i piękną grafiką/animacją (już nie mówiąc o genialnie ukazanym romansie i świetnych walkach).

Natomiast Danmachi to maksymalnie przeciętniak nie wyróżniający się niczym pozytywnie. Słaba grafika, muzyka, przeciętne walki, a romans nie istniał. Bo niby jaki? On się podkochiwał w blondynce, a jego boginka była ciągle zazdrosna o inne dziewczyny, mimo że on ją wcale nie kochał (traktował tylko jak swoją rodzinę).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Oglądnąłem i jak oczekiwałem gniota, to miło się zaskoczyłem. Wpadania w cycki było w c**j, co czasem mnie zniesmaczało, ale koniec końców przyjemnie się oglądało. Grafika brzydka nie była, animacje też niezłe, jeden soundtrack mega mi podszedł, op i ed nie ogarniałem bo mi się nie chce. :v Jakby pojawił się jakiś kolejny sezon to z chęcią zobaczę, ten zacząłem oglądać wczoraj od 19, skończyłem dziś o 10. xD Leci 8/10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...