Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa anime

PumaPuma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc znalazłem nową anime podobną do SAO nazywa sie :

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru no Darou ka

Alternatywny tytuł Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? Rodzaj TV Gatunek Akcja, Fantasy, Komedia, Przygodowy, Romans Tematyka RPG Status Emitowane

LINK :http://www.animezone.pl/odcinki-online/dungeon-ni-deai-wo-motomeru-no-wa-machigatteiru-no-darou-ka

Opis

Wielkie miasto Orario, jest bramą do podziemnego labiryntu powszechnie zwanego „Lochem”. Jest on miejscem, w którym można zdobyć nie tylko chwałę i bogactwa, ale istnieje też szansa, że spotka się tam miłość swojego życia. Zapierająca dech w piersiach historia o chłopcu, który pragnie zostać poszukiwaczem przygód oraz nieudolnej bogini, nieposiadającej wyznawców.

COMBAT ARMS

NewZ

CS:GO

Opublikowano

@PumaPuma

Nazwa tematu powinna być nieco inna ( jak nazwa anime ale mniejsza ^^ )

Zapowiada się tak sobie ( SAO nie było genialne, ale było dobre ) ale wydaje mi się że łatwo można je zepsuć. Autorzy muszą się postarać. Nie pokładam w tym anime wielkich nadzei - ale to chyba jak w każdym :)

Na początek - główna postać z głosem Kirito ( chociaż znam kilka anime które naprawdę mi przypadły do gustu, a też pojawiał się w nich ten głos )

Zapowiada się na pierwszy rzut oka BIG haremówka ( ale czy aż taka denna, czy bohater wybierze kogoś? )

Jak to będzie z walkami, czy będą identyczne schematy jak w innych podobnych anime, jak to będzie z muzyką itp. czy zaskoczy czymś nowym. Niemniej jednak czekam na następny odcinek. Pożyjemy, zobaczymy ^_^

Opublikowano

Hey folks!

Chciałbym poinformować,

że to co pokazali w pierwszym epie to totalna porażka. Kto tak nawalił? Oto jest pytanie. Po raz kolejny potwierdza się fakt, iż ekranizacja danej mangi czy novelki jest gorsza od właśnie tego, na czym się wzoruje. W pierwszym epie tyle pominęli, taki misz masz zrobili, tak ładnie pokazali jak go na łożu ujeżdża nasza bogini, takie zjebane seiyuu naszej blondynce wsadzili (ba! sam jej wygląd do dupy tutaj jest), takie cliche,

jak drugi ep tego niczego nie zmieni to będę musiał zniżyć głowę i powiedzieć: ,,Wiedziałem, czego ja oczekiwałem! To było do przewidzenia, że tak to zjebią! Nie ma to jak zamienić moją wiarę w dropa"

Poważnie, to anime będzie awe-aspiring jak tylko mu nasza bogini załatwi super op nożyk, który będzie wraz z nim levelował. Bosz, patrząc jak zjebali akcję w dungeonie czy to z minoskiem czy to później jak znowu schodził, to jak znerfili image naszej pani-z-gildi-bujającej-się-w-mc to myślę że jak się zacznie później akcja to będzie to ultra-lame i tylko będzie można się facepalm'nąć.

ekranizacja tego to już teoretycznie R.I.P

W letnim pewnie też zjebią wszystkie dobre serie (a zapowiada się tam nieziemsko w porównaniu z ostatnimi sześcioma sezonami), które już się tam znajdują..

Co do samej serii, to tak owszem, jest to haremówka, fantasy z elementami mmo.

Najbardziej jednak tak jak wspomniałem boli mnie to co zrobili z blondyneczką, bo jakby nie patrzeć jest i manga (czy to jakaś alternatywa? a kij wie, nie chciałem sobie spojlerować bo jest do przodu niż ta z chłoptasiem) poświęcona tylko jej - gdzie śledzimy jej losy, a gdzie mamy spojrzenie na te same wydarzenia z innej strony.

Precz mi z oczu me zniszczone marzenie :|

Pozdrawiam

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Co do seiyuu jakoś nie mam wielkich zastrzeżeń ( zazdrosna, cycata bogini - nie pierwszy raz się takie coś widzi, aczkolwiek każdy chyba chciałby mieć taką u siebie w domu xD Na 1 rzut oka przypomniała mi "dziecko" Kirito i Asuny )

Wkurzyło mnie to jak wybiegł z tej knajpki ­( ale że się nie boi. Jak chce trenować, trenuję itp. to niech mu ta laska załatwia power-upy ^^ )

Kreska najgorsza nie jest 

Do walki nie mam zastrzeżeń 

haremówka, fantasy z elementami mmo - coś czuje że o ambitnej, z przekazem, bez schematów serii mogę zapomnieć ale co tam ( nie będę narzekał że kolejna haremówka, ale niech to będzie haremówka jedyna w swoim rodzaju :D ) i tak pewnie obejrzę do końca. Może się pośmieje, może jakoś zaskoczy. Kto wie? :) Takie serie też są fajne, przyjemne. 

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Co do seiyuu jakoś nie mam wielkich zastrzeżeń ( zazdrosna, cycata bogini - nie pierwszy raz się takie coś widzi, aczkolwiek każdy chyba chciałby mieć taką u siebie w domu xD Na 1 rzut oka przypomniała mi "dziecko" Kirito i Asuny )

Wkurzyło mnie to jak wybiegł z tej knajpki ­( ale że się nie boi. Jak chce trenować, trenuję itp. to niech mu ta laska załatwia power-upy ^^ )

Kreska najgorsza nie jest 

Do walki nie mam zastrzeżeń 

haremówka, fantasy z elementami mmo - coś czuje że o ambitnej, z przekazem, bez schematów serii mogę zapomnieć ale co tam ( nie będę narzekał że kolejna haremówka, ale niech to będzie haremówka jedyna w swoim rodzaju :D ) i tak pewnie obejrzę do końca. Może się pośmieje, może jakoś zaskoczy. Kto wie? :) Takie serie też są fajne, przyjemne. 

Wrażenia z anime, a mangi i novelki to praktycznie jak niebo i ziemia tutaj.. jakby nie to, że faworyzowałem anime dungeon ni deai przez to co czytałem, to bym chyba to dropnął zaraz po emisji drugiego epa, a tak pomęczę się do momentu z pierwszą akcją w mieście. Jak będzie niewypałem, to mówię tej serii do widzenia.

Te ekranizacje to jest taki chłap ostatnimi czasy... Ba, Arslan Senki również nieźle zjebali ale tam jeszcze się to myślę da odratować. Całe szczęście ten wiosenny sezon nie jest czymś wspaniałym i da się przeżyć, ale jeśli letni będzie wyglądał tak samo to mnie chyba szlag trafi, bo tam znajdują się produkcje z wyższego poziomu niż chociażby ten wiosenny.

A te boginie to chyba lepiej nawet w mandze wyglądają - eh, no to po co te anime robią w takim razie? -.-

Opublikowano

@Sorata

Ja nie czytałem mangi, novelki więc nie wiem, ale wierzę ^^ Oceniam jedynie to co widzę w anime ( a nawet jakbym czytał novelki, mangi, a później anime, które by powstało na podstawie jej i byłoby zmienione, ale nie byłoby aż takie tragicznie to byłbym zadowolony :D )

Postaram się dobrze bawić przy tym anime, może akurat w mojej ocenie nie wypadnie tak źle. 

Ciekawe ile serii będzie w letnim. Mam nadzieję że też dużo ( z wiosennego z 5-6 na pewno będę oglądał ) ^^ 

Opublikowano

Hoho, drugi ep..

zmieniam zdanie, bo Freya wygląda jak wyglądać powinna i ma seiyuu jakie powinno być jej dane. I zrobili ep jak zrobiony powinien być. Więc myślę, że jest jakaś nadzieja =D

@Sorata

ja oglądam tylko w eng :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...