Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy chcielibyście zagrać na serwerze z dawnych czasów gry?

superhed1999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!!!

Jak dobrze wszyscy wiecie lc global zaczyna powoli upadac ze wzgledu mega is u i nie porownywalnych roznic miedzy dropem a isem(np). Zalozylem juz taki temat ale wieksza czesc osob odpowiedziala nie,chodzi mi o zalozenie priva do lc podobnego do starego globala.Pewna osoba powiedziala mi ze osob chetnych bylo duzo a  okazalo sie ze nikt nie gral. Teraz takie kluczowe pytanko : czy ktos chcialby pograc na takim starym dobrym lc?

Opublikowano

Sporo już osób się tego podejmowało, ale jednak nic z tego nie wyszło. W każdym razie jeśli by się udało stworzyć taki serwer, to osobiście też bym pograła.

Opublikowano

Przepraszam, ale sądzę, że i tak nie wypali. Każdy pisze, że by pograł, etc etc, a przyjdzie co do czego, to każdy poleci na łatwe serwery ep3 ^^ Nie pierwszy raz to mówię i będę to wałkować w kółko - takie serwery nie mają życia. Ale poza tym, powodzenia :D

k1hvCVp.gif

Opublikowano

zgocze sie z toba kolezanko :) tak wlasnie myslalem o tym ... ale jjaki to ma sens ? uu zrobie misje uu 10 lvl uuu :)(mowa o izi ep 3 ;) )

Generalnie ja bym może zagrała, bo odkąd gram w Aiona wolę expić wolniej, ale na nowo uczyć się grać w LC... Nie chce mi się.

Może gdyby udało by Ci się zrobić serwer typowo pod grę w grupie (leveling, bossy), dodać jakieś unikatowe rzeczy, pobawić się z grodami, by działały na innych zasadach... Stworzyć taki serwer, jakiego jeszcze nie bylo, to byś miał ludzi.

Tak to nikt nie tęskni za starym LC, chyba, że walnąłbyś exp x300, free sp, free cash... To może ktośby się zjawił :D Ale jaki jest sens w robieniu serwera takiego, jakie są wszystkie inne? :D

Mimo wszystko, jeśli masz chęci spróbuj, może się mylę, może znajdzie się więcej osób i zarobisz na utrzymanie serwera. Nigdy nic nie wiadomo.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Generalnie ja bym może zagrała, bo odkąd gram w Aiona wolę expić wolniej, ale na nowo uczyć się grać w LC... Nie chce mi się.

Może gdyby udało by Ci się zrobić serwer typowo pod grę w grupie (leveling, bossy), dodać jakieś unikatowe rzeczy, pobawić się z grodami, by działały na innych zasadach... Stworzyć taki serwer, jakiego jeszcze nie bylo, to byś miał ludzi.

Tak to nikt nie tęskni za starym LC, chyba, że walnąłbyś exp x300, free sp, free cash... To może ktośby się zjawił :D Ale jaki jest sens w robieniu serwera takiego, jakie są wszystkie inne? :D

Mimo wszystko, jeśli masz chęci spróbuj, może się mylę, może znajdzie się więcej osób i zarobisz na utrzymanie serwera. Nigdy nic nie wiadomo.

Ale jakby tak mocno edytować Last Chaos, to wtedy straciłoby swój klimat, do którego przecież każdy chce wrócić. :p 

Hej!!!

Jak dobrze wszyscy wiecie lc global zaczyna powoli upadac ze wzgledu mega is u i nie porownywalnych roznic miedzy dropem a isem(np). Zalozylem juz taki temat ale wieksza czesc osob odpowiedziala nie,chodzi mi o zalozenie priva do lc podobnego do starego globala.Pewna osoba powiedziala mi ze osob chetnych bylo duzo a  okazalo sie ze nikt nie gral. Teraz takie kluczowe pytanko : czy ktos chcialby pograc na takim starym dobrym lc?

W stu procentach się zgadzam, co do globalnego serwera. Co do grania na takim 'starym PL-u' - chętnych zawsze jest dużo, a później projekt i tak nie wypala. Prawda jest taka, że chociażby niebo poruszyć, to nigdy nie wróci już stary klimat Last Chaos. Można otworzyć nawet milion serwerów, ale po co? LC przeżyło swoją 'młodość' i na tym się się skończyło. Czas się pogodzić z faktem, że tamto już nie wróci. :p

Opublikowano

Co do grania na "starym PL'u" "chętnych" jest dużo, ale po postawieniu serwera tych "chętnych" nie widać. Multum było propozycji, multum było serwerów... i wszystko okazało się niewypałem. Nikt nie postawi drugiego takiego 777lc, starego Destiny... czy nawet starego LCGN01 (EP1). Moim zdaniem ta magia starych czasów nie wróci i ta gra już nigdy mnie nie przekona do "nolajfienia" w nią przez noce. ;) 

Opublikowano

Szczerze ..... to juz nie da sie przywrocic Last Chaos do stanu jaki byl w np. 2012 roku :P . Teraz kazdy poleci ci na latwy serwer gdzie nie beda musieli wydawac kasy.  Moim zdaniem Last Chaos upadlo odkad zostalo zakupione przez gamigo. Aeria Games to byly czasy wyzwan , przygod. A teraz co ?. Hah teraz to nawet na globalu wbijesz cap'a w 2 tygodnie +/- z koksem. 

Opublikowano

Hmmm....Prawda jest taka ze osoby ktore nie graly na starym lc za czasow aeria nie zagraja na takim serwerze,ale moze znajda sie osoby ktore tesknia za takim oto serwerem? Przemowa do wszystkich przedmowcow: a czy wy nie chcielibyscie zagrac na takim starym lc jak aeria? takie klimaty a moze nawet lepiej?

Opublikowano

Hmmm....Prawda jest taka ze osoby ktore nie graly na starym lc za czasow aeria nie zagraja na takim serwerze,ale moze znajda sie osoby ktore tesknia za takim oto serwerem? Przemowa do wszystkich przedmowcow: a czy wy nie chcielibyscie zagrac na takim starym lc jak aeria? takie klimaty a moze nawet lepiej?

Zagrałabym, gdyby było duże community. A nie dwie osoby na krzyż. 

Opublikowano

Zagrałabym na starym LC, ale tym prawdziwym, a nie sztucznie odtwarzanym przez kolejną z rzędu osobę. :v A tak, jak wspomniałam wcześniej - takie LC już nie wróci, więc podsumowując odpowiedź musi brzmieć 'nie'. ;)

Opublikowano

Ja również z chęcią zagrałbym na takim lc, jeśli gra drużynowa miałaby jakiekolwiek znaczenie, nie chodzi mi o wejście przymusowe do świątyni z drużyną.

graphic.png

Opublikowano

Chodzi wam o to ze juz nie bedzie takiego serwera jak stary lc? wszystko jest mozliwe, da sie zrobic , ale jezeli chodzi wam o magie ,czyli granie na takim serwerze juz nie bedzie takie samo ( nawet na identycznym) to juz chyba na to nie moge poradzic nic :c

Opublikowano

Dlaczego tak twierdzisz? Wszystkiego da sie nauczyc , a co do tego to pisalem to bo mnie kolega prosil sam tego nie potrzebowalem

a co Ty masz do pytan ? ( tak na marginesie) kto pyta nie bladzi wiesz? Najlatwiej powiedziec ze ktos nie zrobi bo nigdy nie robil tak? moze pomyslisz zanim cos napiszesz...

Opublikowano

@superhed1999 Ale jak ty bierzesz się do tworzenia serwera a nie umiesz zrobić podstawowych rzeczy, to w ogóle nie powinieneś się do tego brać (przykładem jest wiele serwerów metin2 które padły przez to że admini/technicy nie umieli naprawić podstawowych bugów)... i ta wymówka "pisałem to bo mnie kolega prosił"... Powodzenia w tworzeniu tego serwera, ale będąc optymistą ten serwer po 2 tygodniach padnie ew. nie zawita na niego więcej niż 40 osób...

Opublikowano

Znalazl sie informatyk? Dla twojej informacji dopiero zaczynam przygode z tym , wiec prosze zamknij sie to nie jest miejsce na klotnie. A moze ty zrobisz serwer mt2 albo lc kolego jak taki jestes straszny programista? Brzydze sie ludzmi takimi jak ty . Pesymista i nic innego , juz nie wspomne o wysmiewaniu mnie jaki to ja zly nie jestem .rowniez dobrze mozna powiedziec ze czlowiek ktory zaczyna prace nie powinien pracowac bo nie umie tego doskonale robic nie?

Opublikowano

@superhed1999 napisz mi gdzie się z ciebie wyśmiałem - napisałem tylko fakty, a programistą nie jestem, ale podałem ci przykłady - w metinie łatwiej postawić serwer, naprawić bugi bo last chaos jest mniej popularne. Nie wiem dlaczego nazwałeś mnie pesymistą skoro nie raz byli ludzie tacy jak ty i próbowali postawić serwer nie mając o tym pojęcia po czym serwery padały po 2 dniach. Ja za to brzydzę się "GIMBUSAMI" i brakiem znajomości ortografii http://screenshooter.net/101961294/uigpgvd

Opublikowano

Wróćcie do głównego sensu tematu (tzn. gry na starym serwerze), a nie porównujecie tutaj swoje umiejętności. Na takie tematy rozmawiajcie na pw. Poza tym forum to nie miejsce na obrażanie i obelgi, co można było wyczuć w waszych wypowiedziach. Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie, kolejne takie wybryki będą odpowiednio egzekwowane.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Zgadzam sie z przedmowca, to byl moj blad,poniewaz zaczzalem konwersacje z tym osobnikiem , ale czy nie powinien dostac pnt ostrzezen za spam ? nie mialo to nic wspolnego z tematem?

//Dostałeś ostrzeżenie 0%, bo liczę, że zaprzestaniesz tak się zachowywać. Następnym razem proszę się odwoływać na PW, a nie w temacie.

-Neoxyh

Opublikowano

@superhed1999 napisz mi teraz gdzie pisałem coś nie wspólnego z tematem? Napisałem swoją opinie na temat zagrania, i realiów powstania takiego serwera przez twoją osobę. Zamiast tworzyć serwery last chaos zaproponowałbym ci wrócić do Gimnazjum pouczyć się j. polskiego a konkretnie otrografii :Dhttp://screenshooter.net/101961294/uigpgvd

ps. ten post nie jest związany z tematem tak jak twój powyżej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...