Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer na którym da się zarobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo czy znacie jakąś grę na której serwie da się zarobić? Wiem, że da się coś wycisnąć na: Metin2,Minecraft,Tibia. A jakieś inne pomysły? :D

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najbardziej opłacalny jest Metin jeżeli chodzi Ci o grę tego typu. Słyszałem o prywatnych serwerach 4story bądź Aiona nie pamiętam :p Ale nie są one znane i co za tym idzie nie da się za bardzo na tym zarobić.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Wiem, że na Metinie można wyciągnąć chyba najwięcej. Tak poza tym, to na każdej grze idzie sporo zarobić jeśli robisz to z głową, nawet na prywatnym serwerze WoWa, ale do tego chyba są potrzebne większe umiejętności niż w przypadku takiego serwerka do Minecrafta.

Opublikowano

metin == dużo roboty == duży wydatek == dobry zysk

lepiej ogarnac cos czego jest malo np. cabal online xD­

Opublikowano

metin == dużo roboty == duży wydatek == dobry zysk

lepiej ogarnac cos czego jest malo np. cabal online xD­

Mało serwerów prywatnych = małe zainteresowanie grą, nie ma sensu chyba że postawienie takiego serwera mało kosztuje. Na Tibii sporo da się zarobić ale i tak moim zdaniem najlepszym wyjściem byłby Metin2 lecz musisz w to włożyć dużo czasu i pieniędzy (m.in. na reklame itd.) a jeśli Ci nie wypali to jesteś trochę hajsu w plecy.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

na metinie zdecydowanie najwięcej

szukaj tylko serwerów na których gra dużo osób i najlepiej serwery typu hard medium wtedy najwięcej zarobisz

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Metin 2 ale to zarobek długo dystansowy. Poświęcisz 2-3 miesiące na rozwinięcie postaci a dostaniesz kilkaset złoty w zależności jak sie przyłożysz. Możesz też spróbować w CS:GO. Przy szczęściu możesz zamienić 2 euro (ok 8-9 zł) na 100 euro+

"Humans don't deserve to live."

Opublikowano

Szukaj serwerów metka - hardów bądź mediumów od znanych na forum ludzi.

Najczęściej takie serwery są oblegane z powodu pewenej ekipy, pamiętam jak 3 tyg po starcie Cradosa reworka sprzedałem tam yangi za 300zł :)

Da się dorobić ale trzeba śledzić rynek i sprzedać w odpowiednim momencie.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego co zrobisz. Rynek pokazuje że nie każdy prywatny serwer to zysk.
Widziałem wiele projektów z pompą które upadały po kilku miesiącach.

Zacznij od podstaw i zobacz co będzie dla Ciebie najłatwiejsze w ogarnięciu. Do czego jest najwięcej tutoriali i darmowych plików.
Potem skup się na najważniejszej części czyli reklamie. Klient w większości przypadków kupuje oczami, organoleptycznie.
Ładnie zapakowany chleb będzie wydawał się smaczniejszy od tego z "białą kartką".

Powodzenia i zapraszam do działów poradników !

f.png

Opublikowano

otworz profesjonalny server silkroad, mniej przez 2 miesiące okolo 2 - 3k online, dorobisz się jakiś 10 15 tysiecy euro.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

NFS World Online mają wyłączyć grę w Lipcu gdzieś - Podobno mają udostępnić pliki, ale to chyba plotka jeżeli nie i lubisz się w tym bawić też ma maksa zarobisz na tym, jeżeli znasz się na tym wszystkim, grałam w to z narzeczonym kilka lat 2-3 gdzieś wiele pieniędzy oko 500zł i czasu na tą grę poszło, a teraz pada, bo podobno nie mają sił i nie nadążają z dodawaniem i upadate i wgl coś tam innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...