Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lol upadl/upada?

polska1290

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Reiden "nowe pokolenia" graja w cs'a ;)

Skąd takie informacje? Jakąś ankietę robiłeś? 

Cs:GO teraz jest bardziej popularny i wypiera LoL'a

Zależy pod jakim względem, bo jeżeli chodzi o liczbę graczy to na pewno nie. W oglądalności też nie jest tak źle, ale wydaję mi się, że to po prostu w Polsce można odnieść takie wrażenie, bo wszyscy się jarają polskim zespołem, który odnosi sukcesy.

Według mnie jeszcze duużo do upadku lola, o ile to kiedyś nastąpi. :P

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co sadzicie o lolu w terazniejszosci, czy ma juz swoje zlote czasy za soba, czy RITO da rade zachecic ponownie graczy do gry?

Mysle, ze jak na razie CS:GO przewyzsza LoL'a, jak gram w LoL'a to kolejki sa o wiele dluzsze niz kiedys, znajomych tez malo dostepnych, czy Wam tez sie znudzil juz LoL?

>porównywanie gry FPS do MOBA

>fu*k logic

Każdy wie, że co stare to najlepsze, ale gra bez zmian już dawno by wymarła. To tak samo jak z remontem domu, przyzwyczajasz się do czegoś co nowe i ładne. Każdej osobie wkońcu robienie tego samego się znudzi odkładając to na bok i szukając czegoś nowego, a poźniej czy prędzej i tak znowu wraca do tego samego, co było kiedyś. Faktycznie można też spojrzeć, że CS:GO stał się bardziej popularne na scenie polskiego youtube niż kiedyś, ale to tylko kwestia rozpowszechnienia przez najbardziej znanych, naszych yt-berów.

Opublikowano

Moim zdaniem jest, że "tępo rozwoju" popularności lola nieco spadło :) Faktycznie, jeżeli chodzi o ludzi z mojego towarzystwa, to zdecydowana większość gra w CS'a, nie w LoL'a jak kiedyś. Ale podkreślam, że to tylko grupa jedna z wielu :) Lol może się nieco nudzić, może też od niego odpychać zepsute na wszystkie strony community, ale jest też bardziej... "noob friendly" niż CS, no i CS'a trzeba kupić, co odrzuca cebule :) Czasy popularności danej gry zaczynają się i kończą, bo kiedyś zawsze nadejdzie coś fajniejszego od poprzednika. Taki powiew świeżości :) Lol będzie na topie jeszcze długo, ale już nie będzie to co kiedyś. No i mówienie, że porównywanie moby i fps'a to bezsens to błąd - jeżeli coś jest popularne to ludzie będą w to grać, bez znaczenia, co to jest (jak ktoś wcześniej trafnie spostrzegł :) ). Tu nie chodzi o gatunek gry :)

Oczywiście, jest to moje własne zdanie :)

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

CS: GO przewyższa lola... W CSa MUSISZ WYDAC PINIONDZ w Lolu nie. W CSie jest w chu alee toooo w chuuuuu cheaterów  i wkurzasz sie 3x mocniej niz w Lolu.

Opublikowano

@Vermir_
CS'a trzeba kupić, to prawda, ale można też na nim zarobić :) W LoL'a można tylko pchać pieniądze :) No i w LoL'u też są cheaterzy, tylko ich tak nie widać. Wystarczy rozejrzeć się na tym forum :) I chociaż faktycznie, w CS'ie może być ich więcej, to jednak LoL zjadł mi więcej nerwów :)

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

Moim zdaniem jest, że "tępo rozwoju" popularności lola nieco spadło :) Faktycznie, jeżeli chodzi o ludzi z mojego towarzystwa, to zdecydowana większość gra w CS'a, nie w LoL'a jak kiedyś. Ale podkreślam, że to tylko grupa jedna z wielu :) Lol może się nieco nudzić, może też od niego odpychać zepsute na wszystkie strony community, ale jest też bardziej... "noob friendly" niż CS, no i CS'a trzeba kupić, co odrzuca cebule :) Czasy popularności danej gry zaczynają się i kończą, bo kiedyś zawsze nadejdzie coś fajniejszego od poprzednika. Taki powiew świeżości :) Lol będzie na topie jeszcze długo, ale już nie będzie to co kiedyś. No i mówienie, że porównywanie moby i fps'a to bezsens to błąd - jeżeli coś jest popularne to ludzie będą w to grać, bez znaczenia, co to jest (jak ktoś wcześniej trafnie spostrzegł :) ). Tu nie chodzi o gatunek gry :)

Oczywiście, jest to moje własne zdanie :)

Community jest takie same jak w każdych grach, razem z csem, ale tutaj najczęściej narzekają na rosyjskich graczy no i znane przez wszystkich "nahui cyka blyat" :) (fact: virtus.pro jest rosyjską organizacją, ale mają polskich graczy)

CS: GO przewyższa lola... W CSa MUSISZ WYDAC PINIONDZ w Lolu nie. W CSie jest w chu alee toooo w chuuuuu cheaterów  i wkurzasz sie 3x mocniej niz w Lolu.

Była przecena na 5€ więc liczba się pewnie powiększyła.

@Vermir_

CS'a trzeba kupić, to prawda, ale można też na nim zarobić :) W LoL'a można tylko pchać pieniądze :) No i w LoL'u też są cheaterzy, tylko ich tak nie widać. Wystarczy rozejrzeć się na tym forum :) I chociaż faktycznie, w CS'ie może być ich więcej, to jednak LoL zjadł mi więcej nerwów :)

Zgadzam się co do zarobku, dzięki temu można też kupować gry na steam, bo to jest ta sama waluta, a nie jakieś CSMONEY. Kwestia nerwów zależy tylko i wyłącznie od gracza po drugiej stronie komputera.

Opublikowano

piszecie ze lola nie upada, ale ciekawe dlaczego cena rp wzrasta czyzby sie hajsy przestaly zgadzac? widac to golym okiem lola jest wszedzie coraz mniej bo w sumie co wtym zajebistego grac caly czas na tej samej mapce praktycznie tymi samymi postaciami, Cs go aktualnie jest gora ale to moja opinia :)

Opublikowano

Moi koledzy też zaprzestali grać w lola i przeszli na Cs:go oprócz tego dodajemy kilka ostatnich banwawe w które pochłonęło ponad 2000 kont + mój brat z lola przeniósł się na smite z kolegami. Więc jakiś spadek jest.  Może gra nie tyle upada co ogranicza się ilość graczy. Od wprowadzenia nowej mapy ja także ograniczam się do 1 gry(kiedyś 8) na dzień bo zwyczajnie rozgrywka zaczyna mnie nudzić.

Z moich obserwacji wynika że powoli Lol schodzi na drugi plan, ale bardzo powoli.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Jeżeli chodzi o spadek graczy to nie, ale cs;go już przewyższa skalę widzów na esl/twitch. Finał + virtus pro oglądało prawie milion ludzi, z czego lola 400-450k. 
Lol staje się monotonny, rozgrywka robi się nudna. 

Opublikowano

Tak się wam tylko wydaje bo w cebulackiej Polsce nagle się ludzie dowiedzieli że można wydać 30 zł na csa i ot spadek popularności lola w Polsce i tylko tutaj

Opublikowano

Co z tego, że w lola gra parę miliardów ludzi,  że coraz więcej nowych graczy w to gra, jest coraz więcej zawodów. Lol upada B)

9b48c629.gif

W lola nawet 100 milionów ludzi nie gra. Według mnie CS jest lepszy, kiedyś grało się w lola sezon 2-3 imo najlepszy.

Teraz 70% społeczności to dzieci.

Opublikowano

9b48c629.gif

W lola nawet 100 milionów ludzi nie gra. Według mnie CS jest lepszy, kiedyś grało się w lola sezon 2-3 imo najlepszy.

Teraz 70% społeczności to dzieci.

2-3 late temu jak wlasnie s2-3 byl, to Ty byles tym dzieckiem, a inni narzekali ze w s1-2 sie gralo lepiej, bo nie bylo dzieci... te placze byly zawsze przy kazdej grze i to sie nie zmieni.

Opublikowano

2-3 late temu jak wlasnie s2-3 byl, to Ty byles tym dzieckiem, a inni narzekali ze w s1-2 sie gralo lepiej, bo nie bylo dzieci... te placze byly zawsze przy kazdej grze i to sie nie zmieni.

Ale ja nic nie pisałem na chacie i nie wkurwiałem nikogo. 

Opublikowano

Co z tego, że w lola gra parę miliardów ludzi,  że coraz więcej nowych graczy w to gra, jest coraz więcej zawodów. Lol upada B)

A tak na poważnie, w lola gra coraz więcej ludzi i narazie nic nie wskazuje na upadek,  a w csa gra 292384829 razy mniej osób niż w lola :P

Parę miliardów? Jak populacja Ziemi w 2014 roku przekroczyła 7 miliardów! xD xD xD Oh, nie mogę. xD xD xD

League of Legends nigdy nie upadnie, zyskuje cały czas na popularności poprzez esport, teraz prawdopodobnie będzie ten film, a z dnia na dzień coraz więcej graczy przybywa. Gra ma swoich fanów i na pewno ludzie będą w nią grać! ;)

@The KondziX멍청한 a ja napiszę, iż jest opcja "edytuj" ;)

Pomocnik
Opublikowano

Parę miliardów? Jak populacja Ziemi w 2014 roku przekroczyła 7 miliardów! xD xD xD Oh, nie mogę. xD xD xD

League of Legends nigdy nie upadnie, zyskuje cały czas na popularności poprzez esport, teraz prawdopodobnie będzie ten film, a z dnia na dzień coraz więcej graczy przybywa. Gra ma swoich fanów i na pewno ludzie będą w nią grać! ;)

Widać nasz pan kochany kid mod nie czyta tematu. Stary, proszę Cię ogarnij się. Napisałem, że to mój słownik T9 w tablecie mi zmienił mi miliony na miliardy nw czemu ;) Powtarzam jeszcze raz - chodziło o miliony.

Opublikowano

Za duzo dzieci teraz jest. i te patche co raz gorsze ze tymi samymi championami sie gra przez 4/5 patchy co jest nudne.

2/3 lata i koniec lol'a a cs jakos sie nie wybije za bardzo. zaraz gimbusa sie znudzi i powroci do normalnosci

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Patche coraz gorsze, dzieci, cheaterzy ludzie skonczcie z tym...

Poczatki są najciekawsze, dlatego wam sie wydaje ze kiedys bylo lepiej, bo poprostu ta gra wam sie troche znudzila.

Lol raczej szybko nie upadnie, teraz kazdy sie przerzuca na cs'a a za rok im sie on znudzi tak samo jak lol.

Opublikowano

LOL będzie tak długo dopóki Rito nie zbankrutuje albo nie wykupi tej gry inna firma, aby po prostu ją zamknąć. Konkurencja robi swoje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...