Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anime na androida

shusek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od teraz wszystkie serie będące na tej stronie są dostępne także w aplikacji na twoim urządzeniu! Nie ważne czy twoje urządzenie ma wsparcie dla Flasha czy nie. Wystarczy ta aplikacja by móc w pełni cieszyć się anime w telefonie, bez wrzucania odcinków na kartę pamięci.
Aplikacja jest jeszcze w fazie rozwojowej, mogą występować problemy, niektóre funkcje mogą nie działać poprawnie. Jeżeli znalazłeś błąd w aplikacji lub masz jakieś sugestie dotyczące jej działania pisz w tym temacie.

Reupload:

https://www.dropbox.com/s/r10st0ygnmymclj/myanimeapp-release.apk?dl=1

https://www.virustotal.com/pl/file/a3905fad60824f6b89776c76240996a0df581602672d04bd0b3005a9ad4aa9d1/analysis/1426508365/

Krótkie odsiebie:
Jestem programistą hobbistą, mimo że często piszę w liczbie mnogiej (początki schizofrenii ... ) tworzę aplikacje sam w wolnym czasie nie pobierając przy tym żadnych opłat zgodnie z zasadą "od fanów dla fanów". Na krótszy czas jedno osobowa armia (jak to żartobliwie mnie nazywają znajomi) zdawała egzamin jednak pomyślałem że warto otworzyć się na pomysły innych. Dlatego liczę na pomoc użytkowników w pomocy przy jej tworzeniu poprzez umieszczanie waszych propozycji co można dodać bądź zmienić w aplikacji.Obecnie BARDZO przydałyby się nowe projekty graficzne pojedynczych stron aplikacji takich jak np. wyszukiwanie po tagach aby wyglądały na nowoczesną aplikację.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Aplikacja działa jak należy, testowałem na swoim telefonie.

Tak się ona prezentuje, jeżeli ktoś by chciał wiedzieć. ;-)

182321426509352179206.png925631426509352179206.png

Jest możliwość odtwarzania w wysokiej jakości i nie trzeba pobierać odcinków, imo fajne rozwiązanie.

Opublikowano

Będą anime w wersji bluray, w tej aplikacji? Mogę nawet pobierać, nie stanowi to problemu. Ważne, zeby jakość była porządna i nie było tak dużo cenzury jak np. w tokyo ghoul w wersji tv

XrgAYyk.png

Opublikowano

Podziękowania dla @Zarax za dodanie skanu oraz przykładowych zdjęć.

@Kaanashi

Niestety ze względu na ograniczoną przepustowość wszelkie serwisy do filmów (nie ważne z jakiej strony oglądasz) mocno kompresują filmy. Myślę jednak że jeśli chodzi o jakość to na telefonie tudzież tablecie zwykle 720p jest wystarczające. Trochę lepszą jakość uzyskasz w aplikacji crunchyroll jednak za jakość bluray trzeba odpowiednio zapłacić (+ trzeba mieć VPN bo większość treści nie jest w polsce dostępna ...). Imho zachęcam do zainstalowania i zobaczenia czy dana jakość odpowiada twoim wymaganiom.

Ogólnie aplikacja będzie wspierać wiele hostów i to od nich zależy jaką wersję tudzież jakość będzie umieszczona.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Podziękowania dla @Zarax za dodanie skanu oraz przykładowych zdjęć.

@Kaanashi

Niestety ze względu na ograniczoną przepustowość wszelkie serwisy do filmów (nie ważne z jakiej strony oglądasz) mocno kompresują filmy. Myślę jednak że jeśli chodzi o jakość to na telefonie tudzież tablecie zwykle 720p jest wystarczające. Trochę lepszą jakość uzyskasz w aplikacji crunchyroll jednak za jakość bluray trzeba odpowiednio zapłacić (+ trzeba mieć VPN bo większość treści nie jest w polsce dostępna ...). Imho zachęcam do zainstalowania i zobaczenia czy dana jakość odpowiada twoim wymaganiom.

Ogólnie aplikacja będzie wspierać wiele hostów i to od nich zależy jaką wersję tudzież jakość będzie umieszczona.

Nie zainstaluje tej aplikacji, bo nie mam telefonu ;) zepsuł się. Mam nadzieje, ze jakość pozwoli ograniczyć oglądanie na komputerze, bo czasami mi się po prostu przed nim nie chce siedzieć, a z telefonem to nawet położyć się mogę i jednocześnie oglądać. Liczę, że ta aplikacja odniesie sukces, bo z tego co wiem nie ma innych alternatyw jeśli chodzi o aplikacje do oglądania na telefonie anime

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie zainstaluje tej aplikacji, bo nie mam telefonu ;) zepsuł się. Mam nadzieje, ze jakość pozwoli ograniczyć oglądanie na komputerze, bo czasami mi się po prostu przed nim nie chce siedzieć, a z telefonem to nawet położyć się mogę i jednocześnie oglądać. Liczę, że ta aplikacja odniesie sukces, bo z tego co wiem nie ma innych alternatyw jeśli chodzi o aplikacje do oglądania na telefonie anime

Wtrącę swoje 3 grosze. Nie ma innych alternatyw, ponieważ odtwarzacze rezygnują z flasha. Najpopularniejsze w Polsce to vk, m4upload, sibnet. Pierwsze 2 odtworzysz w domyślnej przeglądarce na telefonie/tablecie. Aplikacji życzę sukcesu, ale konkurencja jest spora.

Opublikowano

Apka jest super już wszystko dziła jak należy już od kilku dni męcze naruto dalej <3 

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Wtrącę swoje 3 grosze. Nie ma innych alternatyw, ponieważ odtwarzacze rezygnują z flasha. Najpopularniejsze w Polsce to vk, m4upload, sibnet. Pierwsze 2 odtworzysz w domyślnej przeglądarce na telefonie/tablecie. Aplikacji życzę sukcesu, ale konkurencja jest spora.

Mam całkiem stary telefon i te co wymieniłeś nie działają mi chyba że na tablecie.

Najlepsze jest Google,dailymotion.

Opublikowano

Zawsze można odpalić na telewizorze poprzez kabel usb z telefonu. Według mnie oglądanie anime na telefonie jest męczące, no chyba, że ktoś ma ekran powyżej 5 cali, ale i tak jak dla mnie to wychodzi słabo.

Opublikowano

Zawsze można odpalić na telewizorze poprzez kabel usb z telefonu. Według mnie oglądanie anime na telefonie jest męczące, no chyba, że ktoś ma ekran powyżej 5 cali, ale i tak jak dla mnie to wychodzi słabo.

Ja jestem innego zdania. Gdy miałem telefon to miał on zaledwie 3,8 cali, a wolałem na nim oglądać niż na monitorze. Na telefonie np. obejrzalem calego school daysa, nie narzekalem na wielkość ekranu. Jako, ze jestem leniuchem, który w wakacje śpi do 14, a po szkole robi sobie drzemki to leżenie i oglądanie jednoczesnie jest dla mnie sporą korzyścią.  Oczywiście każdy ma inne zdanie

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ogólnie apka spoko, jakbym miał oceniać to tak 4/5. Powinieneś lekko poprawić apkę pod względem graficznym, menu powinno być całkowicie po polsku bo jednak po wybraniu odcinka mam przyciski "Zamknij" i "Next Episode", w czym jeszcze ten pierwszy jest większy od drugiego, co wygląda dość c*****o. Ogólnie apka gites, ale będę korzystał dopiero jak kupię sobie szajsunga s5, bo na 2,8" c*****o się ogląda. :P

Opublikowano

Mam całkiem stary telefon i te co wymieniłeś nie działają mi chyba że na tablecie.

Najlepsze jest Google,dailymotion.

Bo przeglądarka Chroma musi być zaktualizowana do odtwarzania html5 lub po prostu obsługiwać to.

Opublikowano

@Eftar

Kiedyś już pisałem odnośnie odtwarzaczy html5, zwykle działają delikatnie mówiąc "do dupy" (zacinanie się filmów na najnowszym sprzędzie, lagi w przeglądarce, outofmemory (2giga) to tam norma).  Głównie z tego powodu powstała ta aplikacja a dopiero potem powstały w niej dodatkowe funkcjonalności które przywiązują nas do aplikacji (ostatnio oglądane, obserwowane czy ostatnio dodane) z których możemy skorzystać w przeciągu 5 sekund.

@Facecheck

Oczywiście jestem otwarty na wasze wszelkie sugestie, przycisk zostanie przetłumaczony, jak widać musiałem go przeoczyć kiedyś. Jeżeli chodzi o wygląd aplikacji to niestety ale raczej nie za wiele się w niej zmieni (przynajmniej obecnie) ze względu na moje niezwykle ograniczone zdolności graficzne. Jednak jakby ktoś miał jakiś ciekawy pomysł na poprawę aplikacji to chętnie go umieszczę.

Taki w ramach bonusu zamieszczam zdjęcie ekranu wyboru serwisu do oglądania.

examplescreen.png

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A teraz ja wtrącę się:

była kiedyś aplikacja Shindena, co ja tu widzę? Czystą przeróbkę aplikacji Shindena i wstawienie "własnych" rzeczy i podpisanie że to Ty właśnie to napisałeś tę apkę. Apka Shindena została zdjęta z google play, ale apk gdzieś krąży po necie, może nawet znajdę. Dobre kopiowanie czyjejś pracy kolego. ;)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

@tsdek stara apka shidnena nie działa - a autor jest programistą starej apki, wystarczy spojrzeć na wcześniejsze posty

w kązdym razie, fajnie że jest - męczyło mnie oglądanie po eng na crunchyrollu

Opublikowano

A teraz ja wtrącę się:

była kiedyś aplikacja Shindena, co ja tu widzę? Czystą przeróbkę aplikacji Shindena i wstawienie "własnych" rzeczy i podpisanie że to Ty właśnie to napisałeś tę apkę. Apka Shindena została zdjęta z google play, ale apk gdzieś krąży po necie, może nawet znajdę. Dobre kopiowanie czyjejś pracy kolego. ;)

:(

Nie kopiuję niczyjej pracy, staram się aby aplikacja miała wszystkie możliwe ugododnienia jeśli chodzi o oglądanie online oraz aby była to najbardziej rozbudowana tego typu aplikacja dostępna za darmo w internecie. Aplikacja obsługuje wszystkie strony z anime dlatego możesz się nawet spotkać z jej wersją hiszpańską oraz angielską które będą wyglądać identycznie. Stara wersja nie jest już wspierana i działa tylko na starszych urządzeniach które ją zainstalowały przed jej wycofanie,. W razie jakiś wątpliwości zawsze możesz pisać w tym temacie http://shinden.pl/forum/threads/12666-Shinden-Anime-dla-Androda?p=405714#post405714

@2mikser38

Czy crunchyroll przestał wkońcu traktować polskę jako trzeci świat i udostępnił wszystkie anime w sensownej jakości czy dalej mamy większość tytułów zablokowanych?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@shusek well, oglądałem to co było, nie ma dużej ilości, ale jakość było ok, nie wiem jak jest w innych krajach ;V

przy okazji - kolega ogląda Angel Beats, a po 3 odcinkach pyta się dlaczego odcinki mają tylko 12 minut xD

zrób coś ze starszymi anime gdzie są 2 party ;(

Opublikowano

Niestety wiem o tym problemie, pojawia się gdy urządzenie ma za mało ramu i "zabija" aplikację która zarządza kolejnymi odcinkami. Będzie to poprawione jednak zapewnie nie za prędko, obecnie mogę jedynie polecić spróbowania podanych rzeczy: nie obracać telefonu (trzymać go ciągle w poziomie i  w apce i w odtwarzaczu), wyłączyć niepotrzebne aplikacje z tła oraz nie używać standardowego odtwarzacza tylko MXPlayer lub VLC ew. BSPlayer.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wiesz, ja nie obracam telefonu, aplikacje wszystkie mam zawsze uśpione przez greenify, używam MXPlayer a i ramu mało nie mam, bo wolnego zawsze mam 800Mb+. Mimo to zdarzało się że nie odpala parta drugiego, np miałem tak podczas oglądania berserka

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Mistrzu shusek, mam pewien problem, otóż nie pokazuje mi żadnych odcinków. Próbowałem nowe stare anime,  żadne nie działa. Poprzednie twoje apki z anime działały a ta niezbyt (tzn. dla mnie ^^) LG L5

Opublikowano

C*****o, mi też nie dziala. Więc teraz to czy będe mógło oglądać anime jest zalezne od tego, czy znajde na necie anime w playerze dailymotion lub vk :( Inne playery nie działają

XrgAYyk.png

Opublikowano

Co do krwy ten shusek robi, anulował już 3 projekty (łącznie z tym) dotyczące anime: Anime Shinden, Anime odcinki, Shinuda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...