Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anime na androida

shusek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do krwy ten shusek robi, anulował już 3 projekty (łącznie z tym) dotyczące anime: Anime Shinden, Anime odcinki, Shinuda

Jak myślisz, z jakich powodów to robi? Też mnie to zastanawia. 

XrgAYyk.png

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A może po prostu, zamiast liczyć na kogoś, weźmiecie sprawy we własne ręce? Player + kodeki do niego, które jeszcze sam znajdzie, utorrent czy DLL i napisy z ansi i możecie oglądać wszystko bez żadnych limitów i w dużo lepszej jakości niż na łonlajnach, a przede wszystkim nie będziecie na żadnego gówniane apki zdani. 

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

A może po prostu, zamiast liczyć na kogoś, weźmiecie sprawy we własne ręce? Player + kodeki do niego, które jeszcze sam znajdzie, utorrent czy DLL i napisy z ansi i możecie oglądać wszystko bez żadnych limitów i w dużo lepszej jakości niż na łonlajnach, a przede wszystkim nie będziecie na żadnego gówniane apki zdani. 

Na telefonie można robić takie rzeczy jak utorrent, napisy, kodeki itp.? Nie wiedziałem

W każdym razie ja sobie poradziłem z problemem tak, że pobralem przeglądarke dolphin browser, która ma w sobie wbudowanego flash playera, trzeba tylko w ustawieniach włączyć. Działa.

a co do jakosci online vs pobrane to oczywiscie jest roznica, choć czasami ledwo zauważalna. I pobierałem i ogladalem online, ale generalnie Ci powiem, ze raczej nie bede juz pobieral, no chyba, ze jakies anime będzie miało dużo cenzury, a bedzie dostepna wersja bluray. Wystarczy mi taka jakość jaka jest na VK, dailymotion, czy google drive. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Na telefonie można robić takie rzeczy jak utorrent, napisy, kodeki itp.? Nie wiedziałem

Utorrent: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.utorrent.client&hl=pl

MX player, który sam szuka kodeków (mkv znajdzie na pewno) i pozwala na wczytywanie napisów (fontów też chyba): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxtech.videoplayer.ad&hl=pl

Co do jakości, nie będę się o to wykłócał, skoro i tak nie widzisz różnicy, ale pamiętaj, że jeśli jakiś fansuber nie zezwala na używanie jego napisów na łonlajnach, a one tam są, to korzystanie z tego jest zwykłą ignorancją. :f

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Utorrent: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.utorrent.client&hl=pl

MX player, który sam szuka kodeków (mkv znajdzie na pewno) i pozwala na wczytywanie napisów (fontów też chyba): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxtech.videoplayer.ad&hl=pl

Co do jakości, nie będę się o to wykłócał, skoro i tak nie widzisz różnicy, ale pamiętaj, że jeśli jakiś fansuber nie zezwala na używanie jego napisów na łonlajnach, a one tam są, to korzystanie z tego jest zwykłą ignorancją. :f

Nie wiem czy będzie mi się w to chciało bawić na telefonie, nie wiem czy możliwe będzie tam zsynchronizowanie polskich napisów z animesub z odcinkiem anime. W każdym razie dzięki

Jeśli chodzi o jakość to widzę różnice, ale jest ona na tyle w moim mniemaniu subtelna, że wolę ogladać online, jeśli anime ma odcinki w odpowiednich dla mnie playerach (wymieniłem w poprzednim poście). 

Nie wiem też czemu sugerujesz, że ogladanie online = niewiedza odnośnie tego, ze fansuber nie zezwala na używanie owych napisów. Przecież to wiedza powszechna, jak mógłbym to nie wiedzieć? Co ma oglądanie online do nie zdawania sobie sprawy z tak oczywistych rzeczy?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Świetna strona wydaję się, że jest ona słaba ale po dłuższym czasie spędzonym na niej staje się super i naprawdę fajne gry są na tej stronce. Gorąco pozdrawiam. ;)

Opublikowano

Świetna strona wydaję się, że jest ona słaba ale po dłuższym czasie spędzonym na niej staje się super i naprawdę fajne gry są na tej stronce. Gorąco pozdrawiam. ;)

Co xD?

Opublikowano

Niestety mogę jedynie przerosić za moją niesubordynację oraz że aplikacja często potrafi nie działać przez X czasu bez jakiegokolwiek uprzedzenia. W obecnej chwili padł jeden z serwisów pomocniczych który składał wszystko do jednej kupy i obecnie jedynie udało mi się przywrócić angielską wersję aplikacji. Jak tylko uda mi się przywrócić do aplikacji język polski niezwłocznie napiszę o tym. Jeżeli ktoś chciałby przetestować wersję anglojęzyczną i powiedzieć co myśli o dodatkowych funkcjach które zostały wprowadzone to przypominam że link do testowej wersji to:

https://www.dropbox.com/s/r10st0ygnmymclj/myanimeapp-release.apk?dl=1

Jeszcze raz przepraszam za niedogodności w przypadku wersji z napisami polskimi.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Niestety mogę jedynie przerosić za moją niesubordynację oraz że aplikacja często potrafi nie działać przez X czasu bez jakiegokolwiek uprzedzenia. W obecnej chwili padł jeden z serwisów pomocniczych który składał wszystko do jednej kupy i obecnie jedynie udało mi się przywrócić angielską wersję aplikacji. Jak tylko uda mi się przywrócić do aplikacji język polski niezwłocznie napiszę o tym. Jeżeli ktoś chciałby przetestować wersję anglojęzyczną i powiedzieć co myśli o dodatkowych funkcjach które zostały wprowadzone to przypominam że link do testowej wersji to:

Jeszcze raz przepraszam za niedogodności w przypadku wersji z napisami polskimi.

Wszystko działa znakomicie, aczkolwiek przy niektórych seriach nie ma polskich napisów. Będzie jeszcze taka możliwość?
Opublikowano

Mógł byś dodać opcję do programu, żeby pobierać anime?

Opublikowano

Oczywiście, jednak będzie wymagane dodatkowe oprogramowanie do ściągania (ES File Explorer) jeżeli to nie będzie problemem. Opcja ta raczej będzie dodatkiem a nie głównym "ficzerem" więc będzie ona trochę uproszczona z porównaniem do głównego odtwarzacza.

Będzie ona dostępna pod dłuższym przytrzymaniem interesującego nas serwisu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Oczywiście, jednak będzie wymagane dodatkowe oprogramowanie do ściągania (ES File Explorer) jeżeli to nie będzie problemem. Opcja ta raczej będzie dodatkiem a nie głównym "ficzerem" więc będzie ona trochę uproszczona z porównaniem do głównego odtwarzacza.

Będzie ona dostępna pod dłuższym przytrzymaniem interesującego nas serwisu.

A kiedy taka opcja będzie występować? Chciałbym już z niej korzystać, bo aplikacja niczego sobie ;P

Opublikowano

@Brand.

Myślę że w niedzielę powinno udać się dodać takową funkcjonalność, jeżeli bardzo potrzebujesz takiej opcji natychmiastowo to możesz podczas gdy aplikacja zapyta w czym chcesz odtworzyć film wybrać aplikację "ES pobieranie".

@Kaanashi

Niestety z wersją polską nadal jest sporo problemów i jeszcze nie nadaje do użytku, dlatego zachęcam do skorzystania z jej angielskiego odpowiednika który działa w 200%. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Brand.

Myślę że w niedzielę powinno udać się dodać takową funkcjonalność, jeżeli bardzo potrzebujesz takiej opcji natychmiastowo to możesz podczas gdy aplikacja zapyta w czym chcesz odtworzyć film wybrać aplikację "ES pobieranie".

@Kaanashi

Niestety z wersją polską nadal jest sporo problemów i jeszcze nie nadaje do użytku, dlatego zachęcam do skorzystania z jej angielskiego odpowiednika który działa w 200%. 

Wiesz, do Niedzieli poczekam, więc pracuj tam spokojnie, ode mnie i tak masz wielkiego PLusa, za takową aplikacje ;)

Opublikowano

Myślisz nad wersją pod Windows Phone 8.1? Proszę pomyśl o tym :)

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Opublikowano

Niestety mam uraz do tej platformy, więc raczej nie spodziewałbym się takowej aplikacji mojego autorstwa. Na pocieszenia dodam że planowana wersja jest wersja na systemy iOS jak obecna wersja androidowa będzie w pełni skończona.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam że post pod postem, ale jako że dosyć istotna zmiana to chyba da radę wybaczyć.

Kolejna wersja a w niej:

lepsze wsparcie dla wielu języków aplikacji

przywrócono napisy w języku polskim (często nie działają jednak poprawnie)

dodano pobieranie po przytrzymaniu przycisku serwera (wciąż brak ekranu od pobierania co wiąże się z tym że nie będziemy wiedzieć co nam się obecnie pobiera i ile jest pobrane)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeszcze raz zachęcam do pisania swoich propozycji odnośnie aplikacji.

Nowa wersja a w niej:

Dodany język Hiszpański

Poprawiono synchronizacje "śledzonych" anime

Poprawiono obsługę anime podzielonego na wiele części

Usunięto pomniejsze błędy

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Została stworzona specjalna strona żeby nie trzeba było szukać po dropboxach pliku gdzie znajduje się aplikacja.

http://shinuda.org

@Do użytkowników Windows Phone
Jeżeli ktoś posiada windows mobile 10 oraz jest wmiarę ogarniętym informatycznie użytkownikiem prosiłbym o PW.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Niby sama funkcjonalność aplikacji jest całkiem dobra lecz... Nie wiem po co są dodane anime bez żadnego odcinka ? Albo dodane anime gdzie są tylko odcinki 10 minutowe a reszta gdzie ? Brak. Chyba za mało osób mają do pomocy ;d

IDcncno.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc obecnie nie korzystam z oglądania w języku polskim dlatego wiele błędów mogę przeoczyć. Byłbyś w stanie podać parę anime (ze 3 najlepiej) które nie ładują żadnych episodów oraz takie które nie posiadają drugiej części? Postaram się ten błąd usunąć tak szybko jak to będzie możliwe.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc obecnie nie korzystam z oglądania w języku polskim dlatego wiele błędów mogę przeoczyć. Byłbyś w stanie podać parę anime (ze 3 najlepiej) które nie ładują żadnych episodów oraz takie które nie posiadają drugiej części? Postaram się ten błąd usunąć tak szybko jak to będzie możliwe.

Trochę trudno :D Na początek Tenpou Ibun, Tenkuu no shiro laputa, Tayutama:kiss on my deity

. Gdy sobie przypomnę resztę to edytuje post.

IDcncno.png

Opublikowano

@charlie120

Niestety w tych wypadkach nic nie mogę poradzić bo episodów nie ma w content providerze. Jakbyś tylko mógł znaleźć odcinek który "urywa" się w połowie byłbym wdzięczny.

@indywidualistaA

Aplikacja powinna działać z urządzeniami WP 10, jeżeli ktoś mógłby to potwierdzić byłbym wdzięczny.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...