Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.21.11] SkyUp.pl | SkyBlock | WaterBlock | CaveBlock | Nowy sezon!

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super serwer, oby było więcej takich w Polsce :-:

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano (edytowane)

Jeden z lepszych serwerów SB na jakich grywałem, bardzo miła atmosfera przyjaźni gracze przynajmniej na razie.

Co prawda jest nas stałych graczy około 20 ale mam nadzieję, że z czasem się to zmieni.

Oczywiście jak na każdym serwerze wbijają niedorozwoje z pytaniem "czemu tak mało ludzi?", mało ponieważ tworzycie strukturę koła i debilnego myślenia, wejdź rozgość się pograj chociaż tydzień a nie 3-5 min. 

Serwer oferuje dosyć ciężki tryb gry raczej trzeba pomyśleć aby się dorobić i ogarnąć - nie jest to serwer typu "płacę mam", wszyscy są na równych prawach i zasadach, każdy może dorobić się tego co inni kupują np za sms, nie ma lepszych i gorszy jak już spotkałem się na niektórych serwerach. Dla niedorozwojów mówimy "NIE", nie umiesz grać w SB nie pytaj o podstawy graczy czy administrację po prostu baw się.

Serwer oferuje nie małą zabawę - odskocznię od samego rozbudowywania wyspy:

- zadania na wyspie,

- zwiedzaj i walcz w dungeonach oraz rób misje w podziemiach,

- szukaj ukrytych itemów oraz klejnotów dających rangi za FREE,

- minigry typu parkour, skywars, PvP, mobareny

- dodatki w postaci tzw "dopalaczy"

- karczma oraz aukcje

- przebudowany nether dla każdego gracza osobna wyspa

- eventy i zabawy organizowane przez administrację

Edytowane przez czaman
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Prezentacja jest świetna - są screeny, estetyka, szczegółowy opis, ale brakuje podstawowych informacji (wersja silnika i autoryzacja).

Opublikowano (edytowane)

Start punktualnie o 16 czy jakieś zmiany? :)

Na standardowym cliencie odpalę czy macie coś własnego?

Jak wygląda na serwerze wielkość wyspy i możliwość jej współdzielenia ze znajomymi? 

Wprowadziliście jakieś nowe bloczki/modyfikacje/zasady wyróżniające Was od innych Skyblocków?(Grałem na wielu serwerach tego typu i tylko jeden-który niestety po kilku latach został zamknięty, różnił się od reszty)

Śluby-ok tylko to niewiele zmienia w rozgrywce, palarnia-zwykły budynek, questy zapewne dzień zabawy. Chodzi mi o coś co zatrzyma na dłużej, będzie wymagało trochę pracy :) 

Wybaczcie tyle pytań, chciałbym wiedzieć czy warto czekać na start i czego ewentualnie się spodziewać :)

Edytowane przez WarAngel

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano (edytowane)

@GalaxyGamer

Faktycznie, zapomniałem o tym :) Wejdziesz zarówno z Minecrafta 1.7 jak i 1.8 :) Server jest non premium. Postaram się to dodać jak najszybciej to prezentacji :)

@WarAngel
Start równo o 16, nie przewidujemy opóźnień :)
Wystarczy Ci podstawowy client. Tak jak pisałem wyżej wejdziesz zarówno z 1.7, jak i 1.8 :)

Cuboid jest 100x100. Są dwa schematy do wyboru: wyspa dla początkujących i hard. (Dodatkowo dwa Vip i dwa Svip) Gracza na wyspie można dodać zarówno na chwilę (wtedy nie traci własnej wyspy), jak i na zawsze. Zwykły gracz może mieć 5 osób w druzynie. Więcej natomiast Vip, czy Svip.
Posiadamy trzy rodzaje SkyCase. Silver można scraftowac. Gold dropi ze stone. A Platinum również dropi, niestety bardzo rzadko. ;) Ale od czego są eventy :3
Questy to swego rodzaju H&S. Dungeony, w których takowe się znajdują, z racji dość dobrych przedmiotów, zostaną włączone dwa tygodnie po starcie edycji.
Wiele pracy na pewno będzie wymagało ukończenie wszystkich wyzwań na wyspie, w których być może pomogą Ci ulepszenia piecy ;)
Aczkolwiek nie licz, że zbyt szybko się dorobisz bo stronimy od rozwiązań takich jak duży drop, czy duże ceny skupu w sklepie :)
Myślę, że spawnera nie dorobisz się nawet w miesiąc :)

Dodatkowo myślę, że już na początku rozpocznie się zacięta rywalizacja na płaszczyźnie 3 rankingów globalnych: Poziomów wysp, stanu konta i poziomów prac.
Często znajdziesz też eventy długoterminowe na budowle :) I jeszcze częściej inne takie jak Baba Jaga, Labirynt, Parkour, Klikacz, Liście, ShitGame, Rosyjska Ruletka, TnTRun oraz O/X.

Edytowane przez KondziouPL
Opublikowano

Serwer wyśmienity tylko Ci dwaj z topki wykorzystuja buga na kase :) Pozdro mam nadzieje ze zabierzecie im tą kasę i dacie szansę na bycie w topce innym !

9/10 [ Ze względu na topke kasy ]

Pozdrawiam i Polecam

iRunOnly

"Ból to tylko kwestia siły woli , im silniejsza wola tym więcej wytrzymasz!"

Pomogłem ? Daj Like'a!

• Dodaj nową pozycję...