Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wielka tier lista mpc :)

jmp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cassio nigdy nie będzie w pierwszym tierze mida, zamiast niej jest Xerath.

Morgana nie jest top tierem, to że ją pickują na LCS/OGN wynika z jej użyteczności w teamówkach, sam champion nie da sobie rady na champy typu Irelia + ganki junglera. Na zawodach zazwyczaj jest lane swap i toplaner jest z supportem więc tam to wygląda inaczej.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak Morgana na topie jest bardzo silnym pickiem teraz, a xertah jest w tier 1.

Morgana nie jest silnym pickiem na topa, na support tak - ale nie na górną aleję. Nie ma za dużych szans z tankami najczęsciej tam grającymi. 

Pomocnik
Opublikowano

Cassio nigdy nie będzie w pierwszym tierze mida, zamiast niej jest Xerath.

Morgana nie jest top tierem, to że ją pickują na LCS/OGN wynika z jej użyteczności w teamówkach, sam champion nie da sobie rady na champy typu Irelia + ganki junglera. Na zawodach zazwyczaj jest lane swap i toplaner jest z supportem więc tam to wygląda inaczej.

Nie wyrobie z wami, dałem Xertaha w pierwotnej wersji tiera, to wszyscy się rzucali, że Cassio lepsza, jak dałem Cassio to się rzucają, że Xertah lepszy ;_; .

Pomocnik
Opublikowano

Wypierdol z mida cassio/lisse i dodaj ahri i xeratha a na jungle moze jeszcze fizz :)

Coś pokombinuje. :)

Opublikowano

Co morgana robi na topie ? Może ktoś wyjaśnić i dać linka jak gdzieś na profesjonalnej scenie grali ?

Co do reszty, to lekko bym zmienił tier liste adc . Tristany nie widzę za często i nwm czy jest aż tak silna . Raczej nie dawaj tam skillowych champow typu Vayne, Draven, bo wszystko zależy od ogarniecia

Opublikowano

­Tier lista - Czym umiesz grać jest twoją tier listą.

To że postać rozpierdala w rękach chall'a nie oznacza, że każdy tym zaora. Temat jak dla mnie bezcelowy.

­azYIWDl.png

Pomocnik
Opublikowano

Co do jungli która mainuje polecam sejuani, nide oraz fizza :)

Tak, Fizz jest op w jungli ;)

Btw. Za niedługo update tier listy.

­Tier lista - Czym umiesz grać jest twoją tier listą.

To że postać rozpierdala w rękach chall'a nie oznacza, że każdy tym zaora. Temat jak dla mnie bezcelowy.

Bez celowy jest Twój post. Jak widać nie wiesz co to tier lista.

Opublikowano

Lissandra chyba nie jest taka silna na midzie, zwłaszcza po tym małym nerfie.

Dodaj Xeratha. Jeszcze niedawno Fiddle był też dobry w jungli, ale nie wiem czy coś się zmieniło. 

Opublikowano

Lissandra chyba nie jest taka silna na midzie, zwłaszcza po tym małym nerfie.

Dodaj Xeratha. Jeszcze niedawno Fiddle był też dobry w jungli, ale nie wiem czy coś się zmieniło. 

Typowe myślenie typowego gracza. Jakakolwiek zmiana w championie = jest słaby i do niczego, nie czytając nawet jaka to zmiana.

Te 20 obrażeń to jest nic, to czy na linii rzucisz 2 Q na wave'a czy 3 to nie ma żadnej różnicy, to nie dlatego lissandra była tier 1 pickiem. Lissandra ma niesamowicie OP skillset, każdy jej skill to jak nie mobilność to AoE CC z niskimi cooldownami. Dalej w team fightach będzie burstowała carrych a przy tym nie otrzymywała obrażeń. Żeby lissandra spadła z tier 1 muszą zmienić jej ulta albo range z E. Nawet QSSem jest ciężko ją skontrować, bo nigdy nie wiesz w jakiej kolejności rzuci skille.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...