Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wielka Tier Lista MPC

Sar0k@z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie zaznaczę, że otrzymałem zgodę od Lidera Działu LoL'a na utworzenie tego tematu.

Temat będę na bieżąco aktualizował. Na każdą pozycję będę się starał umieścić max. 7 postaci.

GURemx6.png

Patch: 5.20

hicQyFz.png

OaRh7CV.pngESjYrUH.png4mSzbjD.png2rqhTmR.pnguvDt1uX.pngZDMDxhN.png

hOMOlsR.png

IWzCtbA.pngEuSlZKb.pngemRfJ0W.pnggK09Krc.pngJ5ffaoz.png

aWGp3qp.png

yeW40cc.pngW1CJBaO.pngz9iYRGl.pngnzcxtmF.png

2OQhy51.png

dN8ABLw.pngZZOnMxr.pngcKQatxK.pngM9y4pbK.png27s84Xf.pngtb4iObZ.png

JIWU1z2.png

jPhLLaX.pngZCEngkU.pngEbwlN1u.pngB83LCXH.pngStj7fAU.pngxmOmYeZ.pngpOdC1lY.png

Liczę na Waszą pomoc w udoskonaleniu tej Tier Listy. Prosiłbym aby nie pisać opinii o tym temacie, tylko posty które w jakiś sposob pomogą mi w dobraniu najlepszych bohaterów na daną pozycję. Wszelkie posty które będą dla mnie pomocne zostaną zlajkowane.

PAMIETAJ - JEŻELI POLECASZ JAKIEGOŚ CHAMPIONA, POWIEDZ CZEMU POWINIEN ZNAJDOWAĆ SIĘ NA LIŚCIE.

Opublikowano

To tak dawno nie widziałem Corkiego, jinx sie pojawiała, ale teraz jak widziałem co zrobili z jej ultem to pewnie nie będzie grana, za to dałbym Luciana.

Na mida to jeszcze Urgot oglądam lcs'y i jak go nie zbanują to jest praktycznie w każdej grze.

Na jungle jeszcze lee shin. Tak w sumie to nie wiem po ile postaci dodajesz na każdą pozycje może lepiej to napisz bo na topie 6 a reszta 5 :P

@Edit Zapomniałem o supportach :p Chyba każdy sie ze mną zgodzi, że Ania jest rewelacyjnym suppem i dużo osób nią gra na tej właśnie pozycji.

Opublikowano

Nie pasuje mi Ahri, bo w mecie tanków ona nikogo nie zburstuje. Podobnie o Ahri mówił Bjergsen na streamie. Na początku tego patcha, kiedy ona dostała buffa była ban/pick, a teraz nie jest w stanie zburstować ani topa, bo tank, ani jungli, bo tank. Dalej można nią grać, ale zdecydowanie nie można jej porównywać do LeBlanc/Cho'Gatha

Brak Janny na supporcie również trochę bardzo błąd

Opublikowano

Tak patrzę teraz i na supporcie brakuje bardzo Janny  :P. Widze, ze dałeś po 6 postaci na każdą pozycje wiec sam pomyśl za kogo by wymienić bo Janna teraz jest chyba najczęściej grana ze wszystkich supportów :P

Opublikowano

W Supportach brakuje mi Nami. Na midzie przecież bardzo dobrze sobie radzi Ahri i tym bardziej Katarina, gdzie w platynie jest banowana w co drugim meczu. 

Opublikowano

@Zakyio™

Katę za łatwo skontrować, dlatego jej nie umieściłem w liście. Ogarniający team nie pozwoli jej zrobić roboty w team fighcie. Co do Ahri, na początku była na liście, ale ją usunąłem. Pomyślę jeszcze czy ją umieścić. Nami mogę wcisnąć za Annie, bo ona nie jest zbyt silna kiedy w teamie jest 2-3 tanków, ale poczekam na więcej wypowiedzi na jej temat.

@Miszczu

Uzasadnij wypowiedź. Według mnie Lucian daje radę, ale mogę go usunąć/zamienić jeśli inni użytkownicy się z Tobą zgodzą.

Opublikowano

Vlada na topa za hece??

Według mnie, i z tego co widziałem to Vlad mid > Vlad top

@Miszczu

Uzasadnij wypowiedź. Według mnie Lucian daje radę, ale mogę go usunąć/zamienić jeśli inni użytkownicy się z Tobą zgodzą.

Lucian teraz trochę skorzystał na nerfie Jinx i Gravesa, bo nie został dotknięty i moim zdaniem jego mobilność świetnie działa w mecie tanków.

Opublikowano

No nie, co to za Cho i Urgot na środkowej alejce. Zabijcie to i tego nie wrzucajcie, bezużyteczne. Cho to jest dobry top, na midzie łatwo go zaorać. A Zed w sumie też z mety już wypadł. 

Gdzie jest Kata, która jest cały czas banowana? Z nowym itemkiem jest bardzo broken. Tak samo Ahri.

Tak samo do jungli zamiast lee sina - nidalee. plz xp. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Brakuje mi na midzie Katy, która w dobrych rękach robi cuda i jest często banowana.

Teraz jest nowa Ashe, zobaczymy czy będzie często widywana i czy będzie ok, ale w Supp brakuje mi natomiast Lux, którą ostatnio często widuje i potrafi zdziałać cuda, szczególnie swoim ulti pomaga.

­VeIMQWU.png

Opublikowano
w Supp brakuje mi natomiast Lux, którą ostatnio często widuje i potrafi zdziałać cuda, szczególnie swoim ulti pomaga.

pls

Po nerfie Zeda wyrzuciłbym go z Tier 1. Na PBE jest już BUFF Botrka, więc możemy się domyślić że nawet Riot chce mu oddać trochę mocy za ten nerf na R.

Opublikowano

Jaki nerf botrka??

Przeczytaj post wyżej jeszcze raz. Chodzi o buff botrka.
Opublikowano

Aktualizacja listy do patcha 5.9.

Wyrzuciłem Shyvanę z topa, ponieważ smite jaki był na niej używany został znerfiony dosyć mocno. Na mida dodałem Katę. Zeda nie wyrzucałem, wolę mieć jeszcze Wasze zdanie o nim. Myślę jeszcze na Urgotem czy go zostawić. Tutaj też liczę na Waszą pomoc. Co myślicie o Vladzie na mida?

Opublikowano

Zed wciąż będzie w topce. Ja zamiast urgota dałbym vlada.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A może by tak Barda wrzucić do supportów? Rewelacyjny mechanizm w kwestii ulta, stun, heal, mobilny, niesamowity poke z pasywą. Często grany. 

Opublikowano

Gdzie ahri?

Ahri nie ma, bo to tylko god tier, czyli najlepsze postacie. Ahri nie radzi sobie w obecnej mecie tanków i może być pickowana tylko w określonych team compach. Poza tym to, co robi Ahri lepiej robi LeBlanc (szczególnie E, które pozwala zachować dystans od tanków, Ahri tego nie ma)

Opublikowano

Brakuje mi amumu w jungli . Daje sobie radę całkiem dobrze + ult, który TF wygrywa .

Na midzie mi jakoś ten zed i kata nie pasują . Jak już takie champy wrzucasz to yasuo dodaj, bo radzi sobie na nie dobrze i ma dobre TF ( main Yasuo, nwm jak sobie random poradzi nim )

Opublikowano

Cały temat jest zrobiony bez sensu skoro to tier lista to powinno być po jakies 5 postaci na każdą linie..

Skoro to Tier Lista to każda linia po 5 champów a nie dajecie tutaj wszystkie champy grane na LCSach..

sy89ps.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...