Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mirrai Nikki

€ωєℓιиα

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem gdzie tu miejsce na wzruszenie, Tsubaki fakt - była wykorzystywana i ostatecznie umarło jej się, ale całkiem przyjemną śmiercią 

Wykorzystywana to bardzo delikatne określenie na to co pokazywali. A odcięcie dłoni to nic przyjemnego.

jedyny punkt gdzie można odczuć smuteczek to moim zdaniem śmierć tej parki gdzie laska została napadnięta, zgwałcona, a facet obiecał ją chronić do końca życia.

https://www.youtube.com/watch?v=q5kHAn-K0z8

Yuno jest bezlitosna (gdyby nie Yuki).

(znaczy mam jakieś 200gb zbędnego syfu na kompie więc każdy dodatkowy pliczek tylko utrudnia mi pracę xD), nie miałem na myśli że anime jest syfem. Peace! //

To w takim razie musisz najpierw porządki zrobić.  :)

Kupuje ktoś z was mangę mirai nikki? A moze ją przeczytaliscie? Są jakies zmiany w mandze względem anime?

Kiedyś przeglądałem kilka scen i była bardzo podobna. W dodatku jak pisałem w anime niektóre sceny były nawet mocniejsze niż w mandze (a najczęściej jest odwrotnie).

Tak, robi najmocniejsze wrażenie jak sie pierwszy raz oglada, ale nie znaczy to, że rewatche będą nieprzyjemne ;)

Bo jak pierwszy raz oglądasz to wszystko jest tajemnicze i nie wiesz jak skończy dana postać.

niektóre z nim sceny mogą mega drażnić ale gdyby nie on to Mirai Nikki mogłoby stracić na wartości xD... To było trochę do przewidzenia na początku że zostanie Bogiem ( Taka osoba jak on
VS inni ludzie wybierani losowo w tym jakiś inspektor z tego co pamiętam, dziewczyna pokroju Minene i jej doświadczenie .... można powiedzieć że Yuno załatwiła mu ten tytuł :D

Yuno wiedziała co Yuki wybierze w II świecie (jak dotrwa do finału) więc nie chciała znowu tego samego. W I świecie jak wiadomo oszukała Yukiego.

A najciekawsze jest to, że Yuno tak naprawdę pojawiła się w II świecie nie dlatego, żeby dojść do finału bo jej nie zależało na wygraniu tej gry (właśnie dlatego bo pamiętała jak to się skończyło w I świecie).

Ona wyłącznie chciała z nim trochę pobyć (odcinek w wesołym miasteczku) i między innymi dlatego potem go porwała. :)

Były sytuacje, w których chciała się poświęcić i popełnić samobójstwo, ale jakoś przeżyła i dotrwała znowu do końca, a on razem z nią.

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wykorzystywana to bardzo delikatne określenie na to co pokazywali. A odcięcie dłoni to nic przyjemnego.

https://www.youtube.com/watch?v=q5kHAn-K0z8

Yuno jest bezlitosna (gdyby nie Yuki).

To w takim razie musisz najpierw porządki zrobić.   :)

Kiedyś przeglądałem kilka scen i była bardzo podobna. W dodatku jak pisałem w anime niektóre sceny były nawet mocniejsze niż w mandze (a najczęściej jest odwrotnie).

Bo jak pierwszy raz oglądasz to wszystko jest tajemnicze i nie wiesz jak skończy dana postać.

Yuno wiedziała co Yuki wybierze w II świecie (jak dotrwa do finału) więc nie chciała znowu tego samego. W I świecie jak wiadomo oszukała Yukiego.

A najciekawsze jest to, że Yuno tak naprawdę pojawiła się w II świecie nie dlatego, żeby dojść do finału bo jej nie zależało na wygraniu tej gry (właśnie dlatego bo pamiętała jak to się skończyło w I świecie).

Ona wyłącznie chciała z nim trochę pobyć (odcinek w wesołym miasteczku) i między innymi dlatego potem go porwała. :)

Były sytuacje, w których chciała się poświęcić i popełnić samobójstwo, ale jakoś przeżyła i dotrwała znowu do końca, a on razem z nią.

Tak, ale nadal uważam, ze rewatche mogą być przyjemne. Przy code geass, jak rewatchowalem powiedzmy, ze sie bawilem na 8,5, a za peirwszym razem może tak 9-9,5. Więc warto moim zdaniem. Oczywiscie po pewnym czasie od skonczenia serii, nie od razu. I tylko jeśli się ma ochotę.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o różnice między TV, a BD to na pewno scenka pomiędzy Yuki, a Yuno znacznie się różniła pod względem tego co pokazali.

Opublikowano

Jeśli chodzi o różnice między TV, a BD to na pewno scenka pomiędzy Yuki, a Yuno znacznie się różniła pod względem tego co pokazali.

Chodzi Ci o seks, czy o co? 

Jeśli tak to nie musisz tak p******** tylko wal prosto z mostu..

XrgAYyk.png

Opublikowano

To jak nie napiszę wprost to się nie domyślisz. :)

Chyba oczywiste było o czym pisałem. :)

To po c**j napisales tak jak napisales, a nie po prostu, seks. Mama patrzy co piszesz, czy co?

XrgAYyk.png

Opublikowano

To po c**j napisales tak jak napisales, a nie po prostu, seks. Mama patrzy co piszesz, czy co?

Przeszkadza ci to? Zachowujesz się żałośnie. Pewnych rzeczy lepiej nie pisać wprost. Nie każdy jest takim prostaczkiem jak ty i co chwilę stosuje ocenzurowane przekleństwa.

Opublikowano

Przeszkadza to ci? Zachowujesz się żałośnie. Pewnych rzeczy lepiej nie pisać wprost. Nie każdy jest takim prostaczkiem jak ty i co chwilę stosuje ocenzurowane przekleństwa.

Pisanie "seks" jest złe i prostackie? Człowieku, tak mnie rozsmieszasz, że leże na podłodze i się turlam ze śmiechu. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Pisanie "seks" jest złe i prostackie? Człowieku, tak mnie rozsmieszasz, że leże na podłodze i się turlam ze śmiechu. 

Akurat pisałem odnośnie twoich słów z gwiazdkami. Nawet tego nie potrafisz się domyślić, więc nic dziwnego, że oczekujesz podawania informacji wyłącznie bezpośrednio.

Opublikowano

Akurat pisałem odnośnie twoich słów z gwiazdkami. Nawet tego nie potrafisz się domyślić, więc nic dziwnego, że oczekujesz wszystkiego podanego wprost.

Stary, to jest k***a forum, a nie jakaś dyskusja z nauczycielem. Mam prawo używać wulgaryzmów i mam prawo domagać się jasnych, bezpośrednich słów, a nie owijania w bawelne, tak zwanego pierdolenia. Pewnie jak slyszysz slowo seks to ci się robi nie dobrze i się odwracasz, czy mamusi nie ma za toba, prawda? :P Beka.

Może trochę przesadzam z brakiem kultury, ale wszystko ma swoją przyczynę. Jak widze styl twoich postów, ich charakter i szczegółową dbałość o brak wulgaryzmów i "poprawnych" określeń to po prostu chce mi się śmiać i nie wytrzymuję.  To jest w koncu dział o bajkach..

XrgAYyk.png

Opublikowano

Stary, to jest k***a forum, a nie jakaś dyskusja z nauczycielem. Mam prawo używać wulgaryzmów i mam prawo domagać się jasnych, bezpośrednich słów, a nie owijania w bawelne, tak zwanego pierdolenia. Pewnie jak slyszysz slowo seks to ci się robi nie dobrze i się odwracasz, czy mamusi nie ma za toba, prawda? :P Beka.

Może trochę przesadzam z brakiem kultury, ale wszystko ma swoją przyczynę. Jak widze styl twoich postów, ich charakter i szczegółową dbałość o brak wulgaryzmów i "poprawnych" określeń to po prostu chce mi się śmiać i nie wytrzymuję. 

Nie masz żadnego prawa używać wulgaryzmów. Za to są ostrzeżenia i bany. Zaskoczony?

Poza tym nie masz żadnego prawa domagać się bezpośrednich słów, gdyż każdy stosuje taki styl pisania jak chce. Od tego masz rozum (bo chyba masz), żeby samemu pomyśleć. Możesz jednak poprosić o dodatkowe wyjaśnienia jak czegoś nie pojąłeś.

Opublikowano

Nie masz żadnego prawa używać wulgaryzmów. Za to są ostrzeżenia i bany. Zaskoczony?

Poza tym nie masz żadnego prawa domagać się bezpośrednich słów. Od tego masz rozum (chyba), żeby samemu pomyśleć. Możesz jednak poprosić o dodatkowe wyjaśnienia jak czegoś nie pojąłeś.

Mam prawo używać wulgaryzmów. Bany są za obrażanie kogoś, a to jest różnica. Warny, są za NADUŻYWANIE wulgaryzmów. 

Mam prawo się domagać bezpośrednich słów. K***a, gdybym nie wiedział o co Ci chodzi panie kulturalny, grzeczniutki to bym nie zasugerował, ze chodzi o seks. Po prostu to unikanie słowa seks mnie na tyle rozmieszyło, że nie wytrzymalem i napisalem co napisalem. Jesteś śmieszny :P 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie powinienem pisać takich postów, ale wystarczy już.

Polecam zaprzestać pisania dalszych postów nie na temat i prowadzenie bez sensownych dyskusji,

inaczej uznam to za flamewar co karane jest 15 pkt + 7 dni odpoczynku od forum, pasuję ?

// down :

@Sorata o zaprzestaniu dyskusji miałem na myśli tych dwóch panów wyżej, którzy prowadzili bez sensowną kłótnie co można napisać na forum a czego nie,

zaczęło odchodzić to wszystko od głównego wątku.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

@Valky

a mamy inne wyjście jak się nie zgodzić? haha ... Jakby nie było temat poświęcony "Mirai Nikki" - wszystkim co z tym związane, naszym wrażeniom itp. + czasami coś tam dopowiemy od siebie (chociaż momentami nas za bardzo poniesie ^^) Taki nasz już urok :3 ... ale jakby to w jakiś sposób miało nagiąć regulamin, wpłynąć negatywnie na dział anime itp. to jasne że skończymy dyskusje, no przynajmniej Ja zaprzestane tego. Ponadto co Ja mam tu do powiedzenia, bądź ustalania? :D

Opublikowano

Mirai Nikki - Oglądałem chyba 3 razy i za każdym razem fajnie się oglądało.

Wstęp troche dziwaczny, jednak potem się fajnie rozwija. Szkoda że nie ma drugiej części..

Jeżeli ktoś chce zobaczyć co się stało na koniec anime (gdy jest pokazane że Yuno wbija do pokoju), niech oglądnie Mirai Nikki Radial - Ova który pokazuje świat 3 oraz wyjaśnienie.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Odnośnie Redial to są duże różnice pomiędzy mangą, a anime.

Trzeba pamiętać, że Yuno z III świata była zwykłą dziewczyną, a nie zawodową morderczynią.

Natomiast w anime pokazali, że

Yuno z III świata pokonała Akise co było dosyć absurdalne. Natomiast w mandze ona z nim nie walczyła lecz po prostu przekonała rozmową, więc całkowicie odwrotnie jak w anime.

Opublikowano

@Valky

Sorki. Jak zwykle nie wiem co się dzieje wokół mnie :D

Ja po tych 3 latach od skończenia MN co do tych światów itp. niezbyt dużo pamiętam  / nie ogarniam, więc w dyskusji moje pole manewru jest z lekka ograniczone :3 Musiałbym obejrzeć jeszcze raz. Jak podejmę się tego wyzwania kiedyś to już tylko bez cenzury :)

Opublikowano

Ja po tych 3 latach od skończenia MR co do tych światów itp. niezbyt dużo pamiętam  / nie ogarniam, więc w dyskusji moje pole manewru jest z lekka ograniczone :3 Musiałbym obejrzeć jeszcze raz. Jak podejmę się tego wyzwania kiedyś to już tylko bez cenzury :)

czego nie ogarniasz w tych światach? Jak ja jestem zawsze swiadomy tego, ze nie wszystko chyba rozumiem to ogladam odcinek jeszcze raz/ dany moment jeszcze raz albo zatrzymuje ekran i myśle. Dlatego mogę Ci coś wytlumaczyć, jak nie wiesz :)

Generalnie jak ogladam cos i czuje, ze nie ogarniam to nie jestem w stanie tego faktu zaakceptowac i robie wszystko, zeby zrozumieć. Np. czulem, ze code geassa zapomnialem troche, pare faktow, rozwiazań dedukcyjnych itp. wiec wowczas czulem sie zmuszony go zrewatchować ;)

Teraz planuję zrewatchować fma:b, zeby sobie przypomnieć jego  fabułę, bo jak pisalem nie lubie czegos nie pamietać, nie rozumieć. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ja też robię tak samo jak czegoś nie wiem podczas oglądania, nie rozumiem ale nie ukrywam że po tych jakiś 3 latach mam w głowie jedynie minimum wiedzy która dotyczy MN ^^ 

Opublikowano

@Kaanashi

Powodzenia w "ogarnianiu" według twojego sposobu anime takiego jak: sayonara zetsubou sensei

Mirrai Nikki - Anime fajne, końcówka się nudziła ale podobała mi się nieprzewidywalność tego anime.

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Lubię nieprzewidywalne anime, częste zwroty akcji itp. Anime wtedy jest jeszcze lepsze, chociaż to też zależy od danej serii...

Gdzie ja bym pomyślał w ogóle że jest kilka światów na początku itp? haha. Jedyne co mi nasunęło na myśl jako pierwsze - "NO, pewnie Yukki zostanie Bogiem, albo wraz z Yuno zostaną Bogami" ale to chyba nie tylko mi :D 

Opublikowano

@Kaanashi

Powodzenia w "ogarnianiu" według twojego sposobu anime takiego jak: sayonara zetsubou sensei

Mirrai Nikki - Anime fajne, końcówka się nudziła ale podobała mi się nieprzewidywalność tego anime.

mi wlasnie koncowka mocno przypadla do gustu, bo byla klimatyczna. Jak jest anime, ktorego nigdy nie ogarnę to go nie ogladam ;)

Lubię nieprzewidywalne anime, częste zwroty akcji itp. Anime wtedy jest jeszcze lepsze, chociaż to też zależy od danej serii...

Gdzie ja bym pomyślał w ogóle że jest kilka światów na początku itp? haha. Jedyne co mi nasunęło na myśl jako pierwsze - "NO, pewnie Yukki zostanie Bogiem, albo wraz z Yuno zostaną Bogami" ale to chyba nie tylko mi :D

teorytycznie dalo sie przewidziec to, ze yuno juz grala w tą gre. Po prostu jak to ogladalismy bylismy mlodsi o te 3 lata ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jak pamiętam to ostatnie odcinki były najbardziej wciągające i emocjonujące.

teorytycznie dalo sie przewidziec to, ze yuno juz grala w tą gre. 

Oczywiście, że nie dało się przewidzieć. Podobnie jak nie da się przewidzieć fabuły w większości anime, filmów i gier.

Jednak potem da się wyjaśnić dlaczego była tak dobra, jeśli chodzi o zabijanie.

W I świecie taka wcale nie była (a pokazywali urywki z tego świata).

Opublikowano

Jak pamiętam to ostatnie odcinki były najbardziej wciągające i emocjonujące.

Oczywiście, że nie dało się przewidzieć. Podobnie jak nie da się przewidzieć fabuły w większości anime, filmów i gier.

Jednak potem da się wyjaśnić dlaczego była tak dobra, jeśli chodzi o zabijanie.

W I świecie taka wcale nie była (a pokazywali urywki z tego świata).

Ja jestem jednak zdania, że da się przewidzieć. Nie chce mi się z tobą dyskutować, nei pisz juz do mnie nigdy, bo boje się, ze nie wytrzymam i dostane juz kolejnego bana za flame.. Mialem takich sporo, bo jestem trochę nerwowy i latwo ulegam emocjom.  WIĘC JUZ K***A DO MNIE NIGDY NIE PISZ. DAJE CIĘ DO IGNOROWANYCH.

@top

co do mirai nikki, to czy uwazacie, ze glowny bohater był zbyt wielką ciotą? Duzo ludzi daje słabą ocene mirai nikki wlasnie za glownego bohatera, ale ja wole takiego niz jakiegos przesadzonego, nielogicznego swoim istnieniem badassa. Nie przeszkadzał mi yuki jak to ogladalem. Yuno go idealnie uzupelniala. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

bo jestem trochę nerwowy i latwo ulegam emocjom.  

To kup sobie tabletki na uspokojenie. :)

co do mirai nikki, to czy uwazacie, ze glowny bohater był zbyt wielką ciotą? Duzo ludzi daje słabą ocene mirai nikki wlasnie za glownego bohatera, ale ja wole takiego niz jakiegos przesadzonego, nielogicznego swoim istnieniem badassa. Nie przeszkadzał mi yuki jak to ogladalem. Yuno go idealnie uzupelniala. 

Jeśli oceniać go w odniesieniu do tego przed czym postawiono zwykłego dzieciaka to jego zachowanie nawet pasowało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...