Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liceum czy technikum?

awafafa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta dyskusja tak na prawdę nie ma sensu, bo każdy poprze swoją szkołę do której chodzi, a nie to co jest najlepsze dla autora. Ja obrałem sobie kierunek taki jaki obrałem, a aby dostać się na tą posadę jak najszybciej muszę skończyć studia, więc w mojej opinii nie ma sensu czekać jeszcze jeden rok. Poza tym czuje się dość pewnie, matury się nie obawiam, bo to ludzie tworzą taką atmosferę w około niej.

Będziesz pracował u Ojca w firmie że dostaniesz posade?

Deus vult

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

K***a  xD

Po technikum, jak zdobędziesz ten tytuł "technik informatyk", to możesz pracować w sklepie komputerowym typu komputronik i pomagać Januszom wybierać sprzęt i skręcać kompy.

Po Liceum,profil mat-fiz, idziesz na studia informatyczne i tam robią z ciebie programiste, czy jaką tam sobie specjalizacje wybierzesz.

Moja siostra jest po matfizie,studiowała na Politechnice Wrocławskiej bioinżynierie medyczną, zdobyła tytuł inżyniera,teraz kontynuuje naukę na Polibudzie w Warszawie, dostała ofertę pracy stażu w firmie Samsung, na pół etatu dostałaby od 3,5tysiąca do 4 tysięcy...

Do Liceum idziesz,gdy wiesz, że na 100% pójdziesz potem na studia.

Do Technikum,gdy wiesz, że być może nie będziesz kontynuował nauki,w razie czego gdyby ci się to odwidziało i chciałbyś jednak kontynuować nauke, to zawsze możesz iść na studia.

Opublikowano

Po technikum przynajmniej ma się zawód na starcie :) a po liceum studia czekają z otwartymi ramionami, aby wpłacać im kasę.

masz i nie masz, papierem technika mozesz sie co najwyzej podetrzec w wiekszosci przypadkow

wiec praktycznie jesli nie idziesz do zawodowki to studia i tak go nie mina na co by nie poszedl 

­

Opublikowano

Zależy jak Ci idzie z nauka ,w tech masz rok dłużej i mozesz sie podciągnąć co za tym idzie latwiej dostaniesz sie na studia ,bo nie ważny jest wynik matury ,a oceny i Ci co myślą na odwrót to powodzenia ;)

945be9e2a6c17df7med.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...