Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca na wakacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze jakiś pieniądz, jeżeli nie masz innej perspektywy spędzać wakacji, to z pewnością można było by iść.

Ja już tak robie ponad 4 lata od 6 do 18 tylko że miesięcznie mam tyle w Euro 

Opublikowano

1,5 miesiąca wakacji to trochę lipa, na Twoim miejscu (jeżeli jest taka możliwość i bedziesz miał all zaliczone) to zacząłbym już w czerwcu + lipiec i wtedy masz cały miesiąc na przejebanie zarobionych pieniędzy ^^. Jednak jak nie ma takiej możliwości to i tak zdecydowałbym się popracować (jeśli to pewna praca-najlepiej aby wypłacane były tygodniówki, bo jak cię wyjebią to miesiąc w d***) zawsze to lepsze niż siedzenie przed komputerem.^^

Opublikowano

Dokładnie jak wyżej, ugadaj się co do wypłaty, tygodniowo, bo mogą cie wykręcić, i nic im nie zrobisz, bo nie masz żadnej umowy, w szczególności jak robisz na czarno, w dodatku jak ci będzie źle weźmiesz tygodniówkę i więcej nie musisz robić.

Opublikowano

Akurat to jest zaufana osoba więc nie ma mowy o wyjebce. W sumie spoko pomysł aby zacząć od czerwca chodź nie wiem czy to jest możliwe wiadomo od 10 czerwca można spokojnie olać szkole aczkolwiek to nie odemnie zależy kiedy zacznę robotę :3

Nikt bez znajomości nie dał by mi 3333 zł na miesiąc bez jakiejkolwiek szkoły :P

Oprócz skonczonego gim (aktualnie tech. Budowlane)

Opublikowano

Zawsze jakiś pieniądz, jeżeli nie masz innej perspektywy spędzać wakacji, to z pewnością można było by iść.

Ja już tak robie ponad 4 lata od 6 do 18 tylko że miesięcznie mam tyle w Euro 

k***a chyba ci sie to euro z rublami pojebalo XDDDDDD nie zarabiasz tylko jol

zawsze jakas kasa.

I had a dream, I was king , I woke up, still a king . Then i got VAC'ed!

https://www.youtube.com/watch?v=QUuuTPlNMyY

Opublikowano

Zależy gdzie. Sąsiad zarobił ponad 4000zł w macdonaldzie, a ma 16 lat. :D

Opublikowano

zarobił ? chyba na papierze tylko co dostsał z wypłatą, spytaj go ile dostał w łapę po odjęciu podatku i ubezpieczenia.

jako dziecko nie może robić więcej niż 6 h dziennie i więcej niż chyba 30 tygodniowo, więc zarobił tyle w dwa miesiące albo trzy

z takiego pieprzenia że zarabia 4000zł wynika ze co najmniej musiał by być na kierowniczy stanowisku.

normalny robol pracujący tam na stałe 8 h/dobę nie zarobi  więcej niż 1400-1600 zł miesięcznie.

na pewno miał netto na rękę mniej niż połowę tej kwoty za przynajmniej 2-3 miesiące pracy.

niektórzy po prostu nie potrafią czytać swojego paska z rozliczeniami i patrzą  na kwotę BRUTTO przed odjęciem wszystkich opłat na ZUS  i podatków 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

k***a chyba ci sie to euro z rublami pojebalo XDDDDDD nie zarabiasz tylko jol

zawsze jakas kasa.

Dlaczego sądzisz że nie zarabiam tyle ? 15 euro na godzinę , 12h dziennie minus 1h przerwa 11h x 15euro = 165Eu dniówka, pozdro.

Przy dobrym miesiącu wyciągam około 4tys, jeszcze zależy czy niedziele pracujące to więcej.

Zależy gdzie. Sąsiad zarobił ponad 4000zł w macdonaldzie, a ma 16 lat

To już jest śmiech na sali. Kolega to powinien zostać bajkopisarzem.

Opublikowano

To już jest śmiech na sali. Kolega to powinien zostać bajkopisarzem.

Dzięki za rady. Nie musisz mi wierzyć. Ja wiem swoję, a ty wiesz swoje. W macdonaldzie jakbyś zauważył zatrudniają tylko młode osoby żeby nie odprowadzać od nich jakiś tam opłat. Zusu o ile się nie mylę. 4 Tysiące euro w Niemczech to nie jest dużo. Tata wyjechał na miesiąc i wrócił z 6 tysiakami.  :ninja:

Opublikowano
Dzięki za rady. Nie musisz mi wierzyć. Ja wiem swoję, a ty wiesz swoje. W macdonaldzie jakbyś zauważył zatrudniają tylko młode osoby żeby nie odprowadzać od nich jakiś tam opłat. Zusu o ile się nie mylę. 4 Tysiące euro w Niemczech to nie jest dużo. Tata wyjechał na miesiąc i wrócił z 6 tysiakami.  :ninja:

Musi odprowadzić podatek dla każdej zatrudnionej osoby, Nie mów mi że w Mcdolandzie na rękę dostaniesz 4 tys zł, bo to nie realne, pracodawca musiał by zapłacić za taką osobę ponad 7tys zł bo większość do właśnie podatek, tak samo w Niemczech jeżeli mi pracodawca miał by zapłacić miesięcznie 5 tys euro czyli musiał by zapłacić 8tys.

Ludzie dostają umowę na czas określony lub okres próbny, wtedy podatek jest mniejszy, po okresie próbnym dostajesz kopa i biorą inną młodą osobę, tak to działa.

Opublikowano

Musi odprowadzić podatek dla każdej zatrudnionej osoby, Nie mów mi że w Mcdolandzie na rękę dostaniesz 4 tys zł, bo to nie realne, pracodawca musiał by zapłacić za taką osobę ponad 7tys zł bo większość do właśnie podatek, tak samo w Niemczech jeżeli mi pracodawca miał by zapłacić miesięcznie 5 tys euro czyli musiał by zapłacić 8tys.

Ludzie dostają umowę na czas określony lub okres próbny, wtedy podatek jest mniejszy, po okresie próbnym dostajesz kopa i biorą inną młodą osobę, tak to działa.

Źle mnie zrozumiałeś. :D W ciągu dwóch miesięcy zarobił ponad 4000zł. :P

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś. :D W ciągu dwóch miesięcy zarobił ponad 4000zł. :P

No to już zmienia postać rzeczy, teraz można się z tym zgodzić, praca nadgodzinna, dodatki za frekwencje, dodatek nocny,  to możliwe.

Opublikowano

totalnym debilizmem i głupotą jest przeliczać zarobki za granica na polskie warunki !     skoro mowa o zarobkach w kraju nie porównujmy ich z zarobkami za granicą 

jeśli ktoś myśli że zarobi 1000 tyś euro za granicą ( ok 4 tys )  i zadowolony że aż tyle to go chyba pojebało z liczeniem, zapomina o opłatach za mieszkanie , jedzeniu dojazdach itp pierdołach

co do tego mca to nie jest realne zarobić 4 tyś zł nawet przez dwa miesiące przez dziecko, chyb ze kradnie i sprzedaje na lewo żarcie i zbiera napiwki. mam kilku znajomych co często pracują tam, dwóch jest kierownikami czy coś w tym stylu, mają NIECAŁE 1800-2000 zł NA RĘKĘ MIESIĘCZNIE po 3 latach pracy , a tu nagle byle dzieciak sobie pójdzie i zarobi tyle co oni na dodatek robiąc mniej godzin , bzdura .

zarobił 4000 zł BRUTTO i z tym tylko można sie zgodzić , czyli dostał w łapę 1800 -2000 zł max 

UP 

w macu nie ma nadgodzin, nie ma żadnych premii motywacyjnych dla nieletnich, nieletnim nie wolno pracować w nocy  , w jakim kraju ty żyjesz ze wierzysz w bajki ! na pewno nie w Polsce 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

5 tys za 1,5 miecha, powiedz gdzie to teraz juz sie zatrudnie, max na budowie bedziesz mial za miesiac od 2-3 tys na czarno, jak jestes chuderlak to nawet tam sie nie pchaj, idz truskawki zbieraj 

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Mowa tu o dorosłej osobie w Mcdonaldzie, z dziećmi za kasą się jeszcze nie spotkałem, na kuchni też nie widziałem,

A co do przeliczniku za granicą to jasne że nie ma co porównywać 1500zł to ludzie mają na socialach siedząc i nic nie robiąc, więc o czym tu mowa.

Opublikowano

totalnym debilizmem i głupotą jest przeliczać zarobki za granica na polskie warunki !     skoro mowa o zarobkach w kraju nie porównujmy ich z zarobkami za granicą 

jeśli ktoś myśli że zarobi 1000 tyś euro za granicą ( ok 4 tys )  i zadowolony że aż tyle to go chyba pojebało z liczeniem, zapomina o opłatach za mieszkanie , jedzeniu dojazdach itp pierdołach

co do tego mca to nie jest realne zarobić 4 tyś zł nawet przez dwa miesiące przez dziecko, chyb ze kradnie i sprzedaje na lewo żarcie i zbiera napiwki. mam kilku znajomych co często pracują tam, dwóch jest kierownikami czy coś w tym stylu, mają NIECAŁE 1800-2000 zł NA RĘKĘ MIESIĘCZNIE po 3 latach pracy , a tu nagle byle dzieciak sobie pójdzie i zarobi tyle co oni na dodatek robiąc mniej godzin , bzdura .

zarobił 4000 zł BRUTTO i z tym tylko można sie zgodzić , czyli dostał w łapę 1800 -2000 zł max 

UP 

w macu nie ma nadgodzin, nie ma żadnych premii motywacyjnych dla nieletnich, nieletnim nie wolno pracować w nocy  , w jakim kraju ty żyjesz ze wierzysz w bajki ! na pewno nie w Polsce 

Pracował od lipca do końca sierpnia. Do ręki dostał ponad 2200zł za miesiąc pracy. Nie musisz w to wierzyć. Sam mi to udowadniał. 2200 za miesiąc to naprawdę nie jest gigantyczna kwota.

@down

Nie muszę ci nic tłumaczyć. Baa... nawet nie musisz mi wierzyć. Ja wiem swoje ty wiesz swoje. Szkoda czasu na kolejną idiotyczną kłótnie.

Opublikowano

chyba w żartach, ty nie masz pewnie pojęcia ile zarabiają na stałe ludzie zatrudnieni w macu  

jak pisałem na świstku z rozliczenia dostaje się kwotę przed potraceniem wszystkich należnych opłat, zusów i podatków 

jak byś nie wiedział aktualna najniższa stawka miesięczna dla pracownika dopiero co  zatrudnionego  na  8 h w McDonalds to brutto 1680 zł  ( odejmij 19% wyjdzie ile dostanie na rękę ) 

teraz wytłumacz jak może 2200 zł zarobić dziecko przez miesiąc czyli więcej niż dorosły pracowniki zatrudniony na umowę 

1100 zł na miesiąc, tyle to na pewno dostał 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...