Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dedykowany][1.3.0.8] Movegaming

ARSEHOLE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Canterra posiada to, czego inne serwery nie są w stanie zapewnić

• Jedyny polski serwer, który wyróżnia się również zagranicznie,
  • Do ponad 20 graczy na dwóch serwerach jednocześnie,
  • Technicznie zaawansowany ponad możliwości Terrarii,
  • Dwie mapy, działki i 1 surowcowa ze zmienianą mapą,
  • Umili Ci czas, nie ważne co będziesz na nim robił,
  • Zaawansowane systemy Gildii i Poziomów,
  • Różnorodne eventy i rozrywki niezależne,
  • Kadra na równym poziomie z graczem,
  • Własne pluginy i oryginalne pomysły,
  • Zmodyfikowane przepisy na itemy*.

Dane serwera

Nazwa: Movegaming

IP: movegaming.com

Porty: 7777 - Działki, 8888 - Surowcowa, 9999 - Expert Mode (od 19 poziomu).

Wymagane jest przeczytanie regulaminu pod komendą /rules* !

Opublikowano

Na surowcową nie da się wbić, 15 minut się z tym męczyłem, po wejściu musiałem relognąć i od tej pory się wbić nie da - pisze "Found Server" i stoi to w miejscu.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie polecam ogólnie serwera.

Admini nie ogarnieci, podejrzewaja o Godmoda jak przepiszą źle nick  komenda /kill nick  ,Brak dowodów na czity, podrabiają logi z konsoli.

Tyle dziekuję dobranoc.

Opublikowano

Nie możemy być pewni, że nie naruszasz regulaminu oszukując. Jesteśmy bardzo skupieni na przynajmniej takim sprawdzaniu graczy. Nie możemy pozwolić oszustom graniu na serwerze. Jeżeli Ciebie to uraziło, składam najszczersze przeprosiny i zapraszamy ponownie na serwer.

Opublikowano

Serwer Naprawdę jest Fajny A ty Jodas Po prostu masz pecha do ludzi więc jeśli Nie Podoba ci się serwer Polecam wyjść i nie wracać.

76561198052875550.png

Jeżeli ci pomogłem to proszę o :D 

Opublikowano

Nie możemy być pewni, że nie naruszasz regulaminu oszukując. Jesteśmy bardzo skupieni na przynajmniej takim sprawdzaniu graczy. Nie możemy pozwolić oszustom graniu na serwerze. Jeżeli Ciebie to uraziło, składam najszczersze przeprosiny i zapraszamy ponownie na serwer.

Chętnie bym wrócił lecz mam perma za itemhack...

Bo miałem tempest staff na 10lvl -.-

Serwer Naprawdę jest Fajny A ty Jodas Po prostu masz pecha do ludzi więc jeśli Nie Podoba ci się serwer Polecam wyjść i nie wracać.

Nieznam żadnego Jodas'a . I nie będziesz mi mówił co mam robić, serwer mi się podobał...

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie polecam.

1. Administratorzy wchodzą na fora innych serwerów i chamsko reklamują się.

2. Administratorzy tworzą nowe konta i wchodzą na inny serwer hackując, myśląc, że zepsują grę innym graczom którzy przerzucą się tutaj.

3. Całkowicie toksyczna społeczność, nieogarnięci gracze.

Opublikowano

@ref

Dowód na desperacką "walkę" konkurencji.

hqlQGAu.png

Palcem wskazywał nie będę, ale mogę powiedzieć, że to ktoś z tutaj poprzednio postujących.

Opublikowano

Serwer ten działa niszcząco na polską społeczność gry Terraria.

Gdy kasa się kończy Administracja chwyta się po desperackie kroki i reklamuje się u kogoś innego. Niestety, jak sami moi Gracze zauważyli poziom prezentowany przez owy serwer to dno, Administracja zatrzymana na poziomie gimnazjalnym ma bardzo dużo czasu w swoim półświatku i chciała by tylko liczyć na zyski.

Cóż... 5 minut tego serwera dawno minęło co widać po jego "popularności" i całkowitej upaści całej Administracji.

O to po jakie środki sięga społeczność tego światka.

OPZhGVc.png

UPOzADw.png

Multikonta głównego Administratora tego chłamu

3thgJjj.png

Administracja serwera TerraSpace oraz Terraria Polska nie będzie popierać takich działań.

Prowadzimy poważny serwer na którym chcemy skupić naszą społeczność, a nie dziecinadę, która zatrzymała się na poziomie gimnazjum.

Ponadto, Administracja serwera TerraSpace nie stosuje takich nieprofesjonalnych zagrywek, byleby jak najwięcej ściągnąć ludzi do siebie.
Nasza praca to efekt wypracowanych, kilkumiesięcznych działań, a nie efekt krętactwa i żałosnych zachowań.

Co tu dużo mówić? Szkoda, że takie miejsce w Polsce jeszcze istnieje :)

Opublikowano

Grałem na obu serwerach. Co prawda przez chwilę, bo nie dysponuję jakimiś specjalnie dużymi pokładami czasu, by przeznaczać go na gry. Jednak Canterra swoją zdziecinniałą administracją (Miałem przyjemność rozmawiać, równie dobrze można by wejść do klatki pełnej małp w zoo, wulgarność i prostactwo na najwyższym poziomie, a na uwagę, że taka kadra źle świadczy o serwerze dostałem prostą odpowiedź, że kadra robi co chce i nie jest to związane z serwerem), nieprofesjonalną polityką bycia uciążliwym dla innych serwerów Terrari (Zakładanie całej masy kont i reklamowanie własnego serwera w tematach tworzonych w różnych losowo wybranych przez siebie działach forum, wbijanie na inne serwery i reklamowanie swojego jak i próby zniszczenia przyjemności z gry na nich po przez masowe rozdawanie zcheatowanych itemów i uciążliwe obciążanie serwera w celu próby zcrashowania go) jak i tym, że gdy przyjdzie co do czego np. rozmowy i chęci otrzymania jakichkolwiek wyjaśnień - Ci próbują publicznie wyjść na bardzo profesjonalnych, posługują się kłamstwami, określają się najlepszymi, mimo że nie osiągnęli połowy tego co inne serwery i nie było ich pół roku to cóż.... Kadra serwera ma bardzo wysokie mniemanie o sobie i Canterrze, mimo tego serwer świeci pustkami i zmuszeni są sięgać po takie nieczyste zagrania, by kogokolwiek do siebie ściągnąć. Jeżeli ktoś lubi rozrywkę na naprawdę niskim poziomie i przebywanie w chlewie wulgarnych i zakłamanych osobników, na pewno znajdzie tu miejsce dla siebie.

I z góry uprzedzam, nie, nie jestem niczyim multikontem założonym w celu oczernienia serwera - konto jest od 02 kwi 13, więc i tego typu zagrywki na swoją obronę z góry możecie sobie odpuścić.

Acta est fabula.

Opublikowano

@Rhagius Nie mam zamiaru przepraszać, za kadrę która czyściłem. Zawiodłem się na jednym z wyżej położonych administratorów. Nie odpowiadam za swoich jakichkolwiek graczy, nie zmuszałem ich do niczego. To, że inne serwery widzą w nas wroga nie jest mi niczym dziwnym - w końcu byliśmy kiedyś najlepsi. Teraz nie uważam, że serwer jest gotowy w 100%. "Zakładanie całej masy kont i reklamowanie własnego serwera w tematach tworzonych w różnych losowo wybranych przez siebie działach forum" - nie mam pojęcia o czym mówisz. Jeden raz napisałem mały temat na pewnej stronie i tutaj aż ból o jednego posta który był napisany w OFFTOPIE (czyt. ffa).

Nie jesteśmy głupi jak niektórzy z innych sieci, żeby wchodzić i reklamować własną sieć poprzez profilowanie najnegatywniejszej cechy, z którą walczymy - oszustwami w formie oprogramowania. Negatywna renoma dla serwera to nie jest coś co chcemy osiągnąć... 

Jaki mielibyśmy zysk z jakiegokolwiek wchodzenia na konkurencyjne serwery. Proszę nie poniżać w swoim przekonaniu formułki, którą kształtujemy przez przeszło 2 lata. Po za tym, co z tego, że to nie multikonto. 1 post, kompletnie przeciwny, wręcz agresywny motyw plus do tego dochodzi członkostwo w kadrze poprzednio upadłych serwerów, kiedy nasza sieć była ta "zła" bo lepsza. Chyba nie potwierdzisz żeby ktoś z wyższej albo nawet niższej kadry negatywnie komentował wasz serwer, albo miał agresywne nastawienie.

Przychodzą do mnie wiadomości, że aktualna konkurencja jest pod wpływem ataków i szczerze - dobrze im tak. Nie mam ochoty znosić kolejnego serwera, który próbuje nam dopiec tylko po to, żeby poczuć się lepszym. Mam dosyć ciągłego oskarżania mnie, kogokolwiek z wyższej kadry albo chociażby całej sieci, tylko dla zaspokojenia waszych marnych potrzeb. Nie robimy serwera po to, żeby zarobić, albo komuś dopiec - robimy serwer dla graczy, więc po jaką cholerę jakakolwiek z opozycyjnych nam sieci jest dla nas agresywna za to jak chociażby prowadzimy nasz własny serwer, z którego czerpiemy jedynie czystą satysfakcję i sprawiamy rozrywkę graczom?

Nie obchodzi mnie, jaki mamy status na tle innych serwerów, nie obchodzi mnie jaki mamy status w oczach ich administratorów, obchodzą mnie gracze a tym postem z @Rhagius, dowiodłeś jedynie swoją jednopartyjność i niezrzeszenie wobec reszty graczy. Nie wspomniałeś o niczym nad czym pracowaliśmy ostatnie miesiące, jak automatyzacja serwera. Po za tym, to nie jest serwer FUN, gdzie każdy może robić co chce i hulaj dusza, boga nie ma. Dodajemy nowe cele, pilnujemy sprawiedliwej rozgrywki i realizujemy własną, unikatową, oryginalną rozrywkę.

Nie wszystko idzie po naszej myśli - myślelibyście, że kierujemy się jakimiś imperialistycznymi racjami, ale nie, przepraszam bardzo za to, jak się prezentujemy na zewnątrz, ale nie za cokolwiek innego. Nie mam ochoty czytać waszych ględzeń jaka to nasza sieć jest zła, albo przeczekiwać każdego DDOSa napuszczonego na nas, usuwać wasze posty z moich forów, które nie imają się trzymanego tematu w żadnym z kontekstów prowadzonego wątku i są czystą reklamą przeciwnej sieci na oficjalnym forum nie całej Terrarii, a naszej jednej sieci. Nie mamy ochoty także być świadkiem cheaterów na moim własnym serwerze i z najczystszą przyjemnością tępię i gardzę takimi ludzmi. Może w wielu oczach wyglądam teraz jak hipokryta, ale według mnie nie słusznie i to, mam nadzieję, że zrozumiecie i jakiekolwiek pogardy w naszym kierunku zostaną przemyślane jeszcze raz...

@2up Nie mam pojęcia kto pisał, albo wchodził na tamto marne forum, moja przeglądarka była świadkiem tej strony tylko raz, zrobiłem jedno konto, poczytałem posty, napisałem swojego. Inne multikonta nie są ode mnie.

Opublikowano

W tym momencie kończy się wasz dyskusja. Kolejne takie posty będą nagradzane ostrzeżeniami, a temat wyląduje w koszu. Takie sprawy załatwiajcię na PW.

Opublikowano

Zaznaczam, że post jest zgodny z §1 pkt.4 Forum zostało stworzone jako platforma wymiany myśli, opinii, poglądów, informacji i treści. Zasadą naczelną Forum jest szacunek dla innego Użytkownika i jego światopoglądu.

To są moje myśli, opinie i poglądy.
Oraz, zgodnie z wewnętrznym regulaminem działu Terraria:
Pkt 2.Tematy mogą być zamykane jedynie na wyraźną zgodę autora lub w przypadku kiedy naruszają obowiązujące na forum zasady. Należy wysłać raport lub napisać prywatną wiadomość do moderatora działu lub Global Moderatora.
Pkt 20. Każda opinia o serwerze musi być uargumentowana.
Nie narusza natomiast punktu:
26. Posty nie na temat będą karane.
Czyli jeśli dobrze zrozumiałem. Zostaliśmy publicznie oczernieni, więc administracja forum uznała, że należy poprzeć oczerniających usuwając posty strony oczernianej? Oczywiście pozostawiając oczerniające posty. Miło J
Postanowiłem się odnieść do powyższej wypowiedzi użytkownika @Rhagius widząc tą lawinę krytyki, jak również oszczerstw pod naszym adresem.

„a na uwagę, że taka kadra źle świadczy o serwerze dostałem prostą odpowiedź, że kadra robi co chce”

Od kogo dostałeś taką odpowiedź? Od jednego ze swoich stronniczych graczy? Czy może od członka równie stronniczej administracji serwera, o którym nie wspomnę, ponieważ nawet nie wiem jak się teraz nawet nazywają (tak często upadają, robią wipe i zmieniają nazwę).

„Zakładanie całej masy kont i reklamowanie własnego serwera w tematach tworzonych w różnych losowo wybranych przez siebie działach forum”

Jak już zaznaczył przedmówca nie odpowiadamy za to co robią gracze. Sam osobiście nigdy nie założyłem żadnego reklamującego nasz serwer postu na innym forum.

„określają się najlepszymi, mimo że nie osiągnęli połowy tego co inne serwery”

Proszę mi określić czym Pan/Pani mierzy osiągnięcia serwera? Czy może jest to liczba graczy, którą nawiasem mówiąc mieliśmy przed update  na poziomie 15 dziennie w godzinach 14-21 (należy zaznaczyć ze gracze nie siedzą na serwerze 7 godzin dziennie). Nierzadko zdarzały się również dni kiedy slotów było za mało, z  tego też powodu część graczy niestety zmuszona była przesiadywać na serwerze działkowym. Czy może jest to liczba skradzionych pomysłów? A może liczba nazwijmy to „szpiegów”, którzy w prywatnych wiadomościach werbowali naszych graczy (tak naszych graczy można spotkać również w Waszej administracji, więc dochodzi tu również forma przekupstwa o co pretensji mieć nie mogę, bo w końcu nie można mieć administracji zajmującej połowę slotów serwera). Może kolejnym wyznacznikiem jest ilość rozdanych przedmiotów? A może ilość niezbanowanych cheaterów (w myśl „mamy więcej graczy, jesteśmy fajniejsi”)? Liczę na rzetelną odpowiedź.

„nie było ich pół roku to cóż”

No właśnie… no cóż. Jak sam Pan zauważył nie ma Pan wiele czasu. Chciałbym więc podkreślić, że cześć z nas pracuje, część chodzi do szkoły, (którą (tu niektórych zaskoczę) niekoniecznie trzeba zawalać), kolejna część studiuje. Więc określając okres naszego „snu zimowego” jako upadek jest chyba przesadą. Nie uważa Pan?

„Kadra serwera ma bardzo wysokie mniemanie o sobie i Canterrze”

Owszem jesteśmy ludźmi, a chyba każdy oczekuje szacunku i jakiegoś uznania za wykonywane obowiązki (Które nie są przymusem. Stworzyliśmy ten serwer aby dostarczyć graczom jak i sobie rozrywki).

„mimo tego serwer świeci pustkami”

Nie wiem czy Pan zauważył, ale nie ogłaszaliśmy wielkiego otwarcia serwera. Serwer został otwarty ponownie ledwie kilka dni temu, więc można powiedzieć, że gracze na nowo odkrywają nasz serwer. Nie wspomnę, że na niewspomnianym przeze mnie serwerze wielkie otwarcie ogłaszane jest po każdym upadku J

„Jeżeli ktoś lubi rozrywkę na naprawdę niskim poziomie”

I tu się musze z Panem nie zgodzić J W przeciwieństwie do waszego serwera, nasz serwer nie jest serwerem fun. Nasz serwer jest serweram surwiwalowym. My jako administracja staramy się utrzymać duży poziom trudności samej rozgrywki. Niejednokrotnie dostawaliśmy skargi, że poziom jest zbyt wysoki i sobie gracze nie radzą. Jak wielu graczy potwierdzi, nie rozdajemy itemów (co ma też Duzy wpływ na trudność rozgrywki). Wulgarne zachowania spotykają się z mutowaniem delikwenta (Banów raczej za takie przewinienie nie dajemy, każdy może się poprawić).  Wchodząc kiedyś na Wasz serwer spotkałem się z ciekawą sytuacją, którą chciałbym przytoczyć: przebywam sobie z kilkoma członkami administracji na naszym ts3 i wszedłem sobie na Wasz serwer zobaczyć co tym razem podpatrzyliście od nas (ale dość o tym, nie „oczerniajmy” więcej). Akurat na serwerze przebywał moderator (aktualnie bodajże admin, nawiasem mówiąc nasz były gracz), który w ogóle nie reagował na poczyniania pewnego delikwenta, który zabawnym trafem miał Nick bardzo zbliżony do jednego z naszych adminów (którym rozmawiałem akurat na ts3 i tu znów zaskoczę… to nie był on). Ów gracz cały czas pytał czy ktoś nie potrzebuje jakiegoś itemu. Dał kilka rzeczy jakimś graczom, więc pomyślałem, że może i ja go sprawdzę. Najpierw poprosiłem o wampirki (później jeszcze chyba dwie rzeczy) i pomyślałem w końcu „skąd on ma tyle rzeczy i dlaczego je rozdaje” (na naszym serwerze osobiście pilnuje by takie procedery nie miały miejsca), więc  pomyślałem, że poproszę go o najrzadszą ówcześnie rzecz nymph banner, który otrzymałem po kilku sekundach, podczas których nie ruszał się nawet z miejsca. Moderator nie reagował. Pewnie nikt tego nie potwierdzi, bo oczywiście pewnie logów nie zapisują. Podejrzewam, że dalej tak robi, ale to tylko moje domysły. Pomyślałem sobie „Ok, miły serwer”, po czym wyszedłem.

„przebywanie w chlewie wulgarnych i zakłamanych osobników, na pewno znajdzie tu miejsce dla siebie.”

Mógłbym przedstawić kilku miłych graczy, którzy poprosili mnie, abym pomógł w stworzeniu ich prywatnego serwera. Pomogłem. Zostałem nawet jednym z głównych adminów. I tu znów może niektórych zdziwię, nie zniszczyliśmy tego serwera (jak to Wy twierdzicie, że siejemy zniszczenie), pomimo tego, że miałem dostęp do wszystkich plików serwera.
Stworzyliśmy ten serwer dla graczy, jak również dla siebie. Czujemy się za niego odpowiedzialni. A jeżeli zdarzają się jakieś potknięcia staramy się jak najszybciej temu zaradzić. Czy jest to wina głównej czy pomniejszej administracji. 

Opublikowano

Otworzyliśmy serwer trzeci, który posiada Expert mode i na chwilę obecną włączyliśmy mnożnik "expa", święta i halloween! Zapraszamy!

Opublikowano

Fajny serwer, nie rozumiem, dlaczego tyle ludzi coś do niego ma. Wyższe posty pokazują jak działa koleżeństwo na tym forum. Serwery dopracowane, administracja potrafi odpowiedzieć graczą, miła atmosfera, oby tak dalej. Dopiero poznaje serwer, ale widzę, że trochę na nim pogram, zobaczymy jak będzie w przyszłości, powodzenia:)

235761444056892195480.gif

Opublikowano

To on dalej żyje ? xD...

być może zobaczę potem jak to tam u was wygląda ;D...

ale byłem w 100% przekonany że ten server is ded ;x...

no nic... każdy może się pomylić...

Opublikowano

Bez obrazy ale ten serwer jus dawno upadł (wogole graczy tu niewiduje) poza tym tam jest bład ktory sprawia

ze teleportuje bez istrzezenia w losowom lokacje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...