Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TheMolkaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stary temat został wyrzucony przez moderatora do kosza z powodu nieprzypodobania się protestu przeciwko piractwu(oficjalnie z powodu "wyzwisk").

Jeszcze myśli, że się ludzie nabiorą na to, że to ja edytowałem (byłaby wiadomość o edycji tematu) - ponieważ nie napisał postu jak to moderacja robi, a edytował pierwszy post...

Piractwa nie da się ukryć więc wracam z tematem.

Wątek #1 z wypowiedziami użytkowników MPC na temat piractwa Minecrafta: http://www.mpcforum.pl/topic/1365261-piractwo-minecrafta/

Obecnie większość graczy na Polskiej scenie Minecrafta gra na piratach. Czy to jest normalne? Czy to jest powód do pochwał?

Nikt z obecnej administracji MPCforum nie stawia oficjalnej informacji - są za piractwem, czy nie. NIGDY nie powstała, żadna informacja, że crackowany Minecraft (w Polsce popularnie ładnie nazywa się non-premium) jest piractwem.

Kiedyś Notch napisał na swoim Twitterze, że nie ma nic do piratów, ale jeżeli grę TESTUJĄ, a nie grają na niej całe życie. Ja pamiętam jeszcze czasy JJay'a (tak, kiedyś był taki YouTuber...) CTSG i serwera MyCraft (który był oczywiście premium), gdzie grał taże Burak. Wtedy o "non-premium" każdy pisał, że to pirat. Wtedy to było normalne, że Minecraft się kupowało i grało na serwerze premium. Jeżeli posiadałeś pirackiego Minecraft (na szczęście ja nigdy takiego nie miałem) to był to ogromny wstyd, gdyż jak można było ukraść tak ciekawą i szybko rozwijającą się grę (updaty wtedy były ciągle, nie tak jak dzisiaj raz na pół roku).

Potem powstawały bardzo małe serwery FreeBuild. Wtedy także CTSG stworzył serwer Kanciasta Dolina (rodzic Kwadratowej Masakry). Następnie serwer hardcore skkfa (który zresztą potem oddał Cubixowi), potem jego kopia w wersji pirackiej, jeden z pierwszych serwerów dla pirackich graczy - MCHC.

Nikt nie stawia sprzeciwu przeciwko tej rosnącej plagi. Trzeba działać! Ja, TheMolkaPL podjąłem decyzję o niekontynuowaniu jakichkolwiek publicznych projektów związanych z Minecraftem (nie dotyczy projektu AntiSteve) dopóki nie pójdzie to wreszcie w dobrym kierunku. Mam nadzieję, że znajdą się też osoby które poprą moją akcję i się przyłączą.

Co to piractwo? Burak Ci to wytłumaczy...

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Przecież nie zatrzymasz fali pirackich wersji minecraft, jeden gracz przestanie grać na pirackiej wersji to drugi pobierze i zacznie grać tak to już jest i tego nie zatrzymasz. 

Opublikowano

A powiedz mi kolega ta muzyka na twoim telefonie to fajna jest? :)

Tyle w tym temacie.. Pozdro

Dla mnie fajna. Posiadam na YouTube dwie playlisty muzyki 200+ utworów wyłącznie z lat '80. Na telefonie na karcie pamięci posiadam moje płyty w wersji elektornicznej (tj. Super Hits of the 80's, Bon Jovi (złota płyta) i dwie płyty Bee Gees). Taka kopia nie jest piractwem dlatego, że płyty są dalej w moim posiadaniu, a utwory nie rozpowszechniam oraz słucham ich wyłącznie prywatnie.

Przecież nie zatrzymasz fali pirackich wersji minecraft, jeden gracz przestanie grać na pirackiej wersji to drugi pobierze i zacznie grać tak to już jest i tego nie zatrzymasz.

Wiem i to rozumiem. Piractwa nie da się zlikwidować, ale można go zmniejszyć. Moderacja tego forum nic w tym celu nie robi.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@TheMolkaPL I po co piszesz takie tematy, zmiejszysz tak, w mc gra jeszcze jakies pare mln osób lub tysięcy a ty zmiejszysz ilosc piratow o 100graczy?

Opublikowano

No i po cholerę kolejny temat? Odkopałaś temat sprzed 2 lat, założyłaś 2 własne. I po co? Myślisz, że polska cebula tu przesiaduje? Idź na gry.pl i tam o tym spam. Świat się zmienia i ty NIC A NIC nie zrobisz, może jeszcze idź na ulicę z transparentem? Owszem, tez jestem przeciw piractwu, ale już mnie denerwuje twoje zachowanie, co ty myślisz, że każdy się ciebie posłucha?

Wiem i to rozumiem. Piractwa nie da się zlikwidować, ale można go zmniejszyć. Moderacja tego forum nic w tym celu nie robi.

To może zostań moderatorem i wtedy sobie swoje porządki rób? Może Mojang czy Microsoft coś z tym kiedyś zrobi, ale ten temat na polskim forum nic nie da, więc nie ma żadnego sensu pisania o tym. Napisz do nich, wyżal się im, a nie nam.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@TheMolkaPL Zaraz wpadnie ekipa administracyjna z samochodami jako awatar zbanują ciebie mnie, Zamkną temat i przy okazji zbanują wszystkich co widzieli ten temat bo tak jest im wygodniej

//Edit

Już znaleźli

6x9PVnE.png

Opublikowano

Przed chwilą, po latach ("testów") gry zakupiłem konto. :D Powiem wam, że świetnie się z tym czuję i... nie chcę wracać do serwerów pirackich, na których większości ludzi brakuje kultury. Wszedłem na pierwszy lepszy serwer jak by to powiedzieli piraci "premium" i od razu widzę różnicę. :) Polecam.

Opublikowano

Temat na długość nieskończoną. Piractwa nie zwalczycie, a sam Markus zezwolił na używanie non-premium. Od 1.9 mają zlikwidować takie "konta", jeśli nikomu nie uda się tego obejść,

to najprawdopodobniej większość serwerów zostanie na niższych wersjach.

I niech mi nawet nikt nie mówi, że piractwo można zmniejszyć takim tematem na mpc. Ktoś to przeczyta i poczuje ból, że nie ma premium i sobie je kupi?

Gwarantuję, że nie. Dużo rozmyślania nad tym, szczerze nie lubię zbytnio takich tematów. Jest jak jest, albo coś z tym zrobi Mojang albo nie.

Jak ktoś ma premium to na pewno leci na plus przykładowo w rekrutacjach do dużych projektów serwerów, bo od razu lepsze zabezpieczenie na włam na konto takiej osoby.

Tyle mam do powiedzenia, możecie wyrazić własną opinię i jak coś, to mogę o tym jeszcze pogadać.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Temat na długość nieskończoną. Piractwa nie zwalczycie, a sam Markus zezwolił na używanie non-premium. Od 1.9 mają zlikwidować takie "konta", jeśli nikomu nie uda się tego obejść,

to najprawdopodobniej większość serwerów zostanie na niższych wersjach.

I niech mi nawet nikt nie mówi, że piractwo można zmniejszyć takim tematem na mpc. Ktoś to przeczyta i poczuje ból, że nie ma premium i sobie je kupi?

Gwarantuję, że nie. Dużo rozmyślania nad tym, szczerze nie lubię takich tematów, bo każdy ma inną opinię. Jest jak jest, albo coś z tym zrobi Mojang albo nie.

Jak ktoś ma premium to na pewno leci na plus przykładowo w rekrutacjach do dużych projektów serwerów, bo od razu lepsze zabezpieczenie na włam na konto takiej osoby.

Tyle mam do powiedzenia, możecie wyrazić własną opinię i jak coś, to mogę o tym jeszcze pogadać.

:O Teraz niech tylko dodadzą jakieś pożądane innowacje, od razu zmniejszy się liczba stevów. ;)

Opublikowano

A ja wam powiem, że kupienie Minecrafta to wyrzucenie pieniędzy w błoto, kiedyś taki błąd zrobiłem :( Non-premium jest lepszy i tyle w temacie 

Dota 2 > Lol

Opublikowano

I niech mi nawet nikt nie mówi, że piractwo można zmniejszyć takim tematem na mpc. 

A można, jeżeli w dziale majnkraft działała zasada pirat - brak pomocy, (na wasz język, non-premium) to wszystkie te ścierwa by zyczu, które mają problem z grą niech same szukają rozwiązania albo niech idą na jakieś inne forum, proste. Tym sposobem nie zlikwidujemy milionów piratów, ale zawsze te parę mniej, tym bardziej, że ~70% problemów związanych z grą mają piraci :)

Opublikowano

A ja wam powiem, że kupienie Minecrafta to wyrzucenie pieniędzy w błoto, kiedyś taki błąd zrobiłem :( Non-premium jest lepszy i tyle w temacie 

Zależy jak kto gra w tę grę. ; ) Jak ktoś lubi piracić to chyba logiczne, że kupno gry wiele nie zmieni. 

@topic

Tak się teraz zastanowiłem - dlaczego można nawet PROMOWAĆ pirackie launchery, a każde wspomnienie o jakimkolwiek innym pirackim programie jest niewskazane?

Opublikowano

A można, jeżeli w dziale majnkraft działała zasada pirat - brak pomocy, (na wasz język, non-premium) to wszystkie te ścierwa by zyczu, które mają problem z grą niech same szukają rozwiązania albo niech idą na jakieś inne forum, proste. Tym sposobem nie zlikwidujemy milionów piratów, ale zawsze te parę mniej, tym bardziej, że ~70% problemów związanych z grą mają piraci :)

To osoba sobie pójdzie z mpc i pójdzie na inne forum, które jest tylko o mc i też uzyska pomoc. Żadna różnica. Myślisz, że sobie kupi MC wtedy?

Zależy jak kto gra w tę grę. ; ) Jak ktoś lubi piracić to chyba logiczne, że kupno gry wiele nie zmieni. 

@topic

Tak się teraz zastanowiłem - dlaczego można nawet PROMOWAĆ pirackie launchery, a każde wspomnienie o jakimkolwiek innym pirackim programie jest niewskazane?

Dlatego, że założyciel Mojangu, który już nie pracuje zezwolił na używanie gry bez posiadania konta. Masa ludzi to gracze, którzy nie mają zakupionego

MC i tematy z launcherami dla takich ludzi cieszą się popularnością. Gdyby nie było takiego przyzwolenia ze strony Mojangu, to na pewno byłoby to

zabronione.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Co was ta dupa tak boli o piratowanie "MAJCRAFTA" się podstawówka ciężko zbulwersowała. Oni i tak zarobili tyle pieniędzy ze wasze rodziny przez pokolenia tyle nie zarobią, a oni i tak nie mają co robić z tymi pieniędzmi. Dyskusja bez sensu nie dziwie się ze została wyrzucona do kosza.

Żeby nie było.. mam zakupione 2 konta premium. ( nie z allegro 2x gift z minecraft.net :)

Opublikowano

Ja natomiast nigdy nie grałem na pirackiej wersji gry. Na początku oglądałem filmy u CTSG (daaawno, miałem wtedy 12 lat (obecnie 16 mam)) i dopiero po jakimś tam filmie zakupiłem grę w wersji Alpha. Nie żałuję wyboru albowiem mogłem cieszyć się całymi możliwościami minecrafta bez poczucia sumienia (kradzieży). 

Nie mogę powiedzieć, że nigdy żadnej gry nie spiraciłem. Tak, lecz jeżeli w coś gram trochę dłużej bo mi się spodobało, zawszę kupuję oryginałkę. Jakoś tak mam :D

Co do tematu - piractwo było, jest i będzie. Nic z tym nie zrobisz. :)

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Piractwo jest, było i będzie. Nikt tego nie zmieni. Ja się z 1 strony cieszę że jest, ponieważ to dzięki mc non premium spotkałem w moim życiu wiele ciekawych osobowości.

-----------------------------------------------------------------------------

Szukam ekipy do postawienia serwera Minecraft ;p

-----------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Myślisz że taki 8latek kupi premium? Za co?

Taka już mentalność naszych rodaków, po co płacić za coś co można mieć za darmo?

Zobaczcie sobie na kulturę na serwerach angielskich lub niemieckich. Tam gracze nawet 8 letni grają ale każdy przestrzega regulaminów bo jak nie to BAN, a w tych krajach nie ma pirackich serwerów. Sam wolę grać na angielskich serwerach niż na polskich. Nie ma umysłowo dzieci, ludzie szanują to że jesteś z innego kraju itp.

Z piractwem nic nie zrobisz a w dziale mc z tego co widzę jest ciche przyzwolenie na parę spraw jak pirackie launchery czy handel lub jest to przeoczenie moderacji.

Masz dość piratów mc? To idź na zagraniczne serwery, proste.

A na forum wystarczy ich zgłaszać oraz im nie pomagać.

Opublikowano

kup sobie mc

> strać 100zł

> nic z tego nie miej
> wystaw konto na allegro

> zarób 20 zł

za mało funkcji ma premka to piracą, poza tym wątpię, że każdy na yt ma np. oryginalną wersje diablo 3

Opublikowano

Tak to jest jak na modach nie gracie.

Bez premki na modach to katorga jest a i serwery bez premium to tylko w Polsce bo na zachodzie nie ma czegoś takiego.

Jak dla mnie minecraft bez modów to takie demo jest. 

Ja kupiłem premium i nie żałuję. A serwery premium są dużo lepsze niż te bez premium. Bo jak kogoś zbanują to koniec, mało kto ma drugie premium.

Opublikowano

Tylko w polsce sie zaakceptowalo ze serwery no premium sa. Nie znam innego kraju gdzie tyle piratow gra. Samemu gram na angielskich serwerach i owiele lepiej bo kazdy sie szanuje nawzajem i nikt nic nie kradnie.

Teraz tylko czekam az Microsoft wprowadzi zabezpieczenia przeciwko no-premium.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

@Blezur, Ty mnie rozwalasz. Nie wiem jakim cudem masz lidera mc!!! Warny bez powodu, a osoby które chcą zwalczyć piractwo... Ty ich warnujesz? Daruj Sobie. (Zapewnie poleci warn, pod pretekstem ze off-top, zawsze cos znajdziesz)

Co do tematu, to nie zwalczymy piractwa. W sumie, to mam non-premium, ale mam zamiar i napewno to zrobię - kupić premke. Będę miał chociaż czyste sumienie, że nikogo nie kradne.
A Ty @Blezur ... a nawet szkoda czasu na komentowanie, co Ty wyprawiasz. 

bannergif.gif

Opublikowano

kup sobie mc

> strać 100zł

> nic z tego nie miej

> wystaw konto na allegro

> zarób 20 zł

za mało funkcji ma premka to piracą, poza tym wątpię, że każdy na yt ma np. oryginalną wersje diablo 3

TO NIE JEST PREMIUM ZADNE

Premium to mozesz miec na stronach dla chlopcow np. bra...

to jest poprostu minecraft, zwykly, nie pirat, nie zlodziej.

Ze skinow do cs'a masz cos? Nic, nie dodaja zadnego skilla, tylko hajs marnujesz i wierzysz, ze ci dropnie kosa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...