Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TheMolkaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybaczcie, że się wtrącę w tą rzekę postów, ale dodam coś od siebie:

TO NIE JEST PREMIUM ZADNE

Premium to mozesz miec na stronach dla chlopcow np. bra...

to jest poprostu minecraft, zwykly, nie pirat, nie zlodziej.

Ze skinow do cs'a masz cos? Nic, nie dodaja zadnego skilla, tylko hajs marnujesz i wierzysz, ze ci dropnie kosa.

Zgadzam się - Oryginalnego Minecraft'a nie powinno się nazywać mianem Premium, ale tak już się w Polsce przyjęło, że połowa osób tak nazywa zakupioną ową grę.
No co zrobisz? Nic nie zrobisz!

A, i proponuję, aby kolega tak się nie denerwował. Dla jednych to jest Premium, dla innych co innego...

Błond jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy.
//Sokrates

Opublikowano

Do autora tematu i innych wyrzekających się piractwa. 

Ciekawi mnie jedna kwestia, skoro już tak czepiacie się tych minecraftowych głów grających na non-premium. 

Przejrzyjcie swoje dyski twarde przed odpowiedzeniem ;)

Wyzywacie osoby posiadające piracką wersję MC a zapewne macie programy pościągane a już nie wspomnę o muzyce, której słuchacie ;)

*nie popieram piractwa

P.S.

@Blezur, Ty mnie rozwalasz. Nie wiem jakim cudem masz lidera mc!!! Warny bez powodu, a osoby które chcą zwalczyć piractwo... Ty ich warnujesz? Daruj Sobie. (Zapewnie poleci warn, pod pretekstem ze off-top, zawsze cos znajdziesz)

Co do tematu, to nie zwalczymy piractwa. W sumie, to mam non-premium, ale mam zamiar i napewno to zrobię - kupić premke. Będę miał chociaż czyste sumienie, że nikogo nie kradne.
A Ty @Blezur ... a nawet szkoda czasu na komentowanie, co Ty wyprawiasz. 

Blezur to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu.

Nie widzę nikogo innego na jego miejscu, chyba, że mówimy tutaj o Mnie :P

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

MPCforum nie popiera piractwa, jednak Mojang i Microsoft nie mają konkretnego stanowiska w tej sprawie. Gra również nie ma żadnych zabezpieczeń, więc ciężko mówić tu o jakichkolwiek naruszeniach, dopóki nic się w tej sprawie nie zmieni.

Opublikowano

Tak to jest jak na modach nie gracie.

Bez premki na modach to katorga jest a i serwery bez premium to tylko w Polsce bo na zachodzie nie ma czegoś takiego.

Jak dla mnie minecraft bez modów to takie demo jest. 

Ja kupiłem premium i nie żałuję. A serwery premium są dużo lepsze niż te bez premium. Bo jak kogoś zbanują to koniec, mało kto ma drugie premium.

TO NIE JEST PREMIUM ZADNE

Premium to mozesz miec na stronach dla chlopcow np. bra...

to jest poprostu minecraft, zwykly, nie pirat, nie zlodziej.

Ze skinow do cs'a masz cos? Nic, nie dodaja zadnego skilla, tylko hajs marnujesz i wierzysz, ze ci dropnie kosa.

hehe, widzę prowo zadziałało xD ps; to premium, jak ten rudy nie umie tego zabezpieczyć

Teraz tak na poważnie. 

Podzielam zdanie Liukanera, czy jakoś tak. Serwery polskie to jedynie survivale etc. etc. jakieś nie udane mini-gamesy. Nie ma najmniejszego porównania z serwerami premium (chodzi mi o amerykańskie) miliard rzeczy, których nigdzie indziej nie ma (przynajmniej nie było, bo większość podjebali xD) Co do tych modów to się nie zgodzę. Chyba większą role w przyszłości będą grać pluginy. Ale jak na dzień dzisiejszy i tak żadnego porządnego serwera z modami nie ma.  Jeśli ktoś chcę sobie pograć na typowym survivalu, to po co ma wydawać hajsy?

@1361622928-U485574.pngRenoxeq

Opublikowano

@Hidoi zacznijmy od tego, że  ściąganie muzyki z sieci nie jest piractwem. Osobie która ściąga muzykę z sieci ze stron które NIE POSIADAJĄ LICENCJI nie zostanie w żaden sposób ukarana. Konsekwencje poniesie osoba która pozwala na pobieranie muzyki ze swojej strony a nie podsiada licencji.. To juz chyba nawet ze szkoły powinieneś wynieść. Chyba, że poziom twojego nołlajfienia zdobył najwyższy lvl. I niee ^.^ nie obraziłam Cię :)

Osobiście jak najbardziej popieram zdanie TheMolkaPL. Mam swój serwer i często gracze pytają sie mnie czy gram na serwerze XXX bo widzieli tam mój nick etc etc..eh. Kupiłam premium, wydałam sporo kasy. Więc jakim prawem jakieś 12 letnie dziecko może sobie pod moim nickiem wbić na jakiś serwer. To już jest chore.. Albo ostatnio chce wbić na serwer który mi polecili ale oczywiscie nie mogę, ponieważ pokazuje ./login password password...Juz sobie pograłam. Bo komuś sie nudziło. Jak najbardziej jestem za tym, aby w ogóle nie było opcji takiej jak "non premium" choć wiem ze nic nie da sie z tym zrobić niestety.. Chcesz pograć, kup premium. I takie jest moje zdanie nie tylko w stosunku do minecrafta ale też do reszty gier.

Opublikowano

@Hidoi zacznijmy od tego, że  ściąganie muzyki z sieci nie jest piractwem. Osobie która ściąga muzykę z sieci ze stron które NIE POSIADAJĄ LICENCJI nie zostanie w żaden sposób ukarana. Konsekwencje poniesie osoba która pozwala na pobieranie muzyki ze swojej strony a nie podsiada licencji.. To juz chyba nawet ze szkoły powinieneś wynieść. Chyba, że poziom twojego nołlajfienia zdobył najwyższy lvl. I niee ^.^ nie obraziłam Cię :)

Osobiście jak najbardziej popieram zdanie TheMolkaPL. Mam swój serwer i często gracze pytają sie mnie czy gram na serwerze XXX bo widzieli tam mój nick etc etc..eh. Kupiłam premium, wydałam sporo kasy. Więc jakim prawem jakieś 12 letnie dziecko może sobie pod moim nickiem wbić na jakiś serwer. To już jest chore.. Albo ostatnio chce wbić na serwer który mi polecili ale oczywiscie nie mogę, ponieważ pokazuje ./login password password...Juz sobie pograłam. Bo komuś sie nudziło. Jak najbardziej jestem za tym, aby w ogóle nie było opcji takiej jak "non premium" choć wiem ze nic nie da sie z tym zrobić niestety.. Chcesz pograć, kup premium. I takie jest moje zdanie nie tylko w stosunku do minecrafta ale też do reszty gier.

Niestety, znam ten ból. Dlatego serwery non premium nie powinny istnieć. Co do samego non premium tak. Niech sobie grają na singlu kappa

Opublikowano

Jeżeli w mc gra 8-10cio latek i używa mc by zyczu i ma wszystko co gracz premium (skin itd.), to nawet nie zdaje sobie sprawy, że używa pirackiej wersji. Dla niego PREMIUM to tylko płatna wersja gry, dzięki której wszyscy widzą jego skina i może wchodzić na "angielskie" serwery. 

yP8u02L.png
Arcymistrz
Opublikowano

Zasada dotycząca pomocy graczom non-premium nie ulegnie zmianie. Tak jest od prawie samego początku istnienia działu, Mojang nie miał wrogiego stanowiska, a nawet dziękował osobom bez oryginalnej wersji za pomoc w zgłaszaniu błędów. Sami zaznaczyli, że Minecraft nigdy nie rozwinąłbym się tak bez ich pomocy. 

Opublikowano

@Nikky Ależ się nie obraziłem i nawet bardzo dobrze trafiłaś. Tak jestem gimbusem. Dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś sciąga pirata mc czy muzyke z internetu - dla mnie to jedno i to samo. 
Sam osobiście od początku gry mam premium, nie tykam się piractwa. Może dla Ciebie ściąganie muzyki jest "normalne" jednakże jak wspomniałem dla mnie to "jeden pies". :)

Opublikowano

Do autora tematu i innych wyrzekających się piractwa. 

Ciekawi mnie jedna kwestia, skoro już tak czepiacie się tych minecraftowych głów grających na non-premium. 

Przejrzyjcie swoje dyski twarde przed odpowiedzeniem ;)

Wyzywacie osoby posiadające piracką wersję MC a zapewne macie programy pościągane a już nie wspomnę o muzyce, której słuchacie ;)

*nie popieram piractwa

P.S.

Blezur to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu.

Nie widzę nikogo innego na jego miejscu, chyba, że mówimy tutaj o Mnie :P

a dlaczego blezur popiera piractwo?

Juz w starym temacie ja i @TheMolkaPL odpowiadalismy na to: "Wyzywacie osoby posiadające piracką wersję MC a zapewne macie programy pościągane a już nie wspomnę o muzyce, której słuchacie  ;)"

Jakie programy? Photoshop? Nie mam, korzystam z gimp'a. Chyba jedna rzecz, ktora jest piracka, to toolsy tirexa (nigdy nie mialem ich na serwerze).

Muzyka? Youtube, spotify, darmowa. Spotify jest dobre na telefon gdy ma sie premium, az sie zastanawialem nad zakupem (premium), ale jednak wole dalej oszczedzac na kompa ;)

ps.

TO MNIE ROZJ****:

XDDDDDDDDDDD

"FORUM NIE POPIERA PIRACTWA" XDDDDDD

hehe, widzę prowo zadziałało xD ps; to premium, jak ten rudy nie umie tego zabezpieczyć

Teraz tak na poważnie. 

Podzielam zdanie Liukanera, czy jakoś tak. Serwery polskie to jedynie survivale etc. etc. jakieś nie udane mini-gamesy. Nie ma najmniejszego porównania z serwerami premium (chodzi mi o amerykańskie) miliard rzeczy, których nigdzie indziej nie ma (przynajmniej nie było, bo większość podjebali xD) Co do tych modów to się nie zgodzę. Chyba większą role w przyszłości będą grać pluginy. Ale jak na dzień dzisiejszy i tak żadnego porządnego serwera z modami nie ma.  Jeśli ktoś chcę sobie pograć na typowym survivalu, to po co ma wydawać hajsy?

@1361622928-U485574.pngRenoxeq

prowo? i ty jestes redaktorem? #poziom #adminow #mpc

Zasada dotycząca pomocy graczom non-premium nie ulegnie zmianie. Tak jest od prawie samego początku istnienia działu, Mojang nie miał wrogiego stanowiska, a nawet dziękował osobom bez oryginalnej wersji za pomoc w zgłaszaniu błędów. Sami zaznaczyli, że Minecraft nigdy nie rozwinąłbym się tak bez ich pomocy. 

ta, link?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...