Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alchemia, kamienie, kahruny itd.

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

W jaki sposób zdobyć set za BM? Również się go farmi? 

Jak macie jakiś treściwy poradnik to będę wdzięczny. 

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najszybszym sposobem będzie wykonywanie misji tygodniowych w garnizonach w Północnym i Południowym Katalam.

To kwestia max. 2 tygodni, zanim uzbierasz ilość potrzebną na cały set.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Dobrze by było gdybyś wbił 61 tuż po środzie bo będziesz miał więcej czasu do kolejnego resetu na zrobienie jak największej ilości questów.

Odpowiadam tutaj bo tamten topic służy tylko do wklejania screenów:

QcjpKh5.jpg

Szkoda, że skrzydła od kapłanki są lepsze. ;_; 

Większość skrzydeł można raz remodelować więc jeśli któreś Ci się podobają to możesz je użyć na innych z lepszymi statami. Tylko później nie będziesz mógł tego starego skinu nałożyć na inne, lepsze wingi.

Arcymistrz
Opublikowano

Jak już farmię te skrzydła, to lepiej te za 500, czy te za 1500 kahrunów? Czas nie ma znaczenia, chodzi o opłacalność i czas użytku zanim będę mógł zdobyć inne (jeśli będzie to konieczne).

Opublikowano

Jak już farmię te skrzydła, to lepiej te za 500, czy te za 1500 kahrunów? Czas nie ma znaczenia, chodzi o opłacalność i czas użytku zanim będę mógł zdobyć inne (jeśli będzie to konieczne).

Nie wiem jakie masz teraz ale możesz już kupić te za 478, tj. Reian Elite Soldier's Wing i korzystać z nich teraz jeśli są lepsze od Twoich obecnych, a następnie jakbyś robiąc questy zebrał na ulepszenie to ulepszyć korzystając z 957 Kahrunów by dostać Kahrun's Wing. Moim zdaniem jest warto ulepszyć na Eternalowe zwłaszcza, że później - na 65lvl dopóki nie zaczniesz robić obecnych end-game instancji jak Katalamize z Hyperionem nie będziesz miał szans na zauważalnie lepsze skrzydła jak np. Hyperion Wings albo Unique Dynatum Wings z Rune Shield Tower. Dobrze jest więc mieć tych parę dodatkowych statystyk.

Arcymistrz
Opublikowano

http://aiondatabase.net/us/item/186000143/?sl=1

1.Po wejściu w Quest reward zauważyłem, że jest sporo nowych dziennych na 60 lvl od Związku Czarnej Chmury, jednak po wbiciu nie mam tych questów.

Próbowałem wstąpić do związku, ale dalej się one nie pokazały.

Questy będą dostępne dopiero jutro?

2. Skrzydła mogę ulepszyć u NPC sprzedającego itemy za kahruny?

Opublikowano

http://aiondatabase.net/us/item/186000143/?sl=1

1.Po wejściu w Quest reward zauważyłem, że jest sporo nowych dziennych na 60 lvl od Związku Czarnej Chmury, jednak po wbiciu nie mam tych questów.

Próbowałem wstąpić do związku, ale dalej się one nie pokazały.

Questy będą dostępne dopiero jutro?

2. Skrzydła mogę ulepszyć u NPC sprzedającego itemy za kahruny?

Te daily questy z tego co pamiętam są pulą z jakiej może Ci się randomo trafić jeden przypadkowy. W AION Database masz wymienione chyba wszystkie jakie możesz dostać ale faktycznie będzie to tylko jeden z nich na dzień. Jeśli dzisiaj robiłeś jakiś daily quest z innej organizacji to prawdopodobnie dlatego nie otrzymałeś nowego daily - ew. sprawdź czy czasem w dzienniku nie masz questa z innej organizacji i go usuń (powinien zniknąć sam przy zmianie ale nie jestem pewny).

W Sarpanie możesz złoty item wymienić na eternalowy u NPCów stojących koło Sprzedawców. Skrzydła wymieniasz u NPC Diero - http://aiondatabase.net/en/npc/800202/

Opublikowano

Questy losowane są po jednym u każdego shugo (jest 4), czy jeden quest od jednego z nich?

Nigdy nie robiłem tych questów ale prawdopodobnie pojawi się jako zwykły daily od organizacji o 9 rano koło paska skilli, który oddajesz do jednego z tych Shugo.

Arcymistrz
Opublikowano

Jeśli zrobię drugie konto, a postacie na tym koncie będą u aAmodianów, a używane przeze mnie jest u Elyosów, to czy GF może "ot tak" zbanować oba te konta? 

Nie mam zamiaru odpalać dwóch kont, farmić AP na sobie itd.. 

Czytałem o tym na forum, jednak wolę upewnić się czy na pewno nic za to nie grozi. 

Opublikowano

Jeśli zrobię drugie konto, a postacie na tym koncie będą u aAmodianów, a używane przeze mnie jest u Elyosów, to czy GF może od tak zbanować oba te konta? 

Nie mam zamiaru odpalać dwóch kont, farmić AP na sobie itd.. 

Czytałem o tym na forum, jednak wolę upewnić się czy na pewno nic za to nie grozi. 

Jeżeli będzie na tym samym serwerze to dopóki nie dojdzie do sytuacji gdy wykorzystując postać Asmo będziesz nabijał sobie rangi podczas siege / zabijał farmiąc AP / zabijał żeby robić questy / obrażał innych graczy wykorzystując swoje konto Asmo by pisać do ludzi z którymi nie możesz rozmawiać jako Elyos - nic złego nie powinno się stać, tym bardziej ban "ot tak". Jeśli dojdzie do którejkolwiek z tych sytuacji i zostaniesz zraportowany lub GF znajdzie w logach coś co nie powinno mieć miejsca - możesz mieć bardzo poważny problem z obydwoma kontami jednak nie powinno być nic gorszego niż 2 tygodnie bana na wstęp.

Jeśli grasz powiedzmy na Elyos Barusie i chcesz zrobić konto na Asmo ale Nexusie czy innym serwerze to absolutnie nic złego się nie stanie bo nie ma jak dojść do łamania regulaminu.

Opublikowano

Czy ktoś może polecić dobry stigma build pod pvp dla barda? Bardziej pod siege. 

Spotkałem się kiedyś z stwierdzeniem, że "wszyscy koreańczycy biegają z http://aion.aspirine.su/stigma/#jCnbmacajdfabagaogeaaaialdpg " - nie wiem, nie znam żadnego koreańskiego barda ale miałem okazję sprawdzić takie ustawienie jak się bawiłem postacią znajomej i było całkiem fajnie (jak dla takiego bardowego nupa jak ja). Spotkałem się też z drugim ustawieniem ale to już bez "nutki" tylko z ressem i przydatnym buffem: http://aion.aspirine.su/stigma/#jCnbmacajdpgqagaogeaaaiakaba - ale jak na siege to zapewne chcesz bić, więc raczej dorzuciłbym nutkę robiącą za instant nuke na przeciwnika. Do tego jakby wszedł krytyk i może godstone przy okazji to da radę zabić słabszy target na strzała.

Opublikowano

Czy spawn Legatów jest jakoś bliżej określony, czy pojawiają się losowo? 

Po ostatnim pathu zostały czasy zmniejszone. Jeśli jest balaurowy garniak to legat zrespi się w ciągu 20min, natomiast jeśli Ely / Asmo ma czas do 40 min.

Arcymistrz
Opublikowano

1. Mam już na sobie armor i broń za BM. Opłaca się zbierać na akcesoria?

2. Wiem, że set BM jest takim początkiem. Jaki set teraz jest potrzebny (pve), żeby dawać radę na endgame instancjach i nie zawadzać? To samo pytanie do uzbrojenia PVP.

3. Mając już eq za BM mogę podjąć się jakiś instancji, które przyniosą mi korzyści? Jeśli tak, to jakie opłaca się robić na początku?

4. Co farmić poza aethertappingiem?

5. Opłaca się robić questy za ancient coin/ceranium coin?

6. Wbijać każdy idian w obojętnie jaki item, czy jest jakaś zasada?

7. Czy jest jakiś inny serwer, który oferuje znośny ping? Chciałbym zagrać gdzie indziej u Asmodian, ale nie chcę mieć później problemów z za wysokim pingiem. Najlepiej jakby było tam też więcej niż 500 osób. 

Opublikowano

1. Mam już na sobie armor i broń za BM. Opłaca się zbierać na akcesoria?

2. Wiem, że set BM jest takim początkiem. Jaki set teraz jest potrzebny (pve), żeby dawać radę na endgame instancjach i nie zawadzać? To samo pytanie do uzbrojenia PVP.

3. Mając już eq za BM mogę podjąć się jakiś instancji, które przyniosą mi korzyści? Jeśli tak, to jakie opłaca się robić na początku?

4. Co farmić poza aethertappingiem?

5. Opłaca się robić questy za ancient coin/ceranium coin?

6. Wbijać każdy idian w obojętnie jaki item, czy jest jakaś zasada?

7. Czy jest jakiś inny serwer, który oferuje znośny ping? Chciałbym zagrać gdzie indziej u Asmodian, ale nie chcę mieć później problemów z za wysokim pingiem. Najlepiej jakby było tam też więcej niż 500 osób. 

1. Tak, na chwilę obecną nie znajdziesz tak szybko innej biżuterii dającej PvP atak, BMowa jest podstawowa do jakiejkolwiek gry. Bardziej wybitni gracze mogą się pchać w APkową ale jest to niewielka różnica statystyk - no i nie opłaca się nic kupować tuż przed nowym patchem.

2. Nie znam się na Bardach wystarczająco by oceniać jaki set będzie takim potrzebny do PvE. Możesz próbować szukać sobie grup na jakieś End-Game instancje, np. dołączyć do jakiegoś legionu i tam poznać nowych ludzi z którymi byś spróbował zrobić jakiś premade czy dołączyć do jakiegoś premade na Katalamize (o ile ktoś to teraz jeszcze robi).

Co do eq na PvP to aktualnie poza BMowym nie kupujesz nic tylko aktywnie chodzisz na siege i zbierasz medale by w 4.7 myśleć o kupowaniu jakiegoś setu za AP i Cera Medale.

3. Jeśli macie Silusa to możesz robić HoK (instancja w forcie). Poza tym szukasz grupy na instancje Abyssowe (o ile dalej jest ten śmieszny event z wejściami w Primum i Terminon). Co do innych instancji to nie wiem na co rekrutują, na Barusie ale jak napisałem w pkt 2 - poszukaj ludzi z legionu i tam składaj jakąś grupę. O i rób Sauro. Tak znerfili, że nawet cała grupa w BMach powinna dać radę bez problemów.

4. Skup możliwie wszystkie recki na Morph jakie dasz radę - będziesz mógł zawsze wszystko wymorphować co byś nie potrzebował. Nie jestem pewny czy przez farmienie masz na myśli robienie innych craftów, rozważasz czy robić gathering, czy po prostu pytasz o farmienie jakiś itemów więc co do craftu to polecam ustawienie Cooking 500+ i Alchemia 499 z recką na Fine Recovery Serum, Gathering możesz zrobić dla zabawy by sobie coś zbierać z 4.0 (nie można nic morphować), a farmić inne itemy... Tylko Ancient Coiny. 

5. Mając 65lvl: na Ancient Coiny tak, wszystkie jakie dasz radę. Zwykle po prostu robisz wszystkie jakie dają Ancient Coiny, a spis daily masz w topicu Pomoc Dydaktyczna Templariusz - w połowie pierwszego spoilera. Po zrobieniu wszystkich poza daily powinieneś mieć około 1k, może trochę ponad (o ile nie znerfili i nie ułatwili tego jeszcze bardziej).

Questów na Cera Coiny się już nie opłaca robić.

6. Zależy od tego czym się zajmujesz, co robi Twoja klasa. Przykładowo klasy magiczne (jak Bard) wbijają idiany magiczne np. Gleaming Golden Idian: Magic Attack, który doda statystyki do Magic Boosta itp. Klasy fizyczne skupiające się na biciu (em, wszystkie?) powinny starać się o idiany na Physical Attack jak Gleaming Golden Idian: Physical Attack, które dodadzą więcej Crit Strike, więcej accuracy itp. Klasy pokroju Clera i Templara mogą do broni PvE wbijać idiany odpowiadające za zwiększenie defa/hpka/magic suppression itp. Chociażby Gleaming Golden Idian: Resist. Nazwy ogółem przedstawiają do czego służy idian.

7. Mogę polecić Nexusa. Nie ma problemów z pingiem - a przynajmniej ja nic nie zauważyłem oraz nikt z znajomych się nie skarżył. Nexus według aioninfo.com jest najaktywniejszym serwerem UK (oczywiście o normalnych godzinach) i pomimo przewagi liczebnej strony Elyos przez... Chciałbym użyć jakiegoś mocnego słowa ale zostańmy przy "nieogarnięcie" Elyosów mają oni tylko 2 istotne fortece - Sillus, który czasem zostaje przejęty przez Asmo ale od razu jest odbijany następnego dnia i Prades, który Elyosowscy hipokryci vel "internetowi kozacy w PvP" wykupili za nie atakowanie wszystkich innych fortec, zwłaszcza Bassenu i Mirenu. Na Nexusie nie uświadczysz oblężenia Abyssu (Ely nie uważali na lekcjach z latania) ani niczego poważniejszego w Katalamie (Asmo nie atakują Pradesu, a jak ktoś z Ely chociażby pomyśli o zaatakowaniu Bassenu to staje się wrogiem publicznym). Jest to wielki minus tego serwera ale nic nie można poradzić. Oczywiście polecam stronę Asmo z prostego względu, że sam tutaj gram i wiem jak wygląda sytuacja na tym serwerze. To znaczy zaglądam, a nie gram jakoś aktywnie... Ale tak, od 4.7 może będę więcej czasu spędzał online.
Arcymistrz
Opublikowano

Na jakiej zasadzie przyznawane są cera medale za obronę twierdz/atak? 

Jeśli jesteśmy w pobliżu (obrona), to niezależnie od tego czy jesteśmy w alliance czy nie, to i tak możemy je dostać? 

Opublikowano

Jeśli jesteśmy w pobliżu (obrona), to niezależnie od tego czy jesteśmy w alliance czy nie, to i tak możemy je dostać? 

Jest to ciężki temat bo zawsze były problemy z ustaleniem za co właściwie się dostaje rangi.

Za obronę to zabijanie graczy przeciwnej frakcji na terenie oznaczonym jako przynależnym do fortecy (np. w Bassen musisz zabijać w "Bassen Fortress" - cokolwiek innego jak Arid Basin już nie zalicza) oraz za bicie DG commandera. Czy jeśli przyleci DG, a my zabijemy masę ludzi z przeciwnej frakcji to mamy szansę na rank 1? No właśnie i tutaj pojawia się problem. Jedni dostają, inni nie. Niektórzy nawet nie dostają nic chociaż osiągnęli capa, inni zaś pchają się na miejsca znane jako "AP trader spoty" jak nad Bassenem i tam zabijają swoje postaci z przeciwnej frakcji mając gwarantowane rank 1. FailForge nie chce odpowiadać na pytania jak to działa, NCSoft również - prawdopodobnie nie wiedza, nie zdziwiłbym się gdyby nawet Koreańczycy nie wiedzieli. Faktem jest, że np. ja raz wyleciałem na zewnątrz zabijać Ely gdy przyleciał DG do Abyssu nad Krotan - w tym z 3 generałów i osiągnąłem capa na AP. Dostałem za siege rank 1 chociaż nie dotknąłem ani jednego z bossów. Innym razem zabiłem jednego moba w Abyssie (z tych randomowo spawnujących się w okolicy) i dostałem rank 1. Jeszcze innym razem padłem tuż przed śmiercią DG commandera w Bassenie i chociaż wcześniej udało mi się zabić jakiegoś Ely to nie otrzymałem kompletnie nic.

Podsumowując: Zabijaj wszystko, nie umieraj wcale i masz szansę - powtarzam, tylko szansę - na zdobycie jakiejś rangi.

Za atak jest proste - musisz przejąć fortecę. Nic więcej się nie liczy, nie ma innego sposobu by dostać medale. Jakikolwiek atak, który nie ma szans się powieść służy tylko zdobyciu śmiesznej ilości Honor Pointów i przy okazji zdobyciu medali przez przeciwną frakcję. Dlatego za bzdurę uważam to jak Asmo na Nexusie pchają się Elyosom w Prades w czasie gdy żaden z Elyosów nie ma jaj by przylecieć zawalczyć o Bassen (przez co czasem ludzie nie zdobywają nic za obronę bo nic się nie dzieje), ani o Abyss (gdzie ludzie muszą się układać - "ja zabiję ciebie, ty zabijesz mnie" itp).

Co do drugiego pytania to nie dostaniesz nagrody za samo bycie na siege. Musisz zabijać i teoretycznie jak jesteś w stanie przeżyć to najbardziej Ci się opłaca robić wszystko solo bo nie dzielisz AP z nikim = masz więcej dla siebie. Tylko musisz być w stanie przeżyć no i mieć DPS wystarczający by zabijać ludzi / moby przed innymi. Na DG commanderze popularne jest przychodzenie w grupie/ally, a nastepnie wyjście na sam koniec tuż przed śmiercią bossa. Dostaje się wtedy ilość AP zależną od naszego jednostkowego DPSu i dzięki temu mamy szansę na lepszą rangę za siege bowiem w grupie/ally łatwiej przeżyjemy niż całkiem solo gdy po śmierci nikt nas nie ressnie. Jeśli natomiast jesteś z jakimś healerem i będziesz chciał wyjść na koniec to robisz, że healer (jeśli nie bił) nie dostanie nic lub w najlepszym razie rank 4. Nie ma nagrody za leczenie, odnawiane many, tankowanie ani nic w tym stylu. Jeśli cler nie zrobił DPSU wystarczającego by dostać dużo AP to po opuszczeniu grupy zostanie z niczym.

Bicie w ally/grupie to kompletna zagadka, raz będąc duo z bardem zrobiliśmy rank 1, innym razem mając równie dobry totalny DMG na bossie tylko rank 4. Dlatego każdy stara się zrobić ile może, a na koniec być solo.

Opublikowano

Pyt 1 .

Powiem tak na range na fortecy składają się AP z :

Katalam 80 % AP z Dreda  i 20% z Ely - Jeśli nie biłeś dreda nawet jak zrobisz Cap AP na Ely na 99% i tak nie będziesz mieć Rank 1. 

Reshanta - 80% AP Ely lub z Backup Składów (Gurady które respią się na fortecy randomowo ) i też tylko Elyoskie guardy, Balurowe już nie. Pozostałe 20% Dred a nawet 10% ..

Ranga też zależy od klasy (tak gdzieś wypowiadał się GF) że jest tam np 15 miejsc Rank 1 dla każdej klasy ale potem wrzucili ogólna tabelkę że Rank 1 jest 30-40 miejsc i tyle. Ale z doświadczenia wiem że SM mogę być w party z Bardem / Clerem (ich jest najwięcej na siege) i ja dostanę wyższą range niż oni. Taki Psikus :D ale w sumie to dobrze bo taki Tempek nie miał by szans dogonić w AP Gunnera / Soczka itp.

W skrócie Zaliczenie na Katalam - Powiem tak czekasz na Dreda (na fortecy twojej rasy bijąc all co wejdzie na teren) jest dred Obowiązkowo bijesz Dreda potem idziesz zaliczać inne forty przeciwnej rasy czyli zabić coś na terenie Fortecy. Ważne to nie ty masz być na terenie i target który bijesz nie musi być na terenie ale na Terenie Fortu Musi umrzeć. Wiec bijesz go na terenie i na sam koniec uciekł kawałek i umarł poza terenem - AP poszło się czepić i nie zaliczyło Ci. Działa to też na odwrót bijesz poza terenem wlatuje na teren dobijasz i all ap Ci zalicza.

Reshanta - jak pojawi się Dred nie bijesz tylko szukasz Elków. Nawet jak zrobisz Top 1 DPS na dredzie a ludzie nabija AP na Ely to możesz w ogóle nie zaliczyć. Czekasz na jednej fortecy jeśli pojawi się BackUp skład bijesz go jeśli zrobisz z 200-300AP na nim to masz 100 HP na na 99% gwarantowane. (Zależy od populacji Ludności na serwie ale na Barusie gra dużo luda i na luzie tak zaliczysz) Jak zabijesz Backup skład od razu lecisz na inną fortece (jeśli wasza rasa ma kilka) i szukasz Elków ew ponownie Backup skład. Wiadomo jeśli będzie np. Atak Ely i będę przez całe siege atakować fort i ludzie w połowie nabiją Capy AP a Ely dalej atakują to wiadomo to co zrobiłeś na Backup składzie nie wystarczy ale na standardowe siege styka.

Na reshancie istnieje jeszcze magiczny sposób na zaliczanie na "wieżach"  ale nie będę o nim pisał bo jest ciężki do sprawdzenia czy na pewno działa.

Pyt 2.

Nie opłaca się być w Ally / Full Grupie na żadnej obronie (Na ataku i tak dostajesz śmieszne HP więc możesz śmiało być w ally.) Testowaliśmy kiedyś to z legionem zebraliśmy 6 os z najlepszym DPS (wszystkie były w Top 10 dps na dredzie) i biliśmy w Ally + 3 osoby które biły solo  / małych grupach. Jaki wynik ? ludki Ally Rank 4 ... reszta Rank 1/2. Dlatego najlepiej wyjść z Ally przed końcem (chociaż tego nie pochwalam bo wtedy klasy support są w d***e) i nie robić głupoty takiej jak bicie solo i dojście na ostatnia chwile do Ally bo wtedy też hugo dostaniecie.

W Ally są jakoś dziwnie uśredniane i dzielone przez wszystkich członków Ally nawet jeśli ich nie ma czyli zawsze 24 więc w hu się nie opłaca .... 

Najlepszą opcje na zaliczanie siege są małe grupy  2-4 os (DPS / DPS  / Support) bo np. solo pójdziesz na dreda padniesz i koniec o.O a tak to zawsze ktoś Cie zresa i ktoś robi dalej DPS. Takie party są najbardziej optymalne w szczególności przy gorszym sprzęcie.

Ogólnie zrobienie Rank 1 jest bardzo ciężkie z racji "Podkładek" czyli Hm przez przypadek do jednego Generałka przychodzi kilka targetów i go nie bije zbytnio, a on sobie ich zabija i tak przez całe siege .... GF ma to w tyłku więc Rank 1 bez podkładek i bez konkretnego ataku przeciwnej frakcji jest ciężki do osiągnięcia.

Plus opłaca się inwestować w Amulety AP 50%. Ktoś powie że i bez tego robi Cap AP ;D owszem ale powiem to tak "podobnosz na tych Amuletach nie ma Capa AP więc klepiesz ile chcesz :P"

Arcymistrz
Opublikowano

W międzyczasie expię sobie kleryka, przez co mam kilka pytań.

Dowiedziałem się od LittleBlack, że nosimy chainy, a jak jest z bronią? Mace + shield czy staff? 

Opublikowano

W międzyczasie expię sobie kleryka, przez co mam kilka pytań.

Dowiedziałem się od LittleBlack, że nosimy chainy, a jak jest z bronią? Mace + shield czy staff? 

Mace + shield pod heala/pve, a staff do pvp. To tak w skrócie.

Np. przeciwko rangerowi / sinowi również sprawdza się mace + shield, ze względu na dużą ilość bloku.

Polecam kanał xKegi na twitchu, jeden z najlepszych kleryków w Aionie, można się sporo nauczyć, nie tylko o eq, ale także taktyce gry klerykiem.

Opublikowano

Mace + shield pod heala/pve, a staff do pvp. To tak w skrócie.

Np. przeciwko rangerowi / sinowi również sprawdza się mace + shield, ze względu na dużą ilość bloku.

Polecam kanał xKegi na twitchu, jeden z najlepszych kleryków w Aionie, można się sporo nauczyć, nie tylko o eq, ale także taktyce gry klerykiem.

Staff pod DPS na PvP i też PvE. Mace + Shield Support Heal na PvE lub jak masz Set pod Block / Resist na PvP (Inaczej nic Ci nie da) Ewenetulanie jak biegasz na Hybrydzie (troche heala trochę DPS) Mace + Shield pod MB. (Staff ma Atak Speed a Mace Cast więc cześć woli biegać na Hybrydzie z Mace żeby ew wyhelać party kiedy trzeba)

Opublikowano

Jest jakiś lepszy sposób pomocy w expieniu, niż bieganie za kimś na mentorze i robienie questów z tą osobą?

Opublikowano

Jest jakiś lepszy sposób pomocy w expieniu, niż bieganie za kimś na mentorze i robienie questów z tą osobą?

Zależy, do którego lvl zamierzasz wyexpić postać. Ogólnie polecam ten poradnik: http://www.mpcforum.pl/topic/1108013-system-mentora-oraz-plvl-w-aionie/

Ja nie jestem zwolenniczką plvlowania w Aionie, w ten sposób nowy gracz traci praktycznie całą przyjemność z odkrywania gry i zdobywania doświadczenia (i nie mówię tu o pktach potrzebnych do wbicia lvl).

Szczególnie, że jeśli go wyexpisz, to będzie do tyłu z eq, a Aion, to nie Metin, gdzie można swobodnie handlować i przerzucać eq między postaciami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...