Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] CSRV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie w tym temacie mozecie pisac swoje opinie o CSRV (chodzi o aktualne oferta PREMIUM) zastanawiam sie czy zakupic ta oferte ale potrzebuje wasze opinie z gory dziena

~Wyciapcian z fona :p

Opublikowano

Nie polecam. Dlaczego?

- Craftserve nie utrzyma przy tej usłudze więcej niż 50 graczy. Jeżeli utrzyma to mega spadki tps'ów.

- Jeżeli nie masz powyżej 100-150 graczy nie możesz mieć więcej niż 8 gb ram.

- Nic nie wiemy o procesorze ,które są na tej maszynie

- Francuska lokalizacja = większe lagi.

+ Doświadczenie

+ Ładna strona.

Polecam pukawka.pl , Dlaczego?

+ Dobry ping + Łącze

+ Dobre maszyny jak i oferta
+ Wybierasz to co chcesz ! :)
+ Polska lokalizacja
+ Dobry antyddos

- Słaba strona

bmqxnpM.png

Opublikowano

@BaronTiVi Nie znasz się.

CSRV dobry hosting, posiadam tam serwer, jest pare pluginów jak i graczy i zero lagów, zero crashy,

CSRV jak na tą cene jest dobry, polecam.

Opublikowano

Nie polecam. Dlaczego?

- Craftserve nie utrzyma przy tej usłudze więcej niż 50 graczy. Jeżeli utrzyma to mega spadki tps'ów.

+ Doświadczenie

+ Ładna strona.

+ Dobry ping + Łącze

+ Polska lokalizacja

+ Dobry antyddos

- Słaba strona

Gów*o wiesz i tyle. Pukawka wcale niema takie dobrego pingu po pierwsze. Po drugie ceny... niż dodać. Dobry Anty-DDos? Nie jestem pewien...

Dlaczego CSRV? Mam tam serwer i miałem..

Wg mnie godny polecenia.

RAM automatycznie dostosowuje się do potrzeb klienta. Tak samo CPU. Ładny przejrzysty panel w odróżnieniu od Pukawki. 

ItemShop łatwy w konfiguracji. Możliwość podpięcia domeny. Duży plus od supportu -  szybko, sprecyzowanie odpowiada.

Lecz jak dla ciebie to chyba lepszy VPS, nie sądzisz? 

I mógłbyś mieć większy zarobek ;) 

­

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Kup to zobaczysz. 30 zł wydane nawet w ciemno nie tak dużo... Niby ok. 80% to dobre opinie dot. tej usługi.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Nie polecam. Dlaczego?

+ Doświadczenie

+ Ładna strona.

+ Dobry ping + Łącze

+ Polska lokalizacja

+ Dobry antyddos

- Słaba strona

Dziękuję, że nareszcie jest osoba, która może się wypowiedzieć o procesorze, a nie wszyscy piszą, że unlimited RAM to super sprawa.

Tak swoją drogą to można dostać 24GB takiej pamięci.

Ale o procku nic nie wiadomo, może być mocne ograniczenie i serwer po prostu nie utrzyma dużej ilości graczy.

Sam CraftServe powiedziało, że RAM jest dla serwera jak paliwo, jego większa ilość nie sprawi, że serwer będzie szybciej działał. 

A w tym wypadku o procesorze nic nie wiemy. I co z tego, jeśli dostaniemy te 24GB, skoro to może nie uciągnąć?

Ludzie za takie dedyki płacą sporą kasę, jakoś nie wierzę, że za 30zł dosaniesz taką super maszynę, że 200 graczy pójdzie spokojnie.

Poza tym nie lubię CraftServe, miałem z nimi styczność i mam nadzieję, że już nie będę musiał.

Kup to zobaczysz. 30 zł wydane nawet w ciemno nie tak dużo... Niby ok. 80% to dobre opinie dot. tej usługi.

Te 80% osób najprawdopodobniej nigdy nie miało więcej graczy, niż 40. Cena 30zł jest wtedy odpowiednia.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Hosting CraftServe posiada dobre oferty slotowe, hosting jest tani i dobry, ale często są problemy z łączem internetowym/lagami na tym hostingu. Co do tej oferty Premium, to oferta jest dobra, ale tak jak wspomniałem wcześniej - drobne problemy. 

Opublikowano

Jeśli tak bardzo interesuje was procesor, to dostajecie cały rdzeń Intel Xeona. Infrastruktura Craftserve to bajka, jak dla mnie.
Wspomnę tylko, że Craftserve to najdłużej działający hosting w Polsce. Mają doświadczenie.
Zacytuję kilka odpowiedzi chlitto, administrator craftserve

Może zdarzyć się, że ktoś będzie potrzebował więcej pamięci np. z powodu dużej liczby równoległych światów na serwerze wraz z wieloma graczami. W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM.

Każdy użytkownik dostaje tyle pamięci dla serwera ile może potrzebować. Specyfika Javy wymaga, aby podczas jej uruchomienia zawsze był określony limit dostępnej dla niej pamięci. Standardowo ustawiamy ten limit na 8192MB. Taka ilość pamięci wystarczy w przypadku większości dużych serwerów. Może zdarzyć się, że ktoś będzie potrzebował więcej pamięci np. z powodu dużej liczby równoległych światów na serwerze wraz z wieloma graczami. W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM. Liczba 24 GB (24576 MB) RAM to już nieosiągalny limit dla jednego poprawnie działającego serwera Minecraft.

Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze.

Pozdrawia wierny klient craftserve. :)

Opublikowano

Dziękuję, że nareszcie jest osoba, która może się wypowiedzieć o procesorze, a nie wszyscy piszą, że unlimited RAM to super sprawa.

Tak swoją drogą to można dostać 24GB takiej pamięci.

Ale o procku nic nie wiadomo, może być mocne ograniczenie i serwer po prostu nie utrzyma dużej ilości graczy.

Sam CraftServe powiedziało, że RAM jest dla serwera jak paliwo, jego większa ilość nie sprawi, że serwer będzie szybciej działał. 

A w tym wypadku o procesorze nic nie wiemy. I co z tego, jeśli dostaniemy te 24GB, skoro to może nie uciągnąć?

Ludzie za takie dedyki płacą sporą kasę, jakoś nie wierzę, że za 30zł dosaniesz taką super maszynę, że 200 graczy pójdzie spokojnie.

Poza tym nie lubię CraftServe, miałem z nimi styczność i mam nadzieję, że już nie będę musiał.

Te 80% osób najprawdopodobniej nigdy nie miało więcej graczy, niż 40. Cena 30zł jest wtedy odpowiednia.

Ja miałem tam serwer. Wiem o co chodzi. 60 graczy = 15,24 tps.

@overgeming

@VeSteQ

Wy się nie znacie. Ja miałem styczność 2 letnią z craftserve. Zawsze mnie zawodziło. A ta oferta jest tak z*****a że nawet 9 letni dzieciak by tego nie kupił

bmqxnpM.png

Opublikowano

Ja miałem tam serwer. Wiem o co chodzi. 60 graczy = 15,24 tps.

@overgeming

@VeSteQ

Wy się nie znacie. Ja miałem styczność 2 letnią z craftserve. Zawsze mnie zawodziło. A ta oferta jest tak z*****a że nawet 9 letni dzieciak by tego nie kupił

Nie dziwie się jak nawalisz 100 pluginów i nie skonfigurujesz ich tak jak potrzeb to i nawet VPS i dedyk z nie wiem jaką mocą nie będzie dobrze działał...

Mówisz mi, że się nie znam? Serwery tworzę od około 4 lat.... oferty na rynku się zmieniły od dawna.. Skoro przez dwa lata CSRV dawał dup* to dlaczego nie odszedłeś ?? Nowa oferta jest dobra raczej nie ma w niej nic ukrytego lecz może niech się sam @Craftserve wypowie... bo ja już nie mam chęci.. Pukawka była kiedyś dobra sam miałem serwer, lecz oferta się zmienia tak samo jak rynek. Jak żyjesz tylko pukawką to powodzenia. Trzeba patrzeć na oferty inne korzystniejsze. 

­

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Nie polecam. Dlaczego?

+ Doświadczenie

+ Ładna strona.

+ Dobry ping + Łącze

+ Polska lokalizacja

+ Dobry antyddos

- Słaba strona

@BaronTiVi @MPCTaylor miałeś serwer u nich ?

"3. Dynamiczny CPU

Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze."

Przeczytaj ich ofertę za nim się wypowiesz.Bo to co piszecie to jest żałosne...

Polecam CraftServe:

+ Szybki support (problemy z supportem były tylko zaraz po wypuszczeniu pakietu premium min. pytania dot. oferty/problemy z serwerami testowymi lub z panelem ale wszystko już działa)

+ cena

+ Profesjonalny hosting

+ Itemshop,menedżer pluginów oraz silników (można wgrać też własny silnik i pluginy)

+ Mogą zwiększyć ci ram do 16/24 GB gdy napiszesz do supportu

- Czasami powolny panel (tylko wtedy gdy wprowadzane są zmiany)

- Niby limit 10000 plików i 5GB ale to jest takie na wyrost bo tylko NAPRAWDĘ dużym serwerom by to nie wystarczało (chociaż jak dla mnie limit jest duży ;p)

Opublikowano

Już jest taki temat, nie ma sensu robić nowego http://www.mpcforum.pl/topic/1336092-pytanie-nowa-oferta-craftserve-co-myslicie/

EDIT: Niestety @Blezur i jego niskie IQ nie zrozumie, że temat powinno się zamknąć (multi-tematów na forach się unika), tylko daje warna z powodem "Offtopic"...

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano
Cytat  z naszego supportu na pytanie jednego z klientów o limity procesora:

Większość obliczeń (moby, aktualizację mapy, akcje graczy, pluginy itp.) jest obliczanych w głównym wątku serwera.
Jeden wątek może działać na maksymalnie 1 rdzeniu procesora, to jest fizyczny limit.
Pozostałe wątki odpowiadają za takie rzeczy jak odczyt mapy z plików, obsługę sieci, chatu itp.

Zwiększanie limitu procesora znacznie powyżej 100% nie będzie miało wpływu na działanie serwera jeżeli bierze Pan pod uwagę moby, walkę graczy na mapie itp.
Jeżeli chodzi o poboczne zadania za które odpowiadają pozostałe wątki i które skalują się w miarę liniowo to serwer dostaje dodatkowy limit procesora per gracz (w tej chwili 3%) który spokojnie wystarczy pod te aktywności.

Niestety, serwery Minecraft nie skalują się liniowo. Nie da się na nie po prostu wrzucić więcej CPU/Pamięci aby lepiej działały.
Wszystkie duże serwery korzystają z proxy oraz wielu instancji Bukkit/Spigot pod spodem.
Tak naprawdę to wiele pojedynczych procesów połączonych w jeden logiczny serwer.

Jeżeli jakaś firma twierdzi, że nie limituje CPU, a zabija procesy serwerów po przekroczeniu pewnego zużycia to jest z naszej perspektywy nieprofesjonalna. Limit faktycznie jest, ale serwer zamiast lagować z powodu zbyt dużego zużycia jest wyłączany i może stracić część danych.
Niech sam Pan oceni, które rozwiązanie jest lepsze.

Dodatkowo, weźcie pod uwagę, że brak limitu CPU dla serwera oznacza, że inne również nielimitowane serwery mogą spowalniać wasz "kradnąc" mu zasoby.

@kapi023 Limity dyskowe zostały powiększone do 50k plików i 10GB SSD. Wszyscy już się zmieszczą.

@BaronTiVi Ciekawe czy sprawdzałeś /timings z Bukkita, przypuszczamy że nie - lepiej zwalić swój brak umiejętności na hosting.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@BaronTiVi @MPCTaylor miałeś serwer u nich ?

"3. Dynamiczny CPU

Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze."

Przeczytaj ich ofertę za nim się wypowiesz.Bo to co piszecie to jest żałosne...

Polecam CraftServe:

+ Szybki support (problemy z supportem były tylko zaraz po wypuszczeniu pakietu premium min. pytania dot. oferty/problemy z serwerami testowymi lub z panelem ale wszystko już działa)

+ cena

+ Profesjonalny hosting

+ Itemshop,menedżer pluginów oraz silników (można wgrać też własny silnik i pluginy)

+ Mogą zwiększyć ci ram do 16/24 GB gdy napiszesz do supportu

- Czasami powolny panel (tylko wtedy gdy wprowadzane są zmiany)

- Niby limit 10000 plików i 5GB ale to jest takie na wyrost bo tylko NAPRAWDĘ dużym serwerom by to nie wystarczało (chociaż jak dla mnie limit jest duży ;p)

Gdybym nie miał u nich wcześniej serwera, to bym się nie wypowiadał. Wydaje mi się, że to powinno być logiczne.

Intel Xeonów jest dużo, wiele modeli i to, że wiem, że w maszynie używany jest Intel Xeon, to łatwo było się domyślić.

Do maszyn stostuje się raczej takie właśnie procesory. Zobacz, że między modelami są kolosalne różnice

i dobrze by było znać max. zużycie procesora oraz jego model.

Po przeczytaniu wiadomości wyżej wciąż nie wiem, jakie jest maksymalne zużycie procesora.

Opublikowano

UWAGA

To jest temat do wypowiadania sie o ofercie PREMIUM teraz wszystkie klotnie beda zglaszane jako spam

Piszcie tylko swoje doznania z ta oferta a nie ze mieliscie tam srv 2 lata temu ...

~Wyciapciane z fona

Opublikowano

@MPCTaylor Intel Xeon E5-1650 v2 @ 3.50GHz, polecamy czytać ofertę.

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@MPCTaylor Intel Xeon E5-1650 v2 @ 3.50GHz, polecamy czytać ofertę.

Dziękuję za konkretną odpowiedź w sprawie modelu. Na stronie nie podświetliło mi strony benchmarku i nie widać było u mnie odnośnika.

Temat jest o ofercie premium i mam pytanie jakie jest maksymalne zużycie procesora w tej właśnie ofercie.

Rozumiem, że wkleiliście cytat z Waszej odpowiedzi do klienta, w pytaniu o max. zużycie. Jednak nie widzę nigdzie tam, aby było tam

napisane jakie jest maksymalne zużycie procesora. Możliwe, że jest, a ja po prostu nie widzę.

Dobrze, że nie wyłączacie serwera przy max. zużyciu, ale gdzie jest ta granica, ten limit procesora, który można wykorzystać, jeśli można wiedzieć?

Opublikowano

@MPCTaylor Oferta Premium -> Więcej informacji

3. Dynamiczny CPU
Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze.

Wszystko jest w ofercie. 100% cpu + dynamiczny per gracz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...