Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] CSRV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie polecam CSRV dlaczego?
-Support do dupy nie dosc ze spamia, jak im sie podobala praca helpdeska to jeszcze czekam 3 dni na sensowna odpowiedz
moze i odpisza szybko w heh w 4/5 godzin ale odpowiedz najszczesciej skopiowana

Polecam Pukawka.pl

- nIe ograniczaja procesora, craftserwer ogranicza w 10%/20%
- masz 2 rdzenie na serwer

Ps. Posiadam kod ktory daje -30% na pukawce wiec mozecie smialo pisac ;-) Oddam za darmo !

@Craftserve a mozecie mi napisac jakie sa wymagania aby dostac wiecej ramu itp i czy mam sie sam zglosic aby dostac te wiecej GB

Juz to z nimi przerabialem i odpisali mi smieszna odpowiedz

Ze powieksza mi te 8 giga ramu tylko w tedy gdy na serwerze bedzie 150 graczy lub bedzie ten error co tam pisza cos tam memory nie pamietam ^^

Opublikowano

-Support do dupy nie dosc ze spamia, jak im sie podobala praca helpdeska to jeszcze czekam 3 dni na sensowna odpowiedz

Polecam Pukawka.pl

Ps. Posiadam kod ktory daje -30% na pukawce wiec mozecie smialo pisac ;-) Oddam za darmo !

Ze powieksza mi te 8 giga ramu tylko w tedy gdy na serwerze bedzie 150 graczy lub bedzie ten error co tam pisza cos tam memory nie pamietam ^^

1. Mi odpisał bardzo szybko (3 minut), co mnie to obchodzi czy wiadomość jest skopiowana? Mnie obchodzi tylko to czy uzyskam taką odpowiedź na pytanie tak jak oczekiwałem.

2. Serwer Minecrafta jest w większości jeno-wątkowy, więc drugi rdzeń jest trochę nie potrzebny (jeden wątek nie zajmie dwóch rdzeni).

3. 8 GB to jest wystarczająca pamięć na taki serwer easyhardcore + frakcje/gildie. Wy byście od razu chcieli cała pamięć maszyny; 32 GB...

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@Craftserve a mozecie mi napisac jakie sa wymagania aby dostac wiecej ramu itp i czy mam sie sam zglosic aby dostac te wiecej GB

@__MrAdonis__

Jeżeli będziesz miał faktyczne problemy z dużym zużyciem pamięci, błędami z tego powodu itp to wystarczy napisać do supportu.

Mamy dokładne logi z każdej sekundy działania serwera ile zużywa pamięci, dlatego nie zwiększamy jej "specjalistom", których serwer używał max 2-3GB i wydaje im się, że lagi ustaną jak ustawimy 16 czy 24 GB.

Nie ustaną. Ogarnijcie bałagan w pluginach. RAM jest jak paliwo - więcej paliwa w baku nie sprawia, że samochód szybciej jedzie.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

csrv to s**t 

lagi przy 10 osobach na serwie bez pluginow 

wine za lagi zwalaja na ciebie/pluginy/mape

support do dupy na odpowiedz musisz czekac 2-3 dni

polecam pukawke albo mineserv

Dlaczego blezur broni non premium ? 

bo sam nim jest

Opublikowano

nie polecam od siebie: fiberhost i enderchest

Fiberhost to jedno wielkie gowno. ZWYKLE DARMOWE BOTY w celu sprawdzenia wydajnosci gdy jest anti-bot i jak go nie ma. Jak go nie bylo serwer padl XDDD "server closed" 

enderchest to tez gowno, zje*na konsola (nie mozna przewijac) i wiecej pisac nie chce mi sie kolejny raz.

po co wam te jeb4ne ram? 8gb wystarczy i tak max 20 osob bedzie u was gralo, a wy odrazu zakladacie ze po 200 osob bedzie na serwie...

@topic

odopowiedz

gdzies wyzej napisalem

Opublikowano

Polecam Pukawka.pl

Hymm, jak na start to jest dużo. Najpierw sie zastanów co piszesz. Masz 8 GB na serwerze i po co ci odrazu 24GB ? Watpie ze odrazu bedzie gralo po 600 osób lub wykorzystasz caly ram. No chyba ze jestes debile mi wrzucasz milion pluginów zle skonfigurowanych i na stara wersje. Wiec nie wypowiadaj sie

Opublikowano

Lepiej nie mieć serwera niż kupić na craftserve... 

csrv ściąga tylko hajs od ludzi i nic ciekawego tam nie ma.

wgl to polecam pukawka.pl :D

Opublikowano

Lepiej nie mieć serwera niż kupić na craftserve... 

csrv ściąga tylko hajs od ludzi i nic ciekawego tam nie ma.

wgl to polecam pukawka.pl :D

dlaczego? kolejny bot

moze bys wyjasnil? "Jestem stivem i mam "out of memory", bo nie umiem poprawnie skonfigurowac pluginow."

Opublikowano

@BaronTiVi
@Craftserve

W Craftserve, pierwszy mój serwer <3 miałem w 2011 roku. Ciągnął on się on aż do 2013 roku, kiedy postanowiłem go zamknąć. W 2012 roku na serwerze było cały czas 40 osób na 40 slotów oczywiście z pełnym portfelem 300/300 o ile się nie mylę (albo 400/400) :D. Z tego co pamiętam hosting mogę bardzo polecić jeśli dużo się nie zmieniło przez te 2 lata. Dodam też że miałem pakiet Iron. Jeśli ktoś nie wierzy to nie musi ;). Potem przez brak zarobków musiałem, zmienić pakiet do wooda. Mój stary port to 45565 chyba. Niedawno chciałem się zalogować ale po koncie, śladu brak xD.

Opublikowano

Polecam Pukawka.pl

I na c**j Ci ten ram? Jak wykorzystasz przy 200 osobach i dobrze skonfigurowany serwerze więcej niż te 10GB ram to napisz na PW - postawię Ci czteropak ;)

Narzekacie na craftserve, a znając życie nikt z Was nie testował tego, a jak już testował to na paczkach techników z #mpc.

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Nie polecam craftserve. Ciągle jakieś bugi panelu przerwy techniczne... Masakra!

Moja specjalność:

Pisanie bez sensownych postów! :P

Opublikowano

Nie polecam craftserve. Ciągle jakieś bugi panelu przerwy techniczne... Masakra!

ok, dowody?

Panel jest nowy, wiec male bugi moga sie zdarzyc, ale chyba jak napiszesz do supportu to nic sie nie stanie, nie? ;>

Opublikowano

Ogarnijcie się tych tematów setki były... No dla csrv się reputacja wybija przez ten spam dzieci. Więc tak... To, że hosting CraftServe wprowadził ofertę PREMIUM za 30 zł to NIGDY serwer NIE będzie chodził jak DEDYK za np. 300 zł! Jeszcze bardziej wkur******* jest to, że wy piszecie czy podciągną wam do 24 gb ram. Po co wam tyle jak w dzień tylko kilka graczy będziecie mieć? Po prostu firmy zarabiają w ten sposób bo wiedzą, że u 9-latków nawet 10 graczy dziennie nie wbije. Hmmm sprytna ta oferta.

Wyjaśnienie: Chcesz mieć od razu 24 GB i zero lagów? Sprawdź ohv.pl.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

CraftServe po przetłumaczeniu "Stwórz Serwer"

Hosting prowadzi youtuber z wielką ekipą.

Hosting jest z tych najdroższych i najlepszych więc polecam bo miliony użytkowników przekonało się jaki jest dobry.

Opublikowano

Ogarnijcie się tych tematów setki były... No dla csrv się reputacja wybija przez ten spam dzieci. Więc tak... To, że hosting CraftServe wprowadził ofertę PREMIUM za 30 zł to NIGDY serwer NIE będzie chodził jak DEDYK za np. 300 zł! Jeszcze bardziej wkur******* jest to, że wy piszecie czy podciągną wam do 24 gb ram. Po co wam tyle jak w dzień tylko kilka graczy będziecie mieć? Po prostu firmy zarabiają w ten sposób bo wiedzą, że u 9-latków nawet 10 graczy dziennie nie wbije. Hmmm sprytna ta oferta.

Wyjaśnienie: Chcesz mieć od razu 24 GB i zero lagów? Sprawdź ohv.pl.

wykorzystaj mi chociaz 10 gb przy 200 osobach ramu. 

PS. jak to wyzej @karolek napisal, na ch*j ci tyle ramu? Wiesz, ze licza tez sie inne podzespoly?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...