Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy zagrał byś na takim serwerze

Czy zagrał byś na takim serwerze  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tak czy Nie

• Tak
      11
    • Nie
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym jest TeamsBattle?
Serwer polega na walce dwóch ( bądź trzech - zależnie od zainteresowania serwerem ) drużyn
zaczynając każdy gracz ma chronę dzięki której przez pierwsze 30 minut gry na serwerze nie zostanie zabity ! Po 30 minutach na serwerze działa PvP więc można nabijać ranking od pierwszych minut gry.
PS : TnT zostanie włączone po 3 dniach od startu serwera !

Jak wygląda rozgrywka i czym się różni od KM?
Serwer polegał do tej pory na ciągłej walce dwóch drużyn które budują swoje siedziby, zdobywają coraz lepsze miecze i zbroje, by wkońcu udowadniać swoją przewagę nad przeciwnikiem w czasie bitwy. będziemy mieli wprowadzonych duzo nowości które ucieszą graczy, i chyba ewidentnie pogrzebią opinię ze serwer jest czyimś odwzorowaniem, a nie oryginalnym, autorskim serwerem.

ZASADY Rozgrywki 

Zasady okrsu wojny i okresu pokoju:
-Nie można niszczyć zamku przeciwnika za pomocą TNT gdy w środku nie ma nikogo z przeciwnej drużyny.
-Nie można wychodzić z gry podczas bezpośredniej walki.
-W czasie wojny nie można oglądać liveów drużyny przeciwnej.
-Dzień w którym jest ustalona Bitwa to i tak dzień pokoju.
-Okres Pokoju obowiązuje przez pierwsze 7 dni serwera.
-Używanie armaty youtubera PSPMAGISTER jest zabronione !

Gdzie można i jak można budować zamki:
-Zamek jest budowany według planów głównego budowniczego drużyny który jest ustalany z góry i żaden gracz nie może rozbudowywać go wedłuh własnych pomysłów. Nawet Lider drużyny musi się stosować do tego co mówi główny budowniczy.
-Zamków nie można budować w powietrzu (chyba że to góra).
-Zamki można budować na morzu (za pozwoleniem). 
-Zamek można budować w odległości większej niż 850 bloków od spawnu i większe niz 1000 bloków od zamku drużyny przeciwnej.
-Cuboid ma wielkość 100x100. Aby go uzyskać druzyna musi zebrać określone surowce.
-Zamki muszą być zbudowane na trenie minimum 90x90
-Zamki budujemy tak aby drużyna przeciwna mogła dostać się do środka i w jakimś stopniu go zniszczyć za pomocą armat TNT.

Uprawnienia Liderów:
-Moze przebywac na Vanishu tylko w celu sprawdzenia czy któryś gracz bądź drugi lider postępuje zgodnie z zasadami serwera.
-Jezeli Lider obserwując/badając zamek przeciwnika natknie się na jakieś autorskie umocnienia/mechanizmy nie moze "ściągać" i stosować ich w swoim zamku.
-Może banować graczy.
-Nie może banować liderów innych drużyn 
-Nie może w żaden sposób pomagać którejś z drużyn za pomocą permisji które mu przysługują. 

Uprawnienia admina:
-Nie może banować Liderów drużyn. (są wyjątki)
-Nie może zmieniać mapy/zamków/klocków.
-Nie może w żaden sposób pomagać którejś z drużyn.
-Nie może zabijać graczy (w żaden sposó B)
-Nie może tepać graczy do siebie.

-Może banować graczy. 

Opublikowano

Są już podobne serwery lecz dopracowane znakomicie, jeżeli uda ci się także napisać pluginy pod ten typ serwera to mam nadzieje że wypali , mi się podoba. zagrał bym

minecraft.jpg
Opublikowano

Są już podobne serwery lecz dopracowane znakomicie, jeżeli uda ci się także napisać pluginy pod ten typ serwera to mam nadzieje że wypali , mi się podoba. zagrał bym

Obędzie sie bez autorskich pluginów jeśli serwer będzie miał ogarnięty team i będzie miał ładną mapę, w tym przypadku akurat autorska pasowałaby ;) 

Pomysł dobry, teraz trzeba ttylko ułożyć plan prac i wziąć się do roboty ;)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nie.

Uzasadnij odpowiedz Nie. 

Obędzie sie bez autorskich pluginów jeśli serwer będzie miał ogarnięty team i będzie miał ładną mapę, w tym przypadku akurat autorska pasowałaby ;)

Pomysł dobry, teraz trzeba ttylko ułożyć plan prac i wziąć się do roboty ;)

Właśnie myślałem ze obędzie się bez autorskich pluginów  

Co do tematu

Serwer będzie pól-publiczny piszesz email z wzorem na rekrutacje i czekasz na akceptacje drużyny będą miały po 20 osób + każda drużyna będzie miała własnego budowniczego który będzie władał budową zamku/twierdzy i nikt nie będzie mógł zmieniać jego planów na budowę oraz każda drużyna będzie miała własnego Lidera który będzie wymyślał plany ataku,obrony Lider będzie posiadał umiejętności sprytu,zarządzania dużo grupą ludzi,wymyślania strategi obrony,ataku + nawet Lider nie może zmieniać planów głównego budowniczego (chyba ze jest szurnięty)

Opublikowano

Czy TheWalls?

Nie, dziękuję.

Jeszcze pomysł z rejestracją, brak równowagi drużyn...

Opublikowano

@Dat Java

Żadne TheWalls czytanie ze zrozumieniem na podstawie KM 5

Jak wygląda rozgrywka i czym się różni od KM?

Czy TheWalls?

Nie, dziękuję.

Jeszcze pomysł z rejestracją, brak równowagi drużyn...

Jak to równowagi drużyn formularz będzie taki aby każdy był podobny lub bardzo podobny do siebie

Opublikowano

@BaronTiVi

Ooooo myślałem ze tam grałeś ja źle wspominam ten serwer administracja +11 i dawali itemy drużynom itp. Tu tego nie spotkasz i wszystkim to obiecuje oraz ze serwer będzie ogarnięty

Opublikowano

@koslsjshshs Ja na nim grałem więc niem. Z czego wiem prócz kukubaczka reszta była nieogarami w administracji.

Ja mam 14 lat, iSOPL ma +18, martiner12 18 lat. Masz rację - serwer +11.

Zagrałbym  ponieważ podoba mi się pomysł realizacji serwera .

Tyle ode mnie. :)

Podejrzane, że pierwszy post to ten ...

PS: Twój nick napisałeś waląc głową o klawiaturę? -  _-

Opublikowano

@kukubaczek

No ok administracja +14 - +18 przepraszam za błąd 

https://www.youtube.com/watch?v=fDoI_2ayWzI

Może i administracja +14 - +18 ale jakoś nie widać 

Ps. Nikogo z tematu nie znam więc wiesz przypadek 

PPs. Ty zainspirowałeś mnie do zrobienia tego serwera 

PPPs. Mój nick został napisany waląc w klawiaturę rękami dziwna historia 

Opublikowano
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

OTO REGUŁY

ZASADY

-Nie można niszczyć zamku przeciwnika za pomocą TNT gdy w środku nie ma nikogo z przeciwnej drużyny.
-Można okradać drużynę przeciwną, gdy nie ma nikogo z nich na serwerze. Ale używając tylko pereł i wykorzystywując dogodności typu (np. wybuch creepera niszczący zamurowane wejście lub brak zabezpieczenia zamku poprzez zamurowanie wejść).
-Dzień w którym jest ustalona Bitwa jest dniem pokoju. Wraz z nastaniem bitwy dalej obowiązuje okres wojny.
-Okres Pokoju obowiązuje przez pierwsze 7 dni serwera i Dni Bitewne.
-Dostawanie się do zamku przeciwnika za pomocą niszczenia podziemi przy użyciu TNT jest zabronione. 
-Używanie armaty PSPMagister jest zabronione !

-Zamek jest budowany według planów głównego budowniczego drużyny który jest ustalany z góry i żaden gracz nie może rozbudowywać go wedłuh własnych pomysłów. Nawet Lider drużyny musi się stosować do tego co mówi główny budowniczy.
-Zamków nie można budować w powietrzu
-Zamków nie można budować na otwartym morzu lub małej wyspie
-Zamek można budować w odległości większej niż 700 bloków od spawnu i większe niz 1000 bloków od zamku drużyny przeciwnej.
-Cuboid ma wielkość 100x100. Aby go uzyskać druzyna musi zebrać określone surowce.
-Zamki budujemy tak aby drużyna przeciwna mogła dostać się do środka i w jakimś stopniu go zniszczyć za pomocą armat TNT.

Uprawnienia Liderów:
-Moze przebywac na Vanishu tylko w celu sprawdzenia czy któryś gracz bądź drugi lider postępuje zgodnie z zasadami lub sprawdzeniu postępów w budowaniu zamków innej drużyny.
-Jezeli Lider obserwując/badając zamek przeciwnika natknie się na jakieś autorskie umocnienia/mechanizmy nie moze "ściągać" i stosować ich w swoim zamku.
-Może banować graczy.
-Nie może w żaden sposób pomagać którejś z drużyn za pomocą permisji które przysługują Liderowi. 

Uprawnienia admina:
-Nie może zmieniać mapy.
-Nie może tepać graczy do siebie
-Może banować graczy.
Opublikowano

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

OTO REGUŁY

ZASADY

-Można okradać drużynę przeciwną, gdy nie ma nikogo z nich na serwerze. Ale używając tylko pereł i wykorzystywując dogodności typu (np. wybuch creepera niszczący zamurowane wejście lub brak zabezpieczenia zamku poprzez zamurowanie wejść).

-Dzień w którym jest ustalona Bitwa jest dniem pokoju. Wraz z nastaniem bitwy dalej obowiązuje okres wojny.

-Okres Pokoju obowiązuje przez pierwsze 7 dni serwera i Dni Bitewne.

-Dostawanie się do zamku przeciwnika za pomocą niszczenia podziemi przy użyciu TNT jest zabronione.

-Używanie armaty PSPMagister jest zabronione !

-Zamków nie można budować w powietrzu

-Zamków nie można budować na otwartym morzu lub małej wyspie

-Zamek można budować w odległości większej niż 700 bloków od spawnu i większe niz 1000 bloków od zamku drużyny przeciwnej.

Uprawnienia Liderów:

-Moze przebywac na Vanishu tylko w celu sprawdzenia czy któryś gracz bądź drugi lider postępuje zgodnie z zasadami lub sprawdzeniu postępów w budowaniu zamków innej drużyny.

-Może banować graczy.

-Nie może w żaden sposób pomagać którejś z drużyn za pomocą permisji które przysługują Liderowi.

Uprawnienia admina:

-Nie może zmieniać mapy.

-Nie może tepać graczy do siebie

-Może banować graczy.

To reguły serwera CubeWars ... nie ładnie kraść :x
Opublikowano

To reguły serwera CubeWars ... nie ładnie kraść :x

@kukubaczek

Nie ja napisałem zasady dostałem je od jednej osoby z Teamu jeżeli są to naprawdę zasady z twojego serwera proszę o moźliwość ich używania oczywiście je zedytuje jeżeli nie dajesz takiego pozwolenia to przepraszam za problem

Opublikowano

Nie ma co wymyślać trybu na siłę. Po co się angażować w coś co tak naprawdę jest w innej formie.

Pomogłem ?

Daj like :)

Opublikowano

Oczywiście. Tworzysz coś co tak naprawdę jest zbędne. Nie widzę potrzeby robić czegoś co znudzi się po 1 dniu. Nie w tym senk ;)

Pomogłem ?

Daj like :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...