Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podczas próby kompilacji ( /c ) wywala mi komunikat: brak dostępu. Ktoś potrafi pomóc?

CHMOD 777 nadałeś?

Dzięki wielkie! Tym razem zapomniałem, już poprawiłem :D

Mam jeszcze 1 problem.. Po dodaniu powiększonego ekwipunku, broń zbroja itp. którą zakładam idzie na stronę 3.. :/

Edytowane przez Rescyfathe
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

po rzekomo poprawnej kompilacji nie tworzą się  nowe pliki game i db ;/ 

zaznaczam iż nie korzystam z gotowej maszyny od terenza gdyż działam na VPS a jak odpalam maszyne od terenca na wirutalnej maszynie na PC to wyskakuje błąd po sysinstall em0 watchdogs restarting

Edytowane przez shyBBy
Opublikowano

witam po skompilowaniu binki mam taki problem w syslog

unknown packet header: 100, last: 32 17

po wybraniu postaci pojawia sie okno logowania po czym wywala klienta

Opublikowano

witam po skompilowaniu binki mam taki problem w syslog

unknown packet header: 100, last: 32 17

po wybraniu postaci pojawia sie okno logowania po czym wywala klienta

Pakiety z serwera nie zgadzają się z tymi z clienta.

POSTY: [100] [200] [300] [400] [500] [600] [700] [800] [900] [1000]

Opublikowano (edytowane)

INFORMACJE:
-1 Game jest w katalogu: /usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/game/ -> plik game_rSVN_VERSION -> game_r50410
-2 Db jest w katalogu: /usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/db/ -> plik db_rSVN_VERSION -> db_r50410

Plik db_r50410 mi się pojawił norlmalnie ale game_r50410 nie mam zamiast tego mam GAME_BUILD_LOG.txt ktory jest pusty oraz GAME_ERROR_LOG.txt w ktorym jest:

gmake: *** Brak reguł do zrobienia obiektu `../../../Extern/include/boost/exception', wymaganego przez `OBJDIR/BattleArena.o'. Stop.

Edit: robie dokałdnie wszystko tak jak jest w tutorialu i nie pojawia mi się ten plik game_r50410. O co chodzi???

Edytowane przez Mysery
Opublikowano

INFORMACJE:

-1 Game jest w katalogu: /usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/game/ -> plik game_rSVN_VERSION -> game_r50410

-2 Db jest w katalogu: /usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/db/ -> plik db_rSVN_VERSION -> db_r50410

Plik db_r50410 mi się pojawił norlmalnie ale game_r50410 nie mam zamiast tego mam GAME_BUILD_LOG.txt ktory jest pusty oraz GAME_ERROR_LOG.txt w ktorym jest:

gmake: *** Brak reguł do zrobienia obiektu `../../../Extern/include/boost/exception', wymaganego przez `OBJDIR/BattleArena.o'. Stop.

Edit: robie dokałdnie wszystko tak jak jest w tutorialu i nie pojawia mi się ten plik game_r50410. O co chodzi???

jezeli nie potrafisz czytac logów nie rób serwera...

Opublikowano

INFORMACJE:

RE

Opublikowano (edytowane)

INFORMACJE:

RE

Ale to serio po polsku nawet masz napisane xD

@Algade

Nie nadużywaj swojego stanowiska niepotrzebnie.

Edytowane przez NoName#2
Opublikowano (edytowane)

UP

To jest ukryta treść, proszę

Robiłem tak, nie mam tego symlinka i dalej mam ten sam problem. Co ciekawe musiałem go teraz usunąć drugi raz mimo, że już to robiłem wcześniej. 

Edit: Teraz mi się pojawił ten plik game_r50410_32 więc coś się zmieniło, ale nie mam pojęcia co bo nic nie zrobiłem. Dziwny ten VirtualBox, nie lubie z tego korzystać.

Edytowane przez Mysery
Opublikowano

UP

Robiłem tak, nie mam tego symlinka i dalej mam ten sam problem. Co ciekawe musiałem go teraz usunąć drugi raz mimo, że już to robiłem wcześniej. 

Edit: Teraz mi się pojawił ten plik game_r50410_32 więc coś się zmieniło, ale nie mam pojęcia co bo nic nie zrobiłem. Dziwny ten VirtualBox, nie lubie z tego korzystać.

Usunąłeś w 5 kroku, w 6 zrobiłeś nowy symlink prawidłowy, a potem znowu usunąłeś, także nie mów, że jakieś cuda.

Opublikowano

UP

Usunąłeś w 5 kroku, w 6 zrobiłeś nowy symlink prawidłowy, a potem znowu usunąłeś, także nie mów, że jakieś cuda.

Czytanie ze zrozumieniem kolego. Popracuj nad tą umiejętnością.

Opublikowano

UP

Czytanie ze zrozumieniem kolego. Popracuj nad tą umiejętnością.

No elo

Opublikowano (edytowane)

Już sobie poradziłem :)

Edytowane przez edekmt2

POSTY: [100] [200] [300] [400] [500] [600] [700] [800] [900] [1000]

Opublikowano (edytowane)

witam , gdy wpisuje gmake wyskakuje mi taki bład:

pomoze ktos  ? .

Ale mogę wiedzieć co ty ku**a robisz w  /libsql ?

jeżeli chcesz kompilować db i game to przechodzisz do folderów game/src    

db/src  

i wpisujesz gmake -j10 

Edytowane przez Luke Evans

Aniela Bogusz [*]

Opublikowano

witam , gdy wpisuje gmake wyskakuje mi taki bład:

pomoze ktos  ? .

Ale mogę wiedzieć co ty ku**a robisz w  /libsql ?

jeżeli chcesz kompilować db i game to przechodzisz do folderów game/src    

db/src  

i wpisujesz gmake -j10 

Proszę o wypierdolenie z mojego tematu.

Jak nie masz pojęcia to nie wypowiadaj się.

Opublikowano

Cześć, mam małe pytanie.

W jakiej wersji systemu bezproblemowo mogę skompilować sobie game i db.

Mam w tej chwili FreeBSD 9.2 64 bit i coś nie chce pójść.

Może ktoś wie na jakich wersjach FreeBSD kompilacja przebiega bez problemu i na jakiej architekturze 64 bit czy 32 bit.

Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

db

game

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem z instalacją ccache na VB :) Nie mam folderu ports a pkk_add nie idzie zainstalować.

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano (edytowane)
### Metin2 Db Builder ###
### Cleaning ....
Shared object "libiconv.so.3" not found, required by "libintl.so.9"
### Building ###
### Done Building ###
### Metin2 Game Builder ###
### Cleaning ....
### Building ###
### Done Building ###
########### Done DB&GAME Building ###########

Wiecie jak to poprawic ? 

przez to nie kompiluje mi game 
Edytowane przez wach12

bannermaly.png

Opublikowano

### Metin2 Db Builder ###
### Cleaning ....
### Building ###
### Done Building ###
### Metin2 Game Builder ###
### Cleaning ....
### Building ###
### Done Building ###
########### Done DB&GAME Building ###########

Wiecie jak to poprawic ? 

przez to nie kompiluje mi game 

niedość wyraźnie k***a pisze? :vvvv

http://www83.zippyshare.com/v/UJQli5Bv/file.html
https://virustotal.com/pl/file/7aa01764409777b8bd2f60e260479fb1562643b0dd2862d5f3a07b87098d3abd/analysis/1484263882/