Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź temat Kompilacja->Klient->[DODATEK], powinno zadziałać.

Zdajesz sobie sprawę, że gdy ktoś skorzysta z instrukcji która jest w dodatku kompilacji binki to nie wszyscy sobie pograją bo np userzy z Win XP nie uruchomią clienta?

0LsM05U.png

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawę, że gdy ktoś skorzysta z instrukcji która jest w dodatku kompilacji binki to nie wszyscy sobie pograją bo np userzy z Win XP nie uruchomią clienta?

Nie miałem pojęcia. :O Naprawdę? A co jest zle?

To dodal ten koleś w starym temacie. Ja nie mogę niestety przetestować bo nie mam xp.

PS. Znasz może inny sposób na kompilacje na kazdej wersji? Mi nie jestem potrzebne ale jak widac niektórzy pobierają inne wersje MW Studio..

Opublikowano

Nie miałem pojęcia. :O Naprawdę? A co jest zle?

To dodal ten koleś w starym temacie. Ja nie mogę niestety przetestować bo nie mam xp.

PS. Znasz może inny sposób na kompilacje na kazdej wersji? Mi nie jestem potrzebne ale jak widac niektórzy pobierają inne wersje MW Studio..

Trzeba zmienić toolset.

Np w VS 2013 trzeba zmienić z v120 na v120_xp

0LsM05U.png

Opublikowano

Pobraliscie dodatek do visual studio 2008 a nie samego VISUALA 2008. Musicie pobrac Visual studio 2008 bez dopisku sp1. Ale ja polecam wersje 2013 poniewaz wszystkie bledy sa lepiej pokazane. Dzieki @1361622928-U485574.pngPanTroian ;)

Opublikowano

Pobraliscie dodatek do visual studio 2008 a nie samego VISUALA 2008. Musicie pobrac Visual studio 2008 bez dopisku sp1. Ale ja polecam wersje 2013 poniewaz wszystkie bledy sa lepiej pokazane. Dzieki @1361622928-U485574.pngPanTroian ;)

no w sumie to by miało sens :D a jak pobiore tego 2013 to też wszystko będzie działać, jak w przypadku 2k8? ew co zmienić aby działało?

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano (edytowane)

no w sumie to by miało sens :D a jak pobiore tego 2013 to też wszystko będzie działać, jak w przypadku 2k8? ew co zmienić aby działało?

pobierz visual 2008 w wersji iso, a nie exe jeżeli chodzi o nowsze wersje windowsa

Odbugowanie wojen gildii

cmd_general.cpp(ACMD(do_war)) 

To jest ukryta treść, proszę

na:

To jest ukryta treść, proszę
Edytowane przez TM-r3acT
Opublikowano

A kienta jakiego polecacie?

I na jakie pliki to później wrzucić? I co tam jeszcze w tych plikach wymienić żeby wszystko elegancko śmigało? :)

To te trzy litery, które zawróciły w głowie.

SIG.jpg

Czas przełamać stereotyp, gdzie dresiarze siedzą w Betach Ta teoria przeminęła i była bardzo tandetna.

Opublikowano

Pobierz sobie Visual Studio 2013 ze strony Microsoftu w ISO a nie będzie żadnych problemów.

Olać jakieś nudne stare wersje.

0LsM05U.png

Opublikowano

Pomoże ktoś,podczas kompilacji binki praktycznie same błędy.­

http://wklej.to/NQZ5N

SIG.jpg

Czas przełamać stereotyp, gdzie dresiarze siedzą w Betach Ta teoria przeminęła i była bardzo tandetna.

Opublikowano

Z jakiego folderu wziąc te brakujące pliki i gdzie je dokładnie wgrac do Exter?

SIG.jpg

Opublikowano

Z jakiego folderu wziąc te brakujące pliki i gdzie je dokładnie wgrac do Exter?

masz wszystko napisane w temacie..

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Mam visual studo 2010.

To co jest w  include_source_mt2 i lib_source_mt2 MAM DODANE DOBRZE TAK JAK W TEMACIE.

ss z visuala:

643e7132.png

Więc nw czemu te błędy.

SIG.jpg

Opublikowano

Mam visual studo 2010.

To co jest w  include_source_mt2 i lib_source_mt2 MAM DODANE DOBRZE TAK JAK W TEMACIE.

ss z visuala:

643e7132.png

Więc nw czemu te błędy.

Gdzies ty to dodal. xD W 5. punkcie masz ... Projects and Solutions -> VC++ Directories, klikasz 2 razy w Projects and Solutions lub ta strzałkę klikając rozwijasz listę. -,-

Opublikowano (edytowane)

@NoName#2

Po kompilacji tak to wygląda,gdzie są błędy??

Jak to poprawić?

http://wklej.to/1LwzF

Edytowane przez Panaceum37.

SIG.jpg

Opublikowano

Błędy na końcu kompilacji

1>  cryptlib-5.6.1MT.lib(cryptlib.obj) : MSIL .netmodule or module compiled with /GL found; restarting link with /LTCG; add /LTCG to the link command line to improve linker performance
1>cryptlib-5.6.1MT.lib(cryptlib.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xlen(void)" (?_Xlen@_String_base@std@@SAXXZ)
1>cryptlib-5.6.1MT.lib(cryptlib.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_String_base::_Xran(void)" (?_Xran@_String_base@std@@SAXXZ)
1>cryptlib-5.6.1MT.lib(gf2n.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: void __thiscall std::_Mutex::_Unlock(void)" (?_Unlock@_Mutex@std@@QAEXXZ)
1>cryptlib-5.6.1MT.lib(gf2n.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: void __thiscall std::_Mutex::_Lock(void)" (?_Lock@_Mutex@std@@QAEXXZ)
1>cryptlib-5.6.1MT.lib(integer.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "private: static void __cdecl std::locale::facet::facet_Register(class std::locale::facet *)" (?facet_Register@facet@locale@std@@CAXPAV123@@Z)
1>cryptlib-5.6.1MT.lib(integer.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: static void __cdecl std::_Locinfo::_Locinfo_ctor(class std::_Locinfo *,class std::basic_string<char,struct std::char_traits<char>,class std::allocator<char> > const &)" (?_Locinfo_ctor@_Locinfo@std@@SAXPAV12@ABV?$basic_string@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@2@@Z)
1>C:\Users\xyx\Desktop\metin2dev\src\client\bin\Metin2Dev_Release.exe : fatal error LNK1120: 6 unresolved externals
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 15 up-to-date, 0 skipped ==========