Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka jest twoja ulubiona wersja?

Ziusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

planuję zrobić serwer który przypomni czasy, gdy Minecraft nie był tak zaawansowany jak dzisiaj, gdy tekstury raziły po oczach, gdy szukanie węgla stanowiło wzywanie, a cobblestone był tak brzydki, że aż piękny :)

Krótko mówiąc, Projekt Nostalgia.

I tu mam do was pytanie, na jakiej wersji chcielibyście ponownie zagrać? 

Opublikowano

Tak, 1.2.5 piekne tekstury generator swiata ;p. Obecnie tworze serwer a doklanie budowle na spawn dla mojego serwera  i na pewno na tym generatorze wybuduje. Ale całość i tak będzie na 1.8 gdy juz wszystko będzie stabilnie chodzilo.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Ja najlepiej wspominam betę i te pierwsze wersje jakie były bo wtedy dużo grałem w MC. 

Aczkolwiek na alfie nie przyszło mi jeszcze grać. 

imo tak jak up 1.2.5 ew. 1.2.1 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Stwórz serwer na wersję 1.5.2, ale bardziej polecam na te nowsze wersję, typu 1.8, 1.7.2, ponieważ większość graczy przechodzi teraz na te wersję, ze względu, że więcej na nich gra osób.

Opublikowano

Tak samo dla mnie 1.5.2, oryginalnie.

Mało jest takich dobrych,ciekawych rozwiniętych serwerów więc jak najbardziej wybiorę tę opcje.

1.8 też są ciekawe bo więcej osób na nich gra, ale to wszystko zależy od zaangażowania w serwer. 

Kappa.

Opublikowano

Pamiętam te stare czasy Alphy 1.2.6, kiedy grałem z kolegą. Cobblestone był piękny za tamtych czasów no i oczywiście generator i te piękne góry. Polecam

MCWG.eu

Opublikowano

a ja nareszcie skonczyłem txt packa z grafik 1.2.5 działający na 1.7.2 :D W sumie 160 textur przekonwektorowanych pozostalych 100 nie dawałem bo są takie same w mc 1.7.2 wiem ze minimalne róznice sa miedzy wersjami ale o to minimum mi chodzilo ;p.

coż za uczucie nareszcie znów zobaczyc stary wyglad drzew cobla,gravela lisci a nawet kolor grassa czy jego ksztalt jest inny. Oczywiscie stare wybuchanie tnt, strzelanie z łuku odgłosy.. coś pięknego.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Moim ulubionym 1.5.2, nie wyłączał mi się i nie wyłącza laptop a na tych 1.8 itd. to już tylko 5 min. gry i koniec. W dodatku nie ma w 1.5.2 takiej mechaniki, może i więcej bugów, mało serwerów, ale więcej modów i lepsza tekstórka i lepszy generator świata - oryginalny minecraft :) .

Opublikowano

Najbardziej lubiłam wersje, w których były tylko dwa rodzaje drzew. Jednak minusem były różne niedogodności, jak niełączące się schody czy ograniczenia w ustawianiu półpłytek.

KLIKNIJ

ABY PRZEJŚĆ DO PREZENTACJI ODCINKA ZWIĄZANEGO Z LEAGUE OF LEGENDS

Opublikowano

Szczerze wisi mi wersja ;)

Jeżeli server ma być taki jak te dzisiejsze i obrobione w 'autorskie' pluginy to odpuść ;) bo takich mamy masę

A jeżeli chcesz zrobić naprawdę oldGames bez zabezpieczeń terenu przed kradzieżą itp zagram na tym :)

TEMAT

Opublikowano

1.2.5-1.5.2 wtedy serwery miały klimat, nie było setek takich samych nudnych serwerów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Również uważam, że ostatecznie może to być 1.5.2 jednak jeśli chcesz, żeby przypomnało to taki hardcore jak był na poczatku minecrafta to zejdź o wersje niżej ;)

Opublikowano

Ja uważam że najlepszą wersją była a1.2_01, ten stary cobble i fun z gry. Jednym minusem jest to, że nikt prawie już na aplhie nie gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...