Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Death Parade

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisząc średnie miałem na myśli, że oczekiwałem od tego anime więcej, jednak w pewien sposób mnie zawiodło, ale nadal na 7dmke może wyjść, lub też wyżej(co jest bardzo mało prawdopodobną opcją). ;) Rzeczywiście powinienem lepiej "ułożyć" tamto zdanie...

Opublikowano

Pisząc średnie miałem na myśli, że oczekiwałem od tego anime więcej, jednak w pewien sposób mnie zawiodło, ale nadal na 7dmke może wyjść, lub też wyżej(co jest bardzo mało prawdopodobną opcją). ;) Rzeczywiście powinienem lepiej "ułożyć" tamto zdanie...

Jesteś okrutny. :(

Postać Chiyuki (black haired woman) naprawdę mi przypasowała - emocjonalna, młoda i piękna dziewczyna umiera, jej pamięć zostaje wymazana ponieważ Decim nie może znaleźć sposobu aby ją uczciwie osądzić (nie ma najmniejszego sensu, skoro wie że jest martwa). Chiyuki powoli odzyskuje wspomnienia, zdaje sobie sprawę że umarła, ale nadal pomaga Decimowi w osądzaniu innych ludzi. Nagle jej ręka zaczyna się kruszyć, okazuje się że z lalki powstała więc w lalkę się obróci ( xD wytłumaczone limitem czasu jaki człowiek może przebywać w zaświatach).

Za sam dramat pokazany w tym anime, opening, ending fabułę oraz bardzo dobrą moim zdaniem kreskę (wliczam animacje) dam zasłużone 9/10 jeśli poziom utrzyma się do samego końca.

Niesamowicie mi zleciał czas przy tym tytule, podejrzewam że we wiosennym sezonie nic takiego już nie znajdę.

*sniff* szkoda wielka :<

417711489342956987022.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

11 odcinek smutny

no i Decim taki podstępny :O

Ciekawe co ten dziadek chce zrobić.

Scena po endingu nasunęła mi myśl, że chce przejąć kontrolę nad tym ich światem.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@KlauS.

Dopiero 11 obejrzałeś? xD

#GameOver

Ku*wa ale się poryczałem jak dziecko, będę tęsknił za Chiyuki i chyba nawet Decimem.. #NoHomo

Dziadek tak jak myślałem nie jest żadnym poj*busem tylko mądrą lalką, brawa dla niego za pozwolenie Nonie na eksperyment!

Jedyna postać jakiej nie polubiłem to Ginti, wysłał pannę świruskę i pana playboya do pustki (piekła), powinien za to odpokutować. :c

Anime bardzo dobre, soundtracki pobudzające emocje we właściwych momentach, poza tym opening i ending mistrzostwo!

Tak jak nie lubię wystawiać ocen poszczególnym anime tak tutaj czuję się dumny, że mogę dać z ręką na sercu 9/10.

594801427509067987022.jpeg

417711489342956987022.png

Opublikowano

9 albo nawet 10. Przed chwilą skończyłem oglądać. Piękne anime, ten klimat - normalnie odjazd. 

Soundtracki pobudzają emocje + OP/ED super

Pokazane do czego ludzie są zdolni ( samobójstwo, zazdrość, zemsta itp. ) Podobał mi się również sposób ich osądzania - gry

Zakończenie według mnie udane 

Ładna kreska

1 minus? Za krótkie ... chociaż ile można pokazywać osądzanie. Tyle przypadków co pokazali, nie mogą stale tego samego

Z drugiej strony będzie mi trochę brakowało niektórych bohaterów. Za krótki odcinek

Opublikowano

Dobre anime. Powiedziałbym nawet bardzo dobre. NIe zauważyłem żadnej dziury fabularnej, czy wady. Oglądało się przyjemnie, raczej nie było momentów nudy. Anime też w pewnym sensie ma coś wspólnego z filozofią, w którą wierze, i którą lubię. To anime to kawał dobrego tworu, dla doceniających szczegóły, dobrą, spójną fabule widzów. Niekoniecznie dla tych, bo po prostu jarają się walkami i wszystko inne mają w d***e. . Kreska na wysokim poziomie, muzyka świetna, nawet dodalem soundtrack już do playlisty na yt. Zakończenie? Sensowne i logiczne. Niemniej jednak brakowało mi tych emocji, czy jakiegoś mega wciągnięcia, więc anime daje ocene 7/10. Jakbyście byli ciekawi pełnej mojej oceny, to macie ją tu:  http://scr.hu/1wdk/ciqz8

Moja ogólna ocena może wydawać się niska, bo to tylko 7, no ale co ja poradzę, że nie wzbudziło to anime we mnie żadnych większych emocji i nie spowodowało wielkiego wciągnięcia ;) Staję się niestety coraz mniej podatny na anime i coraz ciężej mnie zadowolić :(

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Darkovsky

Właśnie? już piszę to przy drugim anime - nie żebym jakoś go bronił, ale co dokładnie? można prosić o uargumentowanie? :D 

Opublikowano

Super anime, cud miód orzeszki ;_;

Taki smutek teraz, co ja zrobię ze swoim życiem ;_;

Ciekawi bohaterowie, powaga, kontrastowy opening (ale za to dobry) i wspaniały ending + temu towarzyszą niesamowite soundtracki = mistrzostwo ;-;

Daję dziesiątkę, dawno nie widziałem czegoś tak wciągającego i poruszającego w ciągu kilku ładnych sezonów. 

@down

Moje oceny są pod wpływem emocji wywołanych tytułem, nigdy nie są obiektywne - w końcu to oceny. Jak anime było dobre, to dostaje wysoką ocenę, jak chciałbym kontynuację/idealnie się zakończyło - ma 10. Zawsze lepsze to, niż ocenianie "bardzo dobrego anime" na ocenę 7 i patrzeć na wszystko jako schematyczną serię. 

I wiem, że został wykonany celowo, przecież to się da łatwo zauważyć. 

Ach, i trafiają tam tylko tytuły, które faktycznie u mnie sobie czymś zasłużyły - podaj dowolną serię z nich, a podam sensowny argument, dlaczego zasługuje na 10 ;p

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Super anime, cud miód orzeszki ;_;

Taki smutek teraz, co ja zrobię ze swoim życiem ;_;

Ciekawi bohaterowie, powaga, kontrastowy opening (ale za to dobry) i wspaniały ending + temu towarzyszą niesamowite soundtracki = mistrzostwo ;-;

Daję dziesiątkę, dawno nie widziałem czegoś tak wciągającego i poruszającego w ciągu kilku ładnych sezonów. 

akurat twoje oceny nie są nic warte, bo polowa Twojego mala to dziesiątki.

co do kontrastowego openingu to został on zrobiony specjalnie. Tzn. nie z byle kaprysu, ale, żeby zwrócić spostrzegawczym widzom uwagę na przeslanie tej serii.

Polega ono na tym, że jak jest czarne, to też białe. Żeby polepszyć osądzanie, nona chciałaby decim stał się bardziej ludzki. Przez to czeka go wiele cierpienia, bo odczuwa emocje i posiada empatię.  Białe nie istnieje bez czarnego, a czarne bez białego ;) 

XrgAYyk.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dotarłem gdzieś do 5 odcinka i potem przerwałem ponieważ nauka mnie pochłonęła. Seria spodobała mi się gdyż jest inna od innych, samo studio, które produkuję te anime bardzo się postarało. Wcześniejsze ich produkcję były ... beznadziejne, na moje oko. Ale te anime ma w sobie to coś... :D­

Opublikowano

Dobre anime jak dla mnie. Podobają mi się bardzo realistyczne reakcje postaci, Death Parade jest w stanie pokazać jakie zło potrafi wyjść z człowieka pod wysoką presją i podczas strachu przed śmiercią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...