Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka szkoła po gimnazjum?

Kokoszka.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W Technikum informatycznym nie nauczysz sie nic co bylo by jakies skomplikowane tylko same podstawy, Przynajmniej w mojej okolicy tak jest ale mysle ze wszedzie to samo. No chyba ze jestes samoukiem no to idz na Informatyka bo zawsze bedziesz mial jakis papierek pod to a w szkole bedziesz miał lajcik:)

Opublikowano

pi***ol php, wybierz pythona jeżeli chodzi o web.

No jescze jest c#, na który warto spojrzeć.

Ja też myślałem, że mnie informatyka kręci, ale tak na prawdę kręci mnie tylko programowanie, reszta lekcji, a szczególnie UTK i Podstawy technik internetowych to totalne 0.

Ehh HTML i coś w rodzaju skryptu? PHP podstawą? 3 krotnie nie, panu dziękujemy. // tak. śmiechłem.

Jeżeli chodzi ci o hajsy to najlepiej jest nauczyć się Javy.

em napisałem że jeśli chce budować strony to chyba w pythonie się nie napisze rejestracji co?xD

a co to jest dla cb HTML? xD jezyk programowania? PHP tak jest podstawą do budowania stron aby ogólnie coś zacząć wątpię że od razu się rzuci na JS flasha itd :P

Opublikowano

Zależy czy chce kodować stronę czy robić pod nią grafikę ja tak podałem tylko to co według mnie powinno się znać :D

Opublikowano

najlepsi informatycy to samouki  B)

jesli nie kreci Cie to i nie masz pewnosci ze chcesz to robic, to albo lec no risk no fun albo wybierz ogolniaka tyle ze powo z sama matura :P

ja w gim tez sie interesowalam rzeczami ktorych w szkolach nie uczyli... i polecialam yolo na hotelarstwo, nie narzekam jest zajebiscie :P 

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

Ja też miałem iść na informatyke ale zmieniłem w ostatniej chwili papiery i nie żałuję tego. Jest teraz straszny wysyp informatyków trudno będzie o robotę, chyba że będziesz w czymś wybitnym.
Masz tyle chłopie kierunków a ty się porywasz na informatyke.

Deus vult

Opublikowano

no i co z tego że jest wysyp jak oni idą tylko dlatego by pograć? i co? mają ten zawód technika jak nie wiedzą tak naprawdę nic prócz złożenia kompa i tyle :D A jak się idzie na grafika czy programistę i jest się w tym dobrym to nie ma szans żebyś szukał pracy nie wiadomo ile.. :P ale najważniejsze jest to, żeby znaleźć pracę taką jaką się lubi i tyle ;-D bo to była by męka chodzić do pracy której się nienawidzi! :D

złożenie kompa około +/- 10zł

Opublikowano

no i co z tego że jest wysyp jak oni idą tylko dlatego by pograć? i co? mają ten zawód technika jak nie wiedzą tak naprawdę nic prócz złożenia kompa i tyle :D A jak się idzie na grafika czy programistę i jest się w tym dobrym to nie ma szans żebyś szukał pracy nie wiadomo ile.. :P ale najważniejsze jest to, żeby znaleźć pracę taką jaką się lubi i tyle ;-D bo to była by męka chodzić do pracy której się nienawidzi! :D

do pracy się chodzi po to aby utrzymać rodzine, a nie dla przyjemności.

Deus vult

Opublikowano

No to powodzenia w życiu mój drogi. ;)

Jak dla mnie to od razu lepiej zostać bezdomnym, niż chodzić codziennie ­do pracy której nie lubię i siedzieć tam 8h wkurwiając się na wszystko, a potem w domu narzekać jaka to praca nie dobra, jak to mało płacą, jaki to szef c*****y. I tak, aż do emerytury, tylko po to żeby utrzymać rodzinę za te 1580zł brutto. Informatykow fakt, jest dużo. Ale dobrych informatyków już nie tak wiele. ;)

10zł za złożenie kompa? Nie wiem w jakim kraju. Serwisy i sklepy to najwięksi oszuści i naciągacze (owszem, nie pakujmy wszystkich do jednego wora, bo jest kilka uczciwych). Ostatnio kuzynka oddała komputer do naprawy - nie wiedziała co jest nie tak, panowie obczaili, wymienili dysk i zgadnij ile wzięli za usługę. 200zł za zlokalizowanie problemu i wymianę dysku + 200zł za dysk. Więc... To samo z kartami graficznymi: robią reballingi, które są droższe od wartości tej karty graficznej. A znam takich historii wiele więcej.

@Wojciech..   /down

Jeśli pieniądze sprawiają Cię szczęśliwym to ok. ;) Temat szczęścia już kończę.

Opublikowano

No to powodzenia w życiu mój drogi. ;)

Jak dla mnie to od razu lepiej zostać bezdomnym, niż chodzić codziennie ­do pracy której nie lubię i siedzieć tam 8h wkurwiając się na wszystko, a potem w domu narzekać jaka to praca nie dobra, jak to mało płacą, jaki to szef c*****y. I tak, aż do emerytury, tylko po to żeby utrzymać rodzinę za te 1580zł brutto. Informatykow fakt, jest dużo. Ale dobrych informatyków już nie tak wiele. ;)

Chyba cos pomyliles bo zamiast chodzisz do roboty ktora lubie i dostawac 1.5k wole robic w robocie ktora jest mi obojetna i zarabiac 10k i byc zajebiscie szczesliwym.

Deus vult

Opublikowano

Ja chodzę do bardzo dobrego liceum,mam rozszerzoną matematykę,informatykę,angielski i fizykę.Myślę o studiach na AGH Informatyka stosowana,ale wiem że pójdę na studia bo jestem w LO :)

A aktualnie najlepsze są prace inżynieryjne,ponieważ większość osób aktualnie to omija i nie ma ludzi na takie stanowiska 

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

No wiadomo ze jak się idzie do pracy która się lubi za 1000 zł a prace która się nie cierpi za 15 to można oko przymknąć ale to wtedy gdy naprawdę jest ciężko i wtedy się idzie ale nie na całe życie xD

Opublikowano

tylko gdzie dostaniesz prace, w której będziesz zarabiał 15k miesięcznie? Szczególnie gdy nie będziesz miał doświadczenia, chyba tylko gdy będziesz handlował narkotykami,ca programiści(bo o takim zawodze rozmawiamy) nie zarabiają 1k ;)

Opublikowano

Jeśli masz taki średni zapał do szkoły to nie polecam informatyki. Informatyka ma sens , gdy dobrze ogarniasz , jesteś po dobrej szkole lub po studiach.

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Na tym etapie, wybór szkoły opieraj na swoich zainteresowaniach i tym co chcesz robić dalej.

Żadne inne rady nie są Ci teraz potrzebne. 

Życie bywa tak przewrotne, że niestety często nasze założenia nijak mają się do tego co ześle nam los. Gdybym był w Twoim wieku i ktoś powiedziałby mi że moje życie będzie wyglądać tak jak wygląda teraz to najzwyczajniej w świecie bym go wyśmiał. Fakt, pracowałem na to ciężko i najzwyczajniej w świecie miałem też sporo farta, ale kto powiedział że Ty też go nie będziesz miał ? :)

Powodzenia !

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...