Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy podepnie mi ktoś plugin pod MYSQL?

Codii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@TheMolkaPL

Już mu o tym pisałem, lecz wyjechał na mnie z pys*%em, z tego co wywnioskowałem to tirex mu nie odpisuje. Te gildie tworzą same tabelki (kiedyś tworzyły, te z backdorem), wiec pewnie autor tematu kupił jakiąś nie dokończą edycję lub coś mu backdoor tirex źle wrzucił i blokuje działanie MySQL :).

Juz wyślę te tabele aby temat był szybciej zamknięty i aby nie było spamu, o ile znów nie uzna ze chce kraść coś ci jest 1 wielkim dnem :D.

(Kraść 2 klasy z MySQL, dużo mi one pomogą jak stare edycje z backdorem są publiczne - haha)

~Pozdrawiam

@Edit

Wejdź w phpmyadmin, w SQL i tam wrzuć cmd a jak nie masz to podaj tabele to napisze :)

logo-mpc.png

Opublikowano

Omg mam te tabelki tylko jak je tam daje to mi blad wyskakuje a nie moge go podac bo jestem na telefonie.

--

Opublikowano

@Kresrek007

wysle ci tabele i ten blad co mi wyskakuje jak wpisuje. Robie to w  phymyadmin w sql

@Codii Tu masz te tabele:

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tguildsex` (
  `guildID` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `tag` varchar(8) DEFAULT NULL,
  `nazwa` varchar(32) DEFAULT NULL,
  `world` varchar(32) DEFAULT NULL,
  `x` int(25) DEFAULT NULL,
  `y` int(25) DEFAULT NULL,
  `z` int(25) DEFAULT NULL,
  `homeX` int(25) DEFAULT NULL,
  `homeY` int(25) DEFAULT NULL,
  `homeZ` int(25) DEFAULT NULL,
  `promien` int(25) DEFAULT NULL,
  `lider` varchar(16) DEFAULT NULL,
  `zalozono` int(100) DEFAULT NULL,
  `friendlyFire` int(1) DEFAULT NULL,
  `maxCzlonkow` int (5) DEFAULT NULL,
  `czlonkowie` varchar(999) DEFAULT NULL,
  `mistrzowie` varchar(999) DEFAULT NULL,
  `sojusze` varchar(999) DEFAULT NULL,
  `punkty` int(10) DEFAULT NULL,
  `zabicia` int(10) DEFAULT NULL,
  `zgony` int(10) DEFAULT NULL,
  `ban` bigint(255) DEFAULT NULL,
  `powod` varchar(999) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`guildID`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `gracze_gildii` (
  `graczID` int(10) DEFAULT NULL AUTO_INCREMENT,
  `nick` varchar(16) DEFAULT NULL,
  `UUID` varchar(999) DEFAULT NULL,
  `ranga` int(1) DEFAULT NULL,
  `points` int(100) DEFAULT NULL,
  `kills` int(100) DEFAULT NULL,
  `deaths` int(100) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`graczID`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;

A Tutaj blad ktory mi wyskakuje po wpisaniu tego wszystkiego do SQL:

Błąd

Zapytanie SQL:

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tguildsex` (  `guildID` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,  `tag` varchar(8) DEFAULT NULL,  `nazwa` varchar(32) DEFAULT NULL,  `world` varchar(32) DEFAULT NULL,  `x` int(25) DEFAULT NULL,  `y` int(25) DEFAULT NULL,  `z` int(25) DEFAULT NULL,  `homeX` int(25) DEFAULT NULL,  `homeY` int(25) DEFAULT NULL,  `homeZ` int(25) DEFAULT NULL,  `promien` int(25) DEFAULT NULL,  `lider` varchar(16) DEFAULT NULL,  `zalozono` int(100) DEFAULT NULL,  `friendlyFire` int(1) DEFAULT NULL,  `maxCzlonkow` int (5) DEFAULT NULL,  `czlonkowie` varchar(999) DEFAULT NULL,  `mistrzowie` varchar(999) DEFAULT NULL,  `sojusze` varchar(999) DEFAULT NULL,  `punkty` int(10) DEFAULT NULL,  `zabicia` int(10) DEFAULT NULL,  `zgony` int(10) DEFAULT NULL,  `ban` bigint(255) DEFAULT NULL,  `powod` varchar(999) DEFAULT NULL,  PRIMARY KEY (`guildID`)) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;

MySQL zwrócił komunikat: dot.gif

#1046 - No database selected

Wszystko to co jest w tabeli kopiuje i wklejam to do SQL.

--

Opublikowano

Tak jak pan wyżej napisał.

Tworzysz bazę danych następnie w nią "wchodzisz", po wejściu używasz zapytań SQL.

(Post napisałem, gdyż nie dodałeś, że jeśli nie wejdzie w tą bazę danych to nie zadziała zapytanie SQL)

logo-mpc.png

Opublikowano

@TheMolkaPL kiedy chce stowrzyc ta baze danych to mi sie wyswietla takie cos Utwórz bazę danych i pod spodem wpisje tguildsex pod tym utworz baze danych a obok tego jest metoda porownywania napisow i jest jakies armscii8_bin ascii_bin i inne co mam wybrac?

--

Opublikowano

@TheMolkaPL zrobilem to nazwe bazy danych dalem tguildsex metoda porownywania napisow dalem utf8_general_ci i utf8_bin i mi wyskoczyl taki blad #1044 - Access denied for user 'edb_20085'@'%' to database 'gildie'

--

Opublikowano

Czyli nie możesz tworzyć nowych baz danych. Masz jedną narzuconą przez dostawcę i musisz się do niej przystosować.

Po prostu wchodzisz na hosting, klikasz z lewej strony nazwę istniejącej bazy danych przypisanej dla Twojego użytkownika (u Ciebie jest to 20085) oraz dopiero jak w to klikniesz klikasz w zakładkę Zapytanie SQL.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Jeśli używasz MySQL z hostingu enderchest.pl, masz z góry przypisaną nazwę bazy danych "edb_IDserwera", musisz w nią wejść a następnie wykonać zapytanie SQL.

logo-mpc.png

Opublikowano

@TheMolkaPL Gdzie ja mam w to wejsc nic nie widze zadnej zakladki jedynie to co u gory po lewej stronie 20085 bukkit zalecany dla 200 graczy i tylko to a tego nie moge kliknac JPRDL.

--

Opublikowano

W phpmyadmin z lewej strony masz logo "phpmyadmin", poniżej masz edb_20085. Musisz w to kliknąć. Gdy w to klikniesz na głównym miejscu ekranu powinny się pojawić jakieś tabelki lub nie. Kliknij wtedy na górny pasek w zakładkę Zapytanie SQL.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@Codii Zrobilem to i teraz mi sie takie cos wyswietlilo:

# MySQL zwrócił pusty wynik (zero wierszy).
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tguildsex` (
`guildID` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`world` varchar(32) DEFAULT NULL,
`x` int(25) DEFAULT NULL,
`y` int(25) DEFAULT NULL,
`z` int(25) DEFAULT NULL,
`homeX` int(25) DEFAULT NULL,
`homeY` int(25) DEFAULT NULL,
`homeZ` int(25) DEFAULT NULL,
`promien` int(25) DEFAULT NULL,
`lider` varchar(16) DEFAULT NULL,
`zalozono` int(100) DEFAULT NULL,
`friendlyFire` int(1) DEFAULT NULL,
`maxCzlonkow` int (5) DEFAULT NULL,
`czlonkowie` varchar(999) DEFAULT NULL,
`mistrzowie` varchar(999) DEFAULT NULL,
`sojusze` varchar(999) DEFAULT NULL,
`punkty` int(10) DEFAULT NULL,
`zabicia` int(10) DEFAULT NULL,
`zgony` int(10) DEFAULT NULL,
`ban` bigint(255) DEFAULT NULL,
`powod` varchar(999) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY (`guildID`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;# MySQL zwrócił pusty wynik (zero wierszy).[...]

--

Opublikowano

Czyli tabele zostały utworzone, wejdź w baze danych, tam ma liste tabeli i kliknij w tą tabele a następnie wejdź w strukturę i sprawdź czy wszystko jest.

@Edit

Up szybszy :3

~Pozdrawiam

logo-mpc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...