Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy wyborze plików, postawieniu serwera na VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, to znowu ja xD Tym razem zwracam się do was z prośbą o podanie DOBREGO I DOKŁADNEGO poradnika jak postawić serwer Metin2 na VPS od podstaw, jest wgrany tylko system ;p

Kolejna prośba dotyczy plików serwerowych. Chcę się tylko pobawić z kolegami. ew. Zaprosić kilku typa z mpc forum na serwer , więc poszukuję plików serwerowych w miarę odbugowanych (żeby mi się nikt nie wjebał :D) Najlepiej Easy lub 4fun/pvp, na tym forum nic konkretnego i w miarę bez bugów nie znalazłem, może wy mi pomożecie :D A no i przydała by się strona do rejestracji, IS Fajnie jakby był, ale nie musi być ;)

Opublikowano

Pliki rykoxa sobie pobierz... A co do poradnik to nie ma w instalacji nic skomplikowanego...

Jedyne co tak naprawde potrzebujesz to mysql

Pierwszy raz wgl ruszam VPS'a, więc dla mnie to czarna magia, ale stwierdziłem, że kiedyś trzeba zacząć :D

taki_niesmialy - dobre pliki, typowo 4fun
poradników jest masa ;-)
To są pliki wgrane do FreeBSD, a ja potrzebowałbym samych plików, nie chce mi się wyciągać ich z BSD
Opublikowano

Pierwszy raz wgl ruszam VPS'a, więc dla mnie to czarna magia, ale stwierdziłem, że kiedyś trzeba zacząć :D

To są pliki wgrane do FreeBSD, a ja potrzebowałbym samych plików, nie chce mi się wyciągać ich z BSD

Schittset 2010 - http://www.mpcforum.pl/topic/600502-serverfiles-2010-by-schittset/

Polecam link z 4shared bo reszta wygasła. :)

Poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/268940-tut-stawianie-dedyka/

Opublikowano

Ok, pliki mam, poradnik jest, ale mógłbym Cię jeszcze prosić o DL do tych Libów, które tam są? Ponieważ linki tam wygasły i nie potrafię znaleźć tego tutaj na forum. + Polecisz jakąś stronę pod serwer? Nie zależy mi na jakichś cudach, chodzi mi tylko o to by nie rozwalili mi serwera i żeby postał, a ja mógłbym się poduczyć trochę i spróbować coś stworzyć :D I skąd wziąć klienta pod te pliki?

Opublikowano

Ok, pliki mam, poradnik jest, ale mógłbym Cię jeszcze prosić o DL do tych Libów, które tam są? Ponieważ linki tam wygasły i nie potrafię znaleźć tego tutaj na forum. + Polecisz jakąś stronę pod serwer? Nie zależy mi na jakichś cudach, chodzi mi tylko o to by nie rozwalili mi serwera i żeby postał, a ja mógłbym się poduczyć trochę i spróbować coś stworzyć :D I skąd wziąć klienta pod te pliki?

Clienta jakiegoś z interentu 2010.

Strona(zwyczajna):

http://www.mpcforum.pl/topic/1298596-strona-pod-hamachi/

http://www.mpcforum.pl/topic/1257238-strona-pod-serwery-hamachi/

Porty masz w tym temacie w załącznikach na dole(liny.zip):

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

Opublikowano

Ok dzięki. Teraz pytanie najważniejsze. Jak wgrać pliki serwerowe na Linux Debian 7.0? Wiem, że muszę użyć VB, ale jak go wgrać, jak go potem obsługiwać ? Help me? xD

Opublikowano

Ok dzięki. Teraz pytanie najważniejsze. Jak wgrać pliki serwerowe na Linux Debian 7.0? Wiem, że muszę użyć VB, ale jak go wgrać, jak go potem obsługiwać ? Help me? xD

Jeśli masz możliwość to zmień system na FreeBSD, na Linuxie jako początkujący będziesz się pewnie bawił i bawił aż w końcu i tak nie uruchomisz serwera. 0_0

Jak już koniecznie chcesz to pobierz na tym linuxie odpowiedniego VB:

https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads

606841420541838974005.png

Nie bawiłem się nigdy z serwerem/vb na linuxie, ale zawsze możesz spróbować pobrać i zobaczyć co się dzieje.

Do VB potrzebujesz tak czy siak wirtualnej maszyny gotowej(.vhd)

Opublikowano

Jeśli masz możliwość to zmień system na FreeBSD, na Linuxie jako początkujący będziesz się pewnie bawił i bawił aż w końcu i tak nie uruchomisz serwera. 0_0

Jak już koniecznie chcesz to pobierz na tym linuxie odpowiedniego VB:

https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads

606841420541838974005.png

Nie bawiłem się nigdy z serwerem/vb na linuxie, ale zawsze możesz spróbować pobrać i zobaczyć co się dzieje.

Do VB potrzebujesz tak czy siak wirtualnej maszyny gotowej(.vhd)

Właśnie wpakowałem się w VPS na Mintshost gdzie nie mogę mieć systemu FreeBSD, szkoda mi go zmarnować i nie wiem co teraz zrobić. ; /

Opublikowano

Mam pytanie, jak edytować klienta metin2 z 2010 roku pod serwer? Nie wiem co zmienić w serwerinfo.py, jak wchodzę do gry, serwerów jest 7, jak zmienić to na 1 serwer? 

No i tak jak wyżej, jak poprawnie ustawić to serverinfo.py, tak aby serwer działał. Bo teraz mam tylko " Zostaniesz połączony z serwerem...." i tak ciągle :D

Opublikowano

Mam pytanie, jak edytować klienta metin2 z 2010 roku pod serwer? Nie wiem co zmienić w serwerinfo.py, jak wchodzę do gry, serwerów jest 7, jak zmienić to na 1 serwer? 

No i tak jak wyżej, jak poprawnie ustawić to serverinfo.py, tak aby serwer działał. Bo teraz mam tylko " Zostaniesz połączony z serwerem...." i tak ciągle :D

W serverinfo zmieniasz wszędzie IP na swoje po prostu, tak samo z portami jeśli chcesz jakiś inne.

Opublikowano

W serverinfo zmieniasz wszędzie IP na swoje po prostu, tak samo z portami jeśli chcesz jakiś inne.

Pozmieniałem wszystkie IP i nadal jest tylko "zostaniesz połączony z serwerem...", nie trzeba zmienić czegoś jeszcze? 

Opublikowano

A jak wpiszesz źle pasy co się dzieje ? Jeśli porty są l, zapory i antyvir wyłączony powinno już być ok, uruchamiaj z admina.

Portmap mam od Terenza, nie dodawałem tam żadnych portów, tylko zmieniłem IP na swoje.

Moje Game to 34083, nawet jak wpiszę źle passy to jest " Zostaniesz połączony z serwerem" i tak ciągle. 

Jeśli trzeba zmienić pong w tych plikach to tego nie zrobiłem bo nwm o co z tym chodzi i jak to zmienić :D

Opublikowano

Portmap wlaczony? Skype gg off itp? 

Portmap mam od Terenzo, nic nie dodawałem i włączam go przed startem maszyny.

Co do Skype, gg to nie mam nawet tego na kompie.

Ponawiam pytanie, czy PONG może być przyczyną mojego problemu? W końcu to pliki 2010 

Opublikowano

Portmap mam od Terenzo, nic nie dodawałem i włączam go przed startem maszyny.

Co do Skype, gg to nie mam nawet tego na kompie.

Ponawiam pytanie, czy PONG może być przyczyną mojego problemu? W końcu to pliki 2010 

Opublikowano

Dobra, pong zmieniłem, ale w dalszym ciągu jest coś nie tak. 
W ps widać, że nie uruchamiają się chanele, a w syserr nic nie ma. 
O co tu może chodzić? 

Opublikowano

Nie może nic w syserr nie być, no chyba,że nie masz danych symlinków do game o.O

Ja jestem tutaj ciemny :D

Tak jak mówię w ps nie ma żadnego procesu z chanelami.

A w chl1 > Syser ostatni log jest z czerwca i jest tylko jeden. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...