Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer minecraft na powieści HOBBITA

Czy gralibyście na takim serwerze? Miałby prawo utrzymania się ?   

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy gralibyście na takim serwerze?

2. 2. Miałby prawo utrzymania się ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wpadłem na pomysł stworzenia serwera minecraft opartą na powieści HOBBIT :) Cała rozgrywka toczyła by się w mieście, które chronione byłoby przez mury, i jego mieszkańcy walczyliby z potężnymi potworami aby to miasto obronić i nie pozwolić do zniszczenia domów, roli z jedzeniami itp. Z każdego moba, wylatywały by monety (waluta serwera) za którą można by było kupować uzbrojenie, mikstury, czy też jedzenie potrzebne do życia, oraz rozbudowy domu. W oddali widniała by ogromna góra pełna złota, diamentów, lecz aby zdobyć całe złoto musielibyśmy przejść przez szereg katakumb, zagadek, wyzwań zręcznościowych czy też zagadek logicznych, a dopiero na samym końcu zabić potężnego smoka który broni owego bogactwa. I pytanie odnosi się do was czy taki serwer ma byt o utrzymanie się, i też czy przyciągałby graczy ? I tutaj zadanie należy do was, proszę o komentarze oraz udział w ankiecie. Dziękuje :) 

http://www.mpcforum.pl/topic/1262762-zostane-gm/

Siemka, zostanę ADMINEM na serwerze metin 2, znam ortografie i ogarniam komendy. Mogę również pomóc przy serwie mt2. Więcej info na PW :)

Opublikowano

Co do serwera to bardzo fajny pomysł. Chodzi mi tylko o jedną rzecz. Chodzi o to że na górze walczysz ze smokiem. Według mnie lepie by było gdyby na górze walczyło by się z Sauronem. Liczę że rozpatrzysz tę propozycję.

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł serwera. Tylko kto ci to wszystko wykona? Mapę/pluginy? Jeżeli masz dużo czasu i chęci nikt Ci nie broni stworzenia takiego serwera :)

P.S
Jak byś mógł zrób też różne klasy (np: Mag , Alchemik itd)

JEŻELI POMOGŁEM DAJ LAJKA :)

Opublikowano

Co do serwera to bardzo fajny pomysł. Chodzi mi tylko o jedną rzecz. Chodzi o to że na górze walczysz ze smokiem. Według mnie lepie by było gdyby na górze walczyło by się z Sauronem. Liczę że rozpatrzysz tę propozycję.

Bardzo fajny pomysł serwera. Tylko kto ci to wszystko wykona? Mapę/pluginy? Jeżeli masz dużo czasu i chęci nikt Ci nie broni stworzenia takiego serwera :)

P.S

Jak byś mógł zrób też różne klasy (np: Mag , Alchemik itd)

Zacznij od przeczytania Hobbit BŁAGAM. @pan_ml3ko z sauronem ? Przecież nie da się z nim walczyć ...

Serwery na podstawie Star Wars:

Ja - Wiesz kto był uczniem Quin jon jin ?

Właściciel - Nie

Jeżeli chodzi o fabule na podstawie książki/filmu chętnie pomogę :>

reklama.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi o fabule na podstawie książki/filmu chętnie pomogę :>

Cześć na podstawie filmu :) Oglądałem wszystkie części. Chciałbyś mi pomóc przy budowie mapy ? 

Z Sauronem nie da się walczyć tak jak kolega wyżej napisał. Nie chodzi mi o to że bezpośrednio walczyć na górze ze smokiem. Aby dojść do owego bogactwa musisz przejść przez szereg zagadek logicznych, zręcznościowych, wykazać się wiedzą na temat minecrafta lub Hobbita :) A dopiero później gdy obudzisz smoka walczysz z nim :)

Dziękuję za opinię i wzięcie udziału w ankiecie, ale chciałbym więcej komentarzy oraz więcej głosów, aby być bardziej przekonany :) 

Siemka, zostanę ADMINEM na serwerze metin 2, znam ortografie i ogarniam komendy. Mogę również pomóc przy serwie mt2. Więcej info na PW :)

Opublikowano

Obstawiam że to byłby 1 taki serwer... :D. Hmmm ten smok z którym walczysz na górze, pewie zrobisz EnderDragona z inną teksturką (y) xD .Ale czekam na realizacje twojego serwera :)

Opublikowano

roli z jedzeniami

jestem na nie.

czy też jedzenie potrzebne do życia, oraz rozbudowy domu.

Jedzenie potrzebne do rozbudowy domu, zawsze marzyłem o dachu w wołowiny :D

I kilka innych ciekawych fragmentów, błędy robi każdy, ale bez przesady :D

Ale tak to nie ma sensu, wymyśl coś oryginalnego, bo to zawsze fajnie brzmi, a potem się okazuje że to zwykły server MC z citizens.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Szczerze ? Większość graczy mc to dzieci(bez urazy) więc "j****y szmok zabil mnie oddajcie mi ity omg wtf zal"

Opublikowano

Szczerze ? Większość graczy mc to dzieci(bez urazy) więc "j****y szmok zabil mnie oddajcie mi ity omg wtf zal"

Poskarże się mamie ;-;

Co do serwera to zaje***** pomysł ale jeżeli byłoby dużo graczy to musialbys kombinowac z teleportami itp. Smok zmienić teksturę w ogóle stworzyć teksturę no i jeszcze mapa wybudowanie jej to dużo czasu ale to nie to co wybudowanie 100 pięter z anime SAO ;) więc oczywiście pomysł fajny jak stworzysz serwer daj znać pomogę ci z pluginami ;)

Opublikowano

Poskarże się mamie ;-;

Co do serwera to zaje***** pomysł ale jeżeli byłoby dużo graczy to musialbys kombinowac z teleportami itp. Smok zmienić teksturę w ogóle stworzyć teksturę no i jeszcze mapa wybudowanie jej to dużo czasu ale to nie to co wybudowanie 100 pięter z anime SAO ;) więc oczywiście pomysł fajny jak stworzysz serwer daj znać pomogę ci z pluginami ;)

Dziękuję za twoją opinię i na pewno się odezwę gdy będę potrzebował pomocy :) Szukam również budowniczych, osoby którym budowanie nie znudzi się po dniu czy 2  :) 

A to już nie moja sprawa ;) Nie będzie umiał się kolega zachować na serwerze, to ja albo moja ekipa już się tym zajmie, będzie trzeba to dostanie bana, sory ale nie toleruje przekleństw. Idzie się na smoka z własnej decyzji i gdy jest się uzbrojonym :) 

jestem na nie.

Jedzenie potrzebne do rozbudowy domu, zawsze marzyłem o dachu w wołowiny :D

I kilka innych ciekawych fragmentów, błędy robi każdy, ale bez przesady :D

Ale tak to nie ma sensu, wymyśl coś oryginalnego, bo to zawsze fajnie brzmi, a potem się okazuje że to zwykły server MC z citizens.

Skoro fajnie brzmi to trzeba się postarać aby o zrobić tak aby nie tylko fajnie brzmiało ale również wyglądało. Zwykły serwer? Heh ... no cóż dzięki za twoją opinię. Według mnie jest to oryginalny pomysł bo nigdzie się z takim serwerem nie spotkałem. 

Obstawiam że to byłby 1 taki serwer... :D. Hmmm ten smok z którym walczysz na górze, pewie zrobisz EnderDragona z inną teksturką (y) xD .Ale czekam na realizacje twojego serwera :)

Dziękuję za opinię :) I gdy tylko będzie pomysł zrealizowany dam znać na forum. Oczywiście będą na pewno nabory na budowniczych.

Opublikowano

Budowałem taki serwer 2 lata temu z 5 kolegami, była mapa 10x10k ,którą budowaliśmy 1.5 roku była zakebista.

Pluginów mieliśmy 70 skończonych, kolega pracował nad nimi. Pewnego razu pojechał on na wakacje i zapomniał przedłużyć serwera i całą mapa w pizdu. Jakbyś chciał to mogę pomóc, bo mi tej mapy szkoda ;/

Opublikowano

Budowałem taki serwer 2 lata temu z 5 kolegami, była mapa 10x10k ,którą budowaliśmy 1.5 roku była zakebista.

Pluginów mieliśmy 70 skończonych, kolega pracował nad nimi. Pewnego razu pojechał on na wakacje i zapomniał przedłużyć serwera i całą mapa w pizdu. Jakbyś chciał to mogę pomóc, bo mi tej mapy szkoda ;/

Każda pomoc się przyda :) Więc jak chcesz, i masz chęci bardzo proszę odezwij się na prywatnej wiadomości. 

Opublikowano

Po co to robić? I tak kur*a to będzie serwer z Citizens i brzydko zbudowane w pizdu.

Przynajmniej nie kolejne sv+frakcje. Zobaczymy jak ci pójdzie.

Opublikowano

Po co to robić? I tak kur*a to będzie serwer z Citizens i brzydko zbudowane w pizdu.

Przynajmniej nie kolejne sv+frakcje. Zobaczymy jak ci pójdzie.

Typowy Polak :) Po co coś robić skoro i tak będzie brzydko zbudowane i wgl ... Nie wiesz jak będzie zbudowane więc nie możesz oceniać mojego serwera :) Nikt nie ma takich zdolności budowniczych jak ty, że budujesz kurde... nie wiem w jaki sposób ... 

Opublikowano

Z wielka chęcią bym na takim zagrał, bo jestem fanem Hobita i Władcy Pierścieni :) Jeżeli chodzi o budowę i inną pomoc jestem chętny.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Było już 3/4 tematy z tym serwer'em.

Było dużo zapowiedzi ale ani jeden serwer nie wystartował.
Osobiście jestem na nie.
­

Opublikowano

Pomysl, oryginalny :-D

Tylo się zastanawiam...

To ma byc mini gra?

Bo jak zrobisz 1 smoka to ktos go dednie i zaraz dzieci (bez obrazy) napisza: ''rzal nie ma smoka co za guwno".

baner1.png

Opublikowano

Zrobić Rasy takie jak były w filmie(krasnoludy, orkowie itp)

I każdy na początku gry by sobie wybrał :)

Na serwerze 1 unikalny przedmiot chodzi mi o pierscień że jak ktoś kliknie na niego to jest niewidzialny dopóki znów nie kliknie, ale w tedy np. orkowie go namierzają :)

Opublikowano

Było już 3/4 tematy z tym serwer'em.

Było dużo zapowiedzi ale ani jeden serwer nie wystartował.

Osobiście jestem na nie.­

Jesteś na nie bo było dużo zapowiedzi i żaden nie został ukończony ... no skoro tak rozumiecie no to trudno ;) 

Zrobić Rasy takie jak były w filmie(krasnoludy, orkowie itp)

I każdy na początku gry by sobie wybrał :)

Na serwerze 1 unikalny przedmiot chodzi mi o pierscień że jak ktoś kliknie na niego to jest niewidzialny dopóki znów nie kliknie, ale w tedy np. orkowie go namierzają :)

Dziękuję za pomysł :) Wezmę go pod realizację :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...