Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona marketofscripts.ovh - Pierwsza taka strona w POLSCE!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• brak jakiejkolwiek estetyki strony
  • bardzo słaby design
  • favicona zapewne skądś podpierdzielona
  • część z bannerami skopiowana (z skript.pl)
  • "skripty"
  • administratorzy serwisu są w wieku 14-16 lat więc nie wiem jak ta strona może istnieć, jakieś tam cytaty: "[12:50:46] adek: uwież mi że sie mylisz", "jego sklep jest zjebany...", mogę dać tego znacznie więcej, ale pytanie: po co?
  • brak zarejestrowanej działalności gospodarczej
  • serwis jest reklamowany w sposób wysyłania spamu, np. na skype/ forach

Mógłbym podać jeszcze kilkanaście argumentów, dlaczego nie warto jest korzystać z ów serwisu, ale nie zamierzam tracić mojego cennego czasu na jakieś brednie. Ktoś kto chce na poważnie sprzedawać swoje skrypty (do pluginu Skript) zapraszam na moje forum (link podany na moim profilu) gdzie jest duża społeczność, która z pewnością będzie zainteresowana kupnem waszych dzieł.

Generalnie serwis można określić jednym słowem: bullshit.

Jakim prawem jesteś w stanie stwierdzić, że platformy tworzone przez 14-16 latków nie mają prawa istnieć?

Autorzy nie robią nic złego udostępniając swój projekt i czekając na hejty (bo tylko to tutaj dostają). Uczymy się przez całe życie. Masz prawo do obiektywnej oceny ale to co właśnie napisałeś to jest jeden, wielki bullshit. Nie wiem, jak Sz. Pan może bezpodstawnie twierdzić, że młodzież w wieku 14-16 lat nie jest w stanie zrobić porządnej platformy internetowej.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@1373230489-U611928.pngSopher.

1.Nie opłaca się wbijać na twoje j*b*ne forum powody prosze:

a ) Dostaje się WARNY za pisanie PRAWDY w swoim statusie

b ) Połowa scriptów jest kopią drugiego

2.Kto kopiuje pomysły ? gdy @adi199820 załatwiał na twoim "Forum" reklamę fajnie się ukradło pomysł co ? :)

3.Kto powiedział że strona prowadzona przez 16 latków jest zła ? Ty jesteś 19 latkiem i jesteś takim j*b*nym debilem że żal d*** ściska

@Edit

Widzę że pupilki już lubią komentarz pana sophera   <3 (dałeś im po 10 SopherPoins :))

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngSopher.

• brak jakiejkolwiek estetyki strony
  • bardzo słaby design
  • favicona zapewne skądś podpierdzielona
  • część z bannerami skopiowana (z skript.pl)
  • "skripty"
  • administratorzy serwisu są w wieku 14-16 lat więc nie wiem jak ta strona może istnieć, jakieś tam cytaty: "[12:50:46] adek: uwież mi że sie mylisz", "jego sklep jest zjebany...", mogę dać tego znacznie więcej, ale pytanie: po co?
  • brak zarejestrowanej działalności gospodarczej
  • serwis jest reklamowany w sposób wysyłania spamu, np. na skype/ forach

Mógłbym podać jeszcze kilkanaście argumentów, dlaczego nie warto jest korzystać z ów serwisu, ale nie zamierzam tracić mojego cennego czasu na jakieś brednie. Ktoś kto chce na poważnie sprzedawać swoje skrypty (do pluginu Skript) zapraszam na moje forum (link podany na moim profilu) gdzie jest duża społeczność, która z pewnością będzie zainteresowana kupnem waszych dzieł.

Generalnie serwis można określić jednym słowem: bullshit.

Człowiek uczy się na błędach, a pisanie w sposób jaki ty piszesz od razu widać że kręcisz, ponieważ:
Data utworzenia projektu(MarketOfSkripts.pl): http://scr.hu/2a3i/to97z Domeny: http://scr.hu/2a3i/s9sma wynika więc z tego że ukradłeś projekt.

Dowiedziałeś się o nim wtedy kiedy chcieliśmy zawiązać współpracę, a kiedy przyszło co do czego olałeś nas i wszystko wyszło na jaw, że nas oszukałeś.
Skąd wziąłeś ten cytat człowieku? Taka jest prawda i tyle. Dlaczego tak sądzę? Ponieważ kradniesz pomysł, banujesz użytkowników na swoim forum, cenzurujesz forum chodź nie masz do tego prawa(wolność słowa).
Nie potrzebujemy żadnej działalności gospodarczej, ponieważ nie pobieramy żadnych pieniędzy na swoje utrzymanie, czy na coś innego, tylko na serwis więc robimy to dobrowolnie i korzyści z tego jedynie użytkownicy. Oprócz tego skoro wszystko przeznaczamy na serwer to nasze dochody są zerowe, więc nawet nie ma z czego odliczać podatek.
Sam też wątpię, że masz działalność gospodarczą, ponieważ gdybyś ją miał musiałbyś podać informacje na temat niej(numer, siedziba itd- piszę z pamięci co, ale na pewno coś trzeba...). Oprócz tego chyba samo utrzymanie firmy kosztuje 1050 zł miesięcznie - tak mi mówił tata, który prowadzi firmę... Wątpię, że chcesz ładować tysiąc złotych w forum i to miesięcznie.
A nie mam prawa się reklamować na forach/czy innych komunikatorach, jeżeli ich regulamin tego zabrania.

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRizee

Prawdopodobnie źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o to, że młodzi ludzie tworzą strony www i nie są dobre, lecz o to, że to właśnie ci ludzie prowadzą takie strony (administrują nimi). Takie dzieci mają zerowe pojęcie o prowadzeniu takiego serwisu, nie znają podstaw administracji, biznesu. Oczywiście nie mówię tu o wszystkich, lecz większej grupie.

@HOT11

1.a. Żaden użytkownik nie dostał ostrzeżenia za status, który był zgodny z regulaminem.

1.b. Jaki ja mam na to wpływ? Każdy splagiatowany skrypt trafia w ciągu kilku/ nastu godzin do kosza - nic więcej nie mogę zrobić.

2. Nigdy z adi19820 nie zacząłem żadnej współpracy.

3. Mhm.

@adi19820

Hah. Gówno mnie obchodzi to kiedy sobie stworzyłeś jakiś folder lub kupiłeś domenę. Ja mogę powiedzieć, że mój serwis istnieje od ponad roku. I to coś zmieni?
Rozmawialiśmy już na temat "pomysłu" i temat został całkowicie wyczerpany więc nie wiem jaki sens jest, żebyś nadal to ciągnął. W dodatku nigdy nie zacząłem z tobą (wami) żadnej współpracy. Byłem tym zainteresowany, aczkolwiek cały czas powtarzałem, że nic nie zrobię dopóki design strony nie będzie zmieniony. Ty się uparłeś przy nim (bo zapewne nic lepszego nie jesteś w stanie zrobić, bo przecież kopiujesz mój kod z mojego serwisu) więc zrezygnowałem.

Cytat jest zaczerpnięty z jednej z rozmów, który wczoraj przeprowadziłeś na skype z jednym z moich PUPILKÓW (haha). W dodatku mam prawo do zbanowania każdego użytkownika, edytowania postu, a nawet usunięcia go bez jakiejkolwiek twojej zgody. Mam to gdzieś czy ci to nie pasuje czy nie. Skoro założyłeś konto na MOIM forum to automatycznie zaakceptowałeś regulamin.

Skarbówka ma to gdzieś czy zarobione pieniądze bierze "do kieszeni" czy przeznaczacie na dalszy rozwój. Powodzenia :)

"A nie mam prawa się reklamować na forach/czy innych komunikatorach, jeżeli ich regulamin tego zabrania."

Haha, tutaj to dowaliłeś. Dam 2 ss'y i wszystko będzie wyjaśnione.

Fragment regulaminu z mojego forum: http://screenshooter.net/101488818/elxsnml

Jedno z multi kont administratora serwisu "MarketOfSkripts": http://screenshooter.net/101488818/brticjp

P.S Czy naprawdę jest ktoś na tyle głupi, że chce zamierza płacić za to, żeby wystawić swój skrypt na tej pseudo-stronie bez jakiejkolwiek gwarancji sprzedaży? Jeżeli jesteś człowiekiem myślącym to zapraszam na moje forum, tam nie musisz nic płacić - wystarczy, że masz konto (link na moim profilu).

Opublikowano

Ehhhh widać czujesz się wyraźnie lepszy bo masz więcej na liczniku :)

Chciałbym przypomnieć że mpcforum to nie miejsce na wojny stron i kłótnie.

A teraz tak parę argumentów odnośnie posta:

" żeby wystawić swój skrypt na tej pseudo-stronie bez jakiejkolwiek gwarancji sprzedaży" - użytkownik sam wystawia skrypty, a potem ktoś inny sam je kupuje i pobiera, nie wiem jaki mielibyśmy mieć interes w oszukiwaniu kogokolwiek, bo od razu by zjechali i opinia by była tak negatywna, że nikt by na strone u nas nie był.

" tam nie musisz nic płacić - wystarczy, że masz konto" - zapomniałeś dodać o bezwględnym posłuszeństwie wobec Ciebie(co widać po Twojej administracji ;) ), na razie u nas też trzeba płacić, ale to niedługo. Zastanawiamy się nad innym sposobem utrzymania serwisu, a że zależy nam na zgodzie z prawem jest to wręcz naszym priorytetem. Obecnie jeszcze do końca nie popieliśmy się pod firmę, bo prowizja nie jest pewna. Mamy nadzieję, że uda nam się utrzymać serwer bez prowizji.

"Takie dzieci mają zerowe pojęcie o prowadzeniu takiego serwisu, nie znają podstaw administracji, biznesu." - nie chcę wdawać się w flamewar, ale pochwal sie wiekiem swojej administracji... Zerowe pojęcie o biznesie? brałem udział w olimpiadzie przedsiębiorczości i mam 2 miejsce w szkole, a byłem najmłodszym uczestnikiem, a wyobraź sobie że w mojej szkole są też ludzie  Twoim wieku - jak widać to nie wiek czyni człowieka mądrym ;)

"że nic nie zrobię dopóki design strony nie będzie zmieniony" - Został już zmeiniony i podobał Ci się z tego co kojarzę, a potem nagle zdanie zmieniłeś, po czym adek znalazł temat na Twoim forum o sklepie :)

"Skarbówka ma to gdzieś czy zarobione pieniądze bierze "do kieszeni" czy przeznaczacie na dalszy rozwój. Powodzenia  :)" - dzięki, ale chyba to nie na tym polega by straszyć się skarbówka prawda? :)

"Fragment regulaminu z mojego forum: <link>" - No tak fajnie, że dopisałeś go znacznie później to 1, a mi dałeś warna za spam statusami, o czym ja nigdy w regulaminie nie widziałem, a spamem tego ZUPEŁNIE bym nie nazwał, po prostu statusy zawierały niewygodne treści :)

"Jedno z multi kont administratora serwisu "MarketOfSkripts":" - Ehhh masz stare logo chcesz nowe? :D
"Gówno mnie obchodzi to kiedy sobie stworzyłeś jakiś folder lub kupiłeś domenę. Ja mogę powiedzieć, że mój serwis istnieje od ponad roku. I to coś zmieni?" - Nom zmieni, pokaże kto od kogo pomysł skopiował :)

"Ty się uparłeś przy nim (bo zapewne nic lepszego nie jesteś w stanie zrobić, bo przecież kopiujesz mój kod z mojego serwisu) więc zrezygnowałem." - on nie jest do niego przywiązany, bo inaczej by nic w nim nie zmieniał, a taką zmianę planujemy(w wyglądzie).

Tak poza tym to długo tresowałeś swoich adminów? :P
Każdy jeden lajk jest od Twojej administracji xD

Przypadek? :) Ciekawe jak ich poinformwałeś o tym ;)

Powodzenia ze sklepem, my Tobie świństw nie robimy, więc mam nadzieję, że będziesz uczciwą konkurencją.

Opublikowano

@Slupik

Nie wiem o jaki licznik chodzi, ale domyślam się, że o wiek. Jakoś za bardzo mnie to nie obchodzi, że jestem starszy od was i nie czuję się lepszy pod tym względem, bo chciałbym wrócić do czasów gimnazjum.

Nie chodziło mi o to, że po sprzedaniu kogoś skryptu nie wypłacicie mu jego należności, lecz o to, że aby wystawić skrypt należy zapłacić za jakąś tam pseudo-licencję, którą sobie wymyśliliście (lol). Jestem prawie pewny, że nie znajdzie się taki idiota, który wystawi tam swój skrypt bez jakichkolwiek danych analitycznych strony. W dodatku wasza domena jest totalnym zerem w pozycjonowaniu witryn w wyszukiwarkach (przykład: google) więc wątpię, aby był jakiś ruch na stronie.

O jakim posłuszeństwie wobec mnie? Hah. Jeżeli ktoś ma mnie w d***e to okej, niech korzysta śmiało z forum dopóki PRZESTRZEGA regulaminu. Zauważ też, że gdyby użytkownicy byli niezadowoleni to by po prostu nie korzystali z forum lub (tak jak wy) "prowadzili" ze mną bezsensowną wojnę, którą ja i tak wygram. Jeszcze przytoczę jeden z waszych głupszych pomysłów - chcieliście mnie zmusić do tego, aby sam siebie zbanował na własnym forum tylko po to, aby oddać "władzę" komuś innemu - nigdy nie myślałem, że ktoś wpadnie na taki pomysł, ale widzę, że jednak jakieś debile się znajdą.

"ale pochwal sie wiekiem swojej administracji..." - administratorem serwisu jestem tylko ja, jeżeli chodzi o moderację serwisu to jest ona może i młoda (tak jak wy), ale z pewnością bardziej ogarnięta niż wy razem wzięci. O KURDE, TO POSZALAŁEŚ. Wygrać szkolny konkurs, ale jesteś niesamowity. A teraz bardziej poważnie, w gimnazjach/ szkołach ponadgimnazjalnych są co prawda lekcje przedsiębiorczości, ale nie ma tam żadnej wzmianki o prowadzeniu działalności gospodarczej w internecie. No chyba, że w tej przecudownej podstawie programowej coś się zmieniło w ciągu tych kilku lat.

Ten design strony jest nadal tak gówniany jak wcześniej.

Nikogo nie straszę skarbówką, lecz po prostu miejcie się na baczności, bo prowadzenie takiej działalności gospodarczej jaką wy aktualnie prowadzicie jest nielegalne i nie zamierzam już więcej na ten temat się wypowiadać.

Tak, haha. Edytowałem przed chwilą regulamin, żeby udowodnić tobie, że zrobił konto niezgodne z regulamin (dla ludzi niemyślących - to był sarkazm). Haha. Jeżeli uważasz, że właśnie po to edytowałem regulamin zajrzyj na stronę http://archive.org/web/i sprawdź to sam. W dodatku po każdej aktualizacji regulaminu jest o tym informacja na forum w dziale aktualności/ lub jest wysyłana PW/ e-mail do użytkownika, aby zapoznał się z nowym regulaminem.

"Jedno z multi kont administratora serwisu "MarketOfSkripts":" - Ehhh masz stare logo chcesz nowe?

I właśnie tym powyższym pytaniem udowodniłeś, że macie gdzieś regulaminy serwisów. A przecież jesteście takimi poważnymi biznesmenami, że przestrzegacie każdych zasad jakie wam narzucają (o tym pisał adek wcześniej).

Mój serwis działa już ponad rok, a wasz jakieś kilka miesięcy. Więc stwierdzenie "Nom zmieni, pokaże kto od kogo pomysł skopiował" gówno tutaj znaczy.

Powtarzam jeszcze raz, bo widzę, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem - administratorem mojego forum jestem tylko ja, nikt inny.

Nikogo nie "tresuję", nikogo do niczego nie zmuszam. Osoby, które dały mi lajka obserwują ten temat i zapewne byli zgodni z moim postem więc dali lajka - bo czemu by nie? Okej, jeżeli te lajki tak bardzo robią na tobie wrażenie i to dam ci tego lajka, żebyś poczuł się lepiej.

P.S Po tym jak mnie obrażaliście, kpiliście sobie z mojej osoby, spamowaliście na moim forum i nawet groziliście mi nie zostawię tak tej sprawy i zamierzam doprowadzić wasz gówno-serwis do całkowitego upadku. Nie zamierzam dalej prowadzić tej konwersacji, bo nie mam na to czasu. Idę grać w lola, pis jo.

Jeżeli naprawdę uważacie, że adek to osoba, która nadaje się na administratora takiego serwisu to obejrzyjcie ten film (lub jakieś inne) i zastanówcie się czy nie zmieniliście zdania. Materiał dałem w spoilerze, ponieważ obejrzenie go może skutkować poważnym zaburzeniom równowagi psychicznej :)

Opublikowano
"Nie wiem o jaki licznik chodzi, ale domyślam się, że o wiek." - zgadłeś :)

"którą sobie wymyśliliście (lol)" - może i wymyśleliśmy, ale po ot by utrzymać serwer

" "prowadzili" ze mną bezsensowną wojnę, którą ja i tak wygram" - to Ty pierwszy wypowiedziałeś się w tym temacie :) Poza tym "kto stoi niech uważa żeby nie upadł" ;)
"sam siebie zbanował na własnym forum tylko po to, aby oddać "władzę" komuś innemu - nigdy nie myślałem, że ktoś wpadnie na taki pomysł, ale widzę, że jednak jakieś debile się znajdą." - wyrywać z kontekstu zawsze można, coś kojarzę, ale wolałbym dokładniej sobie przypomnieć sytuację, bo w obecnym kształcie jest to raczej dezinforamcja

"O KURDE, TO POSZALAŁEŚ. Wygrać szkolny konkurs, ale jesteś niesamowity. A teraz bardziej poważnie, w gimnazjach/ szkołach ponadgimnazjalnych są co prawda lekcje przedsiębiorczości, ale nie ma tam żadnej wzmianki o prowadzeniu działalności gospodarczej w internecie. No chyba, że w tej przecudownej podstawie programowej coś się zmieniło w ciągu tych kilku lat." - nie chwalę się tym nigdzie, chciałem tylko uzmysłowić, że wiek od razu nie skazuje mnie na brak wiedzy, który sama minie po prostu z wiekiem. Dlatego specjalnie dodałem że najmłodszy i że z ludźmi w Twoim wieku. Nie interesowałem się podstawą programową, ale wiele rzeczy nie może się jakoś szczególnie różnić od życia realnego.
"Ten design strony jest nadal tak gówniany jak wcześniej." - dlatego mówiłem że go będziemy zmienić kolejny raz, ale dizęki za te barwne porównanie

"Nikogo nie straszę skarbówką, lecz po prostu miejcie się na baczności, bo prowadzenie takiej działalności gospodarczej jaką wy aktualnie prowadzicie jest nielegalne i nie zamierzam już więcej na ten temat się wypowiadać." - jak pisałem zależy nam na zgodzie z prawem i chcemy by taki stan rzeczy trwał jak najkrócej

"Tak, haha. Edytowałem przed chwilą regulamin, żeby udowodnić tobie, że zrobił konto niezgodne z regulamin (dla ludzi niemyślących - to był sarkazm)." - nie mówię, że przed chwilą, ale zdajem mi się że regulamin z tym punktem nie był od samego początku, bo w ostatnim czasie widziałem chyba w czyimś statusie info, o tym, że już nie można reklamować stron i że jedynie Żyraf ma pozwolenie. Poza tym jak pisałem ja miałem warna np. za spam statusami, choć spamem to nie było, a w regulaminie na ten temat nic nie było

"I właśnie tym powyższym pytaniem udowodniłeś, że macie gdzieś regulaminy serwisów. A przecież jesteście takimi poważnymi biznesmenami, że przestrzegacie każdych zasad jakie wam narzucają (o tym pisał adek wcześniej)." - trochę taki dowcip z sarkazmem miał to być ;) Konto też raczej założyliśmy dla żartu i śmialiśmy się, że jeszcze nie zbanowane :P
W zasadzie zakładał je adek.

"Mój serwis działa już ponad rok, a wasz jakieś kilka miesięcy. Więc stwierdzenie "Nom zmieni, pokaże kto od kogo pomysł skopiował" gówno tutaj znaczy." - jak microsoft teraz zrobiłby coś dokładnie takiego samego po rozmowie z nami, o wstępnym partnerstwie, to skopiowałby od nas pomysł czy nie? jasne że tak pomimo dłuższego bycia na rynku...
"administratorem mojego forum jestem tylko ja, nikt inny." - dobrze wiesz że chodizło mi o moderatorów i tą całą sforę, nie chciało mi się rozdrabniać

"Osoby, które dały mi lajka obserwują ten temat i zapewne byli zgodni z moim postem więc dali lajka - bo czemu by nie? Okej, jeżeli te lajki tak bardzo robią na tobie wrażenie i to dam ci tego lajka, żebyś poczuł się lepiej." - lajki mam gdzieś, po prostu zwracam uwagę na po części komiczną sytuację, w której Twój post wiernie jest lajkowany przez podległych. Oczywiście świadczy to też o przywiązaniu załogi i posłuszeństwie co jest dobre, ale tutaj trochę mnie śmieszy :)

"P.S Po tym jak mnie obrażaliście, kpiliście sobie z mojej osoby, spamowaliście na moim forum i nawet groziliście mi nie zostawię tak tej sprawy i zamierzam doprowadzić wasz gówno-serwis do całkowitego upadku. Nie zamierzam dalej prowadzić tej konwersacji, bo nie mam na to czasu. Idę grać w lola, pis jo." - chciałbym wiedzieć kiedy z Ciebie kpiłem :)
A sam opini też nie masz wzorowej bo popytałem się trochę o Ciebie. Nie chce wymieniać nicków itd. bo nie wiem czy byliby zadowoleni z ujawnienia ich, więc wolę zachować konkretne informacje dla siebie.

"zamierzam doprowadzić wasz gówno-serwis do całkowitego upadku" - bardzo dziękuję :) Jestem godny podziwu zaciętości i uporu. Życze powodzenia w prowadzeniu forum i miłej rozgrywki ;)

"Materiał dałem w spoilerze, ponieważ obejrzenie go może skutkować poważnym zaburzeniom równowagi psychicznej  :)" - Obrażanie faktycznie świadczy o wysokim poziomie intelektualnym. Oprócz tego nie rozumiem, co to ma do rzeczy. Im jest sie młodszym tym bardziej widać zmiany - nieraz dorośli mówią wydoroślałeś" i nastepuje to właśnie, gdy człowiek jest młody, pokazuje to że trzeba patrzeż z rezerwą na filmiki wrzucone parę miesięcy temu.
Nie rozumiem również co to ma do strony? Wszystko robi system, który został sprawdzony, administracja zatwierdza jedynie darmowe skrypty, a adek zna sie na skryptach, dlatego nie wiem w czym masz problem. Osobiście kiedy rejestrowałem się na mpcforum, paypalu czy wielu inncyh serwisach nie obchodził mnie właściciel tylko możliwości jakie oferuje serwis.
Ciekaw jestem, czy ty jesteś takim aniołkiem :)

Jak nie chcesz to nie korzystaj. Ja pod Twoim tematem nie piszę tak jak ty pod tym.
Opublikowano

Beka.

Sorry, muszę się wtrącić.

>>"administratorem mojego forum jestem tylko ja, nikt inny." - dobrze wiesz że chodizło mi o moderatorów i tą całą sforę, nie chciało mi się rozdrabniać<<

Chciałbym zauważyć jedną zasadniczą różnicę. Moderator ma po prostu za zadanie ogarnianie forum i pilnowanie, aby użytkownicy przestrzegali regulaminu. Nie ma w tym wielkiej filozofii i jeśli ktoś ma choć trochę oleju w głowie to spokojnie da sobie radę. 
Natomiast wasz serwis jest jakby nie patrzeć "trochę" bardziej skomplikowany od zwykłego forum. To biznes, sprzedaż i kupno skryptów. Tu nie wystarczy usuwać niepotrzebny spam i warnować za jakieś drobnostki. Tu chodzi o rzeczywiste pieniądze. I może i owszem, wiek nie zawsze oznacza to samo, blabla, ale z zachowanie Adka wyraźnie wskazuje, że w tym przypadku jedank jest to prawda.
Zwracam też uwagę na fajny sposób reklamowania. Spamowanie. Wszędzie, gdzie sie da.

Ach, i zamin zaczniecie twierdzić, że jestem pupilkiem Sophera. Owszem, znam go. Nie jestem jednak w żadnym stopniu jego "pupilkiem".
"A sam opini też nie masz wzorowej bo popytałem się trochę o Ciebie".
Owszem, nie ma. Sam mogę napisać, że ma wkurzający charakter i czasem potrafi człowieka doprowadzić do stanu, w którym może usmażyć jajecznicę na czole. Ale nie zmienia to faktu, że on się ZNA na tym, na czym robi.

W przeciwieństwie do was.

2iw7m89.jpg

Opublikowano

Jeżeli zrobicie więcej niż tylko MC to się tam zadomowie, może zróbcie to odrazu to coś tam wam powracam.

...................\/...................

Opublikowano

@ Sebek4321

"W przeciwieństwie do was." - serwis jeszcze nie wystartował. Pragnę zauważyć że najbardziej jadą na nas użytkownicuy forum i to nie byle użytkownicy :)

"Moderator ma po prostu za zadanie ogarnianie forum i pilnowanie, aby użytkownicy przestrzegali regulaminu. Nie ma w tym wielkiej filozofii i jeśli ktoś ma choć trochę oleju w głowie to spokojnie da sobie radę. " - Nie wchodziłem specjalnie na forum, by popatrzeć jakie macie rangi i uprawnienia, więc określiłem was administracją, dla mnie nie jest to żadnym grzechem

"Zwracam też uwagę na fajny sposób reklamowania. Spamowanie. Wszędzie, gdzie sie da." - nie pochwalam, ale zgaduję że to skype, możesz go po prostu usunąć czy zablokować czy coś... Niektórzy YTberzy robili mi tak samo i usunąłem ich ze skype i po problemie.

"I może i owszem, wiek nie zawsze oznacza to samo, blabla, ale z zachowanie Adka wyraźnie wskazuje, że w tym przypadku jedank jest to prawda." - co się uczepiliściee tego Adka. Adek sam nie jest właścicielem. Poza tym wszystko wykonuje system, który został przetestowany. Zastanawia mnie również od kiedy najpierw szukasz informacji o właścicielu, a dopiero potem się rejestrujesz na danej stronie - może jestem dziwny ale ja  nigdy tak nie zrobiłem.... po prostu jeżeli gdzieś mam potrzebę się zarejestrować to to robię, a obowiązkiem administratorów jest uczciwe postępowanie. W tym wypadku adek jako administrator, ma tylko za zadanie akceptować DARMOWE skrypty i tyle.

@Adamosking

Widzę juz kolejna propozycja :)

No to trzeba będzie nad tym zacząć pracę, lub gruntownie przemyśleć to.

Opublikowano

"Zastanawia mnie również od kiedy najpierw szukasz informacji o właścicielu, a dopiero potem się rejestrujesz na danej stronie"

Niemalże nigdy tak nie robię. Jest jednakże jeden wyjątek. Jeżeli jakiś serwis wymaga (czy coś w tym stylu) korzystania z prawdziwych pieniędzy, to robię to tylko wtedy, jeśli jest to serwis zaufany. Taki na przykład jak PayPal. Wasza strona jest mała, badziewna i prawie nikomu nie znana. Osobiście pragnąłbym więc czegoś się o niej dowiedzieć, a nie ślepo rzucać hajsem.

2iw7m89.jpg

Opublikowano

"Wasza strona jest mała, badziewna i prawie nikomu nie znana. Osobiście pragnąłbym więc czegoś się o niej dowiedzieć, a nie ślepo rzucać hajsem." - jak wspominałem gdybyśmy ukradli coś od razu byśmy stracili na opini i strona by upadła, a wg mnie dla 10 zł nie warto. Oprócz tego każda strona kiedyś była nieznana, dopiero potem stała się popularna.

Oprócz tego opinię wypowiadających się bierzemy pod uwagę, oczywiście w granicach rozsądku, bo Panom z forum Sophera najbardziej by chyba odpowiadało jej zamknięcie ;P

No ale w teorii nie ma się co dziwić, bo mają własny sklep.

Osobiście nie mam zaufania do sophera a jakoś nie spamię o tym w jego temacie, bo walka z nim nie ma sensu, bo on zawsze coś znajdzie wymyśli itd., a i tak się nic nie zmieni. Tylko sobie nerwy popsuje... ;)

"Osobiście pragnąłbym więc czegoś się o niej dowiedzieć" - Pytaj o co chcesz, odpowiemy jeżeli będzie to możliwe, a pytanie nie będzie budzić zastrzeżeń(np nie odpowiemy na pytanie dotyczące naszej strategii rozwoju(ogólnie możemy powiedzieć co zamieżamy, ale nie wszystko, bo dawka tajemnicy zawsze musi być przed otwarciem)).

Możesz napisać post, skontaktwać się na PW, TS, czy jakoś inaczej, choć najbardziej odpowiadają mi te 3 formy komunikacji.

Opinia faktycznie zgodna z prawdą bo strona mało znana i pieniądzę rzecz ważna, ale jak wspominałem mamy nadzieję, że serwis się rozwinie. Jeżeli masz jakiś pytania naprawdę zachęcam do rozmowy, tylko nie na zasadzie zarzutów, nie znacie się bo jesteście młodzi, bo adek to dzieciak itd. bo to puste hejty, a mi zależy na konstruktywnej rozmowie.

Opublikowano

Nie przejmuj się tymi komentarzami. To że pofatygowali się aby zerknąć do tematu i próbować podburzyć pomysł świadczy jedynie o tym, ze widzą poważną konkurencję i obawiają sie was. Biznes to biznes i nikt nikomu nie zabroni konkurować, ba! Nawet taka zdrowa konkurencja jest czymś dobrym dla danej spółki, ale przez niektórych zamienia sie to w takie chore burzenie projektu w który wrzuciliśmy dużo pracy. Jak się rozwinie MOS to dobrze, tego wam życzę. Lecz jeżeli to upadnie to zdobędziecie juz jakąś wiedzę na ten temat. Od siebie dodam że nie warto uderzać na Polski rynek.

Opublikowano

@Aysein

trochę nie możemy już ponieważ domena, a utrzymanie domeny nie jest w cale tanie.

@Burned123

No cóż co się dziwić jeżeli może to zaburzyć pracę forum + $ z reklam się może skończyć, ale to prawda lepiej powalczyć sobie na spokojnie niż robić/zmieniać koncepcje strony całkowicie płacić za wygląd bo jednej osobie czy więcej się nie spodoba, każdemu w dzisiejszym świecie nie da się dogodzić, ale już powoli to rozwiązujemy aby każdemu mogła się spodobać strona. Ale kto powiedział że tylko na polskim rynku chcemy się rozwinąć strona będzie nie tylko w polskim języku.

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

@Aysein

trochę nie możemy już ponieważ domena, a utrzymanie domeny nie jest w cale tanie.

@Burned123

No cóż co się dziwić jeżeli może to zaburzyć pracę forum + $ z reklam się może skończyć, ale to prawda lepiej powalczyć sobie na spokojnie niż robić/zmieniać koncepcje strony całkowicie płacić za wygląd bo jednej osobie czy więcej się nie spodoba, każdemu w dzisiejszym świecie nie da się dogodzić, ale już powoli to rozwiązujemy aby każdemu mogła się spodobać strona. Ale kto powiedział że tylko na polskim rynku chcemy się rozwinąć strona będzie nie tylko w polskim języku.

No.. Aż 12zł na rok za .pl ;> Majątek.

Opublikowano

@Aysein Przeczytaj do końca, ponieważ pomyśl czy firma która ma własne DNS + musi opłacać firmę podatek itp utrzymała by się z 12 zł?? co właśnie i tu jest ten cały haczyk ze za 1 rok masz za darmo bądź za te 12zł lub inną cenę ale już na następny rok masz np w naszym przypadku 120zł za odnowienie domeny.

Opublikowano

wiem że są tańsze ale już za późno ponieważ jak zmienimy domenę to będzie problem ponieważ będzie przez inna domenę się wchodzić

Opublikowano

Uwaga,

chcemy poinformować, że od teraz nową domeną jest marketofscripts.ovh

Jest to kolejny krok w długiej drodze prowadzącej do uczynienia naszego serwisu jak najlepszym.

Liczymy na to, że nowa nazwa przypadnie wam do gustu, choćby ze względu na zmianę literki "k" na "c" ;)

Czekamy na dalsze propozycje i uwagi.

Serwis również stał się kompletnie darmowy - bez licencji i bez prowizji od dodania skryptu, jedynym wymaganiem jest to, że trzeba mieć więcej niż 20% iloczynu liczb: cena*ilość, te 20% nie będzie pobierane, po prostu jest to taka driba blokada by nie było tak, że od razu wszystkie płatne. ;)

Jeszcze objaśnię jak to się liczy:

przykładowo cena za sztukę 20 zł

ilość sztuk 2

20%*20*4=16

musisz mieć zatem minimum 16 mosów.

Ale powtórzę jeszcze raz serwis jest całkowicie darmowy :)

@edit:

dodano pogrubienie o tym, że serwis jest darmowy  tak dla pewności by potem uwag nie było xD

@edit2:
Poprawiłem "literówkę" w działaniu - zamiast 2 jest 4, wynik jest już prawidłowy.

Opublikowano

Profesjonalna matematyka. Polecam sprawdzenie, ile to 20%*20*2.

Odpowiedź dla opornych.

20%*20*2=20/100*20*2=1/5*20*2=4*2=8

I takim ludziom chcecie powierzać swoje pieniądze.

2iw7m89.jpg

Opublikowano

Śpieszyłem się wtedy, bo jednocześnie się ubierałem i rozmawiałem na ts w sprawie właśnie serwisu i dlatego zrobiłem drobny błąd. Tam zamiast 2 powinna być 4. Trochę bez sensu wstawiać 2 skrpty na sell, więc myślę, że to dodatkowo pokazuje, że była to literówka.

Dodatkowo za literówką przemawia to, że w 20% i w 20 występuje 2 na początku i po prostu mogłem się rozspędzić i kiedy pisałem wynik liczyłem dla 4 a nie dla 2...

Procenty uważam, że są podstawą i z pewnością każdy je już umie w szkole ponadgimnazjalnej, a ja w takiej jestem, a w szkole też mi źle nie idzie ;)

Myślę, że jedna literówka niczego nie zmienia, a i tak system wszystko liczy. Kierując się Twoim sposobem myślenia to wychodzi na to, że jakby właściciel microsoftu zrobił literówkę w prostym działaniu, to byś stwierdził, że w takim razie wbudowany kalkulator do windowsa nie działa, albo nie opłaca się kupować systemu....

PS: Tak wiem że 2 to cyfra, a nie litera, ale nie przychodzi mi inne określenie na myśl niż literówka.

Sopher będzie z Ciebie dumny - taki suharek ;)

@edit1:

zmieniłem słowo "wina" na "windowsa" bo trochę w błąd wprowadzało

Opublikowano

Soph ma głęboko w poważaniu to co tu pisze, to po pierwsze.

A po drugie. Chciałbym zwrócić uwagę na pewną dość znaczącą różnicę. Microsoft to ogromna firma. To jest badziewkowata strona.

2iw7m89.jpg

Opublikowano

Sopher polubił Twój komentarz, więc nie ma w poważaniu... ;)

Microsoft dałem dla znaczącego porównania, byś zrozumiał jaki bezsens jest oceniać stronkę po 1 literówce, poza tym jesteś z forum sophera, a wszyscy od niego jadą na nas - ciekawe nie? :)

Poza tym mpcforum to nie miejsce na przepychanki między napalonymi moderatorami czy czym tam jesteście na forum, a administracją stronki o której jest temat. Jak chcesz się pokłócić itd. to zapraszam na gg/pw, ale wg mnie do nikond nas to nie zaprowadzi.

Opublikowano

Skoro polubił mój komentarz, to chyba oznacza, że zgadza się z tym, co tam napisałem...

Nie, nie jestem z forum Sophera. Owszem, mam tam JA, ale przyjrzyj się uważnie, a zobaczysz że ja tam nic nie robię. Co najwyżej grafiki, ew pomagam coś zorganizować. Sophera poznałem chyba z rok przed powstaniem jego forum. Nie można tego nazwać jakąś szczególną znajomością, po prostu współpracuję z nim w różnych projektach.

Skryptów nie piszę chyba z pół roku. Mam głęboko gdzieś sklep, który on robi. Po prostu nie mam zamiaru z niego korzystać, wspierać itd. Może sobie upaść - mnie to nie zaboli. Więc daruj sobie teksty z konkurencją.

I nie wpadłeś na pomysł, że skoro wszyscy z forum "jadą was", to może wcale nie przez to, że są PUPILKAMI Sopha, a przez to, że coś jednak jest na rzeczy? Adek ma tam bądź co bądź bana.

Dam ci małą radę: przeczytaj wszystkie opinie na temat twojego sklepu, ale potraktuj wszystkich jako zwykłych użytkowników, którzy mają coś do powiedzenia nie dlatego, że chcą się "pozbyć konkurencji" (HA.) lub też "podążają za swoim idolem" (PF.), ale po prostu chcą wyrazić swoją opinię i powątpiewanie w sukces twojego projektu. Po prostu tymczasowo nie traktuj nikogo jako "napalonej moderacji" czy "pupilków".

2iw7m89.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...