Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona marketofscripts.ovh - Pierwsza taka strona w POLSCE!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MarketOfScripts.ovh to witryna pomagająca znaleźć naszym użytkownikom kupców do ich skryptów i pluginów(wkrótce) do gry minecraft.
Jako użytkownik masz dostęp do wszystkich podstawowych działań witryny, ale aby sprzedawać swoje skrypty musisz wykupić usługę nazywającą się Licencja Sprzedawcy, oczywiście za symboliczna kwotę.

Serwis nie jest traktowany przez właścicieli jako system zarobkowy, lecz robimy stronę tego typu, aby użytkownicy na tym zarabiali, a wszystkie zgromadzone pieniądze z prowizji są przeznaczane na utrzymanie jak i wzbogacenie serwisu.

Podstawowe informacje:

Adres strony: KLIK

►  Pomocniczy E-mail: Support@MarketOfScripts.ovh

API MarketOfScripts.ovh:

DOWNLOAD: Klick

Wersja: 1.0 Beta

►  SKAN: Klick

Autor: MarketOfScripts.ovh

►  Wszystkie bugi jak i błędy skryptu prosimy pisać na pomocniczy E-mail.

Jakie funkcje posiada MarketOfScripts.ovh:
- Profesjonalny system interfejsu użytkownika:
 * dodawanie, modyfikowanie, usuwanie produktów
 * Bonusy od właścicieli dodanych skryptów (Np. możliwość aktywacji/dezaktywacji sprzedaży skriptów za darmo)
 * dodawanie, usuwanie ilości skryptu
 * zmiana kosztu skriptu

- system płatności:
 * wykupywanie wirtualnej waluty
 * Wypłacanie wirtualnej waluty na prawdziwe pieniądze

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pomijając Comic Sans MS....... Przyczepił bym się do polskich nazw class/id, powinno się robić angielskie, kod lekko chaotycznie pisany.

Ogólnie strona ci wyszła bardzo fajnie, bardzo ładna autorska strona

Opublikowano

@cody3223 Dziękuje za opinie, classy itp sa dla dev a ludzie z zewnątrz nie widza pełnego kodu który jest ogromny wole polskie nazwy jak na razie ponieważ serwis za parę dni stanie się 2jezyczny.
@Frezer212 tak skrypty nie rozumiem twojego zdziwienia, ponieważ co skripty są do bani? Obciążają serwer bardziej niż pluginy? Jak ktoś potrafi pisać sk to będzie lepsze niż plugin a pamiętaj ze sk pisze się 10x szybciej niż pluginy, a tak jak pisze pluginy za niedługo dodamy ponieważ mały problemy jeszcze mam z kodem.

@Frezer212 Nie jestem najlepszy z ortografii wiec zleciłem sprawdzenie 2właścicielowi strony który na pewno jest o wiele lepszy niż ja.

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

@cody3223 Dziekuje za opinie, classy itp sa dla dev a ludzie z zewnatrz nie widza pelnego kodu ktory jest ogromny wole polskie nazwy jak narazie poniewaz serwis za pare dni stanie sie 2jezyczny.

@Frezer212 tak skrypty nie rozuniem twojego zdziwienia, poniewaz co skripty sa do bani? Obciazaja serwer bardziej niz pluginy? Jak ktos potrafi pisac sk to bedzie lepsze niz plugin a pamietaj ze sk pisze sie 10x szybciej niz pluginy, a tak jak pisze pluginy za niedlugo dodamy poniewaz maly problemy jeszcze mam z kodem.

Ps. Pisze z tel za wszystkie bledy ort przepraszam.

@Frezer212 Nie jestem najlepszy z ortografi wiec zlecilem sprawdzenie 2wlasci ielowi strony ktory napewno jest o wiele lepszy niz ja.

Ps. Pisze z tel za wszystkie bledy ortogarficzne przepraszam.

Tu chodzi o sam zapis skripty.

Gdzie Ty to znalazłeś.. Pisze się albo skrypty albo scripts

Opublikowano

Nie denerwujcie się za słówko "skript", bo był problem z nazwą i taką musieliśmy wybrać, a woleliśmy "scripts", bo serwis ma być wielojęzyczny. :)

Przyznam, że interpunkcję zapomniałem sprawdzić, ale adek podesłał mi tekst dosyć późno, co widać po godzinie napisania tematu.

Tutaj chodzi o skrypty do minecrafta, tylko administracja przeniosła z działu o mc do tego i nie wiadomo o co chodzi...

Za nieporozumienia przepraszamy.

Niedługo grafik zrobi porządne informacje o serwisie, ale aktualnie jest sylwester i wyjeżdża.

Taka notka do admina: Osobiście wolałem gdy temat był w dziale o mc, bo tam są użytkownicy forum, do których chcemy dotrzeć, a mało z nich zagląda na ten dział. ;)

Opublikowano

Mówiąc wykonanie masz na myśli grafikę?

Jeżeli tak to domyśleliśmy się tego i znalezliśmy już nowego grafika. Niedługo zaczniemy prace nad nowym wyglądem strony, ale to wiadomo trochę potrwa, nie chcieliśmy jednak czekać więc postanowiliśmy już zezwolić użytkownikom na korzystanie ze strony, a wszelki poprawki wgramy potem.

Jeżeli nie zgadłem jeżeli chodzi o grafikę, to bardzo bym prosił o uwagi, ponieważ zależy nam na tym by serwis był jak najlepszy.

Opublikowano

Grafika okej. Strona flat UI bez grafiki też może wyglądać imponująco, ale..:

- Na google chrome "płynne przewijanie" nie jest płynne a raczej ospałe ;)

- Czarne tło nawigacji razem z opacity brzydko wygląda na tle headerbox'u

- text-shadow elementów nawigacji kłuje w oczy.

- dodaj

a, p{
cursor: default;
}
a:link{
cursor: pointer;
}
Opublikowano

Czyli, że się rozchodzi o skripty do minecrafta? Może trzeba było zaznaczyć to w pierwszym poście? W takim razie sory, że się niepotrzebnie uniosłem :P
I widzicie jakie zamieszanie robią ci moderatorzy na tym forum?

//Koniec zamieszania!

gamedevmania.com

Opublikowano

No właśnie widzę, już napisaliśmy do nich w raporcie. W pierwszym poście nie było po co wtedy pisać bo, jak mówiłem wcześniej było to w dziale o mc ;)

A ekspansji na razie jeszcze nie planujemy, bo nie wiadomo czy użytkownikom się spodoba sam pomysł no i te wykonanie, które będziemy cały czas zmieniali, aby je ulepszyć.

Z drugiej strony nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Widzę, że jesteście doświadczeni w tych sprawach, więc jak macie jakieś uwagi to piszcie śmiało. :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRizee Dziękujemy za opinie, do css zostało dodane

Opublikowano

No właśnie na stronie też nie ma jednoznacznej informacji, że chodzi o pluginy do mc. Powinniście to uzupełnić, bo ktoś wejdzie na strone i "wtf? Jakie skripty?".

No i czcionka wygląda jakby była bez polskich znaków, bo te ogonki się tak wyróżniają.

gamedevmania.com

Opublikowano

@Writen ok przyjdzie piximini to ogólne poprawki wprowadzimy a co do czcionki to mi i piximini się podoba a żadnej z polskimi znakami nie znaleźliśmy która by na dodatek  pasowała

Opublikowano

@Burned123 wiesz kiedyś będzie można powiększyć to o nowe kategorie:)

Opublikowano

A już myślałem, że tworzy się jakiś polski rynek skryptów (coś jak codecanyon) ale się przeliczyłem ;___;

Dokładnie zareagowałem tak samo ;P

Szkoda, że się zawiodłem.

Strona nie jest zła, ale póki co wygląda jak.. no właśnie nic xD Dajcie w header jakiś obrazek z minecrafta, zmieńcie nawigację na jakąś przyjemniejszą no i chyba tyle. No i oczywiście więcej treści! ;)

Opublikowano

Strona nie jest zła, ale póki co wygląda jak.. no właśnie nic xD Dajcie w header jakiś obrazek z minecrafta, zmieńcie nawigację na jakąś przyjemniejszą no i chyba tyle. No i oczywiście więcej treści! ;)

no cóż tak jak pisałem że może kiedyś się to zmieni zobaczymy czas pokaże, a co do strony to coś spróbujemy poprawić, ale nie chcieliśmy przywiązywać dużej wagi do miencraft'owego stylu strony

Zanim ktokolwiek się tam zarejestruje radze dokładnie przeczytać regulamin, a najszczególniej punkt 7

Proszę cię o przeczytanie jeszcze raz punktu 7 ponieważ chyba nie zrozumiałeś go do końca, ale już wyjaśniam. Chodzi o to że gdy sprzedajesz skrypty to my pobieramy od tego 20% prowizji na utrzymanie domeny, strony, oraz na rozwój a gdy kupujesz mosy czyli walutę strony kupujesz ją 1:1 czyli tyle ile my dostajemy po odliczeniu za podatek.

Opublikowano

Zanim ktokolwiek się tam zarejestruje radze dokładnie przeczytać regulamin, a najszczególniej punkt 7

Nie rozumiem co jest złego w tym punkcie.

Chodzi w nim, o to że nie rozliczamy się z US, czy jakimś tam innym diabelstwem za użytkownika :P

Zwracamy uwagę na to, że sam użytkonik o to musi zabrać. Chyba tak samo jest na allegro, więc naprawdę nie wiem co w tym złego.

Rozumiem jeszcze że mogą być kontrowersję przy punkcie 7.5:

"7.5 O wszelkich pozostałych opłatach użytkownik jest informowany w chwili kiedy musi je złożyć"

Może jest to źle sprecyzowane, ale chodzi o to, że może byłby problem z pokazaniem wszystkiego na raz, bo przez skorzystaniem z serwisu mało kto by zrozumiał o co chodzi - nawet ja ;)

Informujemy oczywiście o licencji sprzedawcy, a także prowizji 20%, ale przypominamy, że będziemy jeszcze raz wspominać o tych opłatach na bierząco.

Oczywiście punkt 7 będę chciał poprawić, ale tu już napiszę na pw, gdzie mam nadzieję że mi wyjaśnisz co jest niejasnego :)

A już myślałem, że tworzy się jakiś polski rynek skryptów (coś jak codecanyon) ale się przeliczyłem ;___;

Na razie sprawdzamy, czy strona spodoba się użytkownikom mc, jeżeli tak to z pewnością umożliwimy takie same opcje innym skrypterom z innych dziedzin. Czemu Polska miała być gorsza i nie mieć własnego rynku? Obecnie sprawdzamy czy jest sens i czy naród jest gotowy ;)

Co do grafiki to pisałem już, że wygląd trochę zmienimy, by wyglądała jak coś :)

A i zapomniałem jeszcze o tym "odkrywczym" i "wiele wnoszącym do tematu poście":

"Skripty" - serio?

Ehh już ktoś to psiał i wyjaśniliśmy, że chodziło o brak domeny i taką nazwę musieliśmy dać, bo jeszcze nie jesteśmy tak kreatywni by wymyślić jakąś ciekawą nazwę typu hmm origin, czy jakaś tam inna bo mi do głowy nie przychodzi teraz żadna xD

Post zpraportowałem do usunięcia, bo to w zasadzie wyjaśniony cytat...

Opublikowano
  • brak jakiejkolwiek estetyki strony
  • bardzo słaby design
  • favicona zapewne skądś podpierdzielona
  • część z bannerami skopiowana (z skript.pl)
  • "skripty"
  • administratorzy serwisu są w wieku 14-16 lat więc nie wiem jak ta strona może istnieć, jakieś tam cytaty: "[12:50:46] adek: uwież mi że sie mylisz", "jego sklep jest zjebany...", mogę dać tego znacznie więcej, ale pytanie: po co?
  • brak zarejestrowanej działalności gospodarczej
  • serwis jest reklamowany w sposób wysyłania spamu, np. na skype/ forach

Mógłbym podać jeszcze kilkanaście argumentów, dlaczego nie warto jest korzystać z ów serwisu, ale nie zamierzam tracić mojego cennego czasu na jakieś brednie. Ktoś kto chce na poważnie sprzedawać swoje skrypty (do pluginu Skript) zapraszam na moje forum (link podany na moim profilu) gdzie jest duża społeczność, która z pewnością będzie zainteresowana kupnem waszych dzieł.

Generalnie serwis można określić jednym słowem: bullshit.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...